Trnava – Senica 4:1 (kon.) | Sereď – Ružomberok 3:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Zlaté Moravce 3:1 (kon.)
Dunajská Streda – Podbrezová 3:2 (kon.) | Žilina – Michalovce 2:2 (kon.) | Trenčín – Nitra 0:1 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
3:2 (1:2)
FK Železiarne Podbrezová
Sobota 20.10.2018, 17:00 • MOL Arena, Dunajská Streda • Niké liga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    FC DAC Dunajská Streda

    Celok zo Žitného ostrova prišiel o jednu zo svojich hviezd, pretože Erik Pačinda sa od zimnej časti stane hráčov Viktorie Plzeň. Momentálne sa však DAC musí sústrediť hlavne na Fortuna ligu, v ktorej sa jej darí celkom dobre. Na druhom mieste má Dunajská Streda 24 bodov a iba o tri zaostáva za vedúcim Slovanom. DAC zatiaľ sedemkrát vyhral, trikrát remizoval a len raz prehral a keďže máme za sebou jedenásť kôl, tak sa dostávame do fázy, kedy už každý s každým raz hral. Dunajská v Podbrezovej zvíťazila 2:1. Najlepším ligovým strelcom mužstva je sedemgólový Vakoun Issouf Bayo.

    FK Železiarne Podbrezová

    Horehronci striedajú výhry s prehrami. Stalo sa tak v posledných šiestich prípadoch, kedy po víťazstve nasledovala porážka. Aj tak je z toho slušné šieste miesto a to je presne pozícia, kde chce Podbrezová hrať. Zverenci Mareka Fabuľu majú 16 bodov, siedma Sereď ich má trinásť a piaty Trenčín sedemnásť. "Železiari" doposiaľ strelili iba trinásť gólov, čo je piaty najnižší počet, no inkasovali 16 a to je zas piaty najlepším počin. Najlepším strelcom mužstva je Dávid Leško, ktorý sa presadil päťkrát.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Jedlička – Špiriak, Šatka, Huk (C), Davis – Herc, Vida, Kalmár – Divković, Bayo, K. Vida.
    Náhradníci: Slančík – Šimčák, Koné, Bilenkyi, Bednár, Záhumenský, Tretiakov.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak (C) – Turňa, Edge, Bartoš, Mojžiš – Obročník, M. Baran – Leško, Sedláček, Breznaník – Mikuš.
    Náhradníci: Drobnjak – Viazanko, Magda, Podstavek, Kopičár, Bernadina, Galčík.

    Rozhodca: I. Kružliak – Ádám, Roszbeck – Jurenka.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop stretnutia mali domáci, ktorí o loptu prišli. Akciu Podbrezovej zastavil ofsajd. Domáci teda prešli vpred, kolmica na Baya šla tiež do postavenia mimo hry.
     
    2
    Michal Breznaník sa snažil prejsť dopredu po ľavej strane, kde bol faulovaný, a tak príde dlhý pas do šestnástky DAC v podaní Dávida Leška.
     
    3
    Center Dávida Leška na hranicu veľkého vápna predĺžil za seba Matúš Mikuš, našiel len gólmana Martina Jedličku.
     
    4
    Jakub Sedláček prišiel v strede poľa o loptu, keďže si ju predkopol od nohy. Radšej preto fauloval.
     
    4
    Dunajská Streda dala gól!
    Erick Davis poslal zľava parádny center do malého vápna, kde sa vo vzduchu presadil cez Mareka Kristiána Bartoša VAKOUN ISSOUF BAYO a hlavou trafil do protipohybu Martina Kuciaka.
     
    5
    Vstup do stretnutia bol teda okorenený gólom v podaní favorita stretnutia. Podbrezová prakticky od začiatku duelu musí doháňať náskok súpera.
     
    6
    Problémy v rozohrávke Podbrezovej, nakoľko Jesse Edge neposlal ideálnu prihrávku Kuciakovi, ktorý zvládol odkopnúť.
     
    7
    Po peknej kombinácii hostí prišiel sprava center na hranicu veľkého vápna DAC, kam si nabehol Michal Breznaník, no bol v ofsajde.
     
    8
    Erick Davis zľava centroval do vápna protivníka, v ňom sa cez trojicu obrancov nedokázal otočiť a zakončiť Christián Herc.
     
    9
    Michal Breznaník poslal dlhý pas za obranu domáceho celku, avšak Dávid Leško mal od lopty veľmi ďaleko a kopol ju len do autu.
     
    10
    Ďalší ofsajd, tentoraz sa do neho v šestnástke Podbrezovej dostal nabiehajúci Marko Divković.
     
    11
    Rýchly prechod Dunajskej Stredy priniesla prihrávku sprava od Baya. Marek Kristián Bartoš vypichol loptu Hercovi, avšak Zsolt Kalmár mal obrovskú šancu. Jeho strela išla od Kuciaka do žrde.
     
    13
    Podbrezová dala gól!
    Matúš Mikuš si parádne pokryl loptu v šestnástke, cez Breznaníka sa dostala na hranicu šestnástky, kde dostal čas aj miesto MICHAL OBROČNÍK a trafil nádherne do rohu brány.
     
    14
    Podbrezová pokračuje v ofenzívnej aktivite, Mikuš získal rohový kop pre hosťujúci celok.
     
    15
    Marko Divković potiahol kontru po rohu súpera, avšak v šestnástke po samostatnom úniku prihrával a jeho snaha bola zablokovaná.
     
    16
    Strela z diaľky bola zrazená, Dunajská Streda ale pokračuje v kombinácii, až prišiel center zľava a hlavička mierica mimo priestor troch žrdí.
     
    17
    Michal Obročník ostáva sedieť na trávniku a potrebuje ošetrenie. Bude ale v poriadku a môže pokračovať v hre.
     
    18
    Kristopher Vida si spravil pozíciu na strelu pred veľkým vápnom protivníka, jeho ľavačka poslala loptu vysoko nad priestor brány Podbrezovej.
     
    19
    Kristopher Vida si síce nabehol do vápna Podbrezovej, no nedokázal zachytiť dlhý pas na jeho osobu. Zasiahol Martin Kuciak.
     
    20
    Matúš Mikuš to vyskúšal spred šestnástky. Loptu nasmeroval cez päť metrov nad brvno Martina Jedličku.
     
    21
    Podbrezová dala gól!
    Je otočené! Matúš Turňa poslal do šestnástky center zľava, Matúš Mikuš loptu sklepol pre Dávida Leška, ale zdalo sa, že to ani sám nechcel, no každopádne spomínaný Leško poslal prudký pas do malého vápna, kde bol medzi dvomi obrancami a Jedličkom MICHAL BREZNANÍK a dokázal tečovať do siete.
     
    23
    Martin Kuciak tentoraz proti strele zasahovať nemusel, tá totiž letela veľmi vysoko nad podbrezovskú svätyňu.
     
    24
    Podbrezová to skúsila dlhým pasom na Mikuša, lopta preskákala až do šestnástky, kde ju zachytil brankár Martin Jedlička.
     
    25
    Kristopher Vida si spracoval loptu pred vápnom súpera, druhým dotykom vystrelil, no poslal loptu veľmi nepresne mimo cieľ.
     
    26
    Dávid Leško sa snažil využiť prihrávku za obranu DAC, včas pribehol obranca Tomáš Huk a loptu odohral do bezpečia.
     
    27
    FC DAC Dunajská Streda získal priamy kop, center do malého vápna zastavil Marek Kristián Bartoš a odrazenú loptu chytil Martin Kuciak.
     
    28
    Erick Davis poslal znova zľava výborný center na hranicu malého vápna a ako pri gólovom momente, tak aj teraz hlavičkoval Vakoun Issouf Bayo, ale namieril asi meter vedľa brány.
     
    29
    Dávid Leško fauluje na súperovej polovici pri postrannej čiare po tom, ako sa snažil zastaviť Erica Davisa. Fanúšikovia chceli kartu.
     
    30
    Polhodina stretnutia za nami a aj keď domáci zachytili úvod, tak Podbrezová skóre otočila a momentálne sa jej darí držať DAC na dištanc.
     
    31
    Erick Davis poslal veľmi pekný center zľava na malé vápno medzi dvoch obrancov. Kristopher Vida netrafil loptu hlavou ideálne, Martin Kuciak zasiahol.
     
    32
    Dunajská Streda získala rohový kop, center v podaní Zsolta Kalmára bol veľmi nízky a Podbrezová loptu odkopla preč.
     
    33
    Podbrezovčania dobre vytlačili súpera do stredu poľa. Dunajská Streda teda kombinuje ďaleko od vápna Martina Kuciaka.
     
    34
    Zsolt Kalmár a Erick Davis zakombinovali na ľavej strane, center Panamčana odkopol Michal Breznaník.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Dunajská Streda má síce viac z hry, ale defenzíva Podbrezovej pracuje veľmi dobre.
     
    36
    Michal Breznaník posunul loptu pred šestnástku na nabiehajúceho Jakuba Sedláčka, ktorý si ju ešte mohol potiahnuť a nie strieľať z diaľky. Toto si Martin Jedlička postrážil.
     
    37
    Spoza veľkého vápna to skúsil Zsolt Kalmár, jeho prudká a technická strela skončila asi meter nad Kuciakovým brvnom.
     
    38
    Dunajská Streda sa dostala cez stred poľa s dosť veľkými problémami. Nakoniec centroval zľava Erick Davis a naskakujúci Vakoun Issouf Bayo hlavičkoval nad. Táto dvojica je ale dnes aktívna.
     
    39
    Vakoun Issouf Bayo po súboji s dvojicou hráčov hostí spadol pred vápnom Podbrezovej, faul tam nebol a odkopol Jesse Edge.
     
    40
    Kristopher Vida spadol v šestnástke protivníka, nepískalo sa. Vzápätí nepresne centroval Erick Davis, aby celú akciu zakončil v dobrej pozícii postavený Zsolt Kalmár. Po skvelom sóle prešiel cez troch hráčov, okolo Turňu vystrelil minimálne vedľa.
     
    41
    Vakoun Issouf Bayo zdvojený, dopredu môže ísť Matúš Mikuš. Rýchla kontra mu síce nevyšla, no bol faulovaný.
     
    42
    Jakub Sedláček si parádne nabehol za obranu Dunajskej Stredy, ťažký pas si nedokázal spracovať, dvojica obrancov ho včas dobehla a zastavila.
     
    43
    Alexander Mojžiš poslal peknú prihrávku zľava do malého vápna, v tesnej blízkosti brankára Martina Jedličku neuspeli Michal Breznaník a ani Matúš Mikuš.
     
    44
    Erick Davis sa pri šestnástke Podbrezovej nepresadil. Matúš Turňa si počínal čisto, a tak sa bude odkopávať od brány Martina Kuciaka.
     
    45
    Michal Obročník dnes ostáva druhýkrát s bolestivou grimasou na trávniku. V strede poľa ho nebezpečne zasiahol Zsolt Kalmár.
     
    45
    Marek Kristián Bartoš predviedol v strede poľa katastrofálnu rozohrávku, snaha o kontru domácim nevyšla. Vakoun Issouf Bayo tam bol osamotený, získal aspoň roh.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Center z rohového kopu smeroval na zadnú žrď, celú situáciu si postrážil brankár Martin Kuciak.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    FC DAC Dunajská Streda išiel do vedenia už vo štvrtej minúte, kedy Vakoun Issouf Bayo zakončil parádny center v podaní Ericka Davisa, avšak Michal Obročník krásnou ranou do rohu brány a následne aj Michal Breznaník po teči v malom vápne skóre otočili. Domáci majú viac z hry, no defenzíva Podbrezovej pracuje výborne. Druhý polčas sa začne o 18:04.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Dominik Špiriak, prichádza Maksym Tretiakov.
     
    47
    Michal Breznaník sa po peknej akcii svojho tímu dostal k zakončeniu z hranice šestnástky. Jeho krížna strela išla tesne vedľa brány. Keby prihrával na druhú stranu, tak Dávid Leško má pred sebou prázdnu bránu.
     
    48
    Michal Breznaník tentoraz Dávida Leška vo vápne súpera našiel, druhý menovaný futbalista sa nachádzal v ofsajde, a preto sa do šance hostia nedostali.
     
    49
    Dunajská Streda dala gól!
    VAKOUN ISSOUF BAYO je už dvojgólový, pretože dobrú prihrávku do malého vápna mu poslal Ľubomír Šatka a africký útočník pred Kuciakom už vedel, čo robiť.
     
    50
    Rovnako ako v prvom polčase, tak aj v tom druhom sa dokázal presadiť Vakoun Issouf Bayo a opäť to bolo v štvrtej minúte.
     
    51
    Michal Breznaník sa dostal zľava do veľkej šance, krížnu strelu na zadnú žrď posunul brankár Martin Jedlička tesne vedľa svojich troch žrdí.
     
    52
    Podbrezová získala rohový kop, rozohrala ho ale na krátko a po snahe o kombináciu ide dopredu domáci celok.
     
    53
    Máté Vida zakončoval z pravej strany vápna Podbrezovej, loptu nedokázal nasmerovať medzi tri podbrezovské žrde.
     
    54
    Matúš Turňa stratil loptu pri postrannej čiare a takmer sa do samostatného úniku dostal Marko Divković, avšak včas vybehol a odkopol Martin Kuciak.
     
    55
    Zsolt Kalmár sa dostal do zakončenia z hranice veľkého vápna, zakončenie mieriacie po zemi k bližšej žrdi išlo o pár centimetrov vedľa.
     
    56
    Erick Davis tentoraz neposlal zľava ideálny center. Na druhej strane ihriska ho ale zachytil Máté Vida a získal rohový kop.
     
    57
    Zsolt Kalmár poslal center z rohu na prednú žrď, odvrátil Matúš Turňa a ten ďalší zas dostal do bezpečia Michal Obročník.
     
    58
    Michal Breznaník zablokoval center, loptu už neodkopol. K strele z hranice vápna sa preto dostal Zsolt Kalmár, namieril nad.
     
    59
    Alexander Mojžiš si poradil v náročnej pozícii pri postrannej čiare, získal aut pre svoj tím.
     
    60
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Michal Breznaník, prichádza Miroslav Viazanko.
     
    61
    Vakoun Issouf Bayo už mohol byť trojgólový, lenže jeho hlavička z hranice malého vápna smerovala tesne vedľa brány Martina Kuciaka.
     
    62
    Matúš Turňa fauloval vedľa svojej šestnástky pri postrannej čiare, Dunajská Streda získala priamy kop.
     
    63
    Domáci sa držia pri vápne Podbrezovej, v nej je to nesmierne prehustené a žiadne zakončenie nechce prejsť na Kuciaka.
     
    64
    Dunajská Streda teraz mala problémy v rozohrávke, brankár Martin Jedlička nakoniec loptu odkopol do bezpečia včas.
     
    65
    Podbrezová aktívne napáda rozohrávku protivníka, ten sa nevie dostať z vlastnej časti poľa.
     
    66
    Matúš Mikuš vystrelil spoza veľkého vápna, jeho pokus bol zablokovaný a neprešiel až na bránu DAC.
     
    67
    Dunajskostredčania znova zavreli svojho súpera v jeho šestnástke, do zakončení sa zatiaľ nevie domáci celok dostať.
     
    68
    Dnešné stretnutie sleduje 7515 divákov.
     
    69
    Lopta sa pohybuje v strede poľa, majú ju domáci hráči hrajúci v modro-žltom. Podbrezová však dobre bráni.
     
    70
    Podbrezová získala priamy kop, faulovaný bol Matúš Turňa. Po centri Leška sa do zakončenia dostal Matúš Mikuš, mieril hlavou tesne nad.
     
    71
    Dobrý center sprava hľadal koho iného, ak nie hráča s číslom 15 a tým je Vakoun Issouf Bayo. Tentoraz dobre zasiahol Marek Kristián Bartoš.
     
    72
    Jesse Edge si pri rozohrávke pomohol aj prihrávkou na Kuciaka, po jeho výkope získal loptu Huk. DAC sa s ňou ďaleko nedostalo.
     
    73
    Zsolt Kalmár poslal veľmi dobrý center pred malé vápno, Kristopher Vida zakočil tesne vedľa. Bola to ďalšia skvelá šanca.
     
    74
    Miroslav Viazanko síce spred šestnástky nevystrelil dobre, no Dávid Leško si našiel loptu pred Jedličkom a skóroval. Bohužiaľ pre hostí, z ofsajdu.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Martin Kuciak (FK Železiarne Podbrezová).
     
    76
    Christián Herc vymyslel zaujímavú prihrávku do šestnástky, tá neprešla. Následne to nevyšlo ani Erickovi Davisovi.
     
    77
    Podbrezová prešla dopredu po ľavej strane ihriska, nepresný center dokázal zachytiť brankár Martin Jedlička.
     
    78
    Vakoun Issouf Bayo sa pokúsil o akrobatické zakončenie, loptu minul. Následne sa prepracoval k prihrávke do druhej vlny Zsolt Kalmár, Christián Herc tvrdou ranou našiel iba Martina Kuciaka.
     
    79
    Miroslav Viazanko si vypýtal faul v strede poľa, zatiaľ čo Marek Fabuľa bude druhýkrát striedať.
     
    80
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Matúš Mikuš, prichádza Endy Opoku Bernadina.
     
    81
    Alexander Mojžiš neprešiel po ľavej strane k šestnástke DAC, získal aspoň aut a to momentálne hosťom stačí.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Marek Kristián Bartoš (FK Železiarne Podbrezová).
     
    83
    Vakoun Issouf Bayo sa snažil využiť to, že Jesse Edge bol pri rozohrávke nerozhodný, ale Afričan sa previnil faulom.
     
    84
    Miroslav Viazanko mal dostatok priestoru pár metrov pred šestnástkou Dunajskej Stredy, skúsil tak strelu. Mieril vysoko nad.
     
    85
    Dunajská Streda dala gól!
    Erick Davis získal loptu v strede poľa, DAC prešiel pred šestnástku, odkiaľ vystrelil ZSOLT KALMÁR a trafil presne k žrdi.
     
    87
    Podbrezová prišla o dvojgólový náskok a je dosť možné, že zásah Kalmára bude rozhodujúci.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Matúš Turňa (FK Železiarne Podbrezová).
     
    89
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Matúš Turňa, prichádza Roland Galčík.
     
    89
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Vakoun Issouf Bayo, prichádza Timotej Záhumenský.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+1
    Maksym Tretiakov sa veľmi pekne uvoľnil k strele z hranice veľkého vápna. Jeho pokus letel tesne vedľa.
     
    90+2
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Marko Divković, prichádza Souleymane Koné.
     
    90+3
    Podbrezová sa ešte síce snaží niečo vymyslieť na súperovej polovici, defenzíva FC DAC Dunajská Streda momentálne pracuje veľmi dobre.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Podbrezová síce v prvom polčase otočila z 0:1 na 2:1, avšak Dunajskej Strede sa podarilo niečo podobné v druhom dejstve a dvomi gólmi prehupla tri body na domácu stranu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (18:54:26)

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly: 4. Bayo (Davis), 49. Bayo, 85. Kalmár – 13. Obročník (Breznaník), 21. Breznaník (Leško)

    Karty:   75. Kuciak (POD), 82. Bartoš (POD), 88. Turňa (POD)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Špiriak (46. Tretiakov), Šatka, Huk (C), Davis – Herc, Vida, Kalmár – Divković (90+2. Koné), Bayo (89. Záhumenský), K. Vida.
    Náhradníci: Slančík – Šimčák, Koné, Bilenkyi, Bednár, Záhumenský, Tretiakov.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak (C) – Turňa (89. Galčík), Edge, Bartoš, Mojžiš – Obročník, M. Baran – Leško, Sedláček, Breznaník (60. Viazanko) – Mikuš (80. Bernadina).
    Náhradníci: Drobnjak – Viazanko, Magda, Podstavek, Kopičár, Bernadina, Galčík.

    Rozhodca: I. Kružliak – Ádám, Roszbeck – Jurenka

    Diváci: 7515