Lipt. Mikuláš – Miškovec 0:3 (kon.) | Poprad – Zvolen 3:2 (po pr.) | B. Bystrica – Košice 3:2 (po pr.)
Nitra – Budapešť 6:2 (kon.) | Nové Zámky – Detva 3:2 (kon.)
koniec
HK Nitra
6:2 (2:1, 2:0, 2:1)
MAC Budapešť
Piatok 30.11.2018, 18:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 16. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme tu koniec stretnutia, v ktorom sme mali možnosť vidieť hneď osem presných zásahov. Oslavovať sa dnes bude na domácej strane, ktorá zdolala Budapešť vysoko 6:2! Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (20:35:29)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:22
    Nitra dala gól!
    Mali sme možnosť sledovať nádhernú kombináciu domáceho celku, v ktorej Branislav Rapáč doprial zakončenie SAMUELOVI BUČEKOVI, ktorý strelou z prvej zaknihoval hetrik. Stav stretnutia je 6:2! Asistencia: Branislav Rapáč.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny ostávajú posledné dve minúty.
     
    57:38
    Jared Brown sa pokúsil prekonať gólmana strelou z prvej, ale v poslednej chvíli mu puk z čepele vypichol jeden z brániacich hráčov.
     
    56:44
    Pri puku sa nachádzajú domáci hokejisti, ktorí sa už vrhajú do útoku, kde sa budú snažiť niečo vymyslieť.
     
    55:31
    Juraj Šimboch nedokázal ideálne zachytiť puk, a tak ostal stáť pred jeho bránou. Nasledovala panika, v ktorej sa najlepšie zorientoval Keegan Dansereau, ktorý však nedokázal trafiť odkrytú časť brány.
     
    54:56
    Domáce publikum si pýtali faul po zákroku na Juraja Majdana, ale hlavný arbiter v tomto prípade mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    54:17
    Domáci si dokázali vypracovať ďalšiu príležitosť, ale Lane Scheidl sa napokon nedostal k zakončeniu po skvelom zákroku brániaceho hráča.
     
    53:36
    Od modrej čiary sa pokúsil prekvapiť gólmana Dalibor Bortňák, ale tento pokus smeroval len mimo brány. Pri puku sú aj naďalej domáci hokejisti.
     
    52:03
    Róbert Lantoši presne prihral puk na hokejku Judda Blackwatera, ktorý sa nikým nestrážený nachádzal v bezprostrednej blízkosti súperovej brány. Jeho strelecký pokus dokázal Miklós Rajna zachytiť.
     
    51:10
    Sledujeme hosťujúci kolotoč v obrannom pásme Nitry, avšak bez streleckých pokusov. Defenzíva Nitry im ponúka len minimum priestoru na vo vlastnej tretine.
     
    50:25
    Juraj Majdán zadovkou hľadal niekoho pred bránou súpera, ale našiel len hokejku brániaceho hráča, ktorý rozbieha rýchly protiútok.
     
    50:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva posledných 10 minút a Nitra má pohodlný náskok. Nechajme sa prekvapiť, či hostia dokážu toto stretnutie ešte zdramatizovať.
     
    49:31
    Puk sa nachádza pred bránou Budapešti, ale sú to práve hostia, kto ho má pevne pod kontrolou.
     
    48:55
    HK Nitra prežila oslabenie, a tak sa už po ľadovej ploche domáci pohybujú v plnom počte.
     
    48:07
    Vo vlastnom oslabení zaútočil Marek Slovák, ktorého strelecký pokus smeroval tesne vedľa pravej tyčky Miklósa Rajnu.
     
    47:44
    Hostia sa už usadili v útočnom pásme, kde sa snažia kombinovať. Chýba tomu však strela.
     
    47:14
    Miroslav Pupák sa s pukom nachádzal za vlastnou bránou. Chvíľu počkal a neskôr ho vyhodil cez všetky čiary do bezpečia.
     
    46:55
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Dalibor Bortňák – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    46:24
    Budapešť dáva gól! Hostia si počas celej presilovej hry nedokázalo vytvoriť žiadnu príležitosť, ale pár sekúnd pred koncom domáceho trestu prišla zaujímavá strela z hokejky KRISZTIÁNA NAGYHO, ktorá si našla voľný priestor v ľavej šibenici. Stav stretnutia je 5:2! Asistencia: Tomáš Klempa.
     
    45:17
    Hostia sa dokázali až teraz usadiť v útočnom pásme, kde môžu vymyslieť nejakú šikovnú kombináciu.
     
    44:29
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Branislav Mezei – 2 min., hrubosť).
     
    44:08
    Tomáš Klempa získal puk v útočnom pásme po chybe brániaceho hráča. Puk sa snažil prihrať na hokejku Keegana Dansereaua, ale ten sa k nemu napokon nedostal.
     
    43:03
    Nitra dala gól!
    Miroslav Pupák sa ihneď po vyhratom vhadzovaní dostal k zakončeniu od modrej čiary. Jeho tvrdú strelu pred bránou ešte tečoval SAMUEL BUČEK, ktorý rozvlnil sieť. Stav stretnutia je 5:1! Asistencie: Miroslav Pupák, Dalibor Bortňák.
     
    42:40
    Róbert Lantoši sa pretlačil do útočného pásme, kde nabil Mezeiovi, ktorý tvrdo vypálil. Miklós Rajna dokázal zachytiť aj túto delovku. Nasledovať bude vhadzovanie po jeho ľavej ruke.
     
    41:24
    Kenney Morrison si prevzal puk na útočnej modrej čiare a následne ho poslal smerom k bráne. Miklós Rajna dokázal tento tvrdý projektil vyraziť do rohu ľadovej plochy.
     
    40:32
    Hostia sa dostali pod menší tlak. V obrannom pásme sa k puku dostal Jared Brown, ktorý puk radšej vyhodil cez všetky čiary do zakázaného uvoľnenia.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Je tu koniec druhej tretiny, v ktorej sme mali možnosť vidieť dva presné zásahy. V 27. minúte využil presilovú hru Lane Scheidl a posledné slovo mal Samuel Buček, ktorý skóroval v 39. minúte. Po druhej časti je stav stretnutia 4:1. My sa vám opäť hlásime približne o 20:03.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:00
    Do konca druhej tretiny ostáva posledná minúta.
     
    38:29
    Nitra dala gól!
    Dalibor Bortňák posunul puk na hokejku SAMUELA BUČEKA, ktorý prenikol až do útočného pásma, kde zbytočne nešpekuloval a zakončil. Miklós Rajna síce puk zachytil, ale nie úplne ideálne. Puk si napokon našiel cestu až za bránkovú čiaru. Stav stretnutia je 4:1! Asistencie: Dalibor Bortňák.
     
    38:20
    Registrujeme ďalšie ofsajdové postavenie, ktorým sa previnili hostia. Oba celky tak môžu v kľude vystriedať. Budeme sledovať vhadzovanie v strednom pásme.
     
    38:17
    Tempo hry sa nám v posledných minútach upokojilo, a tak nesledujeme príliš atraktívne dianie. Dúfajme, že sa čoskoro dočkáme ďalšieho presného zásahu.
     
    37:21
    Róbert Lantoši nahodil puk do útočného pásma, kde ho zachytil ako prvý jeden z jeho spoluhráčov. Nitra sa opäť dokázala usadiť.
     
    36:10
    Krisztián Nagy sa mohol dostať do šance, ale nevyužil ponúknutý priestor. Branislav Rapáč mu napokon puk z hokejky stihol vypichnúť.
     
    35:34
    Puk sa nachádza v obrannom pásme Budapešti, kde ho majú pevne pod kontrolou domáci hokejisti.
     
    34:49
    Róbert Lantoši zakončil a tento pokus vyrazil Miklós Rajna len pred seba. K dorážke sa dostal Lane Scheidl, ktorý gólmana taktiež neprekonal. Nasledovať bude vhadzovanie v útočnom pásme Nitry.
     
    33:54
    Domáci v plnom počte.
     
    33:07
    Chris Bodó sa oprel do puku a tvrdým spôsobom sa snažil prekonať Juraja Šimbocha. Ten si na svoje konto pripíše ďalší úspešný zákrok.
     
    32:16
    K puku sa v obrannom pásme dostal Matúš Rais, ktorý ho okamžite poslal cez všetky čiary do bezpečia.
     
    31:54
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Marek Slovák – 2 min., vrazenie na mantinel + 10 min. osobný trest, vrazenie na mantinel).
     
    31:33
    Puk sa nachádza za bránou Nitry, odkiaľ sa Róbert Lantoši bdue snažiť rozbehnúť úspešnú akciu.
     
    30:01
    Máme za sebou prvú polovicu stretnutia, kde sa zatiaľ prekvapenie nečrtá, keď Nitra vyhráva nad Budapešťou 3:1.
     
    29:42
    Hostia sa dostali do prečíslenia dvaja proti jednému. V zadných radoch skvelo zapracoval Karol Korím, ktorý protihráčovi zobral puk skôr, ako by stihol zakončiť.
     
    28:48
    Juraj Majdán sa dostal do samostatného úniku po prihrávke svojho spoluhráča. Snažil sa nájsť voľný priestor medzi betónmi Miklósa Rajnu, ale ten bol na tento pokus pripravený a puk zachytil.
     
    28:07
    Judd Blackwater prihral puk pred bránu Miklósa Rajnu, kde sa objavil úplne voľný Róbert Lantoši. Stačilo trafiť puk a skóre by sa zmenilo opäť, ale Róbert Lantoši to nedokázal, a tak puk do odkrytej brány nezasunul.
     
    26:10
    Nitra dala gól!
    Róbert Lantoši posunul puk na modrú čiaru, odkiaľ Graeme McCormack tvrdo zakončil. Jeho projektil ešte tečoval pred bránou LANE SCHEIDL, vďaka čomu sa dostal až za chrbát Miklósa Rajnu. Využitá presilová hra a stav stretnutia 3:1! Asistencie: Graeme McCormack, Róbert Lantoši.
     
    25:39
    Róbert Lantoši mohol prihrať puk na druhú stranu, kde bol na strelu pripravený Marek Slovák, ale napokon prvý menovaný zakončil sám. Miklós Rajna si na svoje konto pripíše úspešný zákrok.
     
    25:21
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Keegan Dansereau – 2 min., vrazenie na mantinel + 10 min. osobný trest, vrazenie na mantinel).
     
    24:05
    Róbert Lantoši prihral puk na útočnú modrú čiaru, kde bol k strele pripravený McCormack, ale jeho pokus smeroval tesne vedľa brány.
     
    23:37
    Róbert Lantoši spravil chybu v strednom pásme, vďaka čomu prišiel o puk.
     
    23:11
    Puk sa nachádza za bránou Nitry, odkiaľ sa budú snažiť domáci hokejisti vymyslieť niečo smerom dopredu.
     
    22:00
    Lane Scheidl nedokázal zachytiť prihrávku svojho spoluhráča, a tak puk putoval až na zakázané uvoľnenie. Hra sa presťahuje pred bránu Nitry.
     
    21:31
    Karol Korím poslal tvrdý projektil od modrej čiary, ktorý tečoval jeden z brániacich hráčov na ochrannú sieť. Budeme sledovať vhadzovanie pred bránou Miklósa Rajnu.
     
    20:39
    Hostia v plnom počte.
     
    20:12
    Jeden z domácich hráčov si svoj nábeh do útočného pásma zle načasoval, pretože sa tam dostal skôr ako puk. Ofsajd.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Máme tu koniec prvej tretiny, ktorú možno označiť ako divácky atraktívnu. Mali sme možnosť vidieť hneď tri presné zásahy a zopár ďalších šancí na oboch stranách. Stav po prvej časti je 2:1! My sa vám opäť hlásime približne o 19:10.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:03
    Róbert Lantoši sa individuálnym spôsobom dostal hneď cez trojicu brániacich hráčov až sa ocitol úplne sám pred bránou Miklósa Rajnu. Róbert Lantoši nemal pred sebou už veľa priestoru, a tak jeho strelecký pokus dokázal Miklós Rajna zachytiť.
     
    18:39
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Jared Brown – 2 min., hákovanie).
     
    17:18
    Nitra dala gól!
    Branislav Rapáč si spracoval prihrávku od Samuela Bučeka a neskôr ho prihral lepšie postavenému Daliborovi Bortňákovi, ktorý svojou strelou poslal puk nad betón Miklósa Rajnu. Stav stretnutia je 2:1! Asistencie: Branislav Rapáč, Samuel Buček.
     
    16:37
    Hostia sa dostali do prečíslenia dvaja proti jednému. Pri puku bol Kevin Szabad, ktorý sa rozhodol celú situáciu riešiť sám. Jeho strelecký pokus vyrazil Juraj Šimbúch na ochrannú sieť.
     
    16:07
    Jared Brown šikovnou zadovkou našiel pred bránou dobre postaveného spoluhráča, ktorý však nedokázal puk presne trafiť.
     
    15:23
    Branislav Rapáč nahodil puk do útočného pásma, pri ktorom bol ako prvý brániaci hráč súpera.
     
    14:20
    Dalibor Bortňák našiel pred bránou úplne voľného Samuela Bučeka, ktorý mal obrovskú príležitosť na skórovanie, ale puk mu v kľúčovom momente ušiel z čepele. Veľká škoda pre domácu Nitru.
     
    13:47
    Lane Scheidl sa ihneď zapojil po vstupe na ľadovú plochu do útočnej akcie svojho tímu a Miklós Rajna musel po jeho streleckom pokuse zasahovať a puk pokryť.
     
    13:38
    Domáci v plnom počte.
     
    12:39
    Uplynula polovica trestnu Laneho Scheidla, v ktorej nemusel Juraj Šimboch vôbec zasahovať.
     
    12:18
    Hostia sa už usadili v útočnom pásme, kde môžu roztočiť svoj presilovkový kolotoč.
     
    11:38
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Lane Scheidl – 2 min., sekanie).
     
    11:07
    Juraj Majdán sa po prihrávke Karola Koríma dostal do útočného pásma a následne zakončil. Puk schoval Miklós Rajna do svojej lapačky.
     
    10:43
    Puk sa nachádza v obrannom pásme Budapešti, ale majú ho pevne pod kontrolou hostia.
     
    09:47
    Mátyas Odnoga síce skóroval po nariadenom samostatnom nájazde, ale hlavný arbiter gól neuznal, pretože spravil svojou kľučkou pohyb smerom dozadu. Stav stretnutia tak ostane nezmenený 1:1.
     
    09:47
    Mátyás Odnoga sa dostal do samostného úniku, ale bol faulovaný. Hlavný arbiter nariadil trestné strieľanie v prospech Budapešti.
     
    09:04
    Krisztián Nagy sa ocitol zoči-voči gólmanovi súpera, ktorý ho však nedokázal svojou strelou prekonať. Pri puku sa napriek tomu nachádzajú hráči Budapešti.
     
    08:37
    Pri puku sú už domáci, ktorí sa budú snažiť vymyslieť niečo smerom dopredu.
     
    08:13
    Jered Brown získal puk vo vlastnom pásme, a tak môžu hostia založiť rýchly útok smerom dopredu.
     
    07:51
    Domáci hokejisti sa na dlhšiu dobu usadili v útočnom pásme, kde si hľadajú lepšiu streleckú pozíciu.
     
    06:55
    István Terbócs sa snažil presadiť individuálnym spôsobom, ale jeho tvrdý strelecký pokus opečiatkoval len ľavú žrď Šimbochovej bránky.
     
    06:07
    Puk sa nachádza za bránou Nitry, kde ho majú pevne pod kontrolou práve domáci hokejisti.
     
    05:33
    Puk poslal na bránu Juraj Majdán, ale tento strelecký pokus nenarobil gólmanovi veľké problémy. Pri puku sa už nachádzajú hostia.
     
    04:40
    Judd Blackwater sa dostal k odrazenému puku, ktorý sa snažil z väčšieho uhlu doraziť do odkrytej brány. Tú však nedokázal trafiť. To bola šanca!
     
    03:35
    Budapešť dáva gól! Keegan Dansereau priviezol puk do útočného pásma, kde ho prihral vedľa stojacemu JAREDOVI BROWNOVI, ktorý prudkou strelou rozvlnil sieť. Stav stretnutia je vyrovnaný 1:1! Asistencie: Keegan Dansereau, Tomáš Klempa.
     
    03:07
    Situácia sa vyriešila, a tak sa bude čoskoro v hre pokračovať. Vhadzovať sa bude pred bránou Juraja Šimbocha.
     
    03:07
    Hra je prerušená, pretože z publika priletel nejaký predmet na ľadovú plochu, ktorý explodoval. Usporiadatelia už prichádzajú situáciu riešiť.
     
    01:54
    Puk sa naďalej nachádza v útočnom pásme Nitry, kde si domáci hokejisti hľadajú lepšiu streleckú pozíciu.
     
    01:10
    Nitra dala gól!
    Lane Scheidl si prevzal puk od Kaleho Kerbashiana a okamžite ho preposlal pred bránu, kde sa nachádzal nikým nestrážený JURAJ MAJDÁN, ktorý strelou z prvej našiel voľný priestor medzi tromi žrďami. Stav stretnutia je 1:0! Asistencie: Lane Scheidl, Kale Kerbashian.
     
    00:38
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Jesse Ray Dudás – 2 min., krosček).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Šimboch (Foltán) – McCormack, Mezei, Morrison, Korím, Rais, Pupák, Hvizdoš, Sloboda – Blackwater, Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Buček – Hrušík, Šiška, Pätoprstý

    MAC Budapešť: Rajna (Farkas) – Dudás, Negrin, Bugár, Burt, Macaulay, Pozsgai – Bodó, Langkow, Nagy – Dansereau, Brown, Klempa – Szabad, Terbócs, Odnoga – Szigeti, Majoross, Pápa

    Rozhodca: Mullner, Stano – Orolin, Frimmel.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na dohrávku 17. kola Tipsport ligy, kde Nitra privíta na svojom štadióne Budapešť. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    HK NITRA:

    Hokejisti Nitry sa v aktuálnom ročníku Tipsport ligy nachádzajú na 5. priečke ligovej tabuľky so ziskom 52 bodov. To sa im podarilo po pätnástich víťazstvách, troch víťazstvách po predĺžení, jednej prehre po predĺžení a deviatich porážkach v riadnej hracej dobe. Dovedna svojím súperom nastrieľali 103 gólov, ale aj 67 inkasovali. Posledné zápasy sa im veľmi darí. Už je to 6 zápasov, čo neprehrali. Naposledy privítali na svojom ľade Trenčín, ktorý zdolali pohodlne 4:1.

    MAC BUDAPEŠŤ:

    Hráči maďarského celku momentálne figurujú na 10. mieste so ziskom 34 bodov. Na svojom konte majú deväť výhier, jedno víťazstvo po predĺžení, päť prehier po predĺžení a trinásť porážok v riadnej hracej dobe. Ich skóre je 79:91. Po trojzápasovej sérií bez bodu dokázali zvíťaziť. Pred zrakmi vlastných fanúšikov porazili Liptovský Mikuláš vysoko 8:2.

    Z pozície komentátora sa vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Róbert Gašpárek

    Góly a asistencie: 2. Majdán (Scheidl, Kerbashian), 18. Bortňák (Rapáč, Buček), 27. Scheidl (McCormack, Lantoši), 39. Buček (Bortňák), 44. Buček (Pupák, Bortňák), 60. Buček (Rapáč) – 4. Brown (Dansereau, Klempa), 47. Nagy (Klempa)


    HK Nitra: Šimboch (Foltán) – McCormack, Mezei, Morrison, Korím, Rais, Pupák, Hvizdoš, Sloboda – Blackwater, Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Buček – Hrušík, Šiška, Pätoprstý
    MAC Budapešť: Rajna (Farkas) – Dudás, Negrin, Bugár, Burt, Macaulay, Pozsgai – Bodó, Langkow, Nagy – Dansereau, Brown, Klempa – Szabad, Terbócs, Odnoga – Szigeti, Majoross, Pápa

    Rozhodca: Mullner, Stano – Orolin, Frimmel