Mallorca – Villarreal 3:1 (kon.) | Bilbao – Levante 2:1 (kon.) | Atlético Madrid – Espanyol 3:1 (kon.)
Getafe – Osasuna 0:0 (kon.) | Real Betis – Sevilla 1:2 (kon.)
koniec
Real Betis
1:2 (1:1)
FC Sevilla
Nedeľa 10.11.2019, 21:00 • Estadio Benito Villamarín, Sevilla • Španielska LaLiga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo sevillského derby medzi Realom Betis a FC Sevillou, ktoré uzavrie program 13. kola španielskej LaLigy. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Real Betis

    Betisu sa prvá časť sezóny veľmi nevydarila a pred dnešným derby je v tabuľke až na 16. mieste, o štyri body pred 18. Celtou Vigo. Jeho forma navyše nie je vôbec dobrá, keď z posledných šiestich zápasov vyhral jediný. Povzbudením pre domácich však môže byť bezgólová remíza na pôde Realu Madrid z minulého kola. Betis trápia problémy hlavne v obrane, ktorá je spolu s obranou Eibaru druhou najhoršou v LaLige (21 inkasovaných gólov). V útoku je hlavným ťahúňom Loren, ktorý strelil 7 zo 14 gólov svojho tímu v tejto sezóne. Doma sa Betisu celkom darí, keď zo šiestich zápasov na vlastnom štadióne prehral jediný.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Real Betis – Eibar 1:1
    Real Sociedad – Real Betis 3:1
    Granada – Real Betis 1:0
    Real Betis – Celta Vigo 2:1
    Real Madrid – Real Betis 0:0
     
    FC Sevilla

    Sevilla, narozdiel od domácich, bojuje o pohárové priečky. Pred týmto duelom je na piatom mieste so stratou štyroch bodov na vedúcu dvojicu Barcelona – Real Madrid. Jej forma je veľmi dobrá, keď z posledných šiestich zápasov prehrala jediný na Camp Nou v Barcelone (0:4). Útočná produktivita Sevilly je druhá najhoršia z tímov hornej polovice tabuľky (15 strelených gólov), súčasne má však jednu z najlepších obrán súťaže (13 inkasovaných gólov). V zápasoch vonku je Sevilla zatiaľ tretím najlepším tímom tejto sezóny, posledné tri zápasy za sebou na cudzích ihriskách ale nedokázala vyhrať.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Barcelona – FC Sevilla 4:0
    FC Sevilla – Levante 1:0
    FC Sevilla – Getafe 2:0
    Valencia – FC Sevilla 1:1
    FC Sevilla – Atlético Madrid 1:1
     
    Vzájomné zápasy

    V posledných sezónach hovorí vzájomná bilancia jednoznačne v prospech FC Sevilly, ktorá z posledných desiatich vzájomných zápasov v LaLige prehrala s Betisom len dvakrát. Za rovnakú dobu vyhrala FC Sevilla šesťkrát a dva zápasy nemali víťaza. V minulej sezóne sa darilo domácim tímom. Betis doma vyhral 1:0 a v odvete vyhrala doma zase FC Sevilla 3:2.

    Vzájomné ligové zápasy za posledné tri sezóny:
    20.9.2016: FC Sevilla – Real Betis 1:0
    25.2.2017: Real Betis – FC Sevilla 1:2
    6.1.2018: FC Sevilla – Real Betis 3:5
    12.5.2018: Real Betis – FC Sevilla 2:2
    2.9.2018: Real Betis – FC Sevilla 1:0
    13.4.2019: FC Sevilla – Real Betis 3:2
     
    Úvodné zostavy:

    Real Betis: Robles – Mándí, Sidnei, Feddal – Emerson, Guardado (C), Bartra, Canales, Moreno – Fékir – Loren.
    Náhradníci: Marín – Barragán, Gutiérrez, Joaquín, Iglesias, Tello, D. Lainez.

    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Banega, Fernando, Ó. Torres – Ocampos, L. de Jong, Nolito.
    Náhradníci: Bunú – Dabbur, Escudero, Gudelj, Chicharito, Jordán, F. Vázquez.

    Rozhodca: Hernández – Jiménez, Mateo.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Betis bude hrať v tradičných zelenobielych dresoch, Sevilla v červených.
     
    Pre oboch hlaných trénerov je dnešné sevillské derby prvým v ich kariérach.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí sa okamžite natlačili na útočnú polovicu a prihrávkami okolo šestnástky Sevilly sa snažia nájsť medzery v obrane hostí.
     
    2
    Domáci sa však nedostali ani len k strele a hostia po zisku lopty hru otočili. Ich prvý postupný útok skončil nepresnou kolmicou na de Jonga na hrote.
     
    3
    Domáci tiež hneď po zisku hracieho predmetu otáčajú hru. Úvod zápasu sa odohráva vo vysokom tempe.
     
    4
    Fékir nedokázal presne prihrať Lorenovi, potom však obral o loptu obrancov Sevilly a z veľkej diaľky sa pokúsil zaskočiť brankára Vaclíka. Jeho strela bola skutočne len pokusom, loptu totiž poslal výrazne mimo brány hostí.
     
    5
    De Jongovi odskočila lopta pri spracovaní Vaclíkovho nákopu a Guardado ho následne zasiahol do ruky. Domáci sa s rozohrávkou zatiaľ nijak neponáhľajú.
     
    6
    Sevillské derby je známe svojou vyhrotenosťou a tradične vysokým počtom faulov a kariet. Dnešný zápas to potvrdzuje už od začiatku, videli sme totiž už niekoľký faul v strede poľa.
     
    7
    Domácim sa od úvodného náporu nedarí dostať sa na polovicu Sevilly. Hostia držia loptu pevne pod svojou kontrolou a naopak sú to oni, kto kombinuje na polovici súpera.
     
    8
    Ocamposov center z pravej strany zablokovala domáca obrana na prvý rohový kop zápasu. Banegov center z rohu však Sidnei odhlavičkoval a jeho spoluhráči potom loptu odkopli do autu.
     
    9
    Ocampos ďalší center z pravej strany tentokrát našiel adresáta, ktorým bol na zadnej tyči de Jong. Jeho hlavička k zemi nebola príliš prudká a brankár Robles ju dokázal chytiť.
     
    10
    Hostia preberajú iniciatívu a začínajú zatláčať domácich do obrany. Banegov center znovu z pravej strany odkopol do autu Feddal.
     
    11
    Nolito si spracoval pas na ľavé krídlo, posunul si loptu na pravačku a z hranice pokutového územia vystrelil po zemi k bližšej tyči. Brankár Robles jeho strelu chytil.
     
    12
    Hostia hneď po odkope Roblesa získali loptu a znovu kombinujú v strede poľa. Domáci ich neúspešne napádajú.
     
    12
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie prenikajúceho Nolita Zouhair Feddal (Real Betis). Feddal vynechá ďalší zápas.
     
    13
    Sevilla dala gól!
    Hostia otvárajú v dnešnom derby skóre! Nákop zo stredu poľa nedokázal Mándí odhlavičkovať zo svojej šestnástky a lopta po jeho hlavičke pristála na kopačke LUCASA OCAMPOSA. Ten si loptu spracoval a strelou po zemi z ľavej strany pokutového územia Betisu ju poslal do siete cez neisto zasahujúceho brankára Roblesa.
     
    15
    Hneď po výkope hostí šliapol Morenovi na nohu Banega. Domáci sa dožadujú žltej karty, hlavný rozhodca si ju ale necháva v tomto prípade vo vrecku.
     
    16
    Ocampos prenikol po pravej strane do pokutového územia Betisu a prihrávkou za seba pripravil streleckú pozíciu Banegovi. Argentínčan z prvej vystrelil mimo Roblesovej brány.
     
    17
    Strely: 1:4
    Strely na bránu: 0:3
     
    18
    Moreno sa prekľučkoval na ľavej strane cez dvojicu protihráčov, pri zasekávačke na Koundého mu ale lopta odskočila. Lopty sa zmocnil Ocampos, ktorý vystrelil zo svojej polovice, Robles bol ale pripravený a strelu chytil.
     
    18
    Žltú kartu za podkopnutie Bartru zozadu dostáva Óliver Torres (FC Sevilla). Priamy kop pre Betis na polovici hostí.
     
    19
    Domáci rozohrali priamy kop na krátko na Canalesa, ktorý nacentroval na zadnú tyč. Odtiaľ vrátil loptu pred bránu jeden z hráčov Betisu na Fékira, ktorý ju z prvej poslal mimo Vaclíkovej brány.
     
    20
    Vaclík urobil chybu pri rozohrávke, keď mu lopta odskočila a napádajúci Loren mu ju vypichol k Fékirovi. Ten si ju potiahol do šestnástky, kde spadol po súboji s Reguilónom. Domáci sa dožadujú penalty, faul sa ale nepíska.
     
    21
    De Jong zrazil vo vzdušnom súboji lakťom k zemi Emersona. Ďalší priamy kop pre Betis.
     
    22
    Canalesov center z priameho kopu sklepol hlavou Feddal na zadnej tyči na Bartru na druhej, Bartrovi však chýbal jeden-dva kroky na to, aby loptu zasiahol.
     
    23
    Domáci v tomto, zatiaľ pomerne tvrdom zápase, prevzali iniciatívu na svoje kopačky a teraz sú to oni, kto diktuje tempo hry.
     
    24
    Hostia sa však po zisku lopty dostali do rýchleho protiútoku, ktorý skončil pasom na de Jonga na ľavú stranu šestnástky Betisu. Holanďan sa pokúsil prestrčiť loptu cez Mándího, ten ju ale v sklze zablokoval k brankárovi Roblesovi.
     
    25
    Hostia znovu obrali rozohrávajúcich domácich o loptu a zablokovaným Reguilónovým centrom získali rohový kop.
     
    26
    Banegov center odhlavičkoval Bartra, odrazenú loptu však získali hostia. Diego Carlos potom nakopol loptu do pokutového územia na svojho kolegu z obrany Koundého, ten ju však hlavou usmernil nad Roblesovu bránu.
     
    27
    Hostia sú po predošlej aktivite domácich znovu aktívnejší smerom dopredu. Útok Sevilly na jeden dotyk ukončil zrazením Ocamposovho centru na rohový kop Feddal.
     
    28
    Rohový kop Sevilly letel do stredu šestnástky, kam si na center naskakoval Diego Carlos. Obranca hosťujúceho tímu nedokázal loptu zasiahnuť a navyše fauloval obrancu Betisu Feddala.
     
    29
    V priebehu minúty sme videli rýchle útoky na oboch stranách. Domáci pokazil nepresným centrom z ľavého krídla Moreno a útok hostí zase nevydareným sólovým prienikom Ocampos.
     
    30
    Držanie lopty: 52 % : 48 %
     
    31
    Sevilla sa natlačila k šestnástke svojho rivala, ktorý ho však napokon obral o loptu. Emersonov pokus o prienik potom ukončil taktickým faulom v strede poľa Reguilón.
     
    32
    Domáci loptu nakopli na pravú stranu na Fékira, ktorému však pri spracovávaní odskočila. Pred neho sa pritom pretlačil Reguilón, ktorého Francúz fauloval.
     
    33
    Vaclík nakopol loptu na útočnú polovicu, kde ju hlavou predlžoval za seba na rozbehnutého Nolita Reguilón. Útočník Sevilly mohol bežať sám na brankára Roblesa, zastavila ho však zdvihnutá zástavka čiarového rozhodcu.
     
    34
    Robles loptu nakopol na útočnú polovicu, kde sa jej zmocnili obrancovia Sevilly. Tí sa dostali pod veľký tlak napádajúcich domácich hráčov, ktorí sa k lopte i dostali. Fékir však pri spracovávaní lopty spadol a zasiahol ju pri svojom páde rukou.
     
    35
    Znovu sa na zemi ocitol Fékir. Tentokrát to bolo po zásahu Diega Carlosa, ktorý mu loptu zozadu odkopol a navzdory protestom domácich hráčov sa ani teraz faul nepíska.
     
    36
    Betis získal rohový kop. Center z neho obrana Sevilly odvrátila do bezpečia. Emersonova strela zo strednej vzdialenosti potom skončila vysoko nad Vaclíkovou bránou.
     
    37
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu protihráča v súboji o loptu dostáva Lucas Ocampos (FC Sevilla).
     
    38
    Počet faulov sa s pribúdajúcimi minútami rýchlo zvyšuje. Mándí udrel rukou zozadu do chrbta de Jonga, ktorý ešte hlavou narazil do pred ním stojaceho Emersona. De Jong zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    39
    Domáce tribúny pískajú na de Jonga, ktorý pomaly odkráčal za autovú čiaru. Holanďan však v tomto prípade rozhodne nesimuloval a uvidíme, či sa ešte do hry vráti.
     
    40
    Hostia sa nasťahovali na polovicu domácich, kde rozvíjajú svoj postupný útok. Domáci stoja zoradení pred vlastnou šestnástkou v dvoch obranných líniách.
     
    41
    Fékir sa pokúsil o individuálny prienik po ľavom krídle, jeho pokus ale zastavil Navas, Ten nakopol loptu na opačnú stranu na Nolita, ktorého od nej čisto odtlačil obrana Betisu Mándí.
     
    42
    Canales pätičkou vysunul na ľavom krídle do nábehu Morena, ktorý centroval z prvej do pokutového územia. Za loptou si nabiehal Loren, ktorý však vybiehal z ofsajdu.
     
    43
    Fékir sa vrátil pre loptu na vlastnú polovicu, ani on ale nedokázal založiť útok domácich, ktorý by ich dostal na útočnú polovicu. Betisu však pomohol zbytočným faulom pri napádaní Nolito.
     
    45
    Real Betis dal gól!
    Je vyrovnané! Fékirov center z pravej strany hlavičkou na zadnej tyči posunul pred bránkovisko Emerson a LOREN, ktorý predskočil obrancu, loptu z voleja usmernil pod brvno Vaclíkovej brány.
     
    45
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    45+1
    Domáci sa ešte snažia i v nadstavenom čase útočiť. Loren si nabiehal za oblúčikom na ľavé krídlo, lopta mu ale pred šestnástkou odskočila za autovú čiaru.
     
    45+2
    Fékir pätičkou vyslal do prieniku z ľavej strany Morena, ktorý z ľavej strany namieril k bližšej tyči. Vaclík jeho strelu vyrazil a potom chytil i slabú strelu Lorena do stredu brány.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol futbal typický pre toto derby. Videli sme veľa zaujímavých momentov pred oboma bránami, avšak i hromadu faulov a tvrdých súbojov. Oba tímy si pomerne pravidelne striedali územnú prevahu a napokon sa dočkali oba celky i streleného gólu. Za hostí otvoril skóre v 13. minúte Ocampos a domáci vyrovnali ôsmym gólom Lorena v sezóne až v úplnom závere prvého polčasu. V druhom polčase nás tak čaká ešte veľký boj o body.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 50 % : 50 %
    Strely na bránu: 3:4
    Strely mimo: 4:2
    Rohy: 1:3
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 6:11
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Sevilla sa hneď natlačila na útočnú polovicu a oblieha pokutové územie Betisu. Domáci zatiaľ hosťom nedovolili ani nacentrovať.
     
    48
    Domáci hneď po zisku lopty otočili hru a vytvorili si i veľkú príležitosť. Morenov center zľava doletel presne na hlavu Lorena, ktorý na prednej tyči usmernil loptu tesne mimo Vaclíkovej brány.
     
    49
    Predošlá príležitosť domácich povzbudila, a tak pokračujú v kombinácii na útočnej polovici. Obrana hostí si poradila s centrom Morena zľava i Guardada sprava.
     
    50
    Druhý polčas začal v ešte vyššom tempe, v akom sa odohrávalo prvé dejstvo. Nolito si nabiehal za nákopom zo stredu poľa, loptu ale pred ním chytil vybiehajúci brankár Betisu Robles.
     
    51
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Óliver Torres, prichádza Franco Vázquez.
     
    52
    Domáci sa snažia hru trochu upokojiť prihrávkami na vlastnej polovici, hostia im to ale vysokým presingom výrazne komplikujú. Hráčom Betisu sa napriek tomu darí držať loptu pod svojou kontrolou.
     
    53
    Sidneiho nákop na Fékira nebol presný a skončil v rukaviciach brankára Vaclíka. Hostia po vyhodení lopty Vaclíkom predvádzajú na vlastnej polovici to isté, čo pred chvíľou domáci.
     
    54
    Presing Betisu však tiež nebol úspešný. Diego Carlos hľadal vysokým pasom za obranu domáceho tímu rozbehnutého Nolita, ktorému však loptu odkopol k vlastnému brankárovi Mándí.
     
    55
    Navasov center z pravej strany prepustil de Jong za seba na Ocamposa, ktorému sklzom zabránil v zakončení Feddal. Ten hneď po zisku lopty hľadal kolmou prihrávkou na pravú stranu Emersona, ktorý si loptu však predkopol ďaleko a v súboji o ňu fauloval protihráča.
     
    55
    Sevilla dala gól!
    Hostia sa znovu dostávajú do vedenia! Banega výbornou prihrávkou našiel na hranici pokutového územia LUUKA DE JONGA, ktorý si loptu posunul doľava okolo obrancu a tvrdou strelou z ľavej strany do horného rohu prestrelil brankára Roblesa.
     
    56
    Domáci ešte reklamovali, že Nolito, ktorý stál v ofsajde pri prihrávke de Jonga, sa zapojil do hry. Hlavný rozhodca s videoasistentom ale mali iný názor a gól de Jonga platí.
     
    57
    Domáci po faule Koundého na Bartru získavali priamy kop z ľavej strany útočnej polovice. Guardado centroval na zadnú tyč, lopta ale letela privysoko pre všetkých hráčov v šestnástke a skončila až za bránkovou čiarou.
     
    58
    Na trávniku po súboji pri nábehu na center z priameho kopu zostal ležať Luuk de Jong. Strelec gólu ale nebude potrebovať ani ošetrenie a bude pokračovať v hre.
     
    59
    Rýchly protiútok hostí viedol stredom ihriska Banega, ktorý sa napokon rozhodol strieľať sám. Z cca 25 metrov vystrelil nad bránu a aj keď jeho strelu jemne tečoval Sidnei, tak nasleduje odkop od Roblesovej brány.
     
    61
    Hostia sú v posledných minútach jednoznačne aktívnejší. Hráči Sevilly držia loptu na útočnej polovici a svojou kombináciou ju vôbec nepožičiavajú domácim.
     
    62
    Ocamposov center z pravej strany sklepol hlavou na zadnej tyči de Jong a na prednej loptu nedokázal tesne zasiahnuť Vázquez.
     
    63
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Zouhair Feddal, prichádza Joaquín.
     
    64
    Strely: 8:8
    Strely na bránu: 3:5
     
    65
    Domáci sa po dhšej dobe usaili na polovici hostí. Joaquínov center sprava si spracoval hruďou Loren a aj keď mu lopta odskočila, tak ju i tak dokázal pomedzi nohy obrancu poslať na Vaclíkovu bránu. Slabú strelu do stredu brány chytil český gólman Sevilly.
     
    66
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Banegu ostrým sklzom dostáva Emerson (Real Betis). Priamy kop pre Sevillu z ľavého krídla.
     
    67
    Banegov center na zadnú tyč chytil pripravený brankár Betisu Robles. Ten chcel loptu rýchlo rozohrať, zabránil mu v tom však de Jong, ktorý stál celú dobu pred ním.
     
    68
    Joaquín sa na pravej strany dostal cez troch protihráčov a skvelým centrom našiel na zadnej tyči úplne voľného Morena. Hlavička krídelníka Betisu letela k bližšej tyči, ku ktorej sa dokázal Vaclík presunúť a zákrokom zápasu loptu vyrazil mimo svojej brány.
     
    69
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Marc Bartra, prichádza Cristian Tello.
     
    70
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Nolito, prichádza Nemanja Gudelj.
     
    71
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu prenikajúcemu Fékirovi dostáva Fernando (FC Sevilla). Priamy kop pre domácich na útočnej polovici.
     
    72
    Domáci rozohrali priamy kop na krátko a center zľava vyslal až Tello. Jeho nákop vrátil pred bránu na zadnej tyči jeden z hráčov Betisu a po teči obrancu Sevilly zakončoval z uhla do tyče Loren. Lopta sa potom dostala naspäť k Tellovi, ktorého ďalší center zablokoval rukou vo vlastnej šestnástky Vázquez. Situáciu rieši videoasistent.
     
    73
    Hlavný rozhodca sa po konzultácii s videoasistentom rozhodol pokračovať v hre, čo sa nepáči domácim fanúšikom. Ich ohlušujúci piskot sprevádza rozohrávku Tomáša Vaclíka.
     
    75
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Éver Banega, prichádza Joan Jordán.
     
    76
    Domáci dostávajú hostí v tejto chvíli pod veľký tlak. Tellovu strelu zablokoval Diego Carlos a v súboji o odrazenú loptu skočil striedajúci Jordán na nohu Canalesovi. Priamy kop pre Betis z ľavej strany útočnej polovice.
     
    77
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Andrés Guardado, prichádza Borja Iglesias.
     
    78
    Joaquín trafil z priameho kopu múr z hráčov Sevilly. Lopta sa potom odrazila ku Canalesovi, ktorého center nedokázal vyboxovať Vaclík. Hrací predmet sa pokúsil zasiahnuť Fékir, v súboji s Vázquezom ho však zasiahol hráč Sevilly do nohy.
     
    79
    Hlavný rozhodca znovu riešil situáciu s videoasistentom a i keď kontakt Vázqueza s nohou Fékira bol zrejmý, tak hra pokračuje ďalej bez pokutového kopu Betisu.
     
    80
    Tello vysunul kolmicou na ľavú stranu za obranu Sevilly Morena, ktorého center odhlavičkovala obrana hostí. K lopte sa potom dostal de Jong, s ktorým sa ale vrátil Moreno a ten mu loptu v strede poľa sklzom vypichol.
     
    81
    Držanie lopty: 58 % : 42 %

    Tento pomer sa aktivitou Betisu v posledných cca 10 minútach začína výraznejšie nakláňať na stranu domáceho celku.
     
    82
    Po dlhej dobe zaútočili hostia. Ocampos si potiahol loptu k šestnástke a pravačkou cez obrancu Betisu vystrelil, Robles však jeho strelu letiacu k ľavej tyči dokázal výborným zákrokom vyraziť.
     
    83
    Hostia kombinovali na útočnej polovici, odkiaľ ich ale domáci zatlačili naspäť na ich časť ihriska. Až po niekoľkých desiatkach sekúnd sa však zelenobieli dokázali dostať k lopte.
     
    84
    Po menšej prestávke tak Betis pokračuje v tlaku na obranu hostí. Morenov prienik z ľavej strany sa nevydaril, krídelník domáceho tímu ale dokázal loptu posunúť dozadu na Mándího, ktorý mu ju vrátil do ofsajdu.
     
    86
    Hostia teraz dobrým pohybom vytlačili domácich od svojej šestnástky do stredu poľa, o loptu ich ale neobrali. Podarilo sa im to až po nepresnom Bartrovom nákope na Morena.
     
    87
    Ďaleko sa však hráči Sevilly nedostali a loptu rýchlo stratili. Morenovu strelu z hranice šestnástky zablokovala obrana hostí a Ocampos loptu rezolútne odkopol do autu.
     
    88
    Všetci hráči Sevilly okrem de Jonga sú teraz vo vzdialenosti maximálne 30-35 metrov od svojej brány. Ocampos po nevydarenom autovom vhadzovaní domácich získal loptu a rozbehol sa po ľavom krídle k šestnástke. Sklzom mu musel loptu vypichnúť na rohový kop Emerson.
     
    89
    Ocampos s Vázquezom rozohrali rohový kop a držali loptu pri rohovej zástavke. Ich naťahovanie času nateraz ukončil Fékir, ktorý im loptu odkopol do autu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90+1
    Domáci získali rohový kop, ktorý rýchlo rozohrali na krátko. Emersonov center sprava potom chytil gólman Vaclík, ktorý zaľahnutím lopty získal pre svoj tím ďalších niekoľko sekúnd.
     
    90+2
    Hostia sa postupne prekombinovali na polovicu Betisu, kde sa na pravej strane dokonca dostal k centru Navas. Jeho nákop bol príliš prudký pre hráčov Sevilly a skončil na opačnej strane v aute.
     
    90+3
    Canales zablokovaným centrom z ľavej strany získal rohový kop, ktorý i sám rozohral. Obrana Sevilly i tento center dokázala odvrátiť do bezpečia a následný Morenov nákop chytil brankár Vaclík, ktorý si s loptou znovu ľahol na zem.
     
    90+4
    Na zemi leží vo vlastnej šestnástke hneď dvojica obrancov Sevilly. Obaja sa sťažujú na kŕče, domáci fanúšikovia však hlasným piskotom dávajú svoj názor najavo.
     
    90+5
    Ďalší Canalesov nákop odvrátila obrana Sevilly. Odrazenú loptu potom získal Emerson, ktorého center z pravej strany chytil pred nabiehajúcim Iglesiasom brankár Vaclík.
     
    90+6
    Diego Carlos sa po zrážke s Vaclíkom znovu ocitol na trávniku a znovu sa mu z neho veľmi nechce zdvihnúť. Jeho spoluhráči ho dvíhajú na nohy, aby hra pokračovala.
     
    90+7
    Canalesov center odhlavičkoval Diego Carlos k Emersonovi, ktorého volej zablokoval jeden z brániacich hráčov Sevilly. Hostia potom loptu odkopli do autu.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Vyostrené derby lepšie zvládli hráči FC Sevilla, ktorí vyhrávajú na pôde svojho rivala 2:1. O ich triumfe rozhodol v 55. minúte Luuk de Jong. Domáci sa následne zamerali na útočenie a hostí dostali pod obrovský tlak, Sevillu však podržal brankár Vaclík a veľké množstvo striel Betisu zase zablokovali spoluhráči Vaclíka z obrany. Domáci tak napriek obrovskej prevahe v posledných cca 30 minútach nedokázali skórovať a na svojom vlastnom trávniku musia po záverečnom hvizde sledovať radosť hostí. Tí sa vďaka tejto výhre dostali na priebežné štvrté miesto tabuľky, o bod za vedúcu dvojicu Barcelona – Real Madrid. Betis je na poslednom nezostupovom, 17. mieste, o štyri body pred 18. Celtou Vigo.
     
    Držanie lopty: 55 % : 45 %.
    Strely na bránu: 5:6.
    Strely mimo: 9:4.
    Rohy: 4:4.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 12:21.
     
    To je odo mňa zo sevillského derby všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:11:27)

    Michal Sadlek

    Góly: 45. Loren – 13. Ocampos, 55. L. de Jong

    Karty:   12. Feddal (RBE), 66. Emerson (RBE) – 18. Ó. Torres (SEV), 37. Ocampos (SEV), 71. Fernando (SEV)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 9:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:21.
    Real Betis: Robles – Mándí, Sidnei, Feddal (63. Joaquín) – Emerson, Guardado (C) (77. Iglesias), Bartra (69. Tello), Canales, Moreno – Fékir – Loren.
    Náhradníci: Marín – Barragán, Gutiérrez, Joaquín, Iglesias, Tello, D. Lainez.

    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Banega (75. Jordán), Fernando, Ó. Torres (51. F. Vázquez) – Ocampos, L. de Jong, Nolito (70. Gudelj).
    Náhradníci: Bunú – Dabbur, Escudero, Gudelj, Chicharito, Jordán, F. Vázquez.

    Rozhodca: Hernández – Jiménez, Mateo

    Diváci: 53 110