Lipt. Mikuláš – Miškovec 0:3 (kon.) | Poprad – Zvolen 3:2 (po pr.) | B. Bystrica – Košice 3:2 (po pr.)
Nitra – Budapešť 6:2 (kon.) | Nové Zámky – Detva 3:2 (kon.)
koniec
HK Nitra
6:2 (2:1, 2:0, 2:1)
MAC Budapešť
Piatok 30.11.2018, 18:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 16. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:22
    Nitra dala gól!
    Mali sme možnosť sledovať nádhernú kombináciu domáceho celku, v ktorej Branislav Rapáč doprial zakončenie SAMUELOVI BUČEKOVI, ktorý strelou z prvej zaknihoval hetrik. Stav stretnutia je 6:2! Asistencia: Branislav Rapáč.
     
    55:31
    Juraj Šimboch nedokázal ideálne zachytiť puk, a tak ostal stáť pred jeho bránou. Nasledovala panika, v ktorej sa najlepšie zorientoval Keegan Dansereau, ktorý však nedokázal trafiť odkrytú časť brány.
     
    52:03
    Róbert Lantoši presne prihral puk na hokejku Judda Blackwatera, ktorý sa nikým nestrážený nachádzal v bezprostrednej blízkosti súperovej brány. Jeho strelecký pokus dokázal Miklós Rajna zachytiť.
     
    46:55
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Dalibor Bortňák – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    46:24
    Budapešť dáva gól! Hostia si počas celej presilovej hry nedokázalo vytvoriť žiadnu príležitosť, ale pár sekúnd pred koncom domáceho trestu prišla zaujímavá strela z hokejky KRISZTIÁNA NAGYHO, ktorá si našla voľný priestor v ľavej šibenici. Stav stretnutia je 5:2! Asistencia: Tomáš Klempa.
     
    44:29
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Branislav Mezei – 2 min., hrubosť).
     
    43:03
    Nitra dala gól!
    Miroslav Pupák sa ihneď po vyhratom vhadzovaní dostal k zakončeniu od modrej čiary. Jeho tvrdú strelu pred bránou ešte tečoval SAMUEL BUČEK, ktorý rozvlnil sieť. Stav stretnutia je 5:1! Asistencie: Miroslav Pupák, Dalibor Bortňák.
     
    38:29
    Nitra dala gól!
    Dalibor Bortňák posunul puk na hokejku SAMUELA BUČEKA, ktorý prenikol až do útočného pásma, kde zbytočne nešpekuloval a zakončil. Miklós Rajna síce puk zachytil, ale nie úplne ideálne. Puk si napokon našiel cestu až za bránkovú čiaru. Stav stretnutia je 4:1! Asistencie: Dalibor Bortňák.
     
    31:54
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Marek Slovák – 2 min., vrazenie na mantinel + 10 min. osobný trest, vrazenie na mantinel).
     
    28:48
    Juraj Majdán sa dostal do samostatného úniku po prihrávke svojho spoluhráča. Snažil sa nájsť voľný priestor medzi betónmi Miklósa Rajnu, ale ten bol na tento pokus pripravený a puk zachytil.
     
    28:07
    Judd Blackwater prihral puk pred bránu Miklósa Rajnu, kde sa objavil úplne voľný Róbert Lantoši. Stačilo trafiť puk a skóre by sa zmenilo opäť, ale Róbert Lantoši to nedokázal, a tak puk do odkrytej brány nezasunul.
     
    26:10
    Nitra dala gól!
    Róbert Lantoši posunul puk na modrú čiaru, odkiaľ Graeme McCormack tvrdo zakončil. Jeho projektil ešte tečoval pred bránou LANE SCHEIDL, vďaka čomu sa dostal až za chrbát Miklósa Rajnu. Využitá presilová hra a stav stretnutia 3:1! Asistencie: Graeme McCormack, Róbert Lantoši.
     
    25:21
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Keegan Dansereau – 2 min., vrazenie na mantinel + 10 min. osobný trest, vrazenie na mantinel).
     
    19:03
    Róbert Lantoši sa individuálnym spôsobom dostal hneď cez trojicu brániacich hráčov až sa ocitol úplne sám pred bránou Miklósa Rajnu. Róbert Lantoši nemal pred sebou už veľa priestoru, a tak jeho strelecký pokus dokázal Miklós Rajna zachytiť.
     
    18:39
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Jared Brown – 2 min., hákovanie).
     
    17:18
    Nitra dala gól!
    Branislav Rapáč si spracoval prihrávku od Samuela Bučeka a neskôr ho prihral lepšie postavenému Daliborovi Bortňákovi, ktorý svojou strelou poslal puk nad betón Miklósa Rajnu. Stav stretnutia je 2:1! Asistencie: Branislav Rapáč, Samuel Buček.
     
    14:20
    Dalibor Bortňák našiel pred bránou úplne voľného Samuela Bučeka, ktorý mal obrovskú príležitosť na skórovanie, ale puk mu v kľúčovom momente ušiel z čepele. Veľká škoda pre domácu Nitru.
     
    11:38
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Lane Scheidl – 2 min., sekanie).
     
    09:47
    Mátyas Odnoga síce skóroval po nariadenom samostatnom nájazde, ale hlavný arbiter gól neuznal, pretože spravil svojou kľučkou pohyb smerom dozadu. Stav stretnutia tak ostane nezmenený 1:1.
     
    09:47
    Mátyás Odnoga sa dostal do samostného úniku, ale bol faulovaný. Hlavný arbiter nariadil trestné strieľanie v prospech Budapešti.
     
    09:04
    Krisztián Nagy sa ocitol zoči-voči gólmanovi súpera, ktorý ho však nedokázal svojou strelou prekonať. Pri puku sa napriek tomu nachádzajú hráči Budapešti.
     
    04:40
    Judd Blackwater sa dostal k odrazenému puku, ktorý sa snažil z väčšieho uhlu doraziť do odkrytej brány. Tú však nedokázal trafiť. To bola šanca!
     
    03:35
    Budapešť dáva gól! Keegan Dansereau priviezol puk do útočného pásma, kde ho prihral vedľa stojacemu JAREDOVI BROWNOVI, ktorý prudkou strelou rozvlnil sieť. Stav stretnutia je vyrovnaný 1:1! Asistencie: Keegan Dansereau, Tomáš Klempa.
     
    03:07
    Hra je prerušená, pretože z publika priletel nejaký predmet na ľadovú plochu, ktorý explodoval. Usporiadatelia už prichádzajú situáciu riešiť.
     
    01:10
    Nitra dala gól!
    Lane Scheidl si prevzal puk od Kaleho Kerbashiana a okamžite ho preposlal pred bránu, kde sa nachádzal nikým nestrážený JURAJ MAJDÁN, ktorý strelou z prvej našiel voľný priestor medzi tromi žrďami. Stav stretnutia je 1:0! Asistencie: Lane Scheidl, Kale Kerbashian.
     
    00:38
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Jesse Ray Dudás – 2 min., krosček).

    Róbert Gašpárek

    Góly a asistencie: 2. Majdán (Scheidl, Kerbashian), 18. Bortňák (Rapáč, Buček), 27. Scheidl (McCormack, Lantoši), 39. Buček (Bortňák), 44. Buček (Pupák, Bortňák), 60. Buček (Rapáč) – 4. Brown (Dansereau, Klempa), 47. Nagy (Klempa)


    HK Nitra: Šimboch (Foltán) – McCormack, Mezei, Morrison, Korím, Rais, Pupák, Hvizdoš, Sloboda – Blackwater, Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Buček – Hrušík, Šiška, Pätoprstý
    MAC Budapešť: Rajna (Farkas) – Dudás, Negrin, Bugár, Burt, Macaulay, Pozsgai – Bodó, Langkow, Nagy – Dansereau, Brown, Klempa – Szabad, Terbócs, Odnoga – Szigeti, Majoross, Pápa

    Rozhodca: Mullner, Stano – Orolin, Frimmel