Mallorca – Villarreal 3:1 (kon.) | Bilbao – Levante 2:1 (kon.) | Atlético Madrid – Espanyol 3:1 (kon.)
Getafe – Osasuna 0:0 (kon.) | Real Betis – Sevilla 1:2 (kon.)
koniec
Real Betis
1:2 (1:1)
FC Sevilla
Nedeľa 10.11.2019, 21:00 • Estadio Benito Villamarín, Sevilla • Španielska LaLiga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    82
    Po dlhej dobe zaútočili hostia. Ocampos si potiahol loptu k šestnástke a pravačkou cez obrancu Betisu vystrelil, Robles však jeho strelu letiacu k ľavej tyči dokázal výborným zákrokom vyraziť.
     
    77
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Andrés Guardado, prichádza Borja Iglesias.
     
    75
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Éver Banega, prichádza Joan Jordán.
     
    73
    Hlavný rozhodca sa po konzultácii s videoasistentom rozhodol pokračovať v hre, čo sa nepáči domácim fanúšikom. Ich ohlušujúci piskot sprevádza rozohrávku Tomáša Vaclíka.
     
    72
    Domáci rozohrali priamy kop na krátko a center zľava vyslal až Tello. Jeho nákop vrátil pred bránu na zadnej tyči jeden z hráčov Betisu a po teči obrancu Sevilly zakončoval z uhla do tyče Loren. Lopta sa potom dostala naspäť k Tellovi, ktorého ďalší center zablokoval rukou vo vlastnej šestnástky Vázquez. Situáciu rieši videoasistent.
     
    71
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu prenikajúcemu Fékirovi dostáva Fernando (FC Sevilla). Priamy kop pre domácich na útočnej polovici.
     
    70
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Nolito, prichádza Nemanja Gudelj.
     
    69
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Marc Bartra, prichádza Cristian Tello.
     
    68
    Joaquín sa na pravej strany dostal cez troch protihráčov a skvelým centrom našiel na zadnej tyči úplne voľného Morena. Hlavička krídelníka Betisu letela k bližšej tyči, ku ktorej sa dokázal Vaclík presunúť a zákrokom zápasu loptu vyrazil mimo svojej brány.
     
    66
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Banegu ostrým sklzom dostáva Emerson (Real Betis). Priamy kop pre Sevillu z ľavého krídla.
     
    63
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Zouhair Feddal, prichádza Joaquín.
     
    62
    Ocamposov center z pravej strany sklepol hlavou na zadnej tyči de Jong a na prednej loptu nedokázal tesne zasiahnuť Vázquez.
     
    55
    Sevilla dala gól!
    Hostia sa znovu dostávajú do vedenia! Banega výbornou prihrávkou našiel na hranici pokutového územia LUUKA DE JONGA, ktorý si loptu posunul doľava okolo obrancu a tvrdou strelou z ľavej strany do horného rohu prestrelil brankára Roblesa.
     
    51
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Óliver Torres, prichádza Franco Vázquez.
     
    48
    Domáci hneď po zisku lopty otočili hru a vytvorili si i veľkú príležitosť. Morenov center zľava doletel presne na hlavu Lorena, ktorý na prednej tyči usmernil loptu tesne mimo Vaclíkovej brány.
     
    45+2
    Fékir pätičkou vyslal do prieniku z ľavej strany Morena, ktorý z ľavej strany namieril k bližšej tyči. Vaclík jeho strelu vyrazil a potom chytil i slabú strelu Lorena do stredu brány.
     
    45
    Real Betis dal gól!
    Je vyrovnané! Fékirov center z pravej strany hlavičkou na zadnej tyči posunul pred bránkovisko Emerson a LOREN, ktorý predskočil obrancu, loptu z voleja usmernil pod brvno Vaclíkovej brány.
     
    37
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu protihráča v súboji o loptu dostáva Lucas Ocampos (FC Sevilla).
     
    22
    Canalesov center z priameho kopu sklepol hlavou Feddal na zadnej tyči na Bartru na druhej, Bartrovi však chýbal jeden-dva kroky na to, aby loptu zasiahol.
     
    19
    Domáci rozohrali priamy kop na krátko na Canalesa, ktorý nacentroval na zadnú tyč. Odtiaľ vrátil loptu pred bránu jeden z hráčov Betisu na Fékira, ktorý ju z prvej poslal mimo Vaclíkovej brány.
     
    18
    Žltú kartu za podkopnutie Bartru zozadu dostáva Óliver Torres (FC Sevilla). Priamy kop pre Betis na polovici hostí.
     
    13
    Sevilla dala gól!
    Hostia otvárajú v dnešnom derby skóre! Nákop zo stredu poľa nedokázal Mándí odhlavičkovať zo svojej šestnástky a lopta po jeho hlavičke pristála na kopačke LUCASA OCAMPOSA. Ten si loptu spracoval a strelou po zemi z ľavej strany pokutového územia Betisu ju poslal do siete cez neisto zasahujúceho brankára Roblesa.
     
    12
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie prenikajúceho Nolita Zouhair Feddal (Real Betis). Feddal vynechá ďalší zápas.
     
    9
    Ocampos ďalší center z pravej strany tentokrát našiel adresáta, ktorým bol na zadnej tyči de Jong. Jeho hlavička k zemi nebola príliš prudká a brankár Robles ju dokázal chytiť.

    Michal Sadlek

    Góly: 45. Loren – 13. Ocampos, 55. L. de Jong

    Karty:   12. Feddal (RBE), 66. Emerson (RBE) – 18. Ó. Torres (SEV), 37. Ocampos (SEV), 71. Fernando (SEV)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 9:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:21.
    Real Betis: Robles – Mándí, Sidnei, Feddal (63. Joaquín) – Emerson, Guardado (C) (77. Iglesias), Bartra (69. Tello), Canales, Moreno – Fékir – Loren.
    Náhradníci: Marín – Barragán, Gutiérrez, Joaquín, Iglesias, Tello, D. Lainez.

    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Banega (75. Jordán), Fernando, Ó. Torres (51. F. Vázquez) – Ocampos, L. de Jong, Nolito (70. Gudelj).
    Náhradníci: Bunú – Dabbur, Escudero, Gudelj, Chicharito, Jordán, F. Vázquez.

    Rozhodca: Hernández – Jiménez, Mateo

    Diváci: 53 110