Lipt. Mikuláš – Zvolen 1:4 (kon.) | Orange 20 – Budapešť 4:5 (po pr.) | B. Bystrica – Nitra 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
HC´ 05 Banská Bystrica
3:2 (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)
HK Nitra
Utorok 04.12.2018, 17:30 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 26. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    61:28
    Banská Bystrica má obrovskú šancu na strelenie tretieho gólu. Hostia totiž zle striedali, a tak budú hrať v početnom oslabení. Trest za hráčsku lavicu si odchádza odsedieť Branislav Rapáč.
     
    47:35
    Nitra ustála presilovku súpera teraz bude mať rovnakú početnú výhodu ona. Karol Sloboda si totiž v súboji s Kalom Kerbashianom pomohol len za cenu sekania. Bol to pomerne zbytočný zákrok.
     
    45:15
    Banská Bystrica bude mať výhodu presilovej hry. Druhýkrát smeruje na lavicu hanby Kenney Morrison a v prvom prípade jeho faul domáci potrestali. Tento raz dostáva menší trest za podrazenie.
     
    40:01
    Na konci druhej tretiny sme videli menšiu potyčku, po ktorej sa rozhodcovia rozhodli udeliť tresty. Samuel Buček a Benjamin Marshall dostávajú menšie tresty za hrubosť, a tak hráme v štyroch na oboch stranách.
     
    37:30
    Komplikácia pre Nitru. Kenney Morrison vyhodil puk z obranného pásma tak, že skončil na ochrannej sieti za domácim brankárom. To znamená, že Banská Bystrica si zahrá krátku presilovku o dvoch mužov.
     
    35:45
    Presilová hra hostí sa veľmi rýchlo končí. Nie že by Corgoni skórovali, ale faulom v útočnom pásme sa previnil Kale Kerbashian. Hlásateľ oznámil jeho menší trest za držanie protihráča.
     
    35:11
    Nitrania si zahrajú presilovú hru. Na trestnej lavici už sedí Peter Lichanec, ktorý pri mantineli tvrdo atakoval Lukáša Hrušíka. Domáci útočník dokonca dostáva trest 2+10 za napadnutie zozadu.
     
    27:14
    Domáci hokejisti dostávajú výhodu presilovej hry. Po faule v strednom pásme odchádza na trestnú lavicu Matúš Rais. Otázne je, či si na nej posedí kompletných 120 sekúnd alebo ho domáci vyženú skôr.
     
    19:32
    Marekovi Slovákovi sa to síce vôbec nepáči, ale hlavní rozhodcovia ho posielajú na trestnú lavicu. Center prvej nitrianskej formácie oslabuje svoje mužstvo kvôli menšiemu trestu za sekanie.
     
    15:27
    Domáci hokejisti si zahrajú prvú presilovku v dnešnom stretnutí. Po faule na prenikajúceho Gilberta Gabora dostáva menší trest za držanie protihráča nitriansky obranca Miroslav Pupák.
     
    11:27
    Vzájomné vylúčenie. Na trestnú lavicu smerujú po menšej výmene názorov za hrubosť Dalibor Bortňák a skúsený domáci obranca Ivan Ďatelinka. Hrať sa teda bude vo formáte štyroch proti štyrom.
     
    06:40
    Tak toto je veľká nepríjemnosť pre domácich. Tesne po vhadzovaní zasiahol Martin Nemčík hokejkou tvár súperovho hráča. Nitra tak hrá skoro dve minúty presilovku piatich proti trom.
     
    06:37
    Prvé vylúčenie dnešného stretnutia. V početnej prevahe si zahrajú hostia spod Zobora, keďže menší trest za zbytočný faul lakťom v útočnom pásme obdržal domáci Michal Kabáč.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 40. J. Sýkora (Marshall, Asselin), 57. Selleck (Marshall, K. Sloboda), 62. Faille (Šťastný, J. Sýkora) – 5. Majdan (Scheidl), 8. Rapáč (Blackwater, McCormack)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Marshall, Nemčík, K. Sloboda, Biro, Kubka, Ďatelinka, Bodnár – Asselin, Faille, Selleck – J. Sýkora, Šťastný, Török – Kabáč, Češík, Gabor – R. Varga, Zigo, Lichanec.
    HK Nitra: Šimboch (Foltán) – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, M. Pupák, Korím – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, S. Buček – Hrušík, Čaládi, J. Šiška – Pätoprstý

    Rozhodca: Vladimír Goga, Peter Stano – Peter Rojík, Šimon Synek – Ján Majling

    Diváci: 2491