Lipt. Mikuláš – Zvolen 1:4 (kon.) | Orange 20 – Budapešť 4:5 (po pr.) | B. Bystrica – Nitra 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
HC´ 05 Banská Bystrica
3:2 (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)
HK Nitra
Utorok 04.12.2018, 17:30 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 26. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Víťazná séria Nitry sa skončila, tá banskobystrická pokračuje ďalej. Hostia mali zápas veľmi dobre rozohraný, ale nestačilo im ani dvojgólové vedenie. Necelé štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal Eric Selleck a v predĺžení rozhodol jeho krajan Éric Faiile. Smoliarom zápasu je Kenney Morrison, ktorý zlyhal v dvoch čistých šanciach a pri jednom z jeho vylúčení domáci skórovali. Nitra síce po jedenástich dueloch konečne s Banskou Bystricou bodovala, ale na víťazstvo si musí ešte počkať. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:12:26)
     
    Koniec zápasu.
     
    61:48
    Banská Bystrica dala gól!
    Je rozhodnuté! Domáci hokejisti využívajú presilovú hru a Nitru zdolali už po dvanástykrát v sérii. Autorom presného zásahu je ÉRIC FAILLE. Ten sa prezentoval pohotovou dorážkou po vyrazenej strele Andreja Šťastného. Asistencie: Andrej Šťastný a Ján Sýkora.
     
    61:28
    Banská Bystrica má obrovskú šancu na strelenie tretieho gólu. Hostia totiž zle striedali, a tak budú hrať v početnom oslabení. Trest za hráčsku lavicu si odchádza odsedieť Branislav Rapáč.
     
    61:13
    Mohlo byť rozhodnuté. Do brejku sa dostal Róbert Lantoši, smeroval sám na bránu, no bránený Benjaminom Marsallom nedokázal zasunúť puk za chrbát amerického gólmana.
     
    60:33
    Veľmi dobrý zákrok Stephona Williamsa. Nitriansky Marek Slovák vystrelil cez brániaceho hráča súpera, ale trafil ľavý betón domáceho brankára.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Riadny hrací čas sa v tejto chvíli naplnil. Banská Bystrica napokon dotiahla svoje dvojgólové manko a zásluhou Erica Sellecka bude nasledovať predĺženie. To sa hrá v atraktívnom formáte troch proti trom.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:44
    Ivan Ďatelinka nahadzoval puk na bránu súpera. V poslednej chvíli sa však Jurajovi Šimbochovi otvoril priestor, a tak puk bez problémov videl a chytil do lapačky. Vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke.
     
    59:18
    Kenney Morrison mal veľmi malú šancu na skórovanie strelou od červenej čiary, no aspoň vybojoval útočné pásmo pre svoj tím. Následne ešte Stephon Williams dostal trošku snehu do tváre, čo sa mu nepáči.
     
    58:25
    Dobrá šanca na strane Nitry. Róbert Lantoši krížnou prihrávkou našiel osamoteného Mareka Slováka. Ten strieľal z prvej, ale domáci brankár sa stihol presunúť a vyraziť jeho zakončenie.
     
    57:18
    Tesne pred reklamnou prestávkou sa hostia dostali do šance. Po prihrávke spoza brány zakončoval strelou z pravého kruhu Mitch Versteeg, ale jeho prudký projektil vyrazil Williams na ochrannú sieť.
     
    56:35
    Nitrania mali zápas pod kontrolou, viedli o dva góly, no aktuálne majú k výhre rovnako ďaleko ako ich neobľúbený súper, s ktorým jedenásťkrát po sebe prehrali. Mrzieť ich môžu najmä šance Morrisona.
     
    56:02
    Banská Bystrica dala gól!
    A je vyrovnané. Domáci vybojovali puk pri mantineli, smerom na bránu ho poslal Benjamin Marshall a šikovným tečom sa tesne pred bránou prezentoval ERIC SELLECK. Gól odobril aj videorozhodca, a tak je opäť všetko otvorené. Asistencie: Benjamin Marshall a Karol Sloboda.
     
    55:51
    Tretie zakázané uvoľnenie hostí v sérii. Do konca zostávajú ešte približne štyri minúty a vhadzovať sa bude pred Jurajom Šimbochom. Toho dokázal prekonať zatiaľ len útočník Ján Sýkora.
     
    54:33
    Mohlo byť rozhodnuté. Prihrávku spoza brány dostal od Samuela Bučeka kanadský obranca Kenny Morrison. Ten si puk potiahol do pravej strany, zívala na neho odkrytá brána, ale veľmi dobrý zákrok predviedol Stephon Williams.
     
    53:27
    Domáci hokejisti si zase nedali pozor v strednom pásme. Hostia sa dostali do prečíslenia, ale Judd Blackwater mieril len do pripraveného banskobystrického brankára.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 40. J. Sýkora (Marshall, Asselin), 57. Selleck (Marshall, K. Sloboda), 62. Faille (Šťastný, J. Sýkora) – 5. Majdan (Scheidl), 8. Rapáč (Blackwater, McCormack)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Marshall, Nemčík, K. Sloboda, Biro, Kubka, Ďatelinka, Bodnár – Asselin, Faille, Selleck – J. Sýkora, Šťastný, Török – Kabáč, Češík, Gabor – R. Varga, Zigo, Lichanec.
    HK Nitra: Šimboch (Foltán) – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, M. Pupák, Korím – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, S. Buček – Hrušík, Čaládi, J. Šiška – Pätoprstý

    Rozhodca: Vladimír Goga, Peter Stano – Peter Rojík, Šimon Synek – Ján Majling

    Diváci: 2491