Lipt. Mikuláš – Miškovec 0:3 (kon.) | Poprad – Zvolen 3:2 (po pr.) | B. Bystrica – Košice 3:2 (po pr.)
Nitra – Budapešť 6:2 (kon.) | Nové Zámky – Detva 3:2 (kon.)
koniec
HK Nitra
6:2 (2:1, 2:0, 2:1)
MAC Budapešť
Piatok 30.11.2018, 18:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 16. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme tu koniec stretnutia, v ktorom sme mali možnosť vidieť hneď osem presných zásahov. Oslavovať sa dnes bude na domácej strane, ktorá zdolala Budapešť vysoko 6:2! Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (20:35:29)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:22
    Nitra dala gól!
    Mali sme možnosť sledovať nádhernú kombináciu domáceho celku, v ktorej Branislav Rapáč doprial zakončenie SAMUELOVI BUČEKOVI, ktorý strelou z prvej zaknihoval hetrik. Stav stretnutia je 6:2! Asistencia: Branislav Rapáč.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny ostávajú posledné dve minúty.
     
    57:38
    Jared Brown sa pokúsil prekonať gólmana strelou z prvej, ale v poslednej chvíli mu puk z čepele vypichol jeden z brániacich hráčov.
     
    56:44
    Pri puku sa nachádzajú domáci hokejisti, ktorí sa už vrhajú do útoku, kde sa budú snažiť niečo vymyslieť.
     
    55:31
    Juraj Šimboch nedokázal ideálne zachytiť puk, a tak ostal stáť pred jeho bránou. Nasledovala panika, v ktorej sa najlepšie zorientoval Keegan Dansereau, ktorý však nedokázal trafiť odkrytú časť brány.
     
    54:56
    Domáce publikum si pýtali faul po zákroku na Juraja Majdana, ale hlavný arbiter v tomto prípade mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    54:17
    Domáci si dokázali vypracovať ďalšiu príležitosť, ale Lane Scheidl sa napokon nedostal k zakončeniu po skvelom zákroku brániaceho hráča.
     
    53:36
    Od modrej čiary sa pokúsil prekvapiť gólmana Dalibor Bortňák, ale tento pokus smeroval len mimo brány. Pri puku sú aj naďalej domáci hokejisti.
     
    52:03
    Róbert Lantoši presne prihral puk na hokejku Judda Blackwatera, ktorý sa nikým nestrážený nachádzal v bezprostrednej blízkosti súperovej brány. Jeho strelecký pokus dokázal Miklós Rajna zachytiť.
     
    51:10
    Sledujeme hosťujúci kolotoč v obrannom pásme Nitry, avšak bez streleckých pokusov. Defenzíva Nitry im ponúka len minimum priestoru na vo vlastnej tretine.
     
    50:25
    Juraj Majdán zadovkou hľadal niekoho pred bránou súpera, ale našiel len hokejku brániaceho hráča, ktorý rozbieha rýchly protiútok.
     
    50:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva posledných 10 minút a Nitra má pohodlný náskok. Nechajme sa prekvapiť, či hostia dokážu toto stretnutie ešte zdramatizovať.
     
    49:31
    Puk sa nachádza pred bránou Budapešti, ale sú to práve hostia, kto ho má pevne pod kontrolou.
     
    48:55
    HK Nitra prežila oslabenie, a tak sa už po ľadovej ploche domáci pohybujú v plnom počte.
     
    48:07
    Vo vlastnom oslabení zaútočil Marek Slovák, ktorého strelecký pokus smeroval tesne vedľa pravej tyčky Miklósa Rajnu.
     
    47:44
    Hostia sa už usadili v útočnom pásme, kde sa snažia kombinovať. Chýba tomu však strela.
     
    47:14
    Miroslav Pupák sa s pukom nachádzal za vlastnou bránou. Chvíľu počkal a neskôr ho vyhodil cez všetky čiary do bezpečia.

    Róbert Gašpárek

    Góly a asistencie: 2. Majdán (Scheidl, Kerbashian), 18. Bortňák (Rapáč, Buček), 27. Scheidl (McCormack, Lantoši), 39. Buček (Bortňák), 44. Buček (Pupák, Bortňák), 60. Buček (Rapáč) – 4. Brown (Dansereau, Klempa), 47. Nagy (Klempa)


    HK Nitra: Šimboch (Foltán) – McCormack, Mezei, Morrison, Korím, Rais, Pupák, Hvizdoš, Sloboda – Blackwater, Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Buček – Hrušík, Šiška, Pätoprstý
    MAC Budapešť: Rajna (Farkas) – Dudás, Negrin, Bugár, Burt, Macaulay, Pozsgai – Bodó, Langkow, Nagy – Dansereau, Brown, Klempa – Szabad, Terbócs, Odnoga – Szigeti, Majoross, Pápa

    Rozhodca: Mullner, Stano – Orolin, Frimmel