Lev – Ufa 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
Lev Praha
2:3 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
HC Salavat Julajev Ufa
Utorok 17.01.2012, 19:00 • Zimný štadión mesta Poprad • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    63:00
    Ufa dala gól!
    Domáci nedotiahli svoju presilovku do úspešného konca, platilo nedáš - dostaneš, keď si Viktor Kozlov užil voľného priestoru na pravej strane, stiahol obranu a poslal puk na osamoteného JURIJA TRUBAČEVA, ktorý pukom cez bezmocného Jána Laca rozhoduje o osude tohto stretnutia.
     
    60:29
    Tvrdšie zákroky prichádzali hlavne zo strany domácich, na trestnú lavicu si napriek tomu sadá Grigorenko za nedovolené bránenie, pri ktorom prišiel Pilař o hokejku.
     
    59:38
    Parádny príklep z ľavého kruhu vystrašil snáď aj rolbára, ktorý stojac za mantinelom pohľadom kontroloval, či puk odrazený od tyčky nespôsobil na červenej konštrukcii prasklinu. Laco nevedel kde je puk, ktorý sa na šťastie domácich odrazil od jeho chrbta len pod neho.
     
    57:55
    Mikúš triafa Davydovovu lapačku! Hodnú chvíľu stál Juraj Mikúš sám pred bránkoviskom, kým si ho Kristek všimol, hostia mali obrovské šťastie, veď lapačkou sa ich gólman puku iba dotkol.
     
    56:02
    Lev Poprad dal gól!
    RASTISLAV ŠPIRKO sa od minulého zápasu poučil, na pravej strane si obrovitého obrancu pekne obhodil, tento útok síce hostia prekazili, no Levi zostali v útočnom pásme vďaka Jurajovi Mikúšovi, ktorý puk zachytil, cez Karla Pilařa sa dostal medzi kruhy späť na ŠPIRKA, ktorý podstrelil vyrážačku hosťujúceho brankára. Asistencie: Karel Pilař, Juraj Mikúš.
     
    39:50
    Huna, Huna, Huna. Tri dobré pozície vypracovali spoluhráči tomuto útočníkovi, ktorý ani raz bránku netrafil.
     
    38:42
    Ďalšie nebezpečné ohrozenie Laca, Mirnov si vyčíhal za obranou na správny moment, puk však cez pohybujúce sa betóny Laca neprestrelil.
     
    33:40
    Radulov nám na pravej strane predviedol peknú sťahovačku puku medzi korčule, ktorou sa efektne zbavil Sekáča, ten sa po zisku puku nasrdil, podobnú lahôdku nasadil Grigorenkovi, ktorý ho ale nešetrne podrazením poslal k zemi.
     
    32:48
    Lundberg stíha zakončiť ešte v presilovej hre, Bartečkovu nežnú prihrávku teda veľmi nepoláskal, hokejkou jej uštedril "otcovskú", ktorú si bol puk vyplakať v Davydovych betónoch.
     
    30:52
    Štrbák si svoju nevydarenú strelu len do nôh obrancu Grigorenkovo podrazenie je potrestané dvojminútovým trestom.
     
    27:44
    Ufa dala gól!
    Domáci boli so silami na dne, Martin Štrbák sa nestíhal po chybnej rozohrávke Levov vrátiť medzi kruhy, kde na dvojicu zakončujúcich zostal Jiří Hunkes osamotený a po bezchybnej prihrávke Igora Grigorenka z pravej strany doklepával za Jána Laca puk ALEXANDER RADULOV. Asistencie: Igor Grigorenko, Oleg Saprykin.
     
    27:15
    Obrovský zámok v podaní elitnej útočnej formácie Ufy, najväčšiu šancu si vypracovali po Atjušovovej strele od modrej, keď za Lacom zachraňoval jeden z domácich hráčov.
     
    20:17
    Proškin vylúčený za hákovanie hneď v úvode druhej tretiny, levi môžu odplatiť inkasovaný presilovkový gól.
     
    17:31
    Ufa dala gól!
    Presilovkový tlak sa hráčom Ufy nakoniec podarilo zúžitkovať, Vitalij Proškin napálil puk, ktorý mohol s pokojom doraziť za ležiaceho Jána Laca OLEG SAPRYKIN. Asistencie: Vitalij Prošin, Alexander Radulov.
     
    16:12
    Netík i kapitán domácich Bartečko sa nad vysloveným podrazením prvého menovaného nerozčuľujú, len bezradne rozhodili rukami po tom, čo jeden zo súperov končí pri boji o puk na ľade.
     
    09:20
    Proškin si spracoval puk v ľavom kruhu a z bezprostrednej blízkosti ho vychytal Laco! Domáci za búrlivého potlesku puk odpaľujú.
     
    08:40
    Saprikin zakončoval rýchly útok hostí, Laco bol na mieste napriek nebezpečnej kombinácii pred zakončení, avšak na trestnú lavicu si sadá Kristek za hákovanie a Mezei za podrazenie! Čaká nás teda dlhočizná presilovka Ufy o dvoch hráčov.
     
    07:41
    Mihálik vylúčený za hákovanie a hostia tak dostávajú príležitosť na vyrovnanie.
     
    06:42
    Lev Poprad dal gól!
    Domácim sa podarilo streliť úvodný gól po peknej akcii, na ktorej konci bol JAROSLAV KRISTEK, Rastislav Špirko mu puk hodil spoza bránky medzi kruhy a Kristek, ktorý je v súčasnosti v obstojnej forme vystihol protipohyb Mikitu Davidova. Asistencia: Rastislav Špirko.
     
    01:06
    Za bránkou zazmätkoval Mihálik, Sigalet už bol proti presile bezmocný a tak si mohol na krásny príklep spomedzi kruhov nakorčuľovať Pihlström. Laco sa v pohode presunul a strelu do stredu bránky pokryl.

    Marián Handzuš

    Góly a asistencie: 7. Kristek (Špirko), 57. Špirko (Pilař, Mikúš) - 18. Saprykin (Proškin, Radulov), 28. Radulov (Grigorenko, Saprykin), 63. Trubačev (Kozlov)


    Lev Praha: Laco (Duba) - Pilař, Mezei, Sigalet, Mihálik, Hunkes, Štrbák, Hellström, Lewis - Netík, Lundberg, Bartečko - Kristek, Mikúš, Špirko - Huna, Chabada, Sekáč - Novotný, Matai, Fabricius. Tréner: Rulík Radim, asistent - Pukalovič Róbert.
    HC Salavat Julajev Ufa: Davidov (Ersberg) - Atjušov, Proškin, Kondratiev, Blaťák, Nakladal, Koistinen, Grigoriev, Jemelin - Radulov, Grigorenko, Saprikin - Kozlov, Zinoviev, Pihlström - Mirnov, Ščastlivij, Platonov - Trubačev, Taratuchin, Koľcov. Tréner: Safin Vener, asistent - Juzinov Vladimir.

    Rozhodca: Ravodin Alexej, Sergejev Alexander - Shelyanin Sergej, Sivov Dmitrij

    Diváci: 4139