Poprad – Skalica 3:6 (kon.) | Zvolen – Košice 2:8 (kon.) | Žilina – HC Slovan 1:5 (kon.)
Trenčín – Martin 1:3 (kon.) | Nitra – B. Bystrica 4:3 (po pr.)
koniec
HK Poprad
3:6 (1:1, 1:3, 1:2)
HK Skalica
Utorok 15.11.2011, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Zrejme vo štvrtej formácii sa predstavia dve popradské posily, slovinský obranca Sabahudin Kovacevic a fínsky center Joonas Koskinen. Celé zostavy vám prinesieme až cez prvú prestávku.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:32
    Miroslav Škovira dostává dve minúty za podrazenie hneď v úvode zápasu, Skalica bude hrať presilovku
     
    4:40
    Vhadzovanie pred Lakosilom vyhrali domáci, prvú strelu hosťujúci brankár zlikvidoval, pričom sa mu však v bránkovisku pošmyklo a bizardnú situáciu mohol využiť príklepom od modrej Šterbák, jeho puk letel nad bránku.
     
    5:50
    Fabianov nahodený puk skúšal tečovať Koskinen, ten istý hráč sa pred brankára hostí dostal aj po zisku puku v strednom pásme, cez obranu Skalice sa však sám nedostal.
     
    7:00
    Jankovič zobral puk Kmiťovi na stredovej červenej čiare, ihneď však k nemu domáci pristúpili a tak získané znovu zahodil.
     
    7:15
    Ani ďalší útok záhorákov nebol úspešný, zamrzli na modrej kvôli ofsajdu.
     
    7:47
    Skalica dala gól!
    ŽIGMUND PÁLFFY spracoval vysoký puk pred dvojicou brániacich Popradčanov, dostal sa za nich až príliš jednoducho a mal dostatok času aj priestoru na zakončenie a následnú úspešnú dorážku. Asistencia: Ján Hruška.
     
    8:40
    Signalizované vylúčenie, hlavnému rozhodcovi už musí byť na vystretú ruku zima, domáci držia puk a po tom čo sa sami vytlačili z útočného pásma skúsia ešte vymyslieť nejakú strelu.
     
    8:54
    Bučka teda vylúčený za hákovanie, domáci sa dostanú do útočného pásma vďaka buly.
     
    10:20
    Závar pred Lakosilom musia hasiť jeho obrancovia, Popradčanom sa darí strieľať z modrej čiary a tečované puky robia hosťujúcemu brankárovi problémy.
     
    11:30
    Počas presilovky si však domáci nevytvorili viacej šancí a iniciatívu tak môžu prebrať Skaličania, Kroták netrafil dobre puk na modrej čiare.
     
    12:14
    Hult vymyslel peknú prihrávku na Krafta priamo pred bránku, zavadzala už len jedna vystrčená hokejka z radu hosťujúcich hráčov.
     
    12:50
    Obdržálek netrafil puk pred Melicherčíkom! Hosťujúci útočník sa dočkal peknej prihrávky, evidentne chcel využiť pohyb domáceho brankára, no puk netrafil.
     
    13:23
    Klbko hráčov v obrannom pásme domácich znamená vzájomné vylúčenie, Vyšňovský putuje "sedieť" za hrubosť, Paločko za nedovolené bránenie.
     
    14:16
    Kuľha mal pri menšom počte hráčov na ľade dosť miesta na prechod, cez modrú čiaru sa mu to však nedarí - ofsajd.
     
    14:25
    Jankovič atakoval podľa hlavného rozhodcu útočníka v rohu svojho pásma nedovolene a potrestaný je za podrazenie.
     
    15:10
    Dva krát puk letmo hľadal cestu za Lakosilov chrbát, nepodarilo sa mu to pri strele z pravej strany, keď mal hosťujúci brankár zakrytý výhľad a chýbali už len centimetre, ani po bombe od modrej, keď gólman stihol tečovať puk nad svoje hniezdo.
     
    16:59
    Melicherčík si s prehľadom, lapačkou poradil po Lušňákovej strele z ľavej strany.
     
    18:27
    Hostia sa po buly v útočnom pásme dlho neohriali, puku sa zmocnil Vaic, no jeho pokus švihom sa odrazil od brániaceho Skaličana priamo pred Lakosila.
     
    18:45
    Na ľade zostáva po parádnej hre telom Kramára s bolestivou grimasou ležať Jankovič, tento ukážkový kanadský bodyček z radov domácich si vypýtal potlesk popradských tribún.
     
    19:36
    Poprad dal gól!
    Popradskému kapitánovi sa najprv akciu nepodarilo zakončiť, na pravej strane ale o puk zabojoval a po narážačke s Ľubomírom Vaicom triafa ARNE KROTAK z ľavého kruhu presne do vinkla nad lapačkou Vlastimila Lakosila. Asistencie: Ľubomír Vaic, Jaroslav Kmiť.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:48.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    22:55
    Šátek sa dral dopredu, bol však z pohľadu domácich dostatočne tiesnený a tak spomedzi kruhov vystrelil len do náručia Melicherčíka.
     
    Zo začiatku zápasu som vám ešte dlžný zostavy:

    HK AutoFinance Poprad: Melicherčík (Fedor) - Brejčák, Suchý, Novotný, Kramár, Šterbák, Hellström, Fabian, Kovačevič - Svitana, Škovira, Kuľha - Kroták, Kmiť, Vaic - Kraft, Hult, Takáč - Vandas, Koskinen, Paločko. Tréner - Svozil Ladislav, asistent - Spišák Róbert.

    HK 36 Skalica: Lakosil (Tomek) - Vyrúbalík, Šmach, Kloz, Jankovič, Bučka, Gula, Srnec - Pálffy, Školiak, Hruška - Obdržálek, Lušňák, Višňovský - Mikúš, Klejna, Šátek - Konečný, Holovič, Jurík. Tréner - Oremus Peter, asistent - Kosík Svatopluk.

    Rozhodca: Gašparík - Valach, Zvrškovec .
     
    24:00
    Hra mierne spomalila svoje tempo, hráči chodia na útočné skusy len vo väčšom počte hráčov a to už je súper pripravený.
     
    24:42
    Kovačevič sa domácim tribúnam prvý krát zviditeľnil, nie je to práve najlepším spôsobom, odchádza totiž na trestnú lavicu za držanie.
     
    25:16
    Pálffyho útok sa v útočnom pásme neohrial, strela z ľavej strany sa ani nedostala pred Melicherčíka a domáci vyhadzujú.
     
    26:04
    Melicherčík zdraví domáci fanklub skandujúci jeho meno. Popradský brankár najprv lapačkou vychytal Školiakov pokus na vinkel, následne ustrážil aj šikovný teč Lušňáka z hranice bránkoviska.
     
    26:46
    Obdržálek sa sústredil viac na spracovanie puku, než na moment prekvapenia, na ľavej strane napriahol na príklep a navyše prestrelil bránku domácich.
     
    27:39
    Popradčania sa už v plnom počte dostali pred Lakosila, tretia formácia domácich bola ale vytlačená do stredného pásma, kde uvidíme ďalšie vhadzovanie.
     
    28:44
    Poprad dal gól!
    Domáci sa ujímajú vedenia po kombinácii celého tretieho útoku, zakončujúcim bol dlhočizným ťahom MARTIN KUĽHA, puk dostal za Vlastimila Lakosila švihom pomedzi betóny. Asistencie: Patrik Svitana, Michael Vandas.
     
    30:23
    Takáč posiela Tomáša Mikúša do bránky, Lakosil už mal puk vo svojej moci a hru telom popradského útočníka posúdil hlavný rozhodca ako nedovolené bránenie.
     
    31:35
    Skalica dala gól!
    Je vyrovnané, Sabahudin Kovačevič najprv RENÉHO ŠKOLIAKA od puku odstavil, no na dorážku strely Žigmunda Pálffyho z ľavej strany už pristúpiť nestihol. Asistencia: Žigmund Pálffy.
     
    32:36
    Štvrtá formácia platí na protihráčov svojou rýchlosťou, Vandasovi nabil na strelu Koskinen a Lakosil si musel dať pozor.
     
    32:51
    Tomáš Bučka dosť zbytočne podrazil Popradčana, keď už sa hra vracala spred Lakosila do stredného pásma.
     
    34:00
    Skaličania odpaľujú puk čo im sily stačia, domácim sa totiž podarilo vyvinúť slušný tlak, hlavne Krotákov príklep z pravého kruhu Lakosil ledva dobehol.
     
    34:58
    Zvyšok presilovej hry sa Skalici podarilo ustrážiť, už v plnom počte ale ešte raz posielajú puk cez všetky čiary a dopúšťajú sa tak zakázaného uvoľnenia.
     
    35:31
    Lušňák je dnes strelecky veľmi aktívny, Melicherčík si s jeho pokusom z ľavej strany opäť poradil.
     
    35:42
    Hellström chcel poslať do úniku Hulta, ten však na vysoký puk nemal nárok a tak si hráči počkajú na čiarového rozhodcu, ten bude musieť puk priniesť spoza Lakosilovej bránky.
     
    36:10
    Lakosil znovu zasahuje, kompletný druhý popradský útok sa pred neho nasťahoval a očakával náznak jeho neistoty.
     
    36:20
    Holovičovo podrazenie na Paločka znamená výhodu domácich v závere druhej tretiny.
     
    36:49
    Svitana potiahol puk medzi kruhy a len tesne minul spojnicu nad Lakosilovou vyrážačkou.
     
    37:35
    Kroták si s Novotným nerozumel a prihrávkou do jeho protipohybu posiela domácich späť do stredného pásma.
     
    38:23
    Skalica dala gól!
    Arne Kroták vracia hosťom požičané, domáci kanonier sa snažil zobrať na seba zodpovednosť v závere presilovky, o puk však za kruhmi prišiel a MARTIN VYRÚBALÍK v situácii dvoch proti jednému zvolil strelu, ktorá prešla Marcelovi Melicherčíkovi popod vyrážačku. Bez asistencie.
     
    39:20
    Skalica dala gól!
    Popradčania vypustili záver druhej tretiny, v obrane si nedali pozor na osamoteného ŽIGMUNDA PÁLFFYHO a to sa v našej extralige nevypláca - presnou prihrávkou ho našiel na ľavej strane René Školiak a hostia zvyšujú na rozdiel dvoch gólov tesne pred odchodom do šatní. Asistencia: René Školiak.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:36.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V bránke Popradčanov Fedor.
     
    40:34
    Fedor zvládol prvú situáciu, prihrávku pred bránkovisko vyrazil a domáci môžu vďaka tomu založiť útok.
     
    41:00
    Lakosil musel zaujať postoj pri náprahu jedného z Popradčanov na ľavej strane, všetci už sa ponáhľajú na druhú stranu ako vrabce v tŕní.
     
    42:17
    Jurík len letmo nahodil puk na Fedora, ten ho rovnako vlažne vyrazil a už sa zasa hra presúva na druhú stranu.
     
    43:48
    Kovačevič mohol páliť, rozhodol sa puk pretlačiť hlbšie do útočného pásma popri mantineli a domácim sa po jeho súboji podarilo vystreliť - i keď mimo bránku.
     
    45:00
    Päť minút z úvodu sme prečkali a očakávame, že úroveň hry sa trochu zvýši.
     
    45:18
    Lušňák vylosovaný ako hráč, ktorý si pôjde odpykať tímový trest za príliš veľa hráčov Skalice na ľadovej ploche.
     
    46:19
    Kamzíkom sa presilovka nevydarila, Kuľha stratil puk a unikajúcemu Pálffymu zabudol spod nôh vytiahnuť hokejku, k podrazeniu si navyše tresnutím hokejky na striedačke vyžiadal osobný desaťminútový trest za nešportové správanie.
     
    47:20
    Višňovský sa dokázal, po dlhšom čase strávenom pri manatineloch, dostať aj pred bránku, puk chcel poslať do Fedorovho protismeru, no nakoniec minul celú bránku.
     
    48:42
    Skalica dala gól!
    Matúš Paločko vyšprintoval z trestnej lavice napádať rozohrávku hostí, stihol sa vrátiť a zabrániť prvotnej akcii, RENÉ ŠKOLIAK však zostal úplne nebránený a strelou popod vyrážačku spoza kruhov zvyšuje už na rozdiel troch gólov. Asistencie: Martin Vyrúbalík, Jan Hruška.
     
    48:57
    Novotný si pôjde sadnúť za nedovolenú hru so zdvihnutou hojkou.
     
    49:09
    Skalica dala gól!
    Strelecká aktivita sa nakoniec oplatila aj PATRIKOVI LUŠŇÁKOVI, ten prekonáva Ivana Fedora len pol minútky po predchádzajúcom góle a vyzerá byť rozhodnuté. Asistencie: Petr Obdržálek, Žigmund Pálffy.
     
    51:00
    Pálffy sa sám dostal cez celé útočné pásmo, spätnou prihrávkou medzi kruhy však našiel len Svitanu, ktorý môže založiť útok domácich.
     
    52:00
    Kmiť zachytil Klozovu zlú rozohrávku, on však nebol o nič lepší a puk prakticky len vrátil Skaličanom.
     
    52:58
    Tomáš Bučka si pohybom dobre vypýtal puk, nakorčuľoval si medzi kruhy a príklepom preveril Fedorovu vyrážačku.
     
    53:08
    Ďalší vylúčený v tíme Popradu, Šterbák potrestaný za krosček.
     
    53:56
    Šmach snáď tri krát dostal puk do streleckej pozície, ani na jednu ranu sa neodhodlal a tak mu Koskinen puk vypicháva.
     
    54:24
    Poprad dal gól!
    PATRIK SVITANA potiahol puk po ľavej strane, cez brániaceho hráča ho žabkou dostal na Michaela Vandasa, ten Vlastimila Lakosila vytiahol z bránky a puk poslal späť na Svitanu, pre ktorého už nebolo problémom trafiť odkrytú bránku. Asistencia: Michael Vandas.
     
    Dnešné stretnutie sleduje podľa turniketov 2569 divákov.
     
    56:25
    Koskinen ukazuje potenciál vo výbušnosti nôh (nie žeby mu vybuchovali), štart za pukom má naozaj dobrý, popracovať musí na premieňaní šancí. Lakosil znovu kryl jeho strelu spoza obrancu.
     
    58:05
    Skaličania už nechcú riskovať zdramatizovanie, ďaleko sa nepúšťajú, Bučkov pokus príklepom z ľavej strany mohol byť zárodkom pre peknú akciu.
     
    58:28
    Popradčania sa konečne dostali do pásma, hra je však kvôli posunutej bránke prerušená.
     
    58:55
    Skaličania s pukom na hokejkách, stretnutie sa už len dohráva.
     
    59:40
    Lušňák sa rozbehol cez stredné pásmo a cez dvojicu hokejok sa nepredral. Dovolím si napísať, že ak by to bolo uprostred stretnutia, pískalo by sa podrazenie.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:06:16)

    Marián Handzuš


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 20. Kroták (Vaic, Kmiť), 29. Kuľha (Svitana, Vandas), 55. Svitana (Vandas) - 8. Pálffy (Hruška), 32. Školiak (Pálffy), 39. Vyrúbalík, 40. Pálffy (Školiak), 49. Školiak (Vyrúbalík, Hruška), 50. Lušňák (Obdržálek, Pálffy)


    HK Poprad: Melicherčík (Fedor) - Brejčák, Suchý, Novotný, Kramár, Šterbák, Hellström, Fabian, Kovačevič - Svitana, Škovira, Kuľha - Kroták, Kmiť, Vaic - Kraft, Hult, Takáč - Vandas, Koskinen, Paločko. Tréner - Svozil Ladislav, asistent - Spišák Róbert.
    HK Skalica: Lakosil (Tomek) - Vyrúbalík, Šmach, Kloz, Jankovič, Bučka, Gula, Srnec - Pálffy, Školiak, Hruška - Obdržálek, Lušňák, Višňovský - Mikúš, Klejna, Šátek - Konečný, Holovič, Jurík. Tréner - Oremus Peter, asistent - Kosík Svatopluk.

    Rozhodca: Gašparík - Valach, Zvrškovec

    Diváci: 2569