FK Krasnodar – Bazilej 1:0 (kon.) | Trabzonspor – Getafe 0:1 (kon.) | Astana – Manchester United 2:1 (kon.)
Ferencvároš – Espanyol 2:2 (kon.) | Feyenoord – Rangers 2:2 (kon.) | Saint-Étienne – Gent 0:0 (kon.)
YB Bern – Porto 1:2 (kon.) | Wolfsberger – Mönchengladbach 0:1 (kon.) | Alkmaar – Partizan 2:2 (kon.)
Başakşehir – AS Rím 0:3 (kon.) | Besiktas – Slovan Bratislava sk 2:1 (kon.) | Braga – Wolverhampton 3:3 (kon.)
CSKA Moskva – Razgrad 1:1 (kon.) | Guimarães – Liége 1:1 (kon.) | Lazio – Kluž 1:0 (kon.)
Lugano – Kodaň 0:1 (kon.) | Malmö – D.Kyjev 4:3 (kon.) | Rosenborg – Linz 1:2 (kon.)
Sevilla – Karabach 2:0 (kon.) | Lisabon – Eindhoven 4:0 (kon.) | Arsenal – Frankfurt 1:2 (kon.)
Celtic – Rennes 3:1 (kon.) | Dudelange – APOEL 0:2 (kon.)
koniec
RZ Pellets Wolfsberger AC
0:1 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
cz Štvrtok 28.11.2019, 18:55 • Lavanttal-Arena, Wolfsberg • Európska liga • Skupina J
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:48:06)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 9:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:13.
     
    Je konec! Borussia Mönchengladbach nakonec zvládla dnešní duel na půdě Wolfsbergeru a vítězí těsně 1:0! Rakouský celek přitom sehrál parádní utkání, ve kterém se prezentoval ofenzivní hrou, jenže si nedokázal vypracovat vyložené šance. Naopak hosté trpělivě vyčkávali na svou šanci a tu zužitkovali. Po hodině hry rozhodl o triumfu německého celku Lars Stindl! V závěru už si Borussia vedení pohlídala.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Denis Zakaria prošel po levém křídle do pokutového území, kde si chtěl přehodit míč na pravačku, nicméně jeho pokus skončil u prvního obránce.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Marcus Thuram, přichází Raffael.
     
    89
    Shon Zalman Weissman se hnal středem hrací plochy do pokutového území, jenže v klíčovou chvíli zapomněl míč za sebou a už nepřihrál přesně.
     
    88
    Alexander Kofler vyrazil na hranici velkého vápna, kde schoval míč do rukavic a následně jej nakopl na křídlo. Domácí celek pak přišel o míč.
     
    87
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Anderson Niangbo, přichází Marc Andre Schmerböck.
     
    86
    Marcus Thuram prošel po pravém křídle do pokutového území, jenže jeho zpětná přihrávka do pokutového území byla příliš krátká a skončila u obránce.
     
    85
    Oscar Wendt poslal přihrávku na polovinu soupeře, nicméně tam nebyl nikdo v zeleném dresu. Wolfsberger mohl rozjet útok, ale ani domácí si nerozuměli při kombinaci.
     
    84
    Exekuce rohového kopu se ujal László Bénes, na jehož pobídku si počkal Oscar Wendt, který bez přípravy vypálil levačkou, ale trefil jen obránce před sebou.
     
    83
    Thuram mohl rozhodnout! Hostující hráč se hnal za odraženým míčem ke vzdálenější tyči, ale už na něj nedosáhl! Balón tak prosvištěl jen na rohový kop!
     
    82
    Lukas Schmitz na levé straně skvěle vystoupil proti rozběhnutému Embolovi a zakopl před ním míč do zámezí. Mönchengladbach tak bude vhazovat.
     
    81
    Mönchengladbach zahrával rohový kop. Prudký centr se snesl na značku pokutového kopu, kde se do zakončení nedostal nikdo v zeleném dresu.
     
    80
    Marcus Thuram odcentroval z levé strany do pokutového území, jenže jeho pobídka skončila na malém vápně u pozorného obránce v bílém dresu.
     
    79
    Domácímu mužstvu už moc času na vyrovnání nezbývá. Přesto se Wolfsberger tlačí na polovinu soupeře, kde však rychle přišel o míč.
     
    78
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Alassane Pléa, přichází Patrick Herrmann.
     
    77
    Střídající Wernitznig se sice dral za přihrávkou do pokutového území, jenže Yann Sommer ukázal skvělé čtení hry a došel si pro míč, který ukryl do rukavic.
     
    76
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Romano Schmid, přichází Christopher Wernitznig.
     
    75
    Mönchengladbach se usadil na polovině svého soupeře a snaží se hrát s míčem na kopačkách. Fotbalisté v zeleném nepouštějí Wolfsberger do blízkosti velkého vápna.
     
    74
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Lars Stindl, přichází Breel Embolo.
     
    73
    Shon Zalman Weissman se dral za odraženým míčem na hranici velkého vápna. Hostující Lainer měl k balónu o kus blíže a bez problémů jej odkopl do bezpečí.
     
    72
    Denis Zakaria dostal přihrávku na pravou stranu, prosmýkl se kolem svého obránce, jenže ani jeho centr nebyl zrovna nebezpečný.
     
    71
    Po dalším centru se před brankou německého celku strhl pořádný závar. Nikdo v bílém dresu domácího mužstva se ale neprobil až do zakončení.
     
    70
    Ani tento přímý kop nepřinesl nebezpečí pro obranu německého celku. Na prudkou pobídku totiž zareagoval Strobl, který míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    69
    Michael Sollbauer byl včas v souboji na polovině německého celku a byl faulován. Domácí celek tak bude zahrávat přímý kop. Do šestnáctky už míří vysocí hlavičkáři.
     
    68
    Alexander Kofler nakopl míč na polovinu soupeře, jenže tam nenašel nikoho v bílém dresu. Pro Mönchengladbach se budou otevírat prostory k protiútokům.
     
    67
    Marcus Thuram si v pokutovém území naběhl na centr z levé strany, jenže ve skluzu nedokázal zamířit mezi tři tyče! Wolfsberger stále žije!
     
    66
    Mario Leitgeb poslal nádherný centr do pokutového území, jenže nenašel nikoho v bílém dresu. Fotbalisté Wolfsbergeru hrají opravdu aktivně.
     
    65
    Denis Zakaria dostal přihrávku na pravou stranu, potáhl míč dopředu a odcentroval do šestnáctky. Nikdo z hráčů na trávníku na jeho pobídku nedosáhl.
     
    64
    Mönchengladbach zahrával přímý kop ze zajímavé pozice. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na malé vápno, ale zakončení Thurama prolétlo vysoko nad břevnem.
     
    63
    Německý celek je po vstřelení úvodní branky dnešního duelu pořádně nabuzený a nadále se tlačí do útoku. Wolfsberger to bude mít hodně těžké.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Manfred Gollner (RZ Pellets Wolfsberger AC).
    61. Lars STINDL - 0:1
     
    61
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Tak jsem to přivolal! Borussia Mönchengladbach se totiž dostává do vedení a přibližuje se postupu ze skupiny! Oscan Wendt poslal přihrávku do pokutového území, kam si naběhl LARS STINDL a poslal míč do sítě!
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále čekáme na úvodní šanci dnešního souboje. Domácí jsou aktivnější i po přestávce, ale obrana Mönchengladbachu působí jako neprostupná zeď.
     
    59
    Hra je znovu přerušena! Jeden z fotbalistů Wolfsbergeru zůstává po souboji se Zakariou ležet u pomezní čáry a nevypadá to, že se mu chce zpátky na nohy.
     
    58
    Michael Liendl zkusil své štěstí střelou zpoza hranice velkého vápna. Jeho pokus pravačkou však prosvištěl vysoko nad břevnem domácí svatyně.
     
    57
    Borussia Mönchengladbach se opět vydala do útoku. Thouram se tlačil ke skákavé přihrávce na hranici velkého vápna, ale obránce mu nedal prostor pro střelu.
     
    56
    Marcus Thuram se na opačné straně hrací plochy tlačil do pokutového území, kde se poroučel k zemi a už nedokázal přesně přihrát.
     
    55
    Novak poslal přihrávku na pravou stranu, jenže tam byl hodně statický Shon Zalman Weissman, který v tísni nakopl míč jen pro obránce soupeře.
     
    54
    Aktivní Schmid opět motal hlavy hostujícím zadákům. Rychlonohý štírek se dokonce prosmýkl do pokutového území, ale už nedokázal přesně přihrát.
     
    53
    Anderson Niangbo prošel po pravém křídle do blízkosti velkého vápna a odcentroval do pokutového území. Jeho pobídku obrana odehrála do bezpečí.
     
    52
    Německý celek už opět kombinuje na polovině hřiště a hledá si prostor pro zaútočení. Domácí obrana však stojí v pevném defenzivním bloku.
     
    51
    Romano Schmid je po změně stran hodně aktivní a snaží se zatápět hostující obraně. Jeho pokus zpoza velkého vápna schoval do rukavic Yann Sommer.
     
    50
    Alexander Kofler se ujal rozehrávky přímého kopu domácího celku z vlastní poloviny. Domácí brankář nakopl míč na levé křídlo, kde našel jen obránce soupeře.
     
    49
    Oscar Wendt dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže si nepotykal se zpracováním a vybojoval pro Mönchengladbach pouze vhazování.
     
    48
    Romano Schmid se dral do pokutového území, kde upadl po souboji se Strodlem. Sudí měl střet přímo před očima a rozhodl se nepískat penaltu.
     
    47
    Tobias Strobl si dal pozor na přihrávku do pokutového území, natlačil se tělem před útočníka a nenechal jej zakončit.
     
    46
    Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Wolfsberger se ihned vydal do útoku, jenže centrovaný míč prolétl šestnáctkou bez teče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali fantastický atletický výkon domácího mužstva, které v několika pasážích přehrávalo vedoucí celek německé Bundesligy! Wolfsberger si však vyloženou šanci nevytvořil. Mönchengladbach se navíc nedokázal přiblížit k pokutovému území soupeře. Do kabin se proto odchází za stavu 0:0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    Lukas Schmitz to přehnal s agresivitou při napadání rozehrávky soupeře. Domácí hráč přišlápl Thuramovi kopačku, což neuniklo zraku hlavního arbitra.
     
    44
    Yann Sommer si pohlídal další vysoký centr z levé strany a bez problémů zkontroloval cestu míče do zámezí. Mönchengladbach bude rozehrávat.
     
    43
    Rakouský celek v závěru poločasu hraje s míčem na kopačkách a ještě se něco snaží vymyslet. Obrana Mönchengladbachu vyčkává na vlastní polovině.
     
    42
    Také domácí celek nyní zahrával přímý kop ze zajímavé pozice. Centrovaný míč se snesl na hranici velkého vápna, kde se Marcel Ritzmaier dopustil útočného faulu.
     
    41
    Až nyní se pokračuje ve hře! Mönchengladbach zahrával přímý kop. Centrovaný míč z kopačky Larse Stindla přiletěl na hlavu připraveného zadáka.
     
    39
    Hra je přerušena! Domácí Michael Sollbauer zůstává po souboji ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat ve hře.
     
    38
    Lars Stindl uspěl v hlavičkovém souboji na levé straně a nepustil rakouské mužstvo do dalšího nebezpečného útoku. Mönchengladbach kombinuje v zadních řadách.
     
    37
    Domácí následně zahrávali přímý kop. Jeho exekuce se ujal Shon Zalman Weissman, ale jeho krátký centr bez problémů odkopla obrana soupeře.
     
    36
    Denis Zakaria se v souboji na pravé straně dopustil nedovolenému zákroku a může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu.
     
    35
    Marcus Thuram poslal průnikovou přihrávku mezi stopery Wolfsbergeru, jenže jeho úmysl nepochopil nikdo v zeleném a domácí gólman schoval balón do rukavic.
     
    34
    Také domácí brankář se tentokrát musel zapojit do rozehrávky svého mužstva. Jeho nákop přiletěl jen do míst, kde kralovala obrana soupeře.
     
    33
    Právě Liendl poslal oblouček za obranu Mönchengladbachu, jenže nikdo v bílém dresu nepochopil jeho úmysl. Míč následně proskákal mimo hrací plochu.
     
    32
    Michael Liendl vybojoval vhazování na pravé straně. Domácí nakonec rozehráli směrem dozadu a rozhodli se kombinovat s míčem na kopačkách.
     
    31
    Anderson Niangbo si v pokutovém území naběhl na nádherný centr z pravé strany, jenže ve výskoku netrefil míč zrovna ideálně a poslal jej mimo tři tyče.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme zajímavý duel. Wolfsberger hraje velice aktivně, jenže na první velkou šanci stále čekáme.
     
    28
    Romano Schmid si naběhl na krásnou přihrávku do pokutového území, jenže při zpracování mu míč uskočil daleko před tělo a domácí hráč už nezakončil.
     
    27
    Shon Zalman Weissman se vrátil pomoci domácí obraně. Urostlý fotbalista zastavil na hranici velkého vápna nebezpečnou přihrávku směřující do prostoru malého vápna.
     
    26
    Michael Liendl se pustil do hlavičkového souboje, ale Wendt byl tentokrát důraznější. K odraženému míči se následně dostali hosté, kteří mohou kombinovat.
     
    25
    Důrazný Novak opět obral svého soupeře o míč a vybojoval vhazování pro domácí mužstvo. Rakouský celek v úvodních minutách předvádí skvělý výkon.
     
    24
    Mönchengladbach se až nyní dostal z vlastní poloviny. Domácí celek zatím hraje velmi sebevědomě a nedává soupeři ani metr hrací plochy zadarmo.
     
    23
    Novak zkusil překvapit obranu Mönchengladbachu dlouhým autem do pokutového území. Stoper László Bénes bez problémů odkopl míč do bezpečí.
     
    22
    Wolfsberger zahrával další přímý kop, ale ani na čtvrtý pokus se nikdo v bílém dresu domácího mužstva nedostal až do zakončení.
     
    21
    Yann Sommer si zakřičel na své obránce, aby pustili míč až k němu. Brankář německého celku poté zpackal rozehrávku a daroval míč domácím.
     
    20
    Právě Novak svou chybu bleskově napravil, vrátil se na vlastní polovinu a zastavil průnikovou přihrávku směřující do pokutového území. Hosté zůstanou u míče.
     
    19
    Michael Novak dostal přihrávku na pravou stranu, jenže měl velké problémy se zpracováním a míč mu nakonec uskočil do zámezí. Vhazovat budou hosté.
     
    18
    Domácí zahrávali další přímý kop, ale tentokrát se jim jeho rozehrávka vůbec nepovedla. Mario Leitgeb svůj centr poslal mimo pokutové území.
     
    17
    Marcel Ritzmaier se chytrou kličkou prosmýkl až do pokutového území, jenže příliš dlouho váhal se zakončením a obránce Wendt jej o možnost připravil.
     
    16
    Ani z následného přímého kopu se domácí celek nedostal do prvního zakončení. S vysoko letícím centrem si bez problémů poradila obrana Mönchengladbachu.
     
    15
    László Bénes se v souboji u pomezní čáry provinil proti pravidlům, když přišlápl kopačku jednomu z hráčů domácího celku. Wolfsberger bude zahrávat přímý kop.
     
    14
    Michael Novak se krásně uvolnil na pravé straně a poslal nadýchaný oblouček do pokutového území. Pro jeho centr si však došel pozorný Yann Sommer.
     
    13
    Shon Zalman Weissman poslal zajímavý centr do pokutového území, jenže na prudkou pobídku nedosáhl nikdo v bílém. Balón tak proskákal do zámezí.
     
    12
    Domácí celek se snad poprvé v utkání usadil v blízkosti pokutového území svého soupeře. Nepřesnou rozehrávku však schoval Yann Sommer do rukavic.
     
    11
    Alassane Pléa si navedl míč do blízkosti pokutového území, krásně si jej přehodil na pravačku, ale technickou střelou poslal míč nad břevno.
     
    10
    Yann Sommer se znovu zapojil do rozehrávky Mönchengladbachu. Hostující brankář nakopl míč na pravou stranu, kde v souboji uspěl jen domácí obránce.
     
    9
    Manfred Gollner si dal pozor na prudkou přihrávku za obranu domácího celku a hlavou zahrál malou domů. Rakouský tým může uklidnit hru.
     
    8
    Zadáci hostujícího celku uklidňují kombinaci pomocí krátkých přihrávek na vlastní polovině. Nikdo v dresu domácího Wolfsbergeru rozehrávku neatakuje.
     
    7
    Mönchengladbach se v posledních minutách usadil v blízkosti pokutového území soupeře, jenže hosté se zatím nedostali do zakončení. Plea svým centrem trefil jen obránce.
     
    6
    Mönchengladbach zahrával přímý kop na polovině svého soupeře. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, ale tam kralovali pozorní obránci.
     
    5
    Rámí Binsibajní uspěl v souboji na polovině hřiště a vybojoval míč pro hostující mužstvo. Domácí fanoušci nesou verdikt rozhodčího s nevolí.
     
    4
    Yann Sommer se musel zapojit do rozehrávky svého mužstva. Brankář hostujícího celku nakopl míč na polovinu hřiště, kde nebyl nikdo v zeleném.
     
    3
    Marcel Ritzmaier poslal centr do pokutového území, jenže tam nebyl nikdo v bílém dresu. Obrana vedoucího celku německé Bundesligy si tak hravě poradila.
     
    2
    Hosté se vydali do útoku a jejich akce skončila centrem do pokutového území. Domácí brankář byl ale pozorný a došel si pro nepřesný centr.
     
    1
    Hostující celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Německý klub se ihned vydal do útoku, ale pozorná obrana Wolfsbergeru nákop odvrátila.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Domácí budou hrát v bílém, zatímco německý celek oblékne zelené dresy.
     
    Úvodní sestavy:

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Novak, Sollbauer, Gollner, Schmitz – Schmid, Leitgeb – Ritzmaier, Liendl, Niangbo – Weissman.
    Náhradníci: Kuttin – Gölles, Schmerböck, Perić, Sprangler, Schöfl, Wernitznig.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Strobl, Binsibajní, Wendt – J. Hofmann, Zakaria, Stindl, Bénes – Pléa, Thuram.
    Náhradníci: Sippel – Beyer, Embolo, Herrmann, Jantschke, Neuhaus, Raffael..
     
    Vzájemný duel

    Oba soupeři se utkali hned v prvním utkání základních skupin. Wolfsbergem překvapivě vyhrál vysoko 4:0.
     
    RZ Pellets Wolfsberger AC

    Rakouský celek se v domácí soutěži vedle silného Salcburku skvěle zlepšuje a potvrzuje to i v základní skupině Evropské ligy. Po čtyřech odehraných duelech má na svém kontě čtyři body a také může promluvit do boje o postup ze skupiny. V posledním duelu Evropské ligy však na domácí půdě prohrál 0:3 s Basaksehirem. V domácí soutěži o víkendu rozstřílel 4:1 Mattersburg.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Vedoucí celek německé Bundesligy bojuje o postup také v Evropské lize. Ve čtyřech odehraných zápasech vybojovala Borussia Mönchengladbach pět bodů a zatím drží druhou pozici za vedoucím Basaksehirem Istanbul. V posledním důležitém utkání Evropské ligy porazila na domácí půdě AS Řím 2:1. Poslední duel ji naopak čeká za dva týdny doma s Basaksehirem. O víkendu ale v domácí soutěži prohrála 0:2 s Unionem Berlín.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Evropské ligy mezi Wolfsbergerem a Borussií Monchengladbach. Výkop je stanoven na 18:55.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 61. Stindl (Wendt)

    Karty:   62. Gollner (WAC)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 9:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:13.
    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Novak, Sollbauer, Gollner, Schmitz – Schmid (76. Wernitznig), Leitgeb – Ritzmaier, Liendl, Niangbo (87. Schmerböck) – Weissman.
    Náhradníci: Kuttin – Gölles, Schmerböck, Perić, Sprangler, Schöfl, Wernitznig.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Strobl, Binsibajní, Wendt – J. Hofmann, Zakaria, Stindl (74. Embolo), Bénes – Pléa (78. Herrmann), Thuram (90. Raffael).
    Náhradníci: Sippel – Beyer, Embolo, Herrmann, Jantschke, Neuhaus, Raffael.