Dánsko – Francúzsko 5:4 (3:2 po s.n.) | Švajčiarsko – Taliansko 9:0 (kon.) | Nemecko – Veľká Británia 3:1 (kon.)
Lotyšsko – Rakúsko 5:2 (kon.) | Slovensko – Fínsko sk 2:4 (kon.) | Nórsko – Česko 2:7 (kon.)
koniec
Lotyšsko
5:2 (1:1, 0:0, 4:1)
Rakúsko
Sobota 11.05.2019, 16:15 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava (Slovensko) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tretia tretina bola napokon na góly veľmi bohatá. Posledné dejstvo tohto stretnutia ovládlo Lotyšsko, ktoré v ňom dalo až štyri góly a tak rozhodlo o svojom prvom víťazstve na tomto šampionáte. Do tretej tretiny to však bolo vyrovnané na oboch stranách, ale Rakúsko nezvládlo tretiu tretinu a tak z tohto dôležitého zápasu nezíska ani jeden bod.

    Dnešný hokejový program ešte bude pokračovať dvoma zápasmi. Bratislava bude od 20:15 hostiť stretnutie Česka a Nórska, no a v Košiciach nastúpi slovenská reprezentácia proti Fínsku. Držme teda našim reprezentantom palce, aby zvládli svoje stretnutie tak ako včera proti USA!

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (18:32:56)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Steven Strong – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    59:27
    Ešte tu bola jedna veľká šanca pre Lotyšsko! Po prečíslení sa do zakončenia dostal Meija, ale v pozícii na skórovanie poslal puk len do brankára Kickerta!
     
    59:01
    Prebieha posledná minúta tohto stretnutia!
     
    58:38
    Rakúsko v plnom počte.
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny a vzhľadom na priebežný stav aj tohto celého stretnutia.
     
    57:21
    K puku sa dostal Sotnieks, ktorý to skúšal zakončiť zaujímavým spôsobom, ale puk do bránky nedostal a skóre 5:2 tak ostalo nezmenené.
     
    56:38
    Navyše je tu presilovka pre Lotyšsko a to už berie Rakúsku aj tú najmenšiu šancu. Dočkáme sa však ešte nejakého presného zásahu?
     
    56:19
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Peter Schneider – 2 min., hákovanie).
    56:00 Ronalds Keninš (LAT) - 5:2
     
    56:00
    Lotyšsko dalo gól!

    Lotyšsko však odpovedá naozaj veľmi rýchlo a zrejme tak z toho spomínaná dráma nebude! Vedúci celok sa rýchlo presunul po vyhratom buly do útočného pásma, pred bránku prišiel presný puk na hokejku
    RONALDSA KENINŠA a tne upravuje na 5:2!
    Asistencia: Rudolfs Balcers.
    55:44 Dominique Heinrich (AUT) - 4:2
     
    55:44
    Rakúsko dalo gól!

    No a moje slová sa naplnili, Rakúsko znižuje na rozdiel dvoch gólov! Rakúšania sa usadili v útočnom pásme, skvelú prihrávku pred bránku vyslal Zwerger. Najprv sa do zakončenia po bekehndovom blafáku dostal Hofer, jeho pokus vyrazil Kickert pred seba a úspešnou dorážkou sa prezentoval RAPHAEL HERBURGER – 4:2!
    Asistencia: Fabio Hofer, Dominic Zwerger.
     
    55:10
    Rakúsko ešte získalo možnosť zahrať si presilovú hru a môže sa tak pokúsiť streliť prípadný gól, ktorým by ešte mohlo nejakým spôsobom tento zápas zdramatizovať.
     
    54:54
    Vylúčenie v tíme Lotyšsko (Rihards Marenis – 2 min., podrazenie).
     
    54:13
    Po dlhšej dobe vznikla zaujímavá situácia aj pred lotyšskou bránkou, keď sa k puku dostal Rauchenwald, prezentoval sa strelou z otočky, ale Gudlevskis stihol úspešne a včas zasiahnuť.
     
    53:19
    Ešte sa však lotyšský reprezentanti snažia potešiť svojich divákov, ktorí merali cestu do Bratislavy nejakou peknou akciou. Toto stretnutie sa na nezáživnú atmosféru sťažovať nemuselo.
     
    52:09
    No a k puku sa znova dostáva Lotyšsko, ktoré sa už snaží toto stretnutie len pohodlne dohrať. Ako sa ukázalo, rozhodujúca bola tretia tretina, ktorá tejto reprezentácii vyšla výborne.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 16. Balcers (Dārziņš, Freibergs), 41. Dārziņš (Balcers, Blugers), 45. Abols (Balcers), 48. Meija (Cibuļskis), 56. Keninš (Balcers) – 15. M. Raffl (Pallestrang, Herburger), 56. Herburger (Hofer, Zwerger)


    Lotyšsko: Gudlevskis (Merzlikins) – Galvinš, Cibuļskis, Freibergs, Sotnieks (A), Kulda, Balinskis, Zile – Roberts Bukarts, Abols, Dzierkals – Dārziņš (C), Blugers, Balcers – Keninš, Meija, Gegeris – Marenis, Rihards Bukarts (A), Batna – Indrašis.
    Rakúsko: Kickert (Starkbaum) – Pallestrang, Heinrich, Schumnig, Unterweger, Schlacher, Wolf, Peter, Strong – M. Raffl, Herburger, Schneider – Ganahl (A), Komarek, T. Raffl (C) – Hofer, Hundertpfund (A), Zwerger – Haudum, Obrist, Rauchenwald.

    Rozhodca: Roman Gofman (RUS), Peter Stano (SVK) – Andrew Dalton (GER), Roman Kaderli (SUI)

    Diváci: 8917