Catania – Palermo 2:0 (kon.) | Cesena – Inter 0:1 (kon.) | CFC Janov – Bologna 2:1 (kon.)
Juventus – Novara 2:0 (kon.) | Parma – Lecce 3:3 (kon.) | Lazio – Udinese 2:2 (kon.)
Neapol – AS Rím 1:3 (kon.)
koniec
Lazio Rím
2:2 (1:1)
Udinese Calcio
cz Nedeľa 18.12.2011, 20:45 • Stadio Olimpico • Talianska Seria A
     
    Pěkný zápas Serie A je tedy u konce! Domácí tým měl k výhře přeci jenom blíže, ale své šance nedokázal proměnit, a tak se musí spokojit s jedním bodem. Udinese hrozilo v prvním poločase, ale po dvojnásobném střídání v 66. minutě se opět dostalo do hry. Převahu využil brankou na konečných 2:2 Pinzi. (22:38:39)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Rychlá akce Lazia málem končí brankou! Krásný míč od Kloseho našel na pravém křídle Hernanese, který pálil na zadní tyč. Tam se po balonu ještě natahoval Libor Kozák, ale na prudkou ránu už nedosáhl!
     
    90+2
    Tam ale domácí provázejí nepřesnosti, a tak mohou být pouze rádi, že Di Natale opět byl v těsném ofsajdu.
     
    90+1
    V té první je zastaven po nahrávce z vlastní poloviny Di Natale, a tak Lazio rychle rozehrává a snaží se usadit na útočné polovině.
     
    90
    Napínavý duel je nastaven o pouhé dvě minuty.
     
    90
    Hosté takticky střídají. Domizzi nahradí Floro Florese.
     
    89
    Dlouhý míč hledal na pravé straně Gonzaleze, ale byl příliš dlouhý, a tak po zásahu hlavou domácího záložníka jde míč do zámezí.
     
    89
    Pinzi čistě obral na hranici velkého vápna Hernanese o míč a připisuje si tak pěkný obranný zákrok. Hosté ale o balon rychle přicházejí a musí se bránit na své polovině.
     
    88
    Na hranici pokutového území posílal míč na střed Kozák, ale je držen a možná právě proto nenahrává přesně. Sudí Mazzoleni ale nechává hru pokračovat.
     
    87
    Znovu záložník hostů Asamoah teď překvapil na levé straně Diase a obral ho o balon. Následně hledal na druhé straně Di Nataleho, ale ten už se k míči nedostal.
     
    86
    Asamoah ostře zastavil Scaloniho, který si to s ním chtěl hned vyříkat, ale sudí Mazzoleni hru uklidňuje.
     
    85
    Teď se neprosadil Ledesma, který z levého křídla neodcentroval přesně. Lazio přesto zůstává u míče a v posledních minutách má převahu.
     
    84
    Šance na rychlou akci domácích po zásahu Benatii v zámezí.
     
    82
    Český fotbal bude mít v tomto utkání také zastoupení. Sculliho totiž nahrazuje na závěrečné minuty Libor Kozák.
     
    81
    Centr prošel na hlavu Diakitého, který však s pomocí teče nehlavičkuje do branky.
     
    81
    Benatia ve středu hřiště fauloval Kloseho a domácí tak budou zahrávat přímý kop.
     
    79
    Další nebezpečný moment! Do vápna Udinese se s míčem dostal Sculli, který však při pokusu o zakončení uklouzl a bohužel pro Lazio zahrává rukou.
     
    78
    Znovu se míč dostal rychle na druhou stranu, ale rána Di Nataleho z pravého křídla končí v rukavicích jistého Bizzarriho.
     
    77
    Odpověď Lazia vezl po nahrávce od Hernanese Giuseppe Sculli, ale jeho zakončení je ve vápně zblokováno.
     
    75
    Tým kouče Francesca Guidolina se ale s brankou neuspokojil a tlačí se i nadále do zakončení. Centr z levého křídla musel před Floro Floresem odvrátit Radu.
     
    73
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Hosté ale srovnávají! Di Natale poslal výborně míč z pravé strany na GIAMPIERA PINZIHO, který naběhnul do vápna a prudkou ranou k pravé tyči vyrovnává za záda Bizzarriho na 2:2!
     
    73
    Klose v rychlém kontru našel Hernanese, který ránou ze zhruba pětadvaceti metrů řádně prověřil Handanoviće. Slovinský brankář výborně vyráží mimo!
     
    73
    Další centr hostů do pokutového území z pravé strany odvrátil Dias.
     
    72
    Celek kouče Guidolina po dvojité výměně hráčů ožil. Floro Flores připravil hlavou balon pro Di Nataleho, jenže ten skákající míč posílá nad.
     
    70
    Pinzi si vůbec nerozuměl s Di Natalem, a tak jde vysokým míč za obranu pouze do rukavic brankáře Bizzarriho.
     
    68
    Z brejku přichází velká šance Lazia! Krásný pas od Hernanese našel Kloseho, který stál sám proti Handanovićovi. Německý střelec bohužel pro domácí pouze nechal vyniknout brankáře hostí, který výborně zasahuje rukou a vyráží!
     
    68
    Po změnách se usazují hosté na útočné polovině, ale díky nepřesnosti Flora Florese přicházejí o míč.
     
    66
    A nepříliš dobře hrajícího Bastu nahrazuje Abdi.
     
    66
    Hosté z Udine střídají také, a to hned dvojnásobně. Torjeho nahradí Di Natale.
     
    64
    Hernanes přichází na plac, když nahrazuje kapitána Lazia Rocchiho.
     
    64
    Lulić sražen Benatiou, který si koledoval u druhou žlutou kartu, ale naštěstí pro hosty ji nevidí.
     
    63
    Další nadějná akce tentokrát v podání hostů. Centr z levého křídla ale nikoho do zakončení neoslovil, a tak Lazio odvrací.
     
    61
    Nadějný brejk hostů šel na pravé křídlo na Flora Florese, který ale nestačil na dobrý zákroku Diakitého. Francouzský zadák si poté v klidu naráží o brankáře Bizzarriho.
     
    59
    Znovu domácí kapitán Rocchi si hledal prostor za obranou Udinese, a i když ho našel, tak branku netrefil.
     
    58
    Lulić zastavuje ostrým šlapákem Torjeho a vidí za to žlutou kartu.
     
    57
    Rocchi stál těsně za obranou linií, a tak domácí celek zastavuje ofsajd.
     
    56
    Nepřehlednou situaci po chybě v rozehrávce, kterou provedl Basta nevyřešil ani Klose, který míč do vápna na Sculliho neprocpal.
     
    54
    Domácím branka nestačí a ženou se stále za další šancí. Obdobná situace jako před první brankou trefou nekončí. Centr z levé strany Benatia nepokryl a do zakončení se dostal Klose. Ten naštěstí pro hosty hlavou v nadějné pozici netrefuje.
     
    52
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Centr z levé strany prodloužil v pokutovém území Rocchi. Za jeho zády stál vždy připravený MIROSLAV KLOSE a domácí tak dokonale otáčí stav a vedou 2:1. Německý střelec totiž našel míč svojí pravačkou a střelou přesně k tyči nedává Handanovićovi šanci.
     
    50
    Hostující celek teď zakončil na branku zásluhou střely Torjeho. Rumun však pálí hodně nepřesně, a tak Bizzarri zasahovat nemusí.
     
    48
    Z pravé strany šel míč do vápna Udine, kde si míč zkoušel zastavit Klose. Bohužel pro domácí ale nezastavil úplně, když jen míč tečoval. Za ním dobíhající Rocchi tak nestačil zpracovat.
     
    47
    Udinese neuspělo taktéž, když míč na levém křídle našel Gabriela Torjeho v ofsajdu.
     
    46
    Lazio se ihned pokouší o ohrožení branky, ale to nevychází a na pravé straně navíc Rocchi fauluje Bastu.
     
    46
    Domácí kouč Edoardo Reja bude do druhé půle střídat. Scaloni nahradí Cavandu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Zatím aktivnější Lazio v závěru poločasu zásluhou Senad Luliće srovnalo, ale první udeřilo Udinese. Překvapivý zásah zaznemenal po centru Pasqualeho útočník Floro Flores. Domácí tým se po této brance hledal a hlavně v útočné fázi zbytečně kazil. Záchrana přišla až ve 43. minutě, kdy se trefil již zmiňovaný bosenský fotbalista Lulić. Druhý poločas začne asi v 21:48.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Celek kouče Rejy se i nadále tlačí do útoku. Hlavičku Kloseho ale zastavil obránce Benatia, který v klidu posílá na Handanoviće.
     
    43
    Lazio právě vstřelilo branku!
    V závěru první půle je vyrovnáno! Basta vůbec nenapadal SENAD LULIĆE, který tak měl na hranici velkého vápno dost prostoru k zamíření. Bosenský fotbalista toho znamenitě využil, když levačkou pálí přesně k pravé tyči Handanovićovi branky.
     
    43
    Akce domácích na levé straně šla od Cavandy chytře za obranu, ale tam se na poslední chvíli vrátil Basta, který odkopává.
     
    42
    A další nepřesnost. Nadějný brejk domácích táhl Diakité středem, ale opět tomu chybí přesnější nahrávka. Ten samý hráč o pár vteřin později ostře srazil Pasqualeho a vidí za to žlutou kartu.
     
    41
    Gonzalez po nahrávce od Cavandy hledal dobře rozeběhnutého Kloseho, jenže nahrávka neprošla. Stadio Olimpico to ''odměňuje'' pískotem.
     
    40
    Váhajícího Cavandu obral o míč na levém křídle Pasquale. Míč se posléze dostal na Pinziho, jenže ten bohužel pro hosty ztrácí.
     
    38
    Na druhé straně se pokoušel probít k centru Rocchi, jenže ztroskotal na Ferronettim, který jeho centr odvrací.
     
    36
    Rychlý brejk, který krásně vypracoval Torje posílal maličký hráč na pravou stranu. Tam už na míč čekal Isla, který se do něj i následně opřel, ale pálí pouze zadáka Lazia, od kterého jde míč do zámezí.
     
    36
    Gonzalez hledal pasem za obranu Kloseho, jenže obrana hostů pracuje dobře.
     
    35
    Za dlouhým míčem se v hostujícím dresu dral Rumun Torje, ale při napadání fauluje Diase, a tak se do zakončení nedostane.
     
    34
    Luliće na pravém křídle nenechal odcentrovat Isla. Lazio následně po autu ztrácí míč a hosté jdou do útoku.
     
    33
    Ledesma našel Kloseho, který na hranici velkého vápna připravoval míč na Rocchiho. Německý útočník ale nezahrál přesně, a tak mají balon ve své moci hosté z Udine.
     
    32
    Isla zahrál dobře na pravé straně a hledal dlouhým pasem za obranou Flora Florese. S ním si ale poradil Dias, a tak žádná šance není na pořadu dne.
     
    30
    Na druhé straně neodvrátil Pinzi jednoduchý míč a Rocchi centroval do pokutového území. Tam naštěstí pro hosty byl Danilo, který sice neodvrátil na jedničku, ale míč se do zámezí přeci jen dostal.
     
    27
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou po akci z levé strany do vedení 1:0! Pinzi krásně uvolnil na levé křídlo Pasqualeho, který z jednoho doteku odcentroval do vápna. Tam míč neodvrátil Dias, a tak se k němu dostal ANTONIO FLORO FLORES, pro kterého bylo hračkou uklidit volný míč za záda Bizzarriho!
     
    27
    Ztráty na obou stranách. Udinese nejprve skončilo svůj brejk na levé straně, kde nepřesně nahrál Asamoah. Na druhé straně domácí Lazio po špatné přihrávce Isly.
     
    25
    Římský celek i nadále s menší převahou, ale na útočné polovině se mu hlavně v předfinální fázi nedaří. Klose nemá co zakončit, a tak je stav stále bezbrankový.
     
    23
    Rychlá akce hostů mířila na pravou stranu na Bastu, ale ten se přes Radua nedostal. Rumunský zadák dobře zahrál tělem, a tak může brankář Bizzarri v klidu odkopávat od vlastní svatyně.
     
    22
    Klose našel z pravé strany ve středu hřiště Ledesmu, jenže ten z nadějné pozice pouze nastřeluje Benatiu. Roh pro domácí barvy.
     
    21
    Teď však míč ztratilo a málem za to také platilo. Asamoah ale naštěstí pro domácí našel Flora Florese v ofsajdu.
     
    20
    Lazio zkouší zběsilé tempo hry trochu uklidnit a kombinuje na vlastní polovině hřiště.
     
    18
    Nudné utkání tedy opravdu nesledujeme. Domácí tým vezl na levé straně další útočnou akci, když se před obránce dostal Sculli. Ten posunul na Rocchiho, který to ze zhruba pětadvaceti metrů zkusil na Handanoviće. Rána bohužel pro domácí míří nad.
     
    18
    Nebezpečný roh domácích z pravé strany našel Kloseho, který se sice odpoutal od Isly, jenže zakončuje mimo. Německý snajpr navíc fauloval, a tak by ani jeho trefa nemohla platit.
     
    16
    Z brejku na druhé straně přichází další žlutá pro hosty. Benatia zastavil na pravé straně Luliće, a tak je karta zasloužená.
     
    16
    Udinese se zásluhou Flora Florese dostalo do pokutového území, jenže v něm již Torje ani Pinzi nezakončují.
     
    15
    Zajímavá akce i na druhé straně. Lulić našel za obranou linií Cavandu, který v pádu míří do boční sítě.
     
    14
    Pro celek kouče Guidolina už to teď vypadalo nadějněji. Floro Flores přebral za obranou pěknou kolmici a hledal z druhé vlny Asamoaha. Ten se k míči sice dostal, ale zakončuje slabě mimo.
     
    13
    Hosté zatím neudrží v útoku vůbec míč, a tak se nemohou divit, že se do příležitostí nedostávají. Rychlé brejky domácích na druhé straně sice vypadají zajímavě, jenže Handanović také nemusel vážněji zasahovat.
     
    11
    Lazio je zatím aktivnější, když si na útočné polovině snaží vytvářet šance. Kloseho posunutí na Luliće sice nebylo ofsajdové, ale následné zakončení reprezentanta Bosny a Hercegoviny míří vysoko nad.
     
    10
    Na druhé straně odvážně vyběhl brankář Bizzarri, který byl naštěstí pro domácí u míče dříve, než Basta a rozehrává.
     
    9
    Další pokus domácích musí zastavit Danilo, který fauluje Kloseho a za svůj prohřešek vidí žlutou kartu.
     
    8
    Míč z kopačky Ledesmy se dostal po odrazu od zdi na Diakitého , který to zkusil přízemním pokusem. Slovinská jistota jménem Samir Handanović pokus chytá.
     
    7
    Domácí při chuti. Dlouhý míč z pravé strany našel Sculliho, který připravil míč na Miroslava Kloseho. Německý forvard si obhazoval Danila, jenže ten zahrál rukou. Následovat bude přímý kop z dobré pozice.
     
    6
    Dlouhý míč jednoho z hostů za obranu Lazia si našel Radu a s přehledem odvrací.
     
    5
    Cavanda našel Kloseho, jenže ten si s ním příliš nerozuměl a nahrávka jde na kopačky hráčů z Udine.
     
    3
    Teď už Dušan Basta našel centrem na zadní tyči volného Pasqualeho. Vysoký záložník si ve vápně míč zaseknul, jenže poté napálil pouze Diakitého.
     
    3
    Na druhé straně po menším přistrčení Isly byl u míče Basta, ale na pravém křídlo vybojoval pouze aut.
     
    1
    Lazio se v úvodních vteřinách dostalo na útočnou polovinu, ale centry Sculliho obrana hostí odvrací s přehledem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Obě družstva si již podávají pravice, a tak již za malý okamžik sudí Mazzoleni duel začne.
     
    Úvodní sestavy:

    S. S. Lazio: Bizzarri - Diakité, Dias, Radu - Cavanda, Gonzalez, Ledesma, Lulić, Sculli - Rocchi, Klose.

    Trenér: Edoardo Reja

    Udinese Calcio: Handanović - Benatia, Danilo, Ferronetti - Basta, Isla, Pinzi, Asamoah, Pasquale - Torje - Floro Flores.

    Trenér: Francesco Guidolin

    Rozhodčí: Paolo Silvio Mazzoleni.
     
    Lazio se musí vypořádávat s jednou velkou nepříjemností a sice s rozsáhlou marodkou. Nadále budou mimo hru pro trenéra Reju zranění Konko, Brocchi, Del Nero, Makinwa, Berardi, Mauri a nově i brankář Marchetti. Udinese je na tom podobně, když se kouč Guidolin musí obejít bez Barreta, Badua, Domizziho a Cody.
     
    Vítejte u sledování největšího šlágru 16. kola Serie A! V něm přivítá čtvrté Lazio třetí Udinese Calcio.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Martin Mišovec

    Góly: 43. Lulić, 52. Klose - 27. Floro Flores, 73. Pinzi

    Karty:   42. Diakité (LAZ), 58. Lulić (LAZ) - 9. Danilo (UDI), 16. Benatia (UDI)


    Lazio Rím: Bizzarri - Diakité, Dias, Radu - Cavanda (46. Scaloni), Gonzalez, Ledesma, Lulić, Sculli (82. Kozák) - Rocchi (64. Hernanes), Klose.

    Trenér: Edoardo Reja

    Udinese Calcio: Handanović - Benatia, Danilo, Ferronetti - Basta (66. Abdi), Isla, Pinzi, Asamoah, Pasquale - Torje (66. Di Natale) - Floro Flores (90. Domizzi).

    Trenér: Francesco Guidolin

    Rozhodca: Paolo Silvio Mazzoleni