Kanada – Slovensko 3:4 (kon.) | Rusko – Nórsko 5:2 (kon.) | USA – Fínsko 2:3 (kon.)
Švédsko – Česko 3:4 (kon.)
koniec
Švédsko
3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
Česko
Štvrtok 17.05.2012, 20:15 • Globen Arena • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:31
    Česko dalo gól!
    Neskutočné, no parádne ! MILAN MICHÁLEK získal puk pri mantineli, sám si vybojoval šancu a sám ju zakončil. Dostal sa na dostrel Fasthovej bránky a povymetal z jeho pravého horného rohu všetky pavučiny. Krásna akcia ! Bez asistencie.
     
    40:45
    Švédsko dalo gól! Po góle do šatne prišiel hneď aj gól zo šatne. Švédi sa zásluhou obrancu ERICSSONA dostávajú na rovnakú hranicu strelených gólov ako Česi. Dobrá strela prekonala Jakuba Kovářa. Asistencie: Eriksson, Landeskog
     
    39:15
    Švédsko dalo gól! Gól do šatne. Česká brániaca pätica teraz nepokryla HENRIKA ZETTERBERGA, ktorý operoval na zadnom mantineli. Nakoniec sa prepracoval s pukom až pred Kovářa a sred bránkoviska ho na dvakrát poslal do siete. Bez asistencie.
     
    30:27
    Česko dalo gól!
    Presilovka akcia českého tímu veľmi jednoduchá, ale účelná a hlavne gólová. Plekanec nahodil puk na bránku, Krejčí puk vracal spoza nej pred ňu, kde operoval Michálek a spolu s MARTINOM ERATOM, ktorý bol označený za strelca gólu, ho dokázali dostať za Fastha. Asistencie: Michálek, Krejčí.
     
    16:56
    Česko dalo gól!
    Nevinne vyzerajúce akcia Česka sa končí druhým pukom v sieti Fastha. JIŘÍ NOVOTNÝ puk nahodil z ľavej strany na os klziska pred bránku, odkiaľ sa odrazil od Erikssona za bezmocného Viktora Fastha do bránky. Asistencia: Michálek
     
    11:50
    Česko dalo gól!
    Česká republika odpovedá gólom. Dobré striedanie teraz predviedli naši západní susedia, ktorým zovreli Švédov pred ich brankárom. Němec obkorčuľoval bránku, poslal puk na modrú Nakládalovi, ktorý videl perférne, že PETR NEDVĚD mieri pre bránku. Poslal mu tam žabkou puk a všetko klaplo tak, ako si Česi priali. Teč skúseného útočníka znamená vyrovnanie. Asistencie: Jakub Nakládal, Ondřej Němec.
     
    07:10
    Švédsko dalo gól!
    Domáci sa ujímajú vedenia v zápase a opäť sa o to postarala elitná švédska formácia. Franzén vybojoval puk za bránkou, odkiaľ ho Zetterberg poslal pred ERIKSSONOVI. Švédsky kanonier sa s ním dostal pred bránku a prestrelil Kovářa. Asistencie: Zetterberg, Franzén.

    Tomáš Kyselica

    Góly a asistencie: 8. Eriksson (Zetterberg, Franzén), 40. Zetterberg, 41. Ericsson (Eriksson, Landeskog) - 12. Nedvěd (Nakládal, Němec), 17. Novotný (Michálek), 31. Erat (Michalek, Krejčí), 60. Michálek


    Švédsko: Fasth - Kronwall N., Hedman, Hjalmarsson, Karlsson, Kronwall S., Brodin, Ericsson - Eriksson, Zetterberg , Franzén - Alfredsson , Bäckström, Hornqvist - Stälberg, Krüger, Landeskog - Järnkrok, Persson, Silfverberg - Larsson.
    Česko: Kovář - Blaťák, Nakládal, Krejčík, Čáslava, Mojžíš, Krajíček, Němec - Michálek, Plekanec , Erat - Tenkrát, Krejčí, Frolík - Koukal, Nedvěd , Hemský - Petružálek, Novotný , Průcha - Vondrka.

    Rozhodca: Levonen (FIN), Reiber (SUI) - Dussureault (CAN), Morrison (USA)