Lipt. Mikuláš – Miškovec 0:3 (kon.) | Poprad – Zvolen 3:2 (po pr.) | B. Bystrica – Košice 3:2 (po pr.)
Nitra – Budapešť 6:2 (kon.) | Nové Zámky – Detva 3:2 (kon.)
koniec
HK 32 Liptovský Mikuláš
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
DVTK Miškovec
Piatok 30.11.2018, 17:00 • Zimný štadión, Spišská Nová Ves • Tipos Extraliga (SR) • 28. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Miškovcu vyhrali ďalší tzv. šesťbodový zápas. Po výhre nad Detvou zdolali ďalšieho tabuľkového suseda z Liptovského Mikuláša. Domáci nepredviedli najlepší výkon a výrazne ohrozili súperovho brankára, iba v polovici zápasu počas presilovky. Naopak, dve početné výhody hostia zužitkovali a bodku za výsledkom dal v 43. minúte Alexis Loiseau. Tešiť sa môže aj brankár Ádám Vay, ktorý zaznamenáva čisté konto. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (19:14:49)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    V samotnom závere sme ešte videli prudkú strelu jedného z domácich hráčov od modrej čiary. Ádám Vay si štatistiky vylepšil o ďalší úspešný zákrok a už ho len jedenásť sekúnd delí od čistého konta.
     
    59:22
    Zápas sa prakticky už len dohráva. Je jasné, že Miškovec v dnešnom dueli získa všetky body a nepresvedčivé výkony Liptovského Mikuláša budú pokračovať ďalej.
     
    58:03
    Prebiehajú posledné dve minúty dnešného zápasu.Po zákroku Ádáma Vaya sa bude vhadzovať v obrannom pásme hostí, no prípadný gól Liptovského Mikuláša by mal už len kozmetický charakter.
     
    57:27
    Podobná situácia ako spred niekoľkých sekúnd. Do strely sa poriadne oprel domáci kapitán Martin Kriška, ale jeho zakončenie dokázal zneškodniť 24-ročný brankár v službách maďarského Miškovcu.
     
    56:55
    Martin Kriška strieľal netradične od modrej čiary, no trafil len betóny hosťujúceho brankára. Ádám Vay je tak znovu o niečo bližšie k tomu, aby si pripísal shootout.
     
    56:18
    Domácim začiatok presilovej hry nevychádza. Brankár Ádám Vay síce musel zasahovať, no bolo to po strele skoro z červenej čiary. Následne vytriasol puk z lapačky a hostia vyhadzujú.
     
    55:42
    Domáci hokejisti budú hrať ďalšiu presilovú hru, no tie im dnes rozhodne nevychádzajú podľa predstáv. Možno sa to teraz zmení a Nicholas Crawford si na trestnej lavici celé dve minúty za hákovanie neodsedí.
     
    54:34
    Hostia robia zverencom Antona Tomka obrovské problémy v rozohrávke. Tí sa nevedia dostať z obranného do útočného pásma a vyzerá to tak, že už rezignovali na prípadný obrat v zápase.
     
    53:05
    Pekná kombinácia elitnej formácie maďarského tímu. Tentokrát po krížnej prihrávke zakončoval Žiga Pance, ale brankár Anton Kislicyn sa včas presunul a zabránil štvrtému gólu v jeho sieti.
     
    52:45
    Radoslav Suchý chyboval za vlastnou bránou. Po prihrávke Žigu Panceho zakončoval z dobrej pozície János Vas, ale skúsený maďarský útočník mieril len do mantinelu za domácou svätyňou.
     
    52:18
    Michal Uhrík pohotovo zakončoval z pravého kruhu na vhadzovanie, ale bránu netrafil. Dnes to zo strany Liptovského Mikuláša rozhodne nie je vydarený výkon a črtajúca sa prehra bude zaslúžená.
     
    51:46
    Nepríjemný moment pre obrancu Daniela Kissa. Toho zrejme trafil puk do nejakých menej chránených častí tela. Zostáva tak ležať na hracej ploche a vidíme k nemu prichádzať aj lekárov.
     
    51:25
    Rozhodcovia pískali zakázané uvoľnenie hosťujúceho mužstva. Následne však prišla oprava zo strany hlavných arbitrov, a tak sa nebude vhadzovať pred gólmanom Vayom, ale v stredovom kruhu.
     
    50:12
    Zápas sa nám prehupol do záverečnej desaťminútovky. Hokejisti Miškovca si hru doslova užívajú, držia puk na hokejkách a skôr to vyzerá tak, že ešte pridajú nejaký gól akoby mali inkasovať.
     
    49:00
    Mohlo byť definitívne rozhodnuté. Domáci opäť prepadli v strednom pásme a do veľkej šance sa dostal Roland Hajós. Ten išiel prakticky sám na bránu a mám pocit, že trafil žrď domácej brány.
     
    48:26
    Zápas nemá príliš vysoké tempo. Hrá sa síce dlhší čas bez prerušenia, no nie sme svedkami nejakých pekných útočných akcii. Dá sa povedať, že tlak zo strany Liptákov vôbec neprichádza.
     
    47:34
    Elitný domáci útok sa snažil niečo vymyslieť v útočnej tretine, ale dnes hrá obranca Miškovca skutočne veľmi dobre. Ukázalo sa to už minulý týždeň proti Zvolenu, keď sa zrodila jeho výhra 4:0.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 16. J. Milam (Loiseau), 27. Magosi (J. Milam, Crawford), 43. Loiseau (Magosi)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: A. Kislicyn − Mezovský, Nádašdi, Suchý, Kurali, M. Bača, Fereta, J. Nemec, Košecký − Oško, A. Tamáši, Uram – Rób. Huna, Rich. Huna, Kriška − Lištiak, M. Piatka, Števuliak − Vybiral, Uhrík, Heikkilä.
    DVTK Miškovec: Vay − Kiss, N. Crawford, T. Slovák, Szirányi, J. Milam, Göz, Láda − Kulmala, J. Vas, Pance – Magosi, Loiseau, R. Harrison − Somogyi, Galanisz, Miskolczi − Vojtkó, Hajós, Ritó.

    Rozhodca: Peter Lokšík, Vladimír Snášel − Ľudovít Šoltés, Vladimír Martinko