Mallorca – Villarreal 3:1 (kon.) | Bilbao – Levante 2:1 (kon.) | Atlético Madrid – Espanyol 3:1 (kon.)
Getafe – Osasuna 0:0 (kon.) | Real Betis – Sevilla 1:2 (kon.)
koniec
Real Betis
1:2 (1:1)
FC Sevilla
Nedeľa 10.11.2019, 21:00 • Estadio Benito Villamarín, Sevilla • Španielska LaLiga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa zo sevillského derby všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:11:27)
     
    Držanie lopty: 55 % : 45 %.
    Strely na bránu: 5:6.
    Strely mimo: 9:4.
    Rohy: 4:4.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 12:21.
     
    Vyostrené derby lepšie zvládli hráči FC Sevilla, ktorí vyhrávajú na pôde svojho rivala 2:1. O ich triumfe rozhodol v 55. minúte Luuk de Jong. Domáci sa následne zamerali na útočenie a hostí dostali pod obrovský tlak, Sevillu však podržal brankár Vaclík a veľké množstvo striel Betisu zase zablokovali spoluhráči Vaclíka z obrany. Domáci tak napriek obrovskej prevahe v posledných cca 30 minútach nedokázali skórovať a na svojom vlastnom trávniku musia po záverečnom hvizde sledovať radosť hostí. Tí sa vďaka tejto výhre dostali na priebežné štvrté miesto tabuľky, o bod za vedúcu dvojicu Barcelona – Real Madrid. Betis je na poslednom nezostupovom, 17. mieste, o štyri body pred 18. Celtou Vigo.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Canalesov center odhlavičkoval Diego Carlos k Emersonovi, ktorého volej zablokoval jeden z brániacich hráčov Sevilly. Hostia potom loptu odkopli do autu.
     
    90+6
    Diego Carlos sa po zrážke s Vaclíkom znovu ocitol na trávniku a znovu sa mu z neho veľmi nechce zdvihnúť. Jeho spoluhráči ho dvíhajú na nohy, aby hra pokračovala.
     
    90+5
    Ďalší Canalesov nákop odvrátila obrana Sevilly. Odrazenú loptu potom získal Emerson, ktorého center z pravej strany chytil pred nabiehajúcim Iglesiasom brankár Vaclík.
     
    90+4
    Na zemi leží vo vlastnej šestnástke hneď dvojica obrancov Sevilly. Obaja sa sťažujú na kŕče, domáci fanúšikovia však hlasným piskotom dávajú svoj názor najavo.
     
    90+3
    Canales zablokovaným centrom z ľavej strany získal rohový kop, ktorý i sám rozohral. Obrana Sevilly i tento center dokázala odvrátiť do bezpečia a následný Morenov nákop chytil brankár Vaclík, ktorý si s loptou znovu ľahol na zem.
     
    90+2
    Hostia sa postupne prekombinovali na polovicu Betisu, kde sa na pravej strane dokonca dostal k centru Navas. Jeho nákop bol príliš prudký pre hráčov Sevilly a skončil na opačnej strane v aute.
     
    90+1
    Domáci získali rohový kop, ktorý rýchlo rozohrali na krátko. Emersonov center sprava potom chytil gólman Vaclík, ktorý zaľahnutím lopty získal pre svoj tím ďalších niekoľko sekúnd.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    89
    Ocampos s Vázquezom rozohrali rohový kop a držali loptu pri rohovej zástavke. Ich naťahovanie času nateraz ukončil Fékir, ktorý im loptu odkopol do autu.
     
    88
    Všetci hráči Sevilly okrem de Jonga sú teraz vo vzdialenosti maximálne 30-35 metrov od svojej brány. Ocampos po nevydarenom autovom vhadzovaní domácich získal loptu a rozbehol sa po ľavom krídle k šestnástke. Sklzom mu musel loptu vypichnúť na rohový kop Emerson.
     
    87
    Ďaleko sa však hráči Sevilly nedostali a loptu rýchlo stratili. Morenovu strelu z hranice šestnástky zablokovala obrana hostí a Ocampos loptu rezolútne odkopol do autu.
     
    86
    Hostia teraz dobrým pohybom vytlačili domácich od svojej šestnástky do stredu poľa, o loptu ich ale neobrali. Podarilo sa im to až po nepresnom Bartrovom nákope na Morena.
     
    84
    Po menšej prestávke tak Betis pokračuje v tlaku na obranu hostí. Morenov prienik z ľavej strany sa nevydaril, krídelník domáceho tímu ale dokázal loptu posunúť dozadu na Mándího, ktorý mu ju vrátil do ofsajdu.
     
    83
    Hostia kombinovali na útočnej polovici, odkiaľ ich ale domáci zatlačili naspäť na ich časť ihriska. Až po niekoľkých desiatkach sekúnd sa však zelenobieli dokázali dostať k lopte.
     
    82
    Po dlhej dobe zaútočili hostia. Ocampos si potiahol loptu k šestnástke a pravačkou cez obrancu Betisu vystrelil, Robles však jeho strelu letiacu k ľavej tyči dokázal výborným zákrokom vyraziť.

    Michal Sadlek

    Góly: 45. Loren – 13. Ocampos, 55. L. de Jong

    Karty:   12. Feddal (RBE), 66. Emerson (RBE) – 18. Ó. Torres (SEV), 37. Ocampos (SEV), 71. Fernando (SEV)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 9:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:21.
    Real Betis: Robles – Mándí, Sidnei, Feddal (63. Joaquín) – Emerson, Guardado (C) (77. Iglesias), Bartra (69. Tello), Canales, Moreno – Fékir – Loren.
    Náhradníci: Marín – Barragán, Gutiérrez, Joaquín, Iglesias, Tello, D. Lainez.

    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Banega (75. Jordán), Fernando, Ó. Torres (51. F. Vázquez) – Ocampos, L. de Jong, Nolito (70. Gudelj).
    Náhradníci: Bunú – Dabbur, Escudero, Gudelj, Chicharito, Jordán, F. Vázquez.

    Rozhodca: Hernández – Jiménez, Mateo

    Diváci: 53 110