Dánsko – Francúzsko 5:4 (3:2 po s.n.) | Švajčiarsko – Taliansko 9:0 (kon.) | Nemecko – Veľká Británia 3:1 (kon.)
Lotyšsko – Rakúsko 5:2 (kon.) | Slovensko – Fínsko sk 2:4 (kon.) | Nórsko – Česko 2:7 (kon.)
koniec
Slovensko
2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
Fínsko
Sobota 11.05.2019, 20:15 • Steel Aréna, Košice, Slovensko • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:45 Kaapo Kakko (FIN) - 2:4
     
    59:45
    Fínsko dalo gól!
    Veľká, priam obrovská škoda. KAAPO KAKKO ukázal svoj obrovský talent a v neľahkej pozícii namieril presne do našej prázdnej bránky a zaznamenáva tak hetrik! Asistencie: Sakari Manninen.
    49:52 Kaapo Kakko (FIN) - 2:3
     
    49:52
    Fínsko dalo gól!
    KAAPO KAKKO hrdinom Fínov zas a znova! Po veľkom boji u mantinela sa Fíni zmocnili puku a poslali ho za bránu. Tam sa vyskytoval teraz už 4-gólový kanonier Kakko, ktorý upratal puk medzi betóny Marka Čiliaka!

    Asistencia: Niko Mikkola.
    39:20 Martin Marinčin (SVK) - 2:2
     
    39:20
    Slovensko dalo gól! Predsa len ale naša druhá lajna vyprodukovala gól, strelil ho MARTIN MARINČIN. Už pred definitívnym skončením puku v bráne poletovalo letiace teleso po bránkovej čiare po práci Studeniča, ktorý si ho prv spracoval pukom. Následne ho však slovenský obranca do nej upratal bekhendom spred ľavej tyčky. Gól musel byť ešte odobrený videorozhodcom aj po sťažnostiach z fínskej strany.

    Asistencie: Marián Studenič, Christián Jaroš.
    16:11 Kaapo Kakko (FIN) - 1:2
     
    16:11
    Fínsko dalo gól!
    Slovensko prvý raz na šampionáte prehráva. Veľká nádej svetového hokeja napriahla z vrchu kruhov po prihrávke dozadu o mantinel v podaní Mikkolu, Marek Čiliak "machol" lapačkou naprázdno. Spomínaným strelcom bol KAAPO KAKKO, pre ktorého je to už tretí zásah na majstrovstvách!

    Asistencie: Niko Mikkola, Sakari Manninen.
    14:21 Petteri Lindbohm (FIN) - 1:1
     
    14:21
    Fínsko dalo gól!
    Devätnásť sekúnd pred koncom sa nám puk už odpáliť nepodarilo. Zmätok pred Čiliakom využil najlepšie PETTERI LINDBOHM, ktorý prekonáva zmäteného slovenského gólmana.

    Asistencie: Veli-Matti Savinainen, Toni Rajala.
    10:52 Erik Černák (SVK) - 1:0
     
    10:52
    Slovensko dalo gól! Síce už mimo presilovky, ale aj tak sa to ráta! Domáci odchovanec ERIK ČERNÁK bol v správnom čase na správnom mieste, a teda v pravom kruhu, kde si počkal na dorážku po zákroku Lankinena po strele Sekeru od modrej. Koncovka k vzdialenejšej tyčke, od ktorej sa fínsky gólman presúval, vedieme 1:0!

    Asistencia: Andrej Sekera, Richard Pánik.

    Viktor Kalinács

    Góly a asistencie: 11. Černák (Sekera, Pánik), 40. Marinčin (Studenič, Jaroš) – 15. Lindbohm (Savinainen, Rajala), 17. Kakko (Mikkola, Manninen), 50. Kakko (Mikkola), 60. Kakko (Manninen)


    Slovensko: Čiliak (Rybár) – Sekera (C), Černák, Marinčin, Jaroš, Fehérváry, Ďaloga, Koch, Čajkovský – Tatar (A), Krištof, Pánik – Nagy (A), Sukel', Studenič – Daňo, Zigo, Lantoši – Lunter, Buc, Liška.
    Fínsko: Lankinen (Vehviläinen) – Ohtamaa, Lehtonen (A), Jokiharju, Lindbohm, Kaski, Mikkola, Hakanpää, Koivisto – Savinainen (A), Ilomäki, Rajala – Kakko, Manninen, Pesonen – Ojamäki, Tyrväinen, Kiviranta – Anttila (C), Lammikko, Sallinen.

    Rozhodca: Manuel Nikolič (AUT), Max Sidorenko (BLR) – Rene Jensen (DEN), Dustin McCrank (CAN)