Lev – Ufa 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
Lev Praha
2:3 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
HC Salavat Julajev Ufa
Utorok 17.01.2012, 19:00 • Zimný štadión mesta Poprad • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:00.
     
    Úvodné zostavy:

    HC LEV Poprad: Laco (Duba) - Pilař, Mezei, Sigalet, Mihálik, Hunkes, Štrbák, Hellström, Lewis - Netík, Lundberg, Bartečko - Kristek, Mikúš, Špirko - Huna, Chabada, Sekáč - Novotný, Matai, Fabricius. Tréner: Rulík Radim, asistent - Pukalovič Róbert.

    HC Salavat Julajev Ufa: Davidov/Ersberg - Atjušov, Proškin, Kondratiev, Blaťák, Nakladal, Koistinen, Grigoriev, Jemelin - Radulov, Grigorenko, Saprikin - Kozlov, Zinoviev, Pihlström - Mirnov, Ščastlivij, Platonov - Trubačev, Taratuchin, Koľcov. Tréner: Safin Vener, asistent - Juzinov Vladimir.

    Rozhodca: Ravodin Alexej, Sergejev Alexander - Shelyanin Sergej, Sivov Dmitrij.
     
    V bránke domácich dnes nastupuje ako prvý brankár Ján Laco, proti hviezdnej Ufe to bude mať veľmi ťažké, hlavne 50 bodový Radulov, určite vymyslí pred popradským publikom nejednu nebezpečnú akciu.
     
    Do elitnej formácie domácich sa posúva Lundberg, tréner Radim Rulík evidentne skúša to, čo mu od začiatku sezóny radia diváci, škoda, že už sa v jednej formácii nestretne s kanonierom Ladislavom Nagyom, pretože ich spolupráca v extraligovom Poprade bola minulú sezónu ukážková.
     
    Máme po štátnych hymnách oboch krajín, všetko je pripravené na úvodné buly, kde sa proti sebe stretnú Lundberg s Grigorenkom.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:13
    Úvodné buly patrilo Levom, Mezei však pri pokuse preniesť ťažisko hry na pravú stranu nastrelil Radulova a puk skončil medzi divákmi, vhadzovať sa tak bude znovu v stredovom kruhu.
     
    00:40
    Bartečko si musel puk nahodiť a sám dokorčuľovať, v útočnom pásme zostal osamotený.
     
    01:06
    Za bránkou zazmätkoval Mihálik, Sigalet už bol proti presile bezmocný a tak si mohol na krásny príklep spomedzi kruhov nakorčuľovať Pihlström. Laco sa v pohode presunul a strelu do stredu bránky pokryl.
     
    02:15
    Huna bol dobre pokrytý, predsalen však mohol po Sekáčovej prihrávke za bránkou aspoň skúsiť puk prebrať.
     
    02:32
    Ďalšia strela na Lacovu bránku, Nakladal testuje jeho pozornosť od modrej čiary, puk končí od vyrážačky opäť mimo hraciu plochu.
     
    02:51
    Proškin zvyšuje streleckú kadenciu hostí, Laco sa však nahodeným pukom z ľavej strany nenechal prekvapiť.
     
    03:50
    Radulov v domnení, že nepresná prihrávka naň bude posúdená ako zakázané uvoľnenie prestal hrať, hosťom sa však podarilo puk vybojovať a Nakladal naložil puk Lacovi do betónov.
     
    04:55
    Hrá sa plynulo bez prerušenia, brankári puk neprikrývajú, neurobil to teraz ani Laco po Zinovjevovom zakončení po obkorčuľovaní bránky.
     
    05:40
    Sigalet dal Ščastlivemu čas na rozmyslenie a keď sa od mantinelu odlepil, vypichol mu puk takou razanciou, že ani na modrej sa obrancovi hostí nepodarilo ho zastaviť.
     
    06:24
    Prvý poriadny zákrok si pripísal Davidov, Hunkes puk potiahol sám a napálil puk na jeho lapačku.
     
    06:42
    Lev Poprad dal gól!
    Domácim sa podarilo streliť úvodný gól po peknej akcii, na ktorej konci bol JAROSLAV KRISTEK, Rastislav Špirko mu puk hodil spoza bránky medzi kruhy a Kristek, ktorý je v súčasnosti v obstojnej forme vystihol protipohyb Mikitu Davidova. Asistencia: Rastislav Špirko.
     
    07:10
    Huna skúšal prekvapiť hosťujúcu obranu nečakanou prihrávkou hneď ako dokorčuľoval puk na ľavej strane, prekvapil aj nabiehajúceho Sigaleta, ktorý sa za pukom márne načahoval.
     
    07:41
    Mihálik vylúčený za hákovanie a hostia tak dostávajú príležitosť na vyrovnanie.
     
    08:40
    Saprikin zakončoval rýchly útok hostí, Laco bol na mieste napriek nebezpečnej kombinácii pred zakončení, avšak na trestnú lavicu si sadá Kristek za hákovanie a Mezei za podrazenie! Čaká nás teda dlhočizná presilovka Ufy o dvoch hráčov.
     
    09:20
    Proškin si spracoval puk v ľavom kruhu a z bezprostrednej blízkosti ho vychytal Laco! Domáci za búrlivého potlesku puk odpaľujú.
     
    10:30
    Ufa opäť vytlačená z útočného pásma po tom, čo ich kombinácia uviazla v klbku hráčov medzi kruhmi.
     
    11:00
    Na trestnej zostáva už iba Kristek, Ufa stále nevie nájsť recept proti Levom v oslabení, pri prechode do útočného pásma sa dokonca dopustili hostia ofsajdu.
     
    11:36
    Ani Nakladalov príklep do priestoru bránky nedoletel, najprv blok Mikúša a následné vyhodenie Fabriciusa nadobro zažehnali nebezpečenstvo hroziace v oslabení.
     
    12:08
    Na ťahu sú domáci, Pilařovo nahodenie puku sa dostalo až k jeho obrannému partnerovi Mezeiovi, ktorého šajbu chytá Davidov a dáva tak priestor aj reklamnej prestávke.
     
    12:40
    Lundberg sa v prvej formácii zatiaľ len hľadá, využíva to zastavením telom Kozlov. Svojho parťáka v útoku sa však zastal Netík a na Kozlova natlačil ďalšieho súpera a vytvoril pri mantineli peknú kôpku nešťastia.
     
    13:37
    Napriek stratenej hokejke Fabriciusa sa dokázali jeho mladí kolegovia z útoku dostať do sľubného zakončenia, Davidov sa škaredo pozerá na svojich obrancov.
     
    14:01
    Protiútok na druhej strane Laco je dnes zatiaľ istotou.
     
    15:22
    Štvrtá formácia hostí pohadzovala puk v útočnom pásme, "kloboučku hop" ale svoje útočisko nenašlo.
     
    16:12
    Netík i kapitán domácich Bartečko sa nad vysloveným podrazením prvého menovaného nerozčuľujú, len bezradne rozhodili rukami po tom, čo jeden zo súperov končí pri boji o puk na ľade.
     
    17:00
    Skvelá hra Fabriciusa v oslabení, dva vyhodené puky idú na jeho účet.
     
    17:31
    Ufa dala gól!
    Presilovkový tlak sa hráčom Ufy nakoniec podarilo zúžitkovať, Vitalij Proškin napálil puk, ktorý mohol s pokojom doraziť za ležiaceho Jána Laca OLEG SAPRYKIN. Asistencie: Vitalij Prošin, Alexander Radulov.
     
    17:20
    Atjušov vyskúšal Lacovu rýchlosť pri presúvaní strelou do horných patier z pravej strany.
     
    19:00
    Proškinov nebezpečný motýľ od modrej čiary si ako larva hľadal cestičku pomedzi hustú spleť nôh, Laco puk nevidel a ani ja som nevidel, či zakročil on, alebo larva po ceste pokapala.
     
    19:30
    Sekáč vybrzdil jedného z brániacich hráčov po tom, čo Huna nespracoval kolmé vysunutie, puk však letí cez všetky čiary, hostia príležitosť pred koncom prvej tretiny odvracajú.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 19:47.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:17
    Proškin vylúčený za hákovanie hneď v úvode druhej tretiny, levi môžu odplatiť inkasovaný presilovkový gól.
     
    20:23
    Mezeiova rana od modrej končí na Davydovovi.
     
    22:07
    Až na jedno Mezeiovo zaváhanie sa Levi držali v útočnom pásme, zakončenie Sigaleta chcel ešte dorážať Mikúš, Davydov mu to zovretím puku neumožnil.
     
    22:34
    Špirko vyskúšal priestrelnosť výstroje hosťujúceho gólmana bekhendovým nahodením z veľkého uhla z pravej strany.
     
    23:44
    Radulov sa do útoku neponáhľa, puk si pristavil na pravej strane a v pokoji rozohráva cez obrancov.
     
    24:10
    Pihlströmova strela síce neúspešná, no hostia stále zostávajú v útočnom pásme.
     
    24:40
    Matai konečne vytiahol puk z obranného pásma, pre nedostatok jeho síl končí puk na Novotného hokejke a vyrážačke Davydova.
     
    25:40
    Ščastlivij vystrašil Laca strelou z kruhov, jeho postoj sa z hraníc nepohol a vyrážačku mal na mieste.
     
    27:15
    Obrovský zámok v podaní elitnej útočnej formácie Ufy, najväčšiu šancu si vypracovali po Atjušovovej strele od modrej, keď za Lacom zachraňoval jeden z domácich hráčov.
     
    27:44
    Ufa dala gól!
    Domáci boli so silami na dne, Martin Štrbák sa nestíhal po chybnej rozohrávke Levov vrátiť medzi kruhy, kde na dvojicu zakončujúcich zostal Jiří Hunkes osamotený a po bezchybnej prihrávke Igora Grigorenka z pravej strany doklepával za Jána Laca puk ALEXANDER RADULOV. Asistencie: Igor Grigorenko, Oleg Saprykin.
     
    29:06
    Mirnov sa snažil zakončiť bedmintonovú prihrávku z pravej strany po Mezeiovom krížnom puku, ktorý hostia zachytili na svojej modrej.
     
    29:40
    Proškinov nahodený puk na teč končí v Lacovej lapačke bez dotyku.
     
    29:45
    Domáci brankár opäť v permanencii, puk znovu podržal v lapačke.
     
    30:34
    Hostia začínajú na ľade dominovať, pri rýchlom prechode do útoku vo veľkom počte ich zastavil len ofsajd.
     
    30:52
    Štrbák si svoju nevydarenú strelu len do nôh obrancu Grigorenkovo podrazenie je potrestané dvojminútovým trestom.
     
    31:54
    Viac šancí na zakončenie však majú hostia, Ščastlivij po Sigaletovom zazmätkovaní v rohu obranného pásma nastrelil Lacovi masku.
     
    32:14
    Jednoznačne odpálený puk, hostia sa v oslabení nebabrú, stačí im stáť a čakať na chyby Levov.
     
    32:48
    Lundberg stíha zakončiť ešte v presilovej hre, Bartečkovu nežnú prihrávku teda veľmi nepoláskal, hokejkou jej uštedril "otcovskú", ktorú si bol puk vyplakať v Davydovych betónoch.
     
    33:40
    Radulov nám na pravej strane predviedol peknú sťahovačku puku medzi korčule, ktorou sa efektne zbavil Sekáča, ten sa po zisku puku nasrdil, podobnú lahôdku nasadil Grigorenkovi, ktorý ho ale nešetrne podrazením poslal k zemi.
     
    34:30
    Po strate útočného pásma sa prvý útok domácich nevie dostať cez hradbu tiel postavenú na modrej čiare.
     
    35:04
    Nemám rád tento termín, no po váhaní útočníkov Davydov vytiahol naozaj len reflexívny zákrok ako reakciu na Pilařovu bombu od modrej.
     
    35:50
    Odrazený puk sa aj na prekvapenie samotného Hunu dostal priamo pred Davydova, tento útočník v službách Popradu však vzhľadom na pomer cena/výkon nebude na tom finančne najluxusnejšie, puk trochu zamiešal a potiahol ho do rohu, akoby ani nechcel hosťujúceho brankára ohroziť.
     
    36:41
    Za nahodeným pukom nemajú hostia chuť korčulovať, veď načo.
     
    37:02
    Levi by naopak šli za pukom aj keď je už mimo ihriska, Rusi sú však všade prví, zaujímalo by ma, či aj divák, ku ktorému puk priletel nie je spoza východných hraníc.
     
    37:50
    Bartečkova výborná práca na ľavej strane, zbavil sa protihráča pri prechode modrou čiarou, spracoval si pozíciu na strelu jemným náznakom pohybu, no vo finálnej fáze mu puk skĺzol z hokejky.
     
    38:20
    Dve strely Laco nepokryl dostatočne, keď poskakovali v priestore jeho bránky, Mirnov ani Platonov však svoje pokusy nedotiahli k dokonalosti úspešnými dorážkami.
     
    38:42
    Ďalšie nebezpečné ohrozenie Laca, Mirnov si vyčíhal za obranou na správny moment, puk však cez pohybujúce sa betóny Laca neprestrelil.
     
    39:50
    Huna, Huna, Huna. Tri dobré pozície vypracovali spoluhráči tomuto útočníkovi, ktorý ani raz bránku netrafil.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 20:33. Domáci stále živia šance na bodový zisk, zvýšiť však musia hlavne efektivitu, keď sa proti dobre organizovanej obrane málokedy presadia - také šance treba využívať.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:16
    Puk sa po Bartečkovej snahe pri mantineli dostal do Mezeiovho náprahu a Davydov ledva stačil zareagovať, buchnátom bol prekvapený aj Netík, ktorý bol pred bránkoviskom sám, no nemal dobrú pozíciu na dorážku.
     
    41:10
    Mikúš sa vybral po ľavej strane sám, švihom betóny Davydova neprestrelil.
     
    41:39
    Kondratiev videl voľného Chabadu medzi kruhmi, ten si prihrávku spracoval, no puk sa mu pri pokuse o príklep postavil a končí vysoko nad bránkou. Ruský obranca sa musí červenať.
     
    42:57
    Matai si prekrásne počkal na útočnej modrej prihrávku, na pomoc mu však nestihol prísť žiaden spoluhráč a tak tento mladík po strate puku len smutne udiera hokejku o ľad.
     
    43:46
    Bartečko si chcel obhodiť obrancu pri striedačke hostí, skoro mu to vyšlo cez všetkých obrancov sediacich na lavičke.
     
    44:10
    Štrbák si zbehol na strelu pred klbko hráčov, do odkrytých častí bránky sa namieriť neodvážil.
     
    45:10
    Obrancovia Leva obskakovali Ščastlivija, div, že mu puk nepristavili.
     
    46:24
    Trubačev využíva nedostatok síl na strane domácich, jeho puk z ľavého kruhu však Laco vidí a aj týmto zákrokom drží Poprad nad hladinou.
     
    46:30
    Radulov nebezpečný medzi kruhmi, nemieril však presne a Laco si mohol oddýchnuť.
     
    47:20
    Hunkes vytiahol puk po pravej strane, jeho prihrávka medzi kruhy mohla nájsť dvoch spoluhráčov, prešla až na Mikúša, ktorý bol ale dobre odstavený.
     
    48:03
    Pihlström už kašle na vymýšľanie kombinácií, pridáva sa k streleckým aktivitám z oblasti kruhov, ani jeho pokus však nebol dostatočne nebezpečný.
     
    48:36
    Sekáč i Matai robia v obrane hostí vetry, skúšali to samostatne, strely spoza bekov sa neujali.
     
    48:59
    Mihálikovi sa na trestnú lavicu nechce, nebol v dejisku hry, ani v žiadnom súboji pri protihráčovi, jeden z hlavných rozhodcov ho však za sekanie na trestnú lavicu usadí.
     
    50:50
    Hodnú minútu strávil prvý útok hostí v útočnom pásme, Laco riešil dva vysoké tečované pokusy a Ufa si v pohode kráti chvíle peknými kombináciami.
     
    51:51
    Sigalet sa zapojil do kombinácie s Lundbergom, šikovná strela spoza obrancu letela pod pravý betón Davydova,ten ostal pokojný.
     
    52:46
    Puk nahodený od modrej čiary končí v Davydovovom náručí, Mikúš tak nemal právo dorážať, čo mu fyzicky vysvetľoval Proškin, po pästnej výmene názorov si obaja hráči sadajú len na dve minúty za hrubosť, keďže rukavice zostali nasadené.
     
    53:26
    Blaťák sa možno ani nechcel tak dobre postaviť do Pilařovej prihrávky v útočnom pásme a bez problémov drží domácich na dištanc.
     
    53:45
    Hunovi by sme dnes mali strely počítať futbalovo - mimo bránky by ich už pol tucta nazbieral.
     
    54:19
    Na Sigaletov prienik a zakončenie reagoval rovnakou mincou Radulov, na tom však bolo vidno, že to má v popise práce a napriek trojici brániacich hráčov si Laco dával na ľade veľký pozor.
     
    55:20
    Pilař puk síce zachytil v útočnom pásme, no kopol si ho ďaleko a na šťastie domácich sa Ufa nerozhodla pre protiútok, pretože tento skúsený obranca by vzadu pri trojici súperov chýbal.
     
    56:02
    Lev Poprad dal gól!
    RASTISLAV ŠPIRKO sa od minulého zápasu poučil, na pravej strane si obrovitého obrancu pekne obhodil, tento útok síce hostia prekazili, no Levi zostali v útočnom pásme vďaka Jurajovi Mikúšovi, ktorý puk zachytil, cez Karla Pilařa sa dostal medzi kruhy späť na ŠPIRKA, ktorý podstrelil vyrážačku hosťujúceho brankára. Asistencie: Karel Pilař, Juraj Mikúš.
     
    57:00
    Poprad pri chuti, útočné formácie hľadajú diery v obrane hostí zrazu plné elánu a energie, uvidíme, či nájdu aj dostatok zručností.
     
    57:55
    Mikúš triafa Davydovovu lapačku! Hodnú chvíľu stál Juraj Mikúš sám pred bránkoviskom, kým si ho Kristek všimol, hostia mali obrovské šťastie, veď lapačkou sa ich gólman puku iba dotkol.
     
    59:38
    Parádny príklep z ľavého kruhu vystrašil snáď aj rolbára, ktorý stojac za mantinelom pohľadom kontroloval, či puk odrazený od tyčky nespôsobil na červenej konštrukcii prasklinu. Laco nevedel kde je puk, ktorý sa na šťastie domácich odrazil od jeho chrbta len pod neho.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    Predĺženie začne približne o 21:05. Ufa v záverečnej tretine nepremenila ani jednu zo svojich príležitostí, svoj tím výborne podržal Ján Laco a hostia pykajú v podobe Špirkovho vyrovnávajúceho gólu.
     
    Na predĺženie sa teší 4139 divákov.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:22
    Radulova si osobne postrážil zavalitý Mezei, hosťujúci útočník skúšal kľučky, no na jeho dlhú hokejku neplatili.
     
    60:29
    Tvrdšie zákroky prichádzali hlavne zo strany domácich, na trestnú lavicu si napriek tomu sadá Grigorenko za nedovolené bránenie, pri ktorom prišiel Pilař o hokejku.
     
    61:53
    Popradčania sú v presilovke zatiaľ bezzubí, Netíkova naivná prihrávka končí medzi kruhmi na hokejke hostí.
     
    63:00
    Ufa dala gól!
    Domáci nedotiahli svoju presilovku do úspešného konca, platilo nedáš - dostaneš, keď si Viktor Kozlov užil voľného priestoru na pravej strane, stiahol obranu a poslal puk na osamoteného JURIJA TRUBAČEVA, ktorý pukom cez bezmocného Jána Laca rozhoduje o osude tohto stretnutia.
     
    65:00
    Koniec zápasu.
     
    Najlepšími hráčmi vyhlásení Špirko - Radulov. (21:11:34)

    Marián Handzuš

    Góly a asistencie: 7. Kristek (Špirko), 57. Špirko (Pilař, Mikúš) - 18. Saprykin (Proškin, Radulov), 28. Radulov (Grigorenko, Saprykin), 63. Trubačev (Kozlov)


    Lev Praha: Laco (Duba) - Pilař, Mezei, Sigalet, Mihálik, Hunkes, Štrbák, Hellström, Lewis - Netík, Lundberg, Bartečko - Kristek, Mikúš, Špirko - Huna, Chabada, Sekáč - Novotný, Matai, Fabricius. Tréner: Rulík Radim, asistent - Pukalovič Róbert.
    HC Salavat Julajev Ufa: Davidov (Ersberg) - Atjušov, Proškin, Kondratiev, Blaťák, Nakladal, Koistinen, Grigoriev, Jemelin - Radulov, Grigorenko, Saprikin - Kozlov, Zinoviev, Pihlström - Mirnov, Ščastlivij, Platonov - Trubačev, Taratuchin, Koľcov. Tréner: Safin Vener, asistent - Juzinov Vladimir.

    Rozhodca: Ravodin Alexej, Sergejev Alexander - Shelyanin Sergej, Sivov Dmitrij

    Diváci: 4139