Bayern – Norimberk 3:0 (kon.) | Freiburg – Lipsko 3:0 (kon.) | Leverkusen – Augsburg 1:0 (kon.)
Schalke – Dortmund 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Hoffenheim 2:2 (kon.) | Hertha – Frankfurt 1:0 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
1:2 (0:1)
Borussia Dortmund
Sobota 08.12.2018, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vitajte pri šlágri 14. kola nemeckej Bundesligy, ktorým je Revírne derby (Revierderby) medzi FC Schalke 04 a Borussiou Dortmund.
     
    Tabuľka

    Derby nemá favorita, avšak ak sa pozrieme na tabuľku Bundesligy, tak je jasným favoritom hosťujúca Borussia Dortmund. Tá je po trinástich kolách na čele ligy bez prehry, so ziskom 33 bodov a má už sedembodový náskok pred druhým Mönchengladbachom. Schalke nevstúpilo do sezóny vôbec dobre a aj keď sa v posledných zápasoch zdvihlo, tak zisk 14 bodov zatiaľ stačí len na 12. miesto.

    Detailnejší pohľad na oba tímy odkrýva mnoho zaujímavosti. Dortmund strelil najviac gólov (37) a má priemer takmer tri góly na zápas. Naopak, Schalke je z tohto pohľadu tretím najhorším tímom (14 strelených gólov) a má priemer cca 1 gól na zápas, takže napriek tomu, že Schalke veľa gólov nedostáva (len 18 inkasovaných gólov), tak má problém vyhrávať zápasy.

    Dortmund je druhým najlepším tímom v zápasoch vonku, keď v šiestich zápasoch vonku získal 14 bodov. Schalke patrí doma skôr k podpriemeru, z šiestich domácich zápasov prehralo tri.
     
    Aktuálna forma

    Borussia Dortmund je jednoznačne vo forme. Je jediným neporazeným tímom Bundesligy a kráča za titulom. Aktuálne ťahá sériu štyroch víťazstiev za sebou, vrátane dôležitého víťazstva 3:2 nad Bayernom. Schalke z posledných piatich zápasov vyhralo dva a získalo osem bodov.

    Posledných 5 zápasov Schalke:
    RB Lipsko – Schalke 0:0
    Schalke – Hannover 3:1
    Frankfurt – Schalke 3:0
    Schalke – Norimberg 5:2
    Hoffenheim – Schalke 1:1

    Posledných 5 zápasov Borussie Dortmund:
    Dortmund – Hertha Berlín 2:2
    Wolfsburg – Dortmund 0:1
    Dortmund – Bayern Mníchov 3:2
    Mainz – Dortmund 1:2
    Dortmund – Freiburg 2:0
     
    Najlepší strelci

    Skôr uvedené počty strelených gólov sa odzrkadľujú i v tabuľke strelcov. Najlepším strelcom domáceho Schalke je alžírsky záložník Nabil Bentaleb len s troma strelenými gólmi. Z Dortmundu sú nad ním hneď traja hráči – Jadon Sancho so 4 gólmi a hlavne dvojica Marco Reus a Paco Alcácer. Alcácer sa delí o pozíciu lídra v tabuľke strelcov s frankfurtským Jovićom a má aktuálne na konte 10 strelených gólov. Reus sa zase delí o tretie miesto takisto s hráčom Frankfurtu Hallerom a má na konte 9 gólov.
     
    Vzájomné zápasy

    Dnešný zápas je 93. vzájomných zápasom týchto dvoch tímov v Bundeslige. Bilancia je takmer vyrovnaná – Schalke má na konte 31 výhier, Dortmund 32 výhier a 29 zápasov sa skončilo remízou. Skóre vzájomných zápasov je 143:132 v prospech Dortmundu.

    Pokiaľ sa pozrieme na bližšiu históriu, tak v posledných troch sezónach sa zo šiestich vzájomných zápasov až štyri skončili remízou. Dortmund naposledy vyhral v novembri 2015, odvtedy ťahá sériu piatich vzájomných zápasov so Schalke bez víťazstva. Schalke doma s Dortmundom prehralo naposledy v októbri 2013.

    V minulej sezóne sme videli asi i najpamätnejšie revírne derby, keď doma Dortmund viedol za 25 minút 4:0, ale zápas sa napokon skončil remízou 4:4. Druhý minulosezónny zápas vyhralo Schalke doma 2:0.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – D. Caligiuri, Sané, Nastasić, Oczipka – Schöpf, Rudy, McKennie – Bentaleb – Burgstaller, Harít.
    Náhradníci: Nübel – Mendyl, Konopljanka, Serdar, Stambouli, Teuchert, Naldo.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, A. Diallo, Akanji, Hakimí – Delaney, Witsel – Sancho, Reus (C), Bruun Larsen – Alcácer.
    Náhradníci: Hitz – M. Götze, Guerreiro, Dahoud, Pulisic, Philipp, Toprak.

    Rozhodca: Siebert – Koslowski, Seidel.
     
    Oba tímy práve nastupujú na ihrisko a 93. revírne derby sa o chvíľu začne.
     
    Oba tímy budú hrať v svojich tradičných farbách – domáce Schalke v modrobielej kombinácii, hostia v žltočiernej.
     
    Ešte pred výkopom prišla prvá menšia provokácia hostí, ktorí išli na polovicu domácich, aby zatlieskali svojim fanúšikom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci a v hustej hmle po dymovniciach z chorea domácich fanúšikov sa zápas začína.
     
    1
    Hneď po zisku lopty bol pri autovej čiare tvrdo zrazený k zemi Reus.
     
    2
    Hostia sa snažili dostať k centru z pravej strany, Oczipka ale skvelým defenzívnym zákokom center zablokoval.
     
    3
    Prvá nebezpečnejšia situácia zápasu. Alcácerovi odskočila lopta v pokutovom území priamo k nabiehajúceho Hakimímu. Tomu ale strela veľmi nesadla a končí mimo bránu domácich.
     
    4
    Domáci sa prvýkrát v zápase pokúsili o založenie postupného útoku, tento pokus ale skončil veľmi nepresnou prihrávkou Haríta, ktorá skončila až v aute.
     
    5
    Okamžite ale veľmi agresívnym presingom získali loptu späť a tak obrancovia Schalke môžu znovu rozohrať útočnú akciu.
     
    6
    Schalke sa postupne posúvala na útočnú polovicu. Prihrávku na hrot si však nabiehajúci Burgstaller spracoval rukou a tak domáci loptu strácajú.
     
    7
    Caligiuri podkopol Sancha, ktorý si ho obhodil. Hostia budú mať priamy kop z ľavej strany.
     
    7
    Dortmund dal gól!

    Dortmund otvára skóre! Reusov center doletel presne na hlavu nabiehajúceho THOMASA DELANEYHO, na ktorého hlavičku k pravej tyči nemal Fährmann nárok.
    7. Thomas Delaney (DOR) - 0:1
     
    9
    Delaney si chcel naraziť na ľavej strane loptu s Hakimím, narážačka ale skončila v aute. Domáci však loptu v podstate len odovzdali hosťom.
     
    10
    Domáci sa dožadujú penalty po tom, čo Witsel zahral loptu v pokutovom území rukou v súboji s Bentalebom. Situáciu analyzuje videorozhodca.
     
    11
    Konečný verdikt je autové vhadzovanie. Fanúšikovia Schalke dávajú hlasným piskotom najavo, čo si o tomto rozhodnutí myslia.
    11. Axel Witsel (DOR)
     
    12
    McKennie si vyskočil na vysoký center z ľavej strany, jeho hlavička ale ani nedoletela k bráne. Následný Caligiuriho center skončil v aute.
     
    14
    Žltú kartu dostáva Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund). Ten sa pokúsil svojim skĺzom o amputáciu pravej nohy Haríta. Domáci hráč je našťastie v poriadku a poľský obranca je asi tiež rád, že dostal len žltú kartu.
     
    15
    Hostia prešli okamžite po zisku lopty do útoku, ich nádejnú akciu ale zakončil Sancho faulom na Caligiuriho.
     
    16
    A ďalší faul, tentokrát fauloval Witsel prenikajúceho protihráča. Zápas je zatiaľ plný tvrdých zákrokov a žltých kariet už mohlo byť rozhodne viac.
     
    17
    Caligiuriho center z priameho kopu letel priamo do náručia brankára Bürkiho.
     
    18
    Strely: 1:4
    Strely na bránu: 0:1
     
    19
    Reus vyviezol loptu z vlastnej polovice až k súperovmu pokutového územiu a tam ju prenechal Alcácerovi. Španielsky útočník strieľal na vzdialenejšiu tyč, jeho strela však tesne minula Fährmannovu bránu.
     
    20
    Prvých 20 minút derby je za nami. Hosťujúca Borussia je zatiaľ jasne aktívnejšia a svoju aktivitu už dokázala pretaviť do vedúceho gólu. Viac kontroluje loptu a i teraz sa snaží o postupný útok.
     
    21
    Domáci po zisku lopty okamžite hľadali na hrote Burgstallera, ten sa ale k nej cez Akanjiho nedostal. Následne po autovom vhadzovaní domácich fauloval v súboji o loptu Bentaleb.
     
    22
    Žltú kartu dostáva Bastian Oczipka (FC Schalke 04), ktorý v súboji pri autovej čiare zasiahol kolenom prenikajúceho Piszczeka.
     
    23
    Fährmann veľmi riskantne odkopol loptu po malej domov a nechýbalo veľa, aby ju napádajúci Alcácer získal.
     
    24
    Sériou niekoľkých rýchlych prihrávok sa domáci dostali z ťažkej situácie pri rozohrávke, v strede poľa však loptu stratili. Domáci vrátili loptu k brankárovi Fährmannovi, od ktorého začne ďalší postupný útok domácich.
     
    25
    Loptu však získali hostia. Bruun Larsen nacentroval nepresne z ľavej strany, k lopte sa ale dostal na druhej strane Sancho, ktorý ju ešte udržal u hostí.
     
    26
    Witselova nepresná prihrávka na Sancha, ktorý stál od neho asi päť metrov, stála hostí držanie lopty. Domáci ale z tejto akcie opäť nič nevymysleli, pretože sa nedokázali ani len udržať na útočnej polovici.
     
    27
    Z ďalšieho útoku získavajú domáci aspoň rohový kop, pretože Piszczek odhlavičkoval loptu pred nabiehajúcim Burgstallerom.
     
    28
    Po Oczipkovom rohovom kope trafil Nastasić hlavičkou Akanjiho a od neho sa lopta odrazila k úplne voľnému Burgstallerovi. Toho fantastickým zákrokom ľavou nohou vychytal brankár Bürki.
     
    29
    Po tomto rohovom kope leží na trávniku v pokutovom území hostí Witsel a musí byť ošetrený. Vypadá to ale, že v zápase bude pokračovať.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Salif Sané (FC Schalke 04).
     
    32
    Hostia sú za veľkého piskotu domácich fanúšikov nasťahovaní pred pokutovým územím domácich. Center z pravej strany si chcel spracovať Alcácer, loptu mu na poslednú chvíľu odkopol Sané.
     
    33
    Hostia stále držia loptu a nikam sa s rozohrávkou neponáhľajú. Nemajú k tomu ani dôvod, presing domácich je skôr symbolický.
     
    34
    Reus chcel prekvapiť brankára domácich strelou z cca 30 metrov, lopta mu ale vôbec nesadla a stočila sa takmer až k rohovej zástavke.
     
    35
    Domáci sa snažia o svoj postupný útok, zatiaľ má ale rovnaký scenár ako všetky predtým – modrí sa dostanú k stredovej čiare, ale potom nevedia, čo ďalej a nikto si nepýta svojim pohybom prihrávku.
     
    36
    Až teraz sa dostali k blízkosti pokutového územia a dokonca k centru. Caligiuriho center ale letí až do autu.
     
    36
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Guido Burgstaller, prichádza Hamza Mendyl.
     
    36
    Prvé striedanie Schalke je vynútené. Burgstaller sa pred pár minútami zranil v súboji so Sanchom a zostal na ihrisku len do momentu, kým sa rozcvičil striedajúci Mendyl.
     
    38
    Centre domácim dnes vôbec nejdú. Striedajúci Mendyl sa uvoľnil cez Piszczeka, jeho center ale doletel až na tribúnu za Bürkiho bránou.
     
    39
    Domácim sa konečne vydaril i rýchly prechod do útoku po zisku lopty. Bentalebova prihrávka na nabiehajúceho Mendyla ale bola príliš rýchla a tak skončila v rukách brankára Bürkiho.
     
    40
    Domáci prebrali v posledných minútach iniciatívu, ich útoky ale brzdí ich vlastná nepresnosť a zbytočná komplikovanosť akcií.
     
    41
    Akanji pri súboji s Mendylom pri rohovej zástavke neúmyselne strhol zástavku, na ktorej je znak Schalke z tyče. Domáci fanúšikovia vyjadrili svoj názor hlasitým piskotom.
     
    42
    Bruun Larsen sa dral za prihrávkou Reusa, ale v súboji ho strhol k zemi obranca Sané. Ten sa ešte rozčuľuje nad nespravodlivosťou verdiktu, pritom už žltú kartu má.
     
    44
    Schalke je zase nasťahované na polovici hostí, celá ich kombinácia je ale veľmi statická a cez pevnú obranu Dortmundu sa im nedarí dostať sa do streleckej pozície.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Mendyl šprintoval za loptou na ľavej strane a po súboji s Piszczekom spadol. Rozhodca faul k nevôli domácich hráčov neodpískal.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Vstup do derby sa skvele vydaril hosťujúcemu Dortmundu, ktorý sa už v 7. minúte dostal zásluhou gólu Delaneyho do vedenia. Domáci zhruba od polovice prvého polčasu prebrali iniciatívu, nedokážu sa však kvôli vlastným nepresnostiam dostať do zaujímavých streleckých príležitostí. Pokiaľ nechcú v dnešnom zápase prehrať, tak musia výrazne zlepšiť svoje útočné akcie.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:34.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Hakimí hneď po rozohrávke stratil loptu, ale Oczipkovi pri spracovan lopta odskočila do autu.
     
    47
    Krásnu akciu na jeden dotyk predviedla trojica Witsel – Alcácer – Reus. Witsel posunul loptu pätičkou do behu Alcácerovi, ktorý poslal kolmicu za obranu na Reusa. Ten ale stál v dobe prihrávky v ofsajde.
     
    48
    Domáci opäť držia loptu a pokračujú vo svojich kombináciách ako keby ani prestávka nebola. Hostia kontrolujú hru a držia domácich v úctivej vzdialenosti od Bürkiho brány.
     
    49
    Oczipkov center z ľavej strany sa stočil priamo na bránu a len tesne ju minul. Bürki musel dávať pozor.
     
    50
    Domáci sa svojim postupným útokom dostali konečne i do pokutového územia, Oczipka ale ani nenacentroval, ani nezastavil prihrávku za obranu a tak bude Bürki odkopávať od svojej brány.
     
    52
    Hakimí založil útok hostí, ktorí bleskurýchle prešli cez stred poľa. Jeho následný pokus o prienik cez obranu domácich sa už ale nevydaril, a tak bol zastavený.
     
    53
    Hakimí centroval z ľavej strany a obranca domácich ho odvrátil len k Bruunovi Larsenovi, ktorý poslal do pokutového územia ďalší center. Ten bol odvrátený na rohový kop.
     
    54
    Po rohu rozohranom na krátko centroval Reus, Rudy loptu odhlavičkoval do autu.
     
    55
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Nabil Bentaleb, prichádza Suat Serdar.
     
    56
    McKennie sa snažil prebiť po ľavom krídle a po súboji s Piszczekom spadol. Rozhodca ale odpískal jeho nafilmovaný pád.
     
    57
    Loptu majú domáci, ktorí opäť zakladajú ďalší útok od vlastných obrancov. Tí ale jednoducho nemajú komu dopredu prihrať a tak si loptu len posúvajú na vlastnej polovici.
     
    57
    Serdar to zobral na seba, posunul si loptu a spoza pokutového územia vystrelil. Strela však letela len do stredu brány, takže pre Bürkiho nebola žiadnym problémom.
     
    58
    Caligiuri dvakrát nebezpečne centroval z pravej strany a po druhom centri Reus v súboji o loptu skočil na nohu Rudymu. Rudy sa dožaduje penalty a rozhodca sa ide pozrieť na videozáznam.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Matija Nastasić (FC Schalke 04), ktorý otravoval hlavného rozhodcu pri sledovaní videozáznamu.
     
    60
    A hlavný rozhodca napokon ukazuje na penaltový bod!
    60. Sebastian Rudy (SCH)
     
    61
    Schalke 04 dalo gól!

    Je vyrovnané! DANIEL CALIGIURI poslal Bürkiho k ľavej tyči a strelou k pravej penaltu bezpečne premenil.
    61. Daniel Caligiuri (SCH) - 1:1
     
    61
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Jacob Bruun Larsen, prichádza Raphaël Guerreiro.
     
    62
    Po bežnom súboji o loptu v strede poľa sa strhla veľká diskusia medzi hráčmi oboch tímov. Emócie v dnešnom derby vidieť v každom súboji.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Achraf Hakimí (Borussia Dortmund).
     
    64
    Ďalší faul v strede poľa, tentokrát Serdar fauloval Sancha, ktorý ho obišiel.
     
    66
    Reusov center z priameho kopu odvrátil prvý brániaci hráč. Následne fauloval Reus prenikajúceho Haríta.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Marco Reus (Borussia Dortmund).
     
    68
    Schalke gól povzbudil a dvakrát sa pokúsilo o kolmicu na nabiehajúceho Mendyla, oba pokusy zachytili obrancovia Dortmundu.
     
    70
    Dortmund teraz zatlačil domácich k ich pokutovému územiu, kde hľadal svojim centrom spoluhráčov v pokutovom území Piszczek. Jeho center končí v rukách brankára Fährmanna.
     
    71
    Hakimí sa veľmi šikovne natlačil medzi Haríta a loptu a vypýtal si tak faul domáceho útočníka.
     
    72
    Hostia pokračujú v tlaku. Oczipka odkopol skĺzom loptu Piszczekovi do autu, po vhadzovaní ale hostia získali priamy kop z pravej strany. Mendyl totiž skočil na nohu Reusovi.
     
    73
    Reusov center odhlavičkoval z bránkoviska Nastasić. Lopta zostávajú pod kontrolou žltočiernych.
     
    74
    Dortmund dal gól!

    Hostia sú odmenení za svoj tlak! JADON SANCHO získal loptu pri autovej čiare, narazil si ju s Guerreirom a v pokutovom území obstrelil brankára Fährmanna. 2:1 pre Borussiu Dortmund!
    74. Jadon Sancho (DOR) - 1:2
     
    76
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Bastian Oczipka, prichádza Jevhen Konopljanka.
     
    77
    Príchod Konopljanku je jasným signálom do útoku. Domáci už pôjdu do maximálneho rizika.
     
    77
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Paco Alcácer, prichádza Mario Götze.
     
    78
    Götze sa dral za odkopom z vlastnej polovice a po podozrivom súboji so Saném spadol pred pokutovým územím. Rozhodca faul neodpískal.
     
    79
    Reus sa presadil na ľavej strane a svojim prienikom sa dostal až pred brankára domácich. Fährmann skvelým zákrokom strelu vyrazil.
    79. Marco Reus (DOR)
     
    80
    Ďalšia príležitosť hostí! Odrazená lopta po predošlej príležitosti sa dostala k Sanchovi, ktorý strieľal z pravej strany z bezprostrednej blízkosti, opäť ale skvele zasiahol Fährmann a jeho pokus vyrazil nohou.
     
    82
    Borussia v týchto chvíľach úplne kontroluje vývoj zápasu. Drží loptu na útočnej polovici a domáci, ktorí potrebujú útočiť, sa k nej nemôžu vôbec dostať.
     
    83
    Guerreiro pod tlakom vrátil loptu vlastným obrancom a tí rozohrali akciu na druhú stranu. Tam už sa ale Sanchov prienik nevydaril a k lopte sa konečne dostali i domáci.
     
    84
    Okamžite však prišiel presing hostí a hneď získali loptu späť. Loptu rozohráva brankár Bürki.
     
    85
    Do pokutového územia prenikol Sancho, ktorého pokus obranca domácich zrazil len k úplne voľnému Guerreirovi. Ten svojou strelou z prvej trafil pravú tyč!
    85. Raphaël Guerreiro (DOR)
     
    86
    Borussia svojou hrou na rýchle prihrávky doslova deptá hráčov Schalke, ktorí zúfalo potrebujú útočiť. Loptu ale stále nezískali.
     
    87
    Až teraz sa k nej dostali a okamžite prešli k postupnému útoku. Rudyho nepresná prihrávka na krídlo však končí v aute a opäť tak môžu čas naťahovať hostia.
     
    89
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Jadon Sancho, prichádza Christian Pulisic.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Sebastian Rudy (FC Schalke 04), ktorý potiahol za dres Hakimího.
     
    90
    Nadstavujú sa štyri minúty.
     
    90+1
    Witsel prišiel do súboja neskoro a skĺzom zasiahol McKennieho do nohy. Priamy kop z pravej strany pre Schalke.
     
    90+2
    Center zasiahol hlavou práve faulovaný McKennie, jeho hlavička končí mimo.
     
    90+3
    Piszczek zrazil center na rohový kop. Na ten si nabieha do pokutového územia i brankár Fährmann.
     
    90+4
    K hlavičke sa dostal Sané, jeho pokus končí mimo.
     
    90+4
    Borussia drží loptu na útočnej polovici pri pokutovom území Schalke a dnešný zápas už dotiahne do víťazného konca.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Borussia Dortmund po piatich rokoch vyhrala v Gelsenkirchene nad domácim Schalke. Dnešné derby v podstate kontrolovala, a i keď dostala z penalty vyrovnávajúci gól, tak v posledných 20 minútach jednoznačne ovládla zápas a mohla vyhrať nielen o gól, ale pokojne i o tri. I takto ale potvrdila svoju skvelú jeseň a vyhrala i na pôde hlavného rivala. Okrem toho si dnešným víťazstvom upevnila i prvú priečku v ligovej tabuľke.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:30:18)

    Michal Sadlek

    Góly: 61. D. Caligiuri (pen.) – 7. Delaney, 74. Sancho

    Karty:   22. Oczipka (SCH), 31. Sané (SCH), 60. Nastasić (SCH), 90. Rudy (SCH) – 14. Ł. Piszczek (DOR), 63. Hakimí (DOR), 67. Reus (DOR)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 2:3. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:12.
    FC Schalke 04: Fährmann – D. Caligiuri, Sané, Nastasić, Oczipka (76. Konopljanka) – Schöpf, Rudy, McKennie – Bentaleb (55. Serdar) – Burgstaller (36. Mendyl), Harít.
    Náhradníci: Nübel – Mendyl, Konopljanka, Serdar, Stambouli, Teuchert, Naldo.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, A. Diallo, Akanji, Hakimí – Delaney, Witsel – Sancho (89. Pulisic), Reus, Bruun Larsen (61. Guerreiro) – Alcácer (77. M. Götze).
    Náhradníci: Hitz – M. Götze, Guerreiro, Dahoud, Pulisic, Philipp, Toprak.

    Rozhodca: Siebert – Koslowski, Seidel