Espanyol – Alavés 2:1 (kon.) | Huesca – Barcelona 0:0 (kon.) | Atlético Madrid – Vigo 2:0 (kon.)
Sevilla – Real Betis 3:2 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
2:1 (1:0)
Deportivo Alavés
Sobota 13.04.2019, 13:00 • RCDE Stadium, Barcelona • Španielska LaLiga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (15:01:48)
     
    Držanie lopty: 56 % : 44 %.
    Strely na bránu: 2:3.
    Strely mimo: 2:6.
    Rohy: 4:7.
    Ofsajdy: 4:2.
    Fauly: 12:17.
     
    Druhý polčas ponúkol výborný futbal, ktorý gradoval s blížiacim sa koncom zápasu. Domáci hneď na začiatku druhého dejstva odskočili po vlastnom góle Laguardiu do dvojgólového náskoku, hostia sa ale zásluhou Calleriho vrátili do hry. Oba tímy mali potom šance na to, aby pridali ďalšie góly, ani jednému sa to už ale nepodarilo ani napriek veľkému tlaku Alavésu v závere. Zápas tak končí asi trochu šťastným víťazstvom Espanyolu 2:1. Domáci sa vďaka tejto výhre posúvajú na desiate miesto, hostia naopak nevyhrali už štvrtý zápas za sebou a zostávajú na priebežnom siedmom mieste ligovej tabuľky.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Hostia získali rohový kop, na ktorý si nabehol do pokutového územia i brankár Pacheco. Center zo štandardky odhlavičkovala domáca obrana ku Wakasovi, ktorého strela z voleja spoza šestnástky skončila mimo bránu domácich.
     
    90+6
    Diego López výborne prečítal hru a vybehol ďaleko pred svoju bránu, kde chytil nákop letiaci do behu Callerimu. Jeho spoluhráči ale po jeho výkope loptu neudržali.
     
    90+5
    Domáci získali loptu a znovu sa pokúsili o rýchlu protiakciu, Iglesias ale poslal svojim spoluhráčom príliš rýchly nákop. Na opačnej strane sa zase ocitol v ofsajde Calleri.
     
    90+4
    Calleri sa previnil útočným faulom pri napádaní, hostia ale loptu rýchlo získali späť. Twumasi si dobre nabehol na prihrávku za obranu, loptu si ale predkopol príliš ďaleko a zastavil si ju až za bránkovou čiarou.
     
    90+3
    Zápas v nadstavenom čase graduje vo vysokom tempe. Sergio García vletel s loptou do otvorenej obrany Alavésu a chcel si zaseknúť Navarra, obranca hostí ale dobre zasiahol a pripravil ho o loptu.
     
    90+2
    Rohový kop bol rozohraný tragicky a domáci získali loptu na rýchly protiútok.
     
    90+1
    Twumasi strieľal z prvej z voleja k bližšej tyči po centri zo stredu poľa, Diego López však jeho pokus vyrazil.
     
    90
    Bude sa hrať ešte sedem minút!
     
    90
    Wakasov nákop do šestnástky sa snažil spracovať Rolán, loptu však hlavou poslal za bránkovú čiaru.
     
    89
    Držanie lopty: 56 % : 44 %
    88. Diego Rolán (DAL)
     
    88
    Rohový kop rozohrali hostia na krátko. Jony si potiahol loptu k šestnástke a nacentroval na úplne voľného Rolána, ktorého nádherné zakončenie nožničkami minulo bránu domácich len o centimetre.
     
    87
    Alavés znovu oblieha šestnástkou Espanyolu. Dlhé autové vhadzovanie z ľavej strany odhlavičkovala domáca obrana, po následnom zablokovanom centri však hostia získali rohový kop.
     
    86
    Príchod Óscara Duarteho je už jasným signálom, že domáci sa zamerajú na obranu. Hostia sa medzitým pokúsili zaskočiť obranu domácich nečakaným nákopom na Twumasiho, prvý bol však pri lopte brankár Diego López.
     
    85
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Oscar Melendo, prichádza Óscar Duarte.
     
    84
    Žltú kartu za zásah lakťom do hlavy Wakasa vo vzdušnom súboji dostáva Marc Roca (RCD Espanyol Barcelona).
     
    84
    Tlak hostí ukončil brankár Espanyolu Diego López, ktorý chytil center z ľavej strany. Domáci okamžite prechádzajú do postupnej útočnej kombinácie.
     
    83
    Alavés sa snaží v závere dostať Espanyol pod tlak. Hostia si posúvajú loptu okolo pokutového územia domácich, do streleckého zakončenia sa ale ešte nedostali.
     
    81
    Verdikt ale zostáva v platnosti, Laguardia tak pokračuje so žltou kartou.
     
    80
    Hlavný rozhodca ešte zákrok Laguardiu na Iglesiasa konzultuje s videorozhodcom.
     
    79
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Takaši Inuj, prichádza Patrick Twumasi.
     
    79
    Žltú kartu dostáva za zásah Iglesiasa nohou do stehna Iglesiasa Víctor Laguardia (Deportivo Alavés).
     
    79
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Darko Brašanac, prichádza Mubarak Wakaso.
     
    79
    Ďalší roh Alavésu sa snažil hlavou usmerniť na bránu domácich Manu García, v obkľúčení medzi domácimi obrancami ale namieril mimo domácu bránu.
     
    78
    Po rohovom kope zostal ležať na trávniku Melendo a i on musí byť ošetrený. Napriek tomu, že zápas nie je veľmi tvrdý, tak je ošetrení dnes skutočne veľa.
     
    77
    Center z rohu vrátil pred bránu hlavu Laguardia a tam sa snažil zakončiť z otočky Rolán. Chrbtom k bráne poslal loptu výrazne mimo.
     
    76
    Jony sa pokúsil na pravom krídle obísť Hermosa, domáci obranca ho ale vytlačil do strany a napokon zablokoval jeho center na rohový kop.
     
    75
    Hra sa začína pomerne dosť kúskovať. Sergio García sa previnil proti pravidlám hrou rukou pri spracovaní nákopu.
     
    74
    I tento center dokázala obrana hostí odhlavičkovať a následne po zisku lopty prešli hostia i do útoku. Pas Jonyho na Inuja na ľavé krídlo bol príliš dlhý a skončil až za bránkovou čiarou.
     
    73
    Center odhlavičkovala obrana hostí, lopta sa ale potom dostala k Rocovi, ktorého tesne pri bránkovej čiare fauloval Ely. Espanyol získava priamy kop, ktorý je v podstate rohovým kopom z bližšieho miesta k bráne Alavésu.
     
    72
    Sergio García oživil hru Espanyolu. Navarrovi nasadil jasličky a obrancovi Alavésu nezostalo nič iné, len ho zastaviť faulom. Priamy kop pre domácich.
     
    71
    Striedajúci Sergio García uvoľnil prihrávkou na pravú stranu do nábehu Javiho Lópeza, ktorému ale pri pokuse o kľučku proti Duartemu lopta odskočila. Javi López už hrá s kapitánskou páskou, ktorú dostal od Sáncheza po svojom príchode na ihrisko.
     
    70
    Center Jonyho z rohu najprv odvrátila domáca obrana a keď sa k nemu na pravú stranu lopta vrátila, tak jeho opakovaný center zase s prehľadom chytil brankár Diego López.
     
    69
    Calleri zachytil prihrávku Espanyolu a pokúsil sa okamžite nabehnúť do otvorenej obrany domácich. Naldo jeho prienik zastavil a následne zablokoval i center striedajúceho Rolána na rohový kop Alavésu.
     
    68
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Borja Bastón, prichádza Diego Rolán.
     
    67
    Ich pokus bol ale ešte horší ako predošlá snaha Espanyolu. Elyho prenesenie hry bolo tak nepresné, že skončilo až na striedačke jeho vlastného tímu.
     
    66
    Ten napokon končí po nepresnom centri z pravej strany, ktorý hruďou posunul k vlastnému brankárovi Ely. O kombinačný prechod na útočnú polovicu sa teraz snažia hostia.
     
    65
    Iglesias si nabiehal za kolmicou Melenda, tesne pred ním však loptu odkopol Laguardia. Domáci môžu pokračovať vo svojom útoku.
     
    64
    Domáci sa snažia o kombináciu na útočnej polovici, hostia ich ale tentokrát napádajú oveľa agresívnejšie. Nákop na ľavé krídlo odhlavičkoval do autu Navarro.
     
    63
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Wu Lej, prichádza Sergio García.
     
    62
    Na zemi po jednom zo súbojov v strede poľa zostal ležať Calleri. Na ihrisko vbiehajú lekári Alavésu, aby útočníka svojho tímu ošetrili.
     
    61
    Ďalší Jonyho center zľava tentokrát letel na prednú tyč na úplne voľného Bastóna, ktorého strela z voleja končí vysoko nad. Aj keby však gól strelil, tak by neplatil, pretože stál v jasnom ofsajde.
     
    60
    Hostia akoby boli okamžite pokropení živou vodou. Hneď sa usadili na útočnej polovici a snažia sa prekombinovať k pokutovému územiu domácich.
     
    59
    Na rozhodnutie sme si museli počkať, predsa len ale prišlo. Gól platí, Alavés sa tak vracia do zápasu!
     
    58
    Hlavný rozhodca ešte konzultuje situáciu s videorozhodcom, zdá sa totiž, že Bastón bol pri svojom nábehu v tesnom ofsajde.
    56. Jonathan Calleri (DAL) - 2:1
     
    56
    Tím Alavés práve strelil gól!
    Trochu z ničoho nič strieľajú hostia gól! Jonyho center z ľavej strany letel dobre do šestnástky na dvojicu Bastón – JONATHAN CALLERI. Lopta sa dostala k druhému menovanému, ktorému spadla k nohám a zblízka ju poslal do brány Diega Lópeza.
     
    55
    Javi López sa snažil o individuálny prienik po pravej strane, po nevydarenej narážačke so Sánchezom však o loptu prišiel. Hostia síce loptu získali, agresívny presing domácich ich ale drží pre ich vlastnou šestnástkou.
     
    54
    Hosťom sa vôbec nedarí dostať sa do zápasu. Jony v súboji o loptu zbytočne podrazil Melenda a domáci majú znovu čas na pokojnú rozohrávku.
     
    53
    Žltú kartu za podkopnutie Garcíu dostáva Sergi Darder (RCD Espanyol Barcelona).
     
    52
    Domáci hrajú vo veľkej pohode. Obrana Espanyolu s prehľadom zachytila nákop Garcíu na Calleriho a bez väčších problémov drží loptu na svojich kopačkách.
     
    50
    Nákop Hermosa na Leja sa nevydaril a doletel až do rukavíc brankára Alavésu Pacheca. Hostia ale znovu hrací predmet na dlhú dobu neudržali a smoliar zápasu Laguardia loptu nepresnou prihrávku daroval Darderovi.
     
    49
    Hostia sú zaskočení inkasovaným gólom a rýchlo odovzdali loptu domácim. Tí si v pokoji prihrávajú na vlastnej polovici.
    47. Víctor Laguardia (vl.) (ESB) - 2:0
     
    47
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Domáci hneď na začiatku druhého dejstva navyšujú svoj náskok. Borja Iglesias si skvele nabehol na kolmú prihrávku za obranu a snažil sa prihrať pred bránu na Leja. Na prednej tyči ale loptu zasiahol hruďou VÍCTOR LAGUARDIA, ktorý ju usmernil do vlastnej brány.
     
    47
    Prvý nebezpečnejší útok druhého polčasu predviedli domáci. Darder si naviedol loptu z ľavej strany na stred a vystrelil cez obrancu Alavésu k bližšej tyči. Pacheco bol pripravený a úspešne zasiahol.
     
    47
    Laguardia sa v poslednom vzdušnom súboji prvého polčasu zrazil hlavou s Callerim. Po prestávkovom ošetrení nastúpil do druhého polčasu s oviazanou hlavou.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k ďalším striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 14:03.
     
    Prvý polčas by sa dal rozdeliť na dve polovice. V tej prvej jasne dominoval domáci tím, ktorú svoju aktivitu korunoval vedúcim gólom. Druhú ovládol Alavés, ten sa ale narozdiel do domácich gólovo nepresadil. Nebezpečných situácii sme však celkovo pred bránami oboch tímov nevideli a zápas sa odohráva predovšetkým medzi šestnástkami. Uvidíme, či nám druhý polčas ponúkne lepší futbal.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Hráči Alavésu sa ešte snažili v závere niečo vymyslieť a znovu sa dostali k šestnástke domácich. Ich asi poslednú možnosť ale zlikvidoval nepresným centrom Duarte.
     
    45+1
    Hostia sa napokon prekombinovali až k šestnástke Espanyolu, tam ale Garcíov prienik po pravej strane zastavil hrotový útočník Iglesias, ktorý sa vrátil dozadu pomôcť svojej obrane.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    44
    V závere riadnej hracej doby majú loptu pod kontrolou hostia. Dopredu akoby sa veľmi neponáhľali, pretože si prihrávajú v strede poľa.
     
    43
    Melendo našiel oblúčikom za obranu Alavésu Pedrosu, ktorý si ale tentokrát spracoval loptu rukou. Podobnú akciu, ako pri góle Espanyolu, tak teraz určite neuvidíme.
     
    42
    Domáci naďalej kombinujú na útočnej polovici. Hostia sa tlakom v predošlých minútach asi trochu unavili, domácich totiž prakticky vôbec nenapádajú.
     
    41
    V pokračovaní tohto protiútoku si práve Darder nabehol na center Iglesiasa, pri spracovaní mu ale lopta odskočila až príliš ďaleko do ostrého uhla. Darderovi napokon odkopol hrací predmet do autu Navarro.
     
    40
    Melendo sa po krátkom ošetrení postavil na nohy a pokračuje v hre. Hostia domácich veľmi rýchlo o loptu obrali, ďaleko sa ale nedostali. Nepresnú prihrávku v strede poľa zastavil Darder.
     
    39
    Žltú kartu za zásah Melenda vysokou nohou dostáva Rubén Duarte (Deportivo Alavés). Melendo zostáva ležať na zemi a musí byť ošetrený.
     
    39
    Center sa odrazil od Elyho ku Garcíovi, ktorého hlavičku pod brvno bez problémov chytil pripravený brankár Diego López.
     
    39
    Alavés znovu dostáva domácich pod tlak. Duarteho center na nabiehajúceho Laguardiu odhlavičkoval na ďalší roh hostí Javi López.
     
    38
    Inujov center z rohu letel na prednú tyč, kde sa ho snažil predĺžiť jeden z hráčov Alavésu za seba na Calleriho. Pred ním loptu odkopol do autu Naldo.
     
    37
    Center odhlavičkovala obrana domácich ku Callerimu, ktorého strela z voleja bola zablokovaná na rohový kop hostí.
     
    36
    Sánchez zadržal Duarteho na ľavom krídle nedovoleným spôsobom. Alavés získava priamy kop.
     
    35
    Na center z rohového kopu si najvyššie vyskočil Naldo, ktorý loptu zasiahol hlavou. Pri tomto nábehu si ale pomohol faulom, takže loptu získavajú hostia.
     
    34
    Center z pravej strany odhlavičkoval pred nabiehajúcim Iglesiasom na rohový kop domácich Ely.
     
    33
    García podrazil v súboji o loptu tvrdým sklzom zozadu Melenda. Hlavný rozhodca mu dohovára, za tento zákrok ale pokojne mohol udeliť žltú kartu.
     
    32
    Hneď potom prišla malá domov na brankára Diega Lópeza, ktorému ale lopta pri spracovaní odskočila a na poslednú chvíľu ju odkopol pred dobiehajúcim Garcíom aspoň do autu.
     
    31
    Striedajúci Javi López nakopol loptu na Iglesiasa na hrote útoku, brankár hostí Pacheco tak musel vybehnúť ďaleko pred svoju šestnástku a odkopnúť loptu do autu.
     
    30
    Kombinácia hostí po dlhej dobe končí. Domáci sa snažia upokojiť hru a prihrávajú si na vlastnej polovici.
     
    29
    Alavés dostal domácich pod obrovský tlak a posiela do šestnástky Espanyolu jeden center za druhým, stále však bez úspechu. Domáci bez problémov odvracajú do bezpečia všetky nákopy hostí.
     
    28
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Roberto Rosales, prichádza Javi López.
     
    28
    Na zemi teraz na vlastnej polovici leží Rosales, ktorý sa drží za stehno. Vypadá to na svalové zranenie a domáci lekári už signalizujú na striedačku, že bude nutné striedanie.
     
    27
    Alavés sa po inkasovanom góle prebral a výrazne zvýšil aktivitu. Calleri posunul loptu na pravú stranu Inujovi, ktorého strela bola znovu zablokovaná domácou obranou.
     
    26
    Následne sa Inuj presadil na pravom krídle a vystrelil, jeho pokus ale zablokovala domáca obrana. V súboji o loptu sa potom vo vzdušnom súboji zrazili Laguardia a Sánchez, obaja sú ale našťastie v poriadku.
     
    25
    Center z ľavej strany zachytil Lej, ktorý sa okamžite vyrútil smerom dopredu. Loptu mu ale zobral spoluhráč, ktorý ju stratil a domáci tak musia bežať okamžite späť.
     
    24
    Domáci aktívnym napádaním vytlačili hostí na ich polovicu, o loptu ich ale nepripravili. Hráčom Alavésu sa ale nedarí usadiť sa na dlhšiu dobu na útočnej polovici.
     
    23
    Rozohrávka štandardky sa hosťom nevydarila, lopta sa k nim ale potom vrátila. Teraz ju majú asi najdlhšie v doterajšom priebehu zápasu pod kontrolou.
     
    21
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie Calleriho Naldo (RCD Espanyol Barcelona). Priamy kop pre Alavés.
     
    21
    Domáci sa dočkali zaslúženej odmeny za svoj výborný výkon v úvodných minútach. Teraz sa ale musia brániť, pretože hostia sa snažia o rýchlu odpoveď a kombinujú na polovici Espanyolu.
    19. Adria Giner Pedrosa (ESB) - 1:0
     
    19
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Tento gól už platí! Melendo krásnou prihrávkou na ľavej strany vysunul za chrbát Laguardiu ADRIU GINERA PEDROSU, ktorý sa pri svojom nábehu pretlačil za chrbát obrancu Alavésu a strelou k bližšej tyči prekonal brankára Pacheca.
     
    17
    Alavés znovu vysunul svoj presing veľmi vysoko, domácim to ale veľké problémy neurobilo. Espanyol sa s prehľadom prekombinoval na útočnú polovicu.
    16. Borja Iglesias (ESB) - 1:0
     
    16
    Iglesias strelil gól, ten ale neplatí! Po Darderovom centri z rohu sa lopta po hlavičke jedného z hráčov Espanyolu vrátila do šestnástky hostí a Iglesias ju zblízka poslal do brány hostí. V momente hlavičkovej prihrávky svojho spoluhráča ale stál útočník domácich v postavení mimo hru.
     
    15
    Iglesias zachytil prihrávku hráčov Alavésu v strede poľa a rozbehol sa do otvorenej obrany hostí. Loptu si potiahol až k ich šestnástke, kde jeho strelu zablokoval na rohový kop Espanyolu Laguardia.
     
    14
    Pedrosa sa pokúsil o individuálny prienik. Prešiel cez štyroch protihráčov a Navarro pred vlastnou šestnástkou ho obral o loptu.
     
    13
    Domáci znovu získali rýchlo loptu a znovu kombinujú na útočnej polovici. V úvode zápasu predvádzajú výborný výkon a ak takto budú pokračovať, tak by gólové šance rozhodne mali prísť.
     
    12
    Kapitán domácich Sánchez sa snažil prejsť sám po pravom krídle, to sa mu ale nevydarilo. Jeho center bol však aspoň zablokovaný na rohový kop. Ten rozohrali domáci práve signálom na neho, ani tentokrát ale k nebezpečnej situácii pred bránou Alavésu nedošlo. Sánchez namieril z prvej na tribúnu za Pachecovou bránou.
     
    11
    Duarteho center na pravú stranu sa snažil sklepnúť Jony na nabiehajúceho Bastóna, jeho „prihrávka“ bola ale výrazne silnejšia, ako potreboval útočník hostí. Rozohrávať môže brankár Espanyolu Diego López.
     
    10
    Domáci mali v úvodných desiatich minútach jasnú prevahu a hostí v podstate ani nepustili na dlhší časový úsek k lopte. Hostia sa po nepresnom nákope na Iglesiasa teraz snažia trochu upokojiť hru kombináciou na vlastnej polovici.
     
    9
    Na opačnej strane bol Rosalesov center sprava zablokovaný k Rocovi, ktorý okamžite zo strednej vzdialenosti vystrelil. Jeho pokus končí vysoko nad Pachecovou bránou.
     
    8
    Po faule na Inuja získali hostia priamy kop, jeho rozohrávka sa im ale vôbec nevydarila. Center doletel priamo do rukavíc brankára Diega Lópeza.
     
    7
    Darder elegantne obišiel Brašanaca na ľavom krídle a hneď po tejto kľučke nacentroval na zadnú tyč, kam si nabiehal Iglesias. Útočník domácich sa snažil loptu zasiahnuť, už sa mu to ale nepodarilo.
     
    6
    Ten však dlho netrval, pretože Alavés po nepresnom nákope na Calleriho veľmi rýchlo odovzdal loptu domácim obrancom. Tí bez váhania poslali podobný nákop na svojich útočníkov, ktorí boli narozdiel od hosťujúcich úspešnejší.
     
    5
    Hostia konečne získali loptu. Dôvodom bol faul Leja na Navarra, po ktorom majú hostia konečne čas a možnosť na pokojnú rozohrávku.
     
    4
    Domáci od začiatku zápasu ešte hosťom vôbec nepožičali loptu, preto sa hráči Alavésu posunuli so svojim presingom výrazne vyššie. Loptu ale hostia stále nezískali a domáci s prehľadom kontrolujú hru kombináciou v strede poľa.
     
    3
    Prvý útok Espanyolu skončil po nepresnej narážačke Iglesiasa na Leja, po odkope obrancov Alavésu ale získali domáci hrací predmet rýchlo späť.
     
    2
    Manu García podrazil pri napádaní Melenda, lopta tak naďalej zostáva pod kontrolou domácich.
     
    1
    Výkop zápasu mal domáci Espanyol, ktorí rozohráva svoj prvý postupný útok od vlastných obrancov. Hostia ich nenapádajú, takže času na rozohrávku majú dosť.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci Espanyol bude hrať v tradičných modrobielych dresoch, hostia v zelených.
     
    Oba tímy práve za krásneho slnečného počasia nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – Rosales, Naldo, Hermoso, Pedrosa – Melendo, V. Sánchez (C), Roca, Darder – Iglesias, Lej.
    Náhradníci: Roberto – Ó. Duarte, Javi López, Granero, Puado, Sergio García, Álex López.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Navarro, Laguardia, Ely, R. Duarte – Inuj, Brašanac, García (C), Jony – Bastón, Calleri.
    Náhradníci: Sivera – Maripán, Vigaray, Rolán, Twumasi, Guidetti, Wakaso.

    Rozhodca: Iglesias Villanueva.
     
    Vzájemné zápasy

    Od opätovného návratu Alavésu medzi španielsku elitu v sezóne 2016/2017 je bilancia vzájomných súbojov týchto dvoch tímov vyrovnaná – dvakrát vyhral Espanyol, dvakrát Alavés a raz sa zrodila remíza. Alavés však neprehral s Espanyolom trikrát za sebou. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhral Alavés doma 2:1.
     
    Deportivo Alavés

    Alavés patrí k príjemným prekvapeniam tejto sezóny LaLigy, v závere súťaže akoby mu trochu dochádzal dych. V posledných kolách sa postupne prepadával až na aktuálne siedme miesto, z ktorého stráca na šiestu Valenciu jeden bod a na štvrté Getafe štyri. Alavés postupne prestal zbierať body. Posledné tri zápasy nevyhral a strelil v nich len jeden gól, pred týmito tromi zápasmi ale ťahal sériu šiestich zápasov bez prehry. Alavés je navyše najmenej produktívnym tímom hornej polovice tabuľky, keď v 31 zápasoch strelil len 32 gólov. Pokiaľ však hostia ešte chcú pomýšľať na európske poháre, tak by mali dnes rozhodne zabodovať.

    Posledných 5 zápasov:
    Alavés – Eibar 1:1
    Huesca – Alavés 1:3
    Alavés – Atlético Madrid 0:4
    Sevilla – Alavés 2:0
    Alavés – Leganés 1:1
     
    RCD Espanyol Barcelona

    Espanyol sa pred dnešným zápasom nachádza na 13. mieste s osembodovým náskokom na 18. Villarreal, sedem kôl pred koncom sezóny tak už nie je namočený v priamom súboji o záchranu. Istotu účasti v ďalšom ročníku LaLigy ešte ale rozhodne nemá, preto potrebuje dnes znovu zabodovať, ideálne vyhrať. Od začiatku februára totiž Espanyol prehral len dvakrát, hneď päťkrát ale zápas len remizoval, čo znamenalo často úplne zbytočnú stratu bodov. Minulú sobotu vyhrali domáci po štyroch zápasoch bez výhry v katalánskom derby na pôde Girony 2:1, do dnešného zápasu tak idú pozitívne naladení.

    Posledných 5 zápasov:
    Athletic Bilbao – Espanyol 1:1
    Espanyol – Sevilla 0:1
    Barcelona – Espanyol 2:0
    Espanyol – Getafe 1:1
    Girona – Espanyol 1:2
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu RCD Espanyol Barcelona – Deportivo Alavés, ktorý otvorí program 32. kola španielskej LaLigy. Stretnutie sa začne o 13:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 19. Pedrosa, 47. Laguardia (vla.) – 56. Calleri

    Karty:   21. Naldo (ESB), 53. Darder (ESB), 84. Roca (ESB) – 39. R. Duarte (DAL), 79. Laguardia (DAL)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:17.
    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – Rosales (28. Javi López), Naldo, Hermoso, Pedrosa – Melendo (85. Ó. Duarte), V. Sánchez (C), Roca, Darder – Iglesias, Lej (63. Sergio García).
    Náhradníci: Roberto – Ó. Duarte, Javi López, Granero, Puado, Sergio García, Álex López.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Navarro, Laguardia, Ely, R. Duarte – Inuj (79. Twumasi), Brašanac (79. Wakaso), García (C), Jony – Bastón (68. Rolán), Calleri.
    Náhradníci: Sivera – Maripán, Vigaray, Rolán, Twumasi, Guidetti, Wakaso.

    Rozhodca: Iglesias Villanueva