FK Krasnodar – Bazilej 1:0 (kon.) | Trabzonspor – Getafe 0:1 (kon.) | Astana – Manchester United 2:1 (kon.)
Ferencvároš – Espanyol 2:2 (kon.) | Feyenoord – Rangers 2:2 (kon.) | Saint-Étienne – Gent 0:0 (kon.)
YB Bern – Porto 1:2 (kon.) | Wolfsberger – Mönchengladbach 0:1 (kon.) | Alkmaar – Partizan 2:2 (kon.)
Başakşehir – AS Rím 0:3 (kon.) | Besiktas – Slovan Bratislava sk 2:1 (kon.) | Braga – Wolverhampton 3:3 (kon.)
CSKA Moskva – Razgrad 1:1 (kon.) | Guimarães – Liége 1:1 (kon.) | Lazio – Kluž 1:0 (kon.)
Lugano – Kodaň 0:1 (kon.) | Malmö – D.Kyjev 4:3 (kon.) | Rosenborg – Linz 1:2 (kon.)
Sevilla – Karabach 2:0 (kon.) | Lisabon – Eindhoven 4:0 (kon.) | Arsenal – Frankfurt 1:2 (kon.)
Celtic – Rennes 3:1 (kon.) | Dudelange – APOEL 0:2 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:2 (1:0)
Eintracht Frankfurt
Štvrtok 28.11.2019, 21:00 • Emirates Stadium, Londýn • Európska liga • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:11:28)
     
    Držanie lopty: 56 % : 44 %.
    Strely na bránu: 5:4.
    Strely mimo: 3:3.
    Rohy: 6:7.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 13:14.
     
    V druhom dnešnom zápase tejto skupiny remizoval Standard Liége na pôde portugalskej Vitórie Guimarães 1:1. Na čele skupiny je tak stále Arsenal s 10 bodmi, ktorý však nemá istý postup a jeho náskok na čele sa po dnešnej prehre zmenšil. Druhý je Frankfurt s 9 bodmi, tretie Liége má 7 bodov a posledný Guimarães dva body. Portugalský klub skončí v tejto skupine určite na poslednom mieste, o postup však stále bojujú zvyšné tri tímy. V poslednom kole skupiny F sa 12. decembra odohrajú zápasy Standard Liége – Arsenal a Frankfurt – Guimarães.
     
    Zápas končí za obrovského piskotu domácich fanúšikov, ktorí dávajú najavo svoju nespokojnosť s týmto výsledkom. Arsenal po pomerne dobrom prvom polčase predviedol v druhom polčase katastrofálny výkon a hostia, ktorí sa naopak výrazne zlepšili, zaslúžene otočili dnešný zápas. O ich výhre rozhodol dvomi gólmi Kamada a Arsenal na ne nielenže nedokázal zareagovať, on sa ani len nedostal poriadne do blízkosti pokutového územia Frankfurtu. Kríza „kanonierov“ tak pokračuje a stolička pod trénerom Unaiom Emerym sa nahla ešte viac. Arsenal totiž nevyhral už siedmy zápas za sebou a v novembri nedokázal poraziť ani jedného jediného súpera.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Záver zápasu sa odohráva na polovici domácich, ktorí už tak zrejme nebudú môcť ohroziť bránu Frankfurtu.
     
    90+2
    Žltú kartu za bránenie domáceho brankárovi Martínezovi v odkope od brány dostáva Gonçalo Paciência (Eintracht Frankfurt).
     
    90+2
    Hostia mohli dať za týmto zápasom definitívnu bodku! Da Costa sa dostal z pravej strany popri bránkovej čiare do šestnástky a prihrávkou do jej stredu našiel Paciênciu, ktorý strelou z prvej po zemi tesne minul bránu Martíneza.
     
    90+2
    Žltú kartu za faul lakťom na Kohra v strede poľa dostáva Matteo Guendouzi (Arsenal FC).
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90
    Domáci rozohrali rohový kop na krátko a Saka strelou zo strednej vzdialenosti trafil obrancu Abrahama. Hostia potom loptu získali a držia ju pod svojou kontrolou.
     
    89
    Willockov center na zadnú tyč z ľavej strany letel na nabiehajúceho Aubameyanga, pred ním však loptu odhlavičkoval za bránkovú čiaru Hinteregger.
     
    88
    Aj to málo fanúšikov Arsenalu, čo bolo na dnešnom zápase, začína opúšťať štadión. Saka si medzitým obhodil obrancu Hintereggera a potom sa v šestnástke hodil na trávnik. Hlavný rozhodca však jeho simulovanie videl a penaltu nenariadil.
     
    87
    Žltú kartu za faul lakťom na Paciênciu dostáva Granit Xhaka (Arsenal FC). Domáci záložník sa poriadne rozčuľuje, tento zákrok bol totiž veľmi diskutabilný. Xhaka pri ňom totiž stál a Paciência doňho doslova vrazil.
     
    86
    Chambersov center zablokoval Kostić, lopta sa ale zakrútila smerom k brankárovi Rönnowovi. Tomu lopta na prvýkrát vypadla, pred dobiehajúcim Aubameyangom ju ale na druhý pokus chytil.
     
    85
    Kohr využil chybu domácich pri rozohrávke, i on ale preváhal vhodnú chvíľu na strelu. Lopta mu napokon pri kľučke na Guendouziho odskočila a práve tohto domáceho hráča potom fauloval.
     
    84
    Až teraz sa po niekoľkých minútach na vlastnej polovici dostali domáci na polovicu hostí, stále sú však len v úctivej vzdialenosti od brány Rönnowa.
     
    83
    Gaćinović prihrávkou na ľavú stranu šestnástky vysunul Kamadu, ktorý však preváhal vhodnú chvíľu na strelu a napokon mu loptu odkopol Xhaka.

    Michal Sadlek

    Góly: 45+1. Aubameyang – 55. Kamada, 64. Kamada

    Karty:   34. Martinelli (ARS), 74. Mustafi (ARS), 87. Xhaka (ARS), 90+2. Guendouzi (ARS) – 21. Kostić (FRN), 59. D. Abraham (FRN), 90+2. Paciência (FRN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:14.
    Arsenal FC: E. Martínez – Mustafi (76. Torreira), David Luiz (31. Guendouzi), Papastathopoulos – Chambers, Xhaka, Willock, Tierney – Martinelli (60. Özil), Aubameyang (C), Saka.
    Náhradníci: Leno – A. Lacazette, Özil, Torreira, Pépé, Nelson, Guendouzi.

    Eintracht Frankfurt: Rönnow – D. Abraham (C), Hasebe, Hinteregger – D. da Costa, Kamada, G. Fernandes (46. Kohr), Sow, Kostić – Paciência, André Silva (46. Gaćinović).
    Náhradníci: Zimmermann – N'Dicka, Joveljić, Gaćinović, A. Touré, Kohr, Chandler.

    Rozhodca: Buquet – Debart, Pacelli (všetci Francúzsko)

    Diváci: 49 419