Lipt. Mikuláš – Zvolen 1:4 (kon.) | Orange 20 – Budapešť 4:5 (po pr.) | B. Bystrica – Nitra 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
HC´ 05 Banská Bystrica
3:2 (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)
HK Nitra
Utorok 04.12.2018, 17:30 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 26. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Víťazná séria Nitry sa skončila, tá banskobystrická pokračuje ďalej. Hostia mali zápas veľmi dobre rozohraný, ale nestačilo im ani dvojgólové vedenie. Necelé štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal Eric Selleck a v predĺžení rozhodol jeho krajan Éric Faiile. Smoliarom zápasu je Kenney Morrison, ktorý zlyhal v dvoch čistých šanciach a pri jednom z jeho vylúčení domáci skórovali. Nitra síce po jedenástich dueloch konečne s Banskou Bystricou bodovala, ale na víťazstvo si musí ešte počkať. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:12:26)
     
    Koniec zápasu.
     
    61:48
    Banská Bystrica dala gól!
    Je rozhodnuté! Domáci hokejisti využívajú presilovú hru a Nitru zdolali už po dvanástykrát v sérii. Autorom presného zásahu je ÉRIC FAILLE. Ten sa prezentoval pohotovou dorážkou po vyrazenej strele Andreja Šťastného. Asistencie: Andrej Šťastný a Ján Sýkora.
     
    61:28
    Banská Bystrica má obrovskú šancu na strelenie tretieho gólu. Hostia totiž zle striedali, a tak budú hrať v početnom oslabení. Trest za hráčsku lavicu si odchádza odsedieť Branislav Rapáč.
     
    61:13
    Mohlo byť rozhodnuté. Do brejku sa dostal Róbert Lantoši, smeroval sám na bránu, no bránený Benjaminom Marsallom nedokázal zasunúť puk za chrbát amerického gólmana.
     
    60:33
    Veľmi dobrý zákrok Stephona Williamsa. Nitriansky Marek Slovák vystrelil cez brániaceho hráča súpera, ale trafil ľavý betón domáceho brankára.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Riadny hrací čas sa v tejto chvíli naplnil. Banská Bystrica napokon dotiahla svoje dvojgólové manko a zásluhou Erica Sellecka bude nasledovať predĺženie. To sa hrá v atraktívnom formáte troch proti trom.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:44
    Ivan Ďatelinka nahadzoval puk na bránu súpera. V poslednej chvíli sa však Jurajovi Šimbochovi otvoril priestor, a tak puk bez problémov videl a chytil do lapačky. Vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke.
     
    59:18
    Kenney Morrison mal veľmi malú šancu na skórovanie strelou od červenej čiary, no aspoň vybojoval útočné pásmo pre svoj tím. Následne ešte Stephon Williams dostal trošku snehu do tváre, čo sa mu nepáči.
     
    58:25
    Dobrá šanca na strane Nitry. Róbert Lantoši krížnou prihrávkou našiel osamoteného Mareka Slováka. Ten strieľal z prvej, ale domáci brankár sa stihol presunúť a vyraziť jeho zakončenie.
     
    57:18
    Tesne pred reklamnou prestávkou sa hostia dostali do šance. Po prihrávke spoza brány zakončoval strelou z pravého kruhu Mitch Versteeg, ale jeho prudký projektil vyrazil Williams na ochrannú sieť.
     
    56:35
    Nitrania mali zápas pod kontrolou, viedli o dva góly, no aktuálne majú k výhre rovnako ďaleko ako ich neobľúbený súper, s ktorým jedenásťkrát po sebe prehrali. Mrzieť ich môžu najmä šance Morrisona.
     
    56:02
    Banská Bystrica dala gól!
    A je vyrovnané. Domáci vybojovali puk pri mantineli, smerom na bránu ho poslal Benjamin Marshall a šikovným tečom sa tesne pred bránou prezentoval ERIC SELLECK. Gól odobril aj videorozhodca, a tak je opäť všetko otvorené. Asistencie: Benjamin Marshall a Karol Sloboda.
     
    55:51
    Tretie zakázané uvoľnenie hostí v sérii. Do konca zostávajú ešte približne štyri minúty a vhadzovať sa bude pred Jurajom Šimbochom. Toho dokázal prekonať zatiaľ len útočník Ján Sýkora.
     
    54:33
    Mohlo byť rozhodnuté. Prihrávku spoza brány dostal od Samuela Bučeka kanadský obranca Kenny Morrison. Ten si puk potiahol do pravej strany, zívala na neho odkrytá brána, ale veľmi dobrý zákrok predviedol Stephon Williams.
     
    53:27
    Domáci hokejisti si zase nedali pozor v strednom pásme. Hostia sa dostali do prečíslenia, ale Judd Blackwater mieril len do pripraveného banskobystrického brankára.
     
    52:43
    Michal Kabáč prenikal do útočnej tretine po pravej strane, ale šikovne a hlavne čisto ho pripravil o puk Branislav Mezei. V prípade skúseného obrancu to vyzeralo veľmi jednoducho.
     
    51:26
    Domáci hokejisti sa síce dostali do útočného pásma, ale v ňom nedokázali vymyslieť nič nebezpečné. Nitra zatiaľ dobre bráni a každou minútkou je bližšie k ukončeniu negatívnej série s baranmi.
     
    50:47
    Tretia formácia domácich sa dostala do zakončenia. Po kombinácii Mateja Češíka a Gilberta Gabora zakončoval druhý menovaný hráč, ale puk skončil len v lapačke nitrianskeho rodáka Juraja Šimbocha.
     
    50:24
    Zápas sa prehupol do záverečnej desaťminútovky. Domáci chybovali v strednom pásme, čo sa snažil využiť Samuel Buček. Vystrelil cez brániaceho obrancu, ale Williams včas spojil betóny.
     
    49:30
    Nitrania presilovku nevyužívajú. Karol Sloboda je pripravený skočiť späť na ľadovú plochu. Znovu musíme pochváliť baranov sa veľmi dobre napádanie v druhej polovici svojho oslabenia.
     
    48:49
    Banská Bystrica dokázala dostať puk zo svojho obranného pásma. Nitrania majú ešte necelú minútu na využitie presilovky, no musia si poradiť s vysokým napádaním súperových hráčov.
     
    48:12
    Róbert Lantoši číhal na ľavom kruhu. Dostal prihrávku od Graema McCormacka, ale z dobrej pozície nedokázal zvýšiť náskok hostí. Za zákrok si zaslúži pochvalu americký brankár Stephon Williams.
     
    47:35
    Nitra ustála presilovku súpera teraz bude mať rovnakú početnú výhodu ona. Karol Sloboda si totiž v súboji s Kalom Kerbashianom pomohol len za cenu sekania. Bol to pomerne zbytočný zákrok.
     
    46:23
    Veľmi dobre hrajú túto presilovku domáci. Dostávajú sa k množstvu striel, ale zatiaľ sa im nepodarilo vyrovnať. Eric Selleck mieril do bočnej siete a tiež sme videli niekoľko zblokovaných striel.
     
    45:42
    Veľká šanca na strane domácich. Po prihrávke Érica Failleho si spracoval puk pred bránou súpera Andrej Šťastný, ale svoj blafák nedotiahol k dokonalosti. Domáci fanúšikovia už skoro dvíhali ruky nad hlavu.
     
    45:15
    Banská Bystrica bude mať výhodu presilovej hry. Druhýkrát smeruje na lavicu hanby Kenney Morrison a v prvom prípade jeho faul domáci potrestali. Tento raz dostáva menší trest za podrazenie.
     
    44:27
    Karol Sloboda nahadzoval puk na bránu. Juraj Šimboch sa obzeral za seba, nevedel kde je puk, ale našťastie pre neho smeroval niekoľko centimetrov vedľa.
     
    44:08
    Pekná akcia prvej útočnej formácie hostí. Róbert Lantoši nabil Marekovi Slovákovi na strelu z prvej, ale skúsený útočník trafil len jedného z brániacich hráčov v banskobystrickom drese.
     
    43:15
    Ivan Ďatelinka nahadzoval puk na bránu súpera od modrej čiary. Juraj Šimboch puk pred seba len vyrazil, ale na dorážku nečíhal nikto v bielom drese. Hostia tak puk upratali do bezpečia.
     
    41:51
    Andrej Šťastný sa snažil potrestať zaváhanie obrancov súpera. Tiesnený Miroslavom Pupákom síce dokázal zakončiť z ľavého kruhu, ale prekonať Juraja Šimbocha sa mu v tomto prípade nepodarilo.
     
    40:36
    Začiatok tretej tretiny je pomerne vlažný. Banská Bystrica nevybehla na súpera, ako by sme možno čakali. Barani naďalej prehrávajú o jeden gól, a tak majú bližšie k trom bodom hostia spod Zobora.
     
    40:01
    Na konci druhej tretiny sme videli menšiu potyčku, po ktorej sa rozhodcovia rozhodli udeliť tresty. Samuel Buček a Benjamin Marshall dostávajú menšie tresty za hrubosť, a tak hráme v štyroch na oboch stranách.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sme nesledovali taký dobrý hokej ako v prvom dejstve. Už to vyzeralo, že sa nedočkáme ani gólu, no domáci 50 sekúnd pred koncom zlomili čaro brankára Juraja Šimbocha. Presilovú hru využil prudkou strelou Ján Sýkora a kontaktným gólom vrátil domácich do stretnutia. Tretia tretina tak rozhodne nemusí byť konečná a začne sa približne o 19:25 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:33
    Domáci hokejisti po strelenom góle mohli aj vyrovnať. Po zblokovanej strele od modrej čiary sa dostal k bekhendovej dorážke Matej Češík, ale jeho pokus skončil len na pozornom Jurajovi Šimbochovi.
     
    39:10
    Banská Bystrica dala gól!
    Tak sa to domácim predsa len podarilo. JÁN SÝKORA si poriadne predĺžil striedanie, no určite toho neľutuje. Prudko vystrelil z pravého kruhu na vhadzovanie a prestrelil všetko, čo mu stále v ceste. Oceniť treba aj prácu Andreja Šťastného na úrovni bránkoviska. Asistencie: Benjamin Marshall a Guillaume Asselin.
     
    38:42
    Domáci hokejisti zbytočne komplikovane pokračujú v útočnom pásme. Chýba tomu väčšia početnosť streľby. Banská Bystrica by nutne potrebovala využiť naskytnutú početnú výhodu.
     
    38:05
    Ján Sýkora pálil v závere presilovky o dvoch hráčov, ale Juraj Šimboch si dokázal poradiť. Následne sa hostia oslobodili, no stále pokračuje presilová hra úradujúceho slovenského majstra.
     
    37:30
    Komplikácia pre Nitru. Kenney Morrison vyhodil puk z obranného pásma tak, že skončil na ochrannej sieti za domácim brankárom. To znamená, že Banská Bystrica si zahrá krátku presilovku o dvoch mužov.
     
    36:26
    Opäť sme videli nepresností na oboch stranách. Zaujímavé je, že pri hre štyroch proti štyrom domáci tréner poslal na ľad Erica Sellecka s Róbertom Varga, teda hráča prvej a štvrtej útočnej formácie.
     
    35:45
    Presilová hra hostí sa veľmi rýchlo končí. Nie že by Corgoni skórovali, ale faulom v útočnom pásme sa previnil Kale Kerbashian. Hlásateľ oznámil jeho menší trest za držanie protihráča.
     
    35:11
    Nitrania si zahrajú presilovú hru. Na trestnej lavici už sedí Peter Lichanec, ktorý pri mantineli tvrdo atakoval Lukáša Hrušíka. Domáci útočník dokonca dostáva trest 2+10 za napadnutie zozadu.
     
    34:48
    Škoda pre domáce mužstvo. Eric Selleck sa uvoľnil v strednom pásme a posunul puk Guillaumovi Asselinovi. Ten si to chystal na strelu spoza obrancu, ale napokon mu puk skĺzol z čepele hokejky.
     
    34:13
    Podobná situácia na druhej strane. Stephon Williams zasiahol po strele z obrovskej diaľky, no rozohrať už nestihol. Po reklamnej prestávke sa tak bude vhadzovať v útočnom pásme vedúceho celku.
     
    33:37
    Ivan Ďatelinka preveril pozornosť hosťujúceho brankára strelou od červenej čiary. Juraj Šimboch šikovne rozohral, no po zbytočnom zakázanom uvoľnení jeho spoluhráčov sa bude vhadzovať aj tak pred ním.
     
    33:00
    Judd Blacwater dostal veľa priestoru od domácich obrancov. Kanadský útočník si spoza brány nakorčuľoval do streleckej pozície, ale jeho zakončenie z pravého kruhu dokázal zneškodniť Williams.
     
    31:53
    Hlavní rozhodcovia opravili svoj pôvodný verdikt. Namiesto zakázaného uvoľnenia sa bude vhadzovať v stredovom kruhu. Dobrú prácu odviedol Lukáš Hrušík, ktorý ponaháňal Benjamina Marshalla.
     
    31:09
    Druhý útok domáceho tímu zahrozil. Po akcii Andreja Šťastného zakončoval v neprehľadnej situácii Tomáš Török, ale zrejme trafil len niekoho tesne pred bránou Juraja Šimbocha.
     
    30:36
    Tentokrát registrujeme zakázané uvoľnenie na strane domáceho mužstva. Zápas sa nám prehupol do druhej polovice, no musíme povedať, že v prvej tretine sme videli lepší hokej ako v polovici tej druhej.
     
    29:46
    Zakázané uvoľnenie na strane hostí. Hra sa presťahovala pred Juraja Šimbocha, ktorý následne musel zasahovať po pomerne jednoduchom nahodení Branislava Kubku od modrej čiary.
     
    29:22
    Baranom presilovka opäť nevyšla a takmer po návrate Matúša Raisa inkasovali. Práve nitriansky útočník zakončil prečíslenie dvoch proti jednému prudkou strelou do náručia Stephona Williamsa.
     
    28:26
    Po premárnej minúte sa domáci dostali hneď do dvoch dobrých šancí. Najskôr po krížnej prihrávke neuspel pohotovou strelou Eric Selleck a následne strelou z ľavého kruhu tesne minul obranca Benjamin Marshall.
     
    27:14
    Domáci hokejisti dostávajú výhodu presilovej hry. Po faule v strednom pásme odchádza na trestnú lavicu Matúš Rais. Otázne je, či si na nej posedí kompletných 120 sekúnd alebo ho domáci vyženú skôr.
     
    26:33
    Erik Čaládi prenikal po pravej strane, ale ráznu stopku mu vystavil obranca Karol Sloboda. Po vzájomnom súboji zostáva ruka hlavného rozhodcu dole, a tak pokračujeme v plnom počte hráčov na ľade.
     
    25:58
    V Banskej Bystrici prebieha reklamná prestávka a myslím si, že obom mužstvám padne vhod. Po nej posiela hosťujúci tréner Antonín Stavjaňa na ľade štvrtú formáciu a na buly sa čoskoro skloní Juraj Šiška.
     
    25:20
    Ivan Ďatelinka sa ocitol na útočnom výlete, ale medzi dvoma obrancami súpera neuspel. Nemal dostatočnú podporu spoluhráčov, pretože tí radšej odošli striedať.
     
    24:36
    Dlhší čas hráme bez prerušenia. Domáci pokračujú v nevýraznom výkone a ako soľ by potrebovali kontaktný gól. Zatiaľ to vyzerá na predĺženie víťaznej šnúry hokejistov v modrých dresoch.
     
    23:16
    Eric Selleck prenikol do útočného pásma po pravej strane. Následne strieľanou prihrávkou hľadal v nebezpečnom priestore spoluhráča, no ten takmer skončil v bráne Juraja Šimbocha.
     
    22:33
    Rozháraná hra na oboch stranách. Okrem nepresných prihrávok sme zaregistrovali aj neúspešné individuálne prieniky Andreja Šťastného a na druhej strane úspešného strelca Branislava Rapáča.
     
    21:22
    Ďalší ofsajd na strane domácich. Karol Sloboda najskôr síce preveril pozornosť brankára súpera, ale potom mu ušiel puk do stredného pásma. Pozornému oku čiarového rozhodcu to neušlo.
     
    20:47
    Barani neprešli do útočného pásma v súlade s pravidlami. Po vhadzovaní v strednom pásme znovu získali puk hokejisti v modrých dresoch a poslali ho až za bránu Američana Stephona Wlillamsa.
     
    20:23
    Druhú tretinu začínajú v početnej prevahe domáci hokejisti. Po pár sekundách sa dostal do zakončenia Guillaume Asselin, ale dobrý zákrok pravým betónom previedol Juraj Šimboch. Následne sa hostia oslobodili.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvú tretinu dohrávky 26. kola najvyššej slovenskej hokejovej súťaže máme za sebou. Vzhľadom na vzájomnú bilanciu možno konštatovať prekvapujúce vedenie Nitry nad Banskou Bystricou 2:0. Hostia lepšie vstúpili do zápasu, gólovo sa presadil Juraj Majdan a v ôsmej minúte naňho nadviazal Branislav Rapáč. Druhý menovaný skóroval pri presilovke piatich proti trom. Corgoni môžu byť spokojní, hoci trošku môžu ľutovať zahodenú šancu kanadského obrancu Kennyho Morrisona. Druhé dejstvo sa začne o 18:30 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:32
    Marekovi Slovákovi sa to síce vôbec nepáči, ale hlavní rozhodcovia ho posielajú na trestnú lavicu. Center prvej nitrianskej formácie oslabuje svoje mužstvo kvôli menšiemu trestu za sekanie.
     
    18:52
    Necelých sedemdesiat sekúnd pred koncom prvej časti sa domáci dopustili zakázaného uvoľnenia. Hra sa tak presťahuje pred Stephona Williamsa, ktorý je v prvej tretine zamestnanejším mužom v maske.
     
    18:28
    Ján Sýkora si nahodil puk do útočného pásma, snažil sa ho dokorčuľovať, ale jeho aktivita k ničomu neviedla. Ivan Ďatelinka nezachytil puk na modrej čiary a mal šťastie, že do ďalšieho brejku sa nedostal Erik Čaládi.
     
    17:05
    Hostia mohli viesť už o tri góly. Myslím, že to bol Dalibor Bortňák, kto kolmou prihrávkou poslal do nájazdu Kenneyho Morrisona. Nitriansky obranca zvolil zakončenie medzi betóny, ale domáci gólman jeho úmysel prečítal.
     
    16:32
    Domáci hokejisti sa nevedia udržať v útočnom pásme. Zatiaľ tak nepotvrdzujú slová o jednej z najlepších presilových hier, o čom sa dokonale presvedčili najmä hokejisti Žiliny pri prehre 3:7.
     
    15:46
    Hneď po pár sekundách nebezpečne strieľal z ľavého kruhu Éric Faille, ale Juraj Šimboch vyrazil puk na ochrannú sieť. Po následnom vhadzovaní sa zmocnili puku hostia a vyhodili ho cez všetky čiary.
     
    15:27
    Domáci hokejisti si zahrajú prvú presilovku v dnešnom stretnutí. Po faule na prenikajúceho Gilberta Gabora dostáva menší trest za držanie protihráča nitriansky obranca Miroslav Pupák.
     
    15:17
    Éric Faille šikovne prešiel do útočného pásma a vytvoril prečíslenie. Na pravej strane mal osamoteného Guillauma Asselina, no vyzdvihnúť musíme obetavosť Matúša Raisa, ktorý prihrávku v ľahu zblokoval.
     
    14:34
    Stephon Williams sa musel mať znovu na pozore. Po prihrávke Erika Čaládiho strieľal z medzi kruhov Lukáš Hrušík. Následne sa snažil ešte dorážať aj tretí člen útoku Juraj Šiška, ale nepretlačil puk za bránkovú čiaru.
     
    14:12
    Nepresná rozohrávka na strane domácich. Tí ale mali šťastie, pretože puk smeroval na Juraja Šimbocha. Ten následne prikryl puk, a tak barani pomerne lacno získavajú útočné pásmo.
     
    13:27
    Oba celky už hrajú v plnom počte hráčov na ľade. Ani jedno z mužstiev nevyužilo väčší priestor na ľade. Na konci hry štyroch proti štyrom nepresne strieľal hosťujúci útočník Juraj Majdan.
     
    12:12
    Nepríjemný moment pre Andreja Šťastného. Hráč so skúsenosťami z KHL po drobnom kontakte s Karolom Korímom stratil stabilitu a narazil do hosťujúcej brány. Našťastie sa to zaobišlo bez zranenia.
     
    11:27
    Vzájomné vylúčenie. Na trestnú lavicu smerujú po menšej výmene názorov za hrubosť Dalibor Bortňák a skúsený domáci obranca Ivan Ďatelinka. Hrať sa teda bude vo formáte štyroch proti štyrom.
     
    10:36
    Pekná akcia prvej banskobystrickej formácie. Tá sa dostala do prečíslenia troch proti dvom, napokon to zobral na seba Eric Selleck, ale tomu strela nesadla a z pravého kruhu na vhadzovanie minul bránu.
     
    09:52
    Róbert Lantoši je pri streleckej chuti. Prešiel do útočného pásma a len tesne minul bránu súpera. O niekoľko sekúnd radšej Stephon Williams prerušil hru, po nahodení Branislava Mezeia od modrej čiary.
     
    09:19
    Domáci útočník Peter Lichanec potiahol akciu svojho tímu po ľavej strane. Po prekročení modrej čiary sa dostal aj k strele, no puk bezpečne kryje Juraj Šimboch. Nasleduje ďalšia reklamná prestávka.
     
    08:47
    Presilová hra hostí sa skončila a konečne hrajú v plnom počte hráčov na ľade aj úradujúci slovenskí šampióni. Majú čo robiť, pretože zatiaľ to nevyzerá na ich ôsme víťazstvo po sebe.
     
    08:08
    Hokejisti Nitry pokračujú vo výbornom výkone. Po prihrávke spoza brány zakončoval zrejme Juraj Majdan, ale tentokrát sa vyznamenal Stephon Williams. Ten si zatiaľ na puk príliš nesiahol, no už dvakrát inkasoval.
     
    07:39
    Nitra dala gól!
    Zverenci Antonína Stavjaňu zvyšujú svoj náskok a ešte budú pokračovať v klasickej presilovke. Domáci brankár iba vyrazil strelu Graema McCormacka od modrej čiary. Následne Judd Blackwater posunul puk na voľného BRANISLAVA RAPÁČA a ten už nemal problém trafiť odkrytú časť brány. Asistencie: Judd Blackwater a Graeme McCormack.
     
    07:16
    Hostia sa nasťahovali do útočného pásma, ale zatiaľ tomu chýba väčšia početnosť streľby. Každopádne, stále majú hokejisti spod Zobora množstvo času na využitie dvojnásobnej presilovky.
     
    06:40
    Tak toto je veľká nepríjemnosť pre domácich. Tesne po vhadzovaní zasiahol Martin Nemčík hokejkou tvár súperovho hráča. Nitra tak hrá skoro dve minúty presilovku piatich proti trom.
     
    06:37
    Prvé vylúčenie dnešného stretnutia. V početnej prevahe si zahrajú hostia spod Zobora, keďže menší trest za zbytočný faul lakťom v útočnom pásme obdržal domáci Michal Kabáč.
     
    05:22
    Domáci hokejisti sa snažili o vyrovnanie, dostali sa do brejku troch proti dvom, ale celú akciu pokazil nepresnou prihrávkou od ľavého mantinelu Róbert Varga. Pokračujeme tak v hre.
     
    04:36
    Hostí strelený gól evidentne povzbudil. Strelou spoza obrancu to skúšal mladý útočník Samuel Buček, ale trafil len zadný mantinel za bránkou amerického brankára Stephona Williamsa.
     
    04:06
    Nitra dala gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia. JURAJ MAJDAN sa dostal k puku tesne pred brankárom Stephonom Williamsom, no prekonať ho nedokázal. Následne vrátil puk do ohňa Lane Scheidl a prvý menovaný hráč šikovným tečom predsa len skóroval. Asistencia: Lane Scheidl.
     
    03:43
    Prvý zákrok aj na strane domáceho brankára. Ten kryje strelu Kala Kerbashiana, ktorý strieľal z ľavého kruhu na vhadzovanie. Nasleduje vhadzovanie v obrannom pásme baranov.
     
    03:15
    Hostia stratili puk pri rozohrávke z vlastného obranného pásma. Využiť sa to snažil Gilbert Gabor, ale nemal rýchlosť a okamžite k nemu pristúpil robustný a skúsený obranca Branislav Mezei.
     
    02:34
    Sledovali sme pomerne rozháraný úsek hry. Bol v znamení nepresností na oboch stranách a okrem iného sme videli aj tvrdý bodyček domáceho Mareka Bira na hosťujúceho Kala Kerbashiana.
     
    01:22
    Obaja tréneri posielajú na ľad čerstvé sily. Pred pár sekundami sme videli pekný prienik domáceho Guillauma Asselina, ale dobrý zákrok si na svoje konto pripisuje nitriansky gólman Juraj Šimboch.
     
    00:43
    Domáci hráči stratili puk za vlastnou bránou, z čoho mohli prameniť problémy. Pred bránou čakal nestrážený Juraj Majdan, ale napokon prihrávka na nitrianskeho útočníka neprešla.
     
    00:18
    Zaujímavý moment už v úvodnom striedaní zápasu. Domáci tréner Dan Ceman nasadil na elitnú nitriansku formáciu svoj tretí útok. Takisto musíme spomenúť aj citeľnú absenciu domáceho Brocka Higgsa.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Marshall, Nemčík, K. Sloboda, Biro, Kubka, Ďatelinka, Bodnár – Asselin, Faille, Selleck – J. Sýkora, Šťastný, Török – Kabáč, Češík, Gabor – R. Varga, Zigo, Lichanec.

    HK Nitra: Šimboch (Foltán) – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, M. Pupák, Korím – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, S. Buček – Hrušík, Čaládi, J. Šiška – Pätoprstý

    Rozhodcovia: Vladimír Goga, Peter Stano – Peter Rojík, Šimon Synek – Ján Majling.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Pod Urpínom sa stretnú mužstvá, ktoré sa pýšia vynikajúcou formou. Banská Bystrica v dohrávke 26. kola privíta na domácom ľade hokejistov Nitry.

    BANSKÁ BYSTRICA

    Hokejisti Banskej Bystrice v doterajšom priebehu sezóny nazbierali 61 bodov, vďaka čomu strácajú na vedúce Košice len štyri body. Od 18. novembra vyhrali všetkých sedem stretnutí, pričom si poradili aj s priamymi konkurentmi v boji o víťazstvo v základnej časti. Doma zdolali Košice 3:2 po predĺžení a v nedeľu uspeli aj v prestížnom pohronskom derby. Mužstvo ťahajú najmä kanadskí legionári. Najproduktívnejším hráčom je 31-bodový Brock Higgs, no zdatne mu sekundujú krajania Éric Faille a Guillaume Asselin. Tí v predošlých piatich stretnutiach dokopy desaťkrát skórovali a pridali sedem asistencii. Zverenci Dana Cemana majú vynikajúce presilové hry. Hovoriť by o tom mohla najmä Žilina, ktorá pri domácej prehre 3:7 inkasovala v početnom oslabení poltucet gólov. Zaujímavosťou je, že v každom z pätnástich domácich duelov Banská Bystrica bodovala a až trinásťkrát sa tešila z víťazstva.

    HK NITRA

    Hokejisti Nitry sa vezú na víťaznej vlne, ktorá činí osem stretnutí. Vďaka nej sa prepracovali už na piate miesto, pričom sa stále držia v kontakte s najlepšími. Môžu sa pochváliť druhou najkvalitnejšou ofenzívou v súťaži, keď nastrieľali už 112 gólov. Najlepším strelcom je so šestnástimi presnými zásahmi Judd Blackwater, no pozíciu lídra produktivity mužstva si naďalej drží Róbert Lantoši. Spomínali sme úspešnú sériu, ktorá je však pod Urpínom vo veľkom ohrození. Nitrania vonku vyhrali len osem z pätnástich stretnutí a naposledy s odretými ušami pokorili trápiaci sa Liptovský Mikuláš. Až v 48. sekunde predĺženia rozhodol o dvoch bodov pre Corgoňov mládežnícky reprezentant Samuel Buček. Navyše, proti Banskej Bystrici nezískali v ostatných jedenástich vzájomných súbojoch ani bod, čo je alarmujúca štatistika. Čo sa týka zdravotnej otázky, fit je už dvojica Branislav Mezei a Erik Čaládi.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 40. J. Sýkora (Marshall, Asselin), 57. Selleck (Marshall, K. Sloboda), 62. Faille (Šťastný, J. Sýkora) – 5. Majdan (Scheidl), 8. Rapáč (Blackwater, McCormack)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Marshall, Nemčík, K. Sloboda, Biro, Kubka, Ďatelinka, Bodnár – Asselin, Faille, Selleck – J. Sýkora, Šťastný, Török – Kabáč, Češík, Gabor – R. Varga, Zigo, Lichanec.
    HK Nitra: Šimboch (Foltán) – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, M. Pupák, Korím – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, S. Buček – Hrušík, Čaládi, J. Šiška – Pätoprstý

    Rozhodca: Vladimír Goga, Peter Stano – Peter Rojík, Šimon Synek – Ján Majling

    Diváci: 2491