Lev – Ufa 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
Lev Praha
2:3 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
HC Salavat Julajev Ufa
Utorok 17.01.2012, 19:00 • Zimný štadión mesta Poprad • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Najlepšími hráčmi vyhlásení Špirko - Radulov. (21:11:34)
     
    65:00
    Koniec zápasu.
     
    63:00
    Ufa dala gól!
    Domáci nedotiahli svoju presilovku do úspešného konca, platilo nedáš - dostaneš, keď si Viktor Kozlov užil voľného priestoru na pravej strane, stiahol obranu a poslal puk na osamoteného JURIJA TRUBAČEVA, ktorý pukom cez bezmocného Jána Laca rozhoduje o osude tohto stretnutia.
     
    61:53
    Popradčania sú v presilovke zatiaľ bezzubí, Netíkova naivná prihrávka končí medzi kruhmi na hokejke hostí.
     
    60:29
    Tvrdšie zákroky prichádzali hlavne zo strany domácich, na trestnú lavicu si napriek tomu sadá Grigorenko za nedovolené bránenie, pri ktorom prišiel Pilař o hokejku.
     
    60:22
    Radulova si osobne postrážil zavalitý Mezei, hosťujúci útočník skúšal kľučky, no na jeho dlhú hokejku neplatili.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    Na predĺženie sa teší 4139 divákov.
     
    Predĺženie začne približne o 21:05. Ufa v záverečnej tretine nepremenila ani jednu zo svojich príležitostí, svoj tím výborne podržal Ján Laco a hostia pykajú v podobe Špirkovho vyrovnávajúceho gólu.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    59:38
    Parádny príklep z ľavého kruhu vystrašil snáď aj rolbára, ktorý stojac za mantinelom pohľadom kontroloval, či puk odrazený od tyčky nespôsobil na červenej konštrukcii prasklinu. Laco nevedel kde je puk, ktorý sa na šťastie domácich odrazil od jeho chrbta len pod neho.
     
    57:55
    Mikúš triafa Davydovovu lapačku! Hodnú chvíľu stál Juraj Mikúš sám pred bránkoviskom, kým si ho Kristek všimol, hostia mali obrovské šťastie, veď lapačkou sa ich gólman puku iba dotkol.
     
    57:00
    Poprad pri chuti, útočné formácie hľadajú diery v obrane hostí zrazu plné elánu a energie, uvidíme, či nájdu aj dostatok zručností.
     
    56:02
    Lev Poprad dal gól!
    RASTISLAV ŠPIRKO sa od minulého zápasu poučil, na pravej strane si obrovitého obrancu pekne obhodil, tento útok síce hostia prekazili, no Levi zostali v útočnom pásme vďaka Jurajovi Mikúšovi, ktorý puk zachytil, cez Karla Pilařa sa dostal medzi kruhy späť na ŠPIRKA, ktorý podstrelil vyrážačku hosťujúceho brankára. Asistencie: Karel Pilař, Juraj Mikúš.
     
    55:20
    Pilař puk síce zachytil v útočnom pásme, no kopol si ho ďaleko a na šťastie domácich sa Ufa nerozhodla pre protiútok, pretože tento skúsený obranca by vzadu pri trojici súperov chýbal.
     
    54:19
    Na Sigaletov prienik a zakončenie reagoval rovnakou mincou Radulov, na tom však bolo vidno, že to má v popise práce a napriek trojici brániacich hráčov si Laco dával na ľade veľký pozor.
     
    53:45
    Hunovi by sme dnes mali strely počítať futbalovo - mimo bránky by ich už pol tucta nazbieral.
     
    53:26
    Blaťák sa možno ani nechcel tak dobre postaviť do Pilařovej prihrávky v útočnom pásme a bez problémov drží domácich na dištanc.
     
    52:46
    Puk nahodený od modrej čiary končí v Davydovovom náručí, Mikúš tak nemal právo dorážať, čo mu fyzicky vysvetľoval Proškin, po pästnej výmene názorov si obaja hráči sadajú len na dve minúty za hrubosť, keďže rukavice zostali nasadené.

    Marián Handzuš

    Góly a asistencie: 7. Kristek (Špirko), 57. Špirko (Pilař, Mikúš) - 18. Saprykin (Proškin, Radulov), 28. Radulov (Grigorenko, Saprykin), 63. Trubačev (Kozlov)


    Lev Praha: Laco (Duba) - Pilař, Mezei, Sigalet, Mihálik, Hunkes, Štrbák, Hellström, Lewis - Netík, Lundberg, Bartečko - Kristek, Mikúš, Špirko - Huna, Chabada, Sekáč - Novotný, Matai, Fabricius. Tréner: Rulík Radim, asistent - Pukalovič Róbert.
    HC Salavat Julajev Ufa: Davidov (Ersberg) - Atjušov, Proškin, Kondratiev, Blaťák, Nakladal, Koistinen, Grigoriev, Jemelin - Radulov, Grigorenko, Saprikin - Kozlov, Zinoviev, Pihlström - Mirnov, Ščastlivij, Platonov - Trubačev, Taratuchin, Koľcov. Tréner: Safin Vener, asistent - Juzinov Vladimir.

    Rozhodca: Ravodin Alexej, Sergejev Alexander - Shelyanin Sergej, Sivov Dmitrij

    Diváci: 4139