Kanada – Slovensko 3:4 (kon.) | Rusko – Nórsko 5:2 (kon.) | USA – Fínsko 2:3 (kon.)
Švédsko – Česko 3:4 (kon.)
koniec
Kanada
3:4 (1:2, 2:0, 0:2)
Slovensko
Štvrtok 17.05.2012, 12:00 • Hartwall Arena • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ďakujeme za vašu pozornosť, či už z práce, školy, z domu, či zo zahraničia; či už to bolo preto, že ste sa nedostali z rôznych dôvodov k streamu alebo jednoducho len fandíte našim písmenkám... Pozývam vás aj na svoj prenos večerného štvrťfinále, od 17:30 USA-Fínsko. Medzitým si môžte pozrieť niektorého z mojich kolegov a prenos zápasu Rusko-Nórsko. (14:17:59)
     
    Nasleduje hymna Slovenskej republiky. Veríme, že si ju doma užijete...
     
    Nakoľko Kanada týmto zápasom na turnaji končí, jej traja najlepší hráči.
    Útočník John Tavares. Obranca Duncan Keith. A útočník Jordan Eberle.
     
    Najlepší hráči zápasu.
    Kanada - útočník Corey Perry.
    Slovensko - útočník Tomáš Kopecký.
     
    Handzuš sa posúva poza svojich spoluhráčov a každému osobne ďakuje. Handzušová práve za klávesnicou zistila, že toto je najdôležitejší zápas, aký kedy z tohto postu komentovala, a je skutočne hrdá na to, že bude aj pri ďalších dvoch zápasoch Slovenska na Majstrovstvách sveta!
     
    JE TO TAM!!! Obrovská radosť zavládla v helsinskej Hartwall Arene, slovenské klbko radosti okolo Laca a rôzne hŕstky aj v hľadisku.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Baranka mal príležitosť! Ale rozhodol sa nestrieľať bezhlavo, chcel to na istotu posunúť a napokon trafil Kanaďana.
     
    59:34
    Radivojevič sa ponáhľa za pukom do stredného pásma, napokon ho kanadský hráč dostihol a nedovolil mu strieľať do prázdnej.
     
    59:19
    Vytiahnutá hra aspoň do stredného pásma. Tak toto je o život.
     
    58:49
    Na opačnú stranu puk dotiahol Tavares, Kanaďania hrajú bez brankára! Laco bol vytiahnutž, ale Perry sa z ľavej strany nedokázal dostať k puku.
     
    58:35
    Ward zasahuje po strele z pravej strany.
     
    57:32
    Slovensko dalo gól! Po vhadzovaní sa dostal puk na modrú a Sekerov náprah pred Wardom tečoval MICHAL HANDZUŠ! Asistencia Andrej Sekera. Päť sekúnd stačilo a vedieme, navyše ešte dlhá presilovka pred nami!
     
    57:28
    Vylúčenie Kanada - Ryan Getzlaf - päť plus do konca za faul kolenom. Trest odsedí Teddy Purcell.
     
    57:28
    Jasný likvidačný faul Getzlafa, odnieslo si to Mikúšovo koleno, ktoré zasiahol v plnej rýchlosti a napokon odchádza do šatne ako Mikúš, tak i Getzlaf!
     
    57:28
    Len čo sa skončila kanadská presilovka bude sa opäť vylučovať. Zle to vyzerá s Jurajom Mikúšom, ktorý sa na modrej po zákroku zložil k zemi a bolestivo sa tam váľa. Ešte sa aspoň hýbe, to je dobre.
     
    57:19
    Opäť Ladd vyváža a skúša to ďalekonosnou strelou, mieri ale mimo.
     
    57:07
    Kanada sa na chvíľu oslobodila, ale nebolo z toho ohrozenie Lacovej brány.
     
    56:08
    Kopecký a Radivojevič si vymieňajú komplimenty v podobe pekných prihrávok na ľavej strane, keď už to Kopecký plánoval stiahnuť spoza brány prihrávkou do medzikružia, práve Handzuš klesol do predklonu po otravovaní protihráčom a nie je schopný prihrávku poslať za Warda.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 17. Kane (Getzlaf), 27. Skinner (Eberle, Sharp), 38. Burrows (Russell, Ladd) - 6. Kopecký (Radivojevič, Handzuš), 10. Šatan (Surový, Hudáček), 54. Bartovič (Tatar), 58. Handzuš (Sekera)


    Kanada: Ward - Keith, Bouwmeester, Phaneuf, Russell, Schenn, Quincey, Murray - Kane, Perry, Getzlaf - Eberle, Tavares, Skinner - Benn, Sharp, Nugent-Hopkins - Purcell, O'Reilly, Burrows - Ladd. Tréner: Brent Sutter.
    Slovensko: J. Laco - Baranka, Sekera, Sersen, Chára, Starosta, Vydarený - Handzuš, T. Kopecký, Radivojevič - Šatan, L. Hudáček, Surový - J. Mikúš, Tatar, Miklík - Bližňák, Bartovič, Marcel Haščák - Marek Hovorka. Tréner: Vladimír Vůjtek.

    Rozhodca: Fraňo, Jeřábek (CZ) - Schulz (GER), Šeľanin (RUS)

    Diváci: 11568