Lipt. Mikuláš – Miškovec 0:3 (kon.) | Poprad – Zvolen 3:2 (po pr.) | B. Bystrica – Košice 3:2 (po pr.)
Nitra – Budapešť 6:2 (kon.) | Nové Zámky – Detva 3:2 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
HK DOXXbet Detva
Piatok 30.11.2018, 18:30 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 28. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tretia tretina patrila Detve, ktorá sa pokúšala o vyrovnanie, ale k tomu napokon nedošlo. Kontaktný gól v oslabení z hokejky Ščurka prišiel už neskoro a tak Nové Zámky zdolávajú Detvu výsledkom 3:2.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem vám všetkým ešte príjemný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:59:18)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:20
    Detva hrá aj naďalej v oslabení, ale skúša to bez brankára!
     
    59:14
    Oddychový čas hostí.
     
    59:14
    Detva dala gól!

    Ale pozor! Hostia dávajú aj v oslabení gól a tak krátko pred koncom tretej tretiny máme ešte postarané o poriadnu drámu. Košarišťan zle rozohral puk spoza svojej bránky a gólovou strelou sa potom prezentoval LADISLAV ŠČURKO, ktorý tak znižuje na 3:2!
    Asistencia: Rastislav Gašpar, Mikhail Kuklev.
     
    58:38
    To je už zrejme pre hostí konečná, keďže Detva ide do oslabenia. Nové Zámky potrebujú zvládnuť záverečné chvíle tretej tretiny.
     
    58:28
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Sládok – 2 min., sekanie).
     
    58:06
    Veľká šanca to mohla teraz byť na druhej strane, keď do prečíslenia vyrazili Jakúbek s Nejezchelbom, ale zakončenie napokon z toho nebolo.
     
    57:56
    Žilkove zakončenie zase kryje brankár Košarišťan a hra je tak prerušená. Detva ešte ostáva v útočnom pásme, bude však musieť vyhrať buly pred domácim brankárom.
     
    57:02
    Šťastie dnes hosťom vôbec nepraje, Gašparovu strelu zastavila konštrukcia bránky a Detva je už poriadne zúfalá!
     
    56:49
    Detva krúži pred bránou domácich ako sup okolo mŕtvoly, ale Nové Zámky budú dnes zrejme víťazom tohto stretnutia. Na dva góly ešte času ostáva, ale to by sa musel stať menší zázrak.
     
    56:16
    Aj naďalej pretrváva tlak Detvy a domáci ho riešia len zakázaným uvoľnením. Škoda len pre hostí, že nehrali takto počas celého stretnutia.
     
    55:36
    Ani Murček nedokázal prekonať Košarišťana, ktorý predviedol úspešnú prácu svojimi betónmi. Neujali sa ani následné dorážky hosťujúcich hokejistov.
     
    54:46
    Nové Zámky úspešne odolávajú náporu súpera a smerujú za troma bodmi. Uvidíme, či prinesie úplný záver tretej tretiny.
     
    53:47
    Tieto chvíle zápasu jednoznačne patria Detve, ktorá si dokáže vytvoriť veľký tlak, ale nevie ho zúročiť vo svoj druhý presný zásah v tomto stretnutí.
     
    52:23
    Ten mohol teraz dosiahnuť Ďaloga! Dostal sa do úniku na bránku domácich, ale Košarišťan s ďalším výborným zákrokom a predbežné skóre stretnutia 3:1 sa nemení!
     
    51:56
    Hostia sa znova usadili v útočnom pásme, nedarí sa im však vysielať presné zakončenia na domácu bránu. Veľa času Detve už neostáva, nutne potrebuje vsietiť kontaktný gól.
     
    51:03
    Detva sa častejšie dostáva do útočného pásma, ale nedarí sa jej dostať puk za Košarištanov chrbát, ktorý je dnes veľkou oporou svojho tímu.
     
    50:19
    Polovica z poslednej tretiny je už úspešne za nami. Domáci vyhrávajú 3:1 a potrebujú zvládnuť už len záverečné minúty, ktoré nás delia od konca tretej tretiny.

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DOXXbet Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 9. Urban (Štrauch, Kudla), 11. Nejezchleb (Fábry), 40. Jakúbek (Kudla) – 40. Ďaloga (Sládok, Gašpar), 60. Ščurko (Gašpar, Kuklev)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Kudla, Andersons, Dundáček, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, Henderson – Štrauch, Urban, Bajtek – Jurík, Zbořil, Rogoň – Nejezchleb, Fábry, Jakúbek – Slávik, Ondrušek, Ľ. Buc
    HK DOXXbet Detva: Zalivin (Petrík) – F. Fekiač, Kuklev, Sládok, Hraško, Gachulinec, Šimon, M. Surový – Giľák, Murček, Puliš – Ďaloga, V. Fekiač, Gašpar – Ščurko, Chovan, Žilka – Tibenský, Valent, Král

    Rozhodca: Vladimír Goga, Gábor Juhász – Lukáš Kucej, Dániel Vincze – J. Konc st.