Kanada – Slovensko 3:4 (kon.) | Rusko – Nórsko 5:2 (kon.) | USA – Fínsko 2:3 (kon.)
Švédsko – Česko 3:4 (kon.)
koniec
Kanada
3:4 (1:2, 2:0, 0:2)
Slovensko
Štvrtok 17.05.2012, 12:00 • Hartwall Arena • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:32
    Slovensko dalo gól! Po vhadzovaní sa dostal puk na modrú a Sekerov náprah pred Wardom tečoval MICHAL HANDZUŠ! Asistencia Andrej Sekera. Päť sekúnd stačilo a vedieme, navyše ešte dlhá presilovka pred nami!
     
    53:25
    Slovensko dalo gól! Tatar doviezol po pravom krídle až na kruh, tam prenechal na MILANA BARTOVIČA, ktorého prvú strelu ešte Ward vyrazil, ale len pred neho a Bartovič to už dorážkou poslal krásne do vinkla! Asistencia Tomáš Tatar.
     
    37:42
    Kanada dala gól! Vytrvalý tlak Kanady napokon prináša ovocie! ALEXANDRE BURROWS stál pred Lacovou bránou, Vydarený ho nestačil zblokovať a tak posunul puk za bezmocného brankára. Prihrávku nezachytil Starosta, ktorý sa pred bránou na ľavej strane vrhol, ďalší dvaja hráči sa snažili puk zachytiť, no nevydalo. Asistencie Kris Russell a Andrew Ladd.
     
    26:30
    Kanada dala gól! Po obrovskej šanci, do ktorej sa dostal Eberle, ale svoj nájazd stredom poslal len mimo bránu, puk ešte nahodil od zadného mantinelu pred bránu, kde ho dostal JEFF SKINNER a spoza troch hráčov stojacich pred Lacom namieril presne! Asistencie Jordan Eberle a Patrick Sharp.
     
    16:14
    Kanada dala gól! Getzlaf získal puk v rohu, potiahol ho k bráne, kde sa ho Baranka nadvakrát snažil dostať preč spred Laca, ale bekhendom ho posunul len do EVANDERA KANEA, od ktorého sa akosi odrazil za Laca! Asistencia Ryan Getzlaf.
     
    09:14
    Slovensko dalo gól! Hudáček vošiel do pásma po ľavom krídle, prenechal puk na kruh Surovému, ktorý len priťukol ešte viac do pravej strany a MIROSLAV ŠATAN sa z prvej nemýlil! Asistencie Tomáš Surový a Libor Hudáček.
     
    05:57
    Slovensko dalo gól! Handzuš poslal puk z centra na ľavý kruh, Radivojevič výbornou strelou našiel pred bránu nabiehajúceho TOMÁŠA KOPECKÉHO, ktorý len jemne stečoval medzi dvoma Kanaďanmi puk do siete! Asistencie Branko Radivojevič a Michal Handzuš.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 17. Kane (Getzlaf), 27. Skinner (Eberle, Sharp), 38. Burrows (Russell, Ladd) - 6. Kopecký (Radivojevič, Handzuš), 10. Šatan (Surový, Hudáček), 54. Bartovič (Tatar), 58. Handzuš (Sekera)


    Kanada: Ward - Keith, Bouwmeester, Phaneuf, Russell, Schenn, Quincey, Murray - Kane, Perry, Getzlaf - Eberle, Tavares, Skinner - Benn, Sharp, Nugent-Hopkins - Purcell, O'Reilly, Burrows - Ladd. Tréner: Brent Sutter.
    Slovensko: J. Laco - Baranka, Sekera, Sersen, Chára, Starosta, Vydarený - Handzuš, T. Kopecký, Radivojevič - Šatan, L. Hudáček, Surový - J. Mikúš, Tatar, Miklík - Bližňák, Bartovič, Marcel Haščák - Marek Hovorka. Tréner: Vladimír Vůjtek.

    Rozhodca: Fraňo, Jeřábek (CZ) - Schulz (GER), Šeľanin (RUS)

    Diváci: 11568