Žilina – Lipt. Mikuláš 4:3 (kon.) | Košice – Nitra 3:1 (kon.) | Zvolen – Budapešť 5:3 (kon.)
Detva – Trenčín 2:4 (kon.) | Miškovec – B. Bystrica 2:5 (kon.) | Nové Zámky – Poprad 2:1 (kon.)
koniec
HK DOXXbet Detva
2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
HK DUKLA Trenčín
Piatok 05.10.2018, 18:00 • Zimný štadión, Detva • Tipos Extraliga (SR) • 9. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Trenčína prelomili sériu dvoch prehier a na ľade Detvy získavajú cenné tri body. Nadväzujú tak na výkony z predošlého ročníka, keď tohto súpera trikrát zdolali na jeho ľade. Dnes uspeli pomerom 4:2. V záverečnej tretine sa presadil len Peter Sojčík, keď zužitkoval šikovný pas Branka Radivojeviča. Domáci sa nedostali do žiadneho záverečného tlaku, nestiahli brankára a Josef Turek si ani len nezobral oddychový čas. Dukla Trenčín tak v tabuľke preskočila Detvu a patrí jej ôsma priečka. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný zvyšok večera. (20:21:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Je rozhodnuté. Trenčín sa bráni ako skúsené mužstvo, dostáva puk do stredného pásma, no a je jasné, že si svoje bodové konto zvýši o cenné tri body.
     
    59:08
    Hrá sa už posledná minúta dnešného zápasu. Trenčín získal útočné pásmo a je veľmi pravdepodobné, že duel dovedie do úspešného konca. Detva sa nezmohla na žiaden záverečný tlak.
     
    58:33
    Michal Valent chytá do svojej lapačky strelecký pokus Matúša Chovana z krídelného priestoru. Domácim hokejistom čas rýchlo uteká, no tréner Josef Turek naďalej nezasahuje do diania na ľadovej ploche.
     
    57:45
    Už len 135 sekúnd zostáva do konca riadneho hracieho času. Vhadzovať sa bude síce v obrannom pásme Trenčína, no domáci tréner si neberie oddychový čas a tiež ponecháva v bráne Romana Petríka.
     
    57:21
    Domáci hokejisti to teraz skúšajú z každej pozície. Jakub Žilka strieľal z pravého kruhu na vhadzovanie, mieril do horných častí brány, ale Michal Valent vyrazil puk na ochrannú sieť.
     
    56:26
    Skoro ďalšia minúta ubehla od nášho predošlého príspevku. Michal Murček prudko vystrelil z pravej strany, ale strelou do stredu brány len trafil masku trenčianskeho gólmana Valenta.
     
    55:31
    Po reklamnej prestávke sa vhadzovalo v útočnom pásme Detvy, no tá sa nevie dostať na kontakt. Naďalej prehráva dvojgólovým rozdielom a jej šance na bodový zisk sú čoraz menšie.
     
    54:52
    Teraz sme boli svedkami nepríjemného momentu. Peter Hraško zasiahol možno kolenom prenikajúceho Jána Pardavého. Ten sa veľmi ťažko zdvíhal z ľadu, ale napokon presilovku pre hostí nevybojoval.
     
    54:27
    Jozef Tibenský to spravil veľmi šikovne. Po pravej strane prešiel do útočného pásma, natlačil sa pred Michala Valenta, ale nedokázal nájsť medzierku medzi betónmi trenčianskeho brankára.
     
    54:00
    Trenčanom sa podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary. Peter Oremus posiela na ľad čerstvé sily, rovnako ako aj domáci tréner. Každopádne, Detva musí začínať zo svojho obranného pásma.
     
    53:37
    Detva začala presilovku celkom dobre. Aktívny bol najmä Radovan Puliš. Najskôr zakončoval z pravej strany a následne sa snažil reagovať aj na nahodený puk od ruského obranca Mikhaila Kukleva.
     
    52:58
    Domáci hokejisti budú mať šancu streliť kontaktný gól. Zdeněk Král zostáva ležať na hracej ploche po ostrom zákroku Matúša Holendu. Ten dostáva trest 2+10 za vrazenie na mantinel.
     
    52:39
    Radovan Puliš zaviedol puk do útočného pásma. Následne ho poslal pred bránu a Michal Valent mal problémy zasiahnuť. Napokon však puk má pod svojou lapačkou, a tak je tu priestor pre reklamnú pauzu.
     
    51:24
    V rýchlom tempe sa dostávame do 52. minúty dnešného súboja. Vyzerá to tak, že Trenčín potvrdí svoju výbornú bilanciu na ľade Detvy a podarí sa mu pod Poľanou vyhrať štvrtý zápas po sebe.
     
    50:34
    Hrá sa dlhší časový úsek bez prerušenia. Detva sa snaží streliť kontaktný gól, ale zatiaľ má od neho ďaleko. Trenčín po time outu zlepšil svoj výkon a určite mu mimoriadne pomohol aj gól Petra Sojčíka.
     
    49:47
    Domácich teraz musíme pochváliť sa ich obetavosť. K strele z ľavého kruhu na vhadzovanie sa dostal Denis Hudec, ale trafil len hráča, ktorý stál pred ním.
     
    49:18
    Tibor Varga prenikol do útočného pásma, ale jeho strela švihom neprešla až na súperovho brankára. Každopádne, zdá sa, že oddychový čas si Peter Oremus zobral v skutočne správny čas.
     
    48:38
    Domáci sa dostávajú opäť do náročnej pozície. Na vyrovnanie majú niečo viac než jedenásť minút, no môžu ľutovať premárnené šance spred niekoľkých minút. Nič však ešte nie je stratené.
     
    48:09
    Trenčín dal gól!
    Hostia strieľajú veľmi dôležitý gól. Branko Radivojevič zaviedol puk do útočného pásma, posunul ho na PETRA SOJČÍKA, ktorý strelou pod brvno nedal šancu Romanovi Petríkovi. Asistencie: Branko Radivojevič a Ján Pardavý.
     
    47:49
    Dobrá šanca na strane domáceho tímu. Zrejme to bol Radovan Puliš, kto prenikol po ľavej strane do útočného pásma, no strelou po ľade našiel len pripravený betón Michala Valenta.
     
    46:22
    Obom mužstvám sa teraz nedarí v prechodovej fáze. Vidíme ďalší úsek hry, ktorý je v znamení nepresností na oboch stranách. Zrejme by im prospela blížiaca sa reklamná pauza.
     
    45:45
    Branko Radivojevič pálil z pomerne úctivej vzdialenosti, no bránu súpera netrafil. Následne sa ešte Trenčania usadili v útočnom pásme, ale nedokázali preveriť pozornosť Romana Petríka.
     
    45:22
    Tesne po návrate Jozefa Sládoka na ľad mali domáci šancu a pred chvíľou zakončoval z dobrej pozície aj Jakub Žilka. Tréner Peter Oremus sa nechce ďalej pozerať na slabé bránenie jeho zverencov, a tak si už teraz berie time out.
     
    44:17
    V závere presilovej hry dostal puk na úroveň detvianskeho bránkoviska zrejme Mário Bližňák. Hráč s bohatými skúsenosťami z KHL sa snažil zakončovať z otočky, ale jeho pokus smeroval vedľa pravej žrde.
     
    43:31
    Peter Hraško mohol streliť možno gól mesiaca, ale v rozhodujúcom momente zlyhal. Vo vlastnom oslabení sa prekľučkoval cez dvoch hráčov súpera, dostal sa pred Michala Valenta, ale pri snahe o strelu mu puk ušiel z hokejky.
     
    43:00
    Trenčania sa až teraz usadili v útočnom pásme a budeme zvedaví, čo v ňom vymyslia. V predošlých sekundách sa zverenci Josefa Tureka bránili bez najmenších problémov a dvakrát vyhodili puk.
     
    42:21
    Trenčín dostáva šancu na zvýšenie svojho náskoku. Po závare pred detvianskou bránou hlavní rozhodcovia posielajú na trestnú lavicu Jozefa Sládok. Ten si odsedí dve minúty za hrubosť.
     
    42:08
    Hra musela byť prerušená, pretože štvrtý útok hostí sa nedostal do útočného pásma v súlade s pravidlami. Po následnom vyhranom buly pálil Denis Hudec, no druhý gól v zápase zatiaľ nepridal.
     
    41:12
    Michal Valent už tentokrát musel zasahovať. Jakub Žilka prenechal puk Igorovi Magoginovi. Ten strieľal z pravého kruhu na vhadzovanie, ale našiel len pripravenú lapačku trenčianskeho brankára.
     
    40:42
    Domáci hokejisti sa síce usadili v útočnom pásme, ale do zakončenia sa nedostali. Hra sa odvíjala v blízkosti mantinelu, čo vyhovovalo zverencom Petra Oremusa, ktorí smerujú za troma bodmi.
     
    40:13
    Už po pár sekundách tretej tretiny sa dostali do brejku hostia. Situáciu dvoch proti jednému zakončoval strelou z pravej strany Peter Ölvecký, ale trafil len pravý betónom domáceho brankára.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Po dvoch tretinách môžu byť s aktuálnym skóre spokojnejší zverenci Petra Oremusa. Hostia sa dostali do vedenia o dva góly, keď postupne skórovali strelou od modrej čiary Lukáš Bohunický a šikovným tečom Denis Hudec. Druhú polovicu stretnutia ale začali lepšie domáci, za čo boli odmenení kontaktným gólom. Prečíslenie troch proti dvom zakončil nechytateľnou strelou center štvrtej formácie Peter Valent. Tretia tretina sa začne približne o 19:40 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:45
    Tak ešte štvrťminútu pred koncom tejto časti sa hra presťahuje pred Michala Valenta. Hostia si nerozumeli v rozohrávke, z čoho pramenilo pomerne zbytočné zakázané uvoľnenie.
     
    38:33
    Druhá tretina sa nám chýli k svojmu záveru. Trenčania sa po dlhšom čase usadili v útočnej tretine, ale Roman Petrík nemusel zasahovať. Juraj Cebák totiž strelou od modrej čiary minul bránu.
     
    37:57
    V závere oslabenia sa dostal k strele od modrej čiary Milan Bartovič. Jeho pokus nemal gólové parametre, no strieborný medailista z MS 2012 aspoň nazbieral nejaké sekundičky pre hráčov Trenčína.
     
    37:16
    Veľká šanca na domácej strane. Tentokrát dokázal Radovan Puliš posunúť puk na spomínaného ruského obrancu v službách Detvy. Mikhail Kuklev pálil z ľavého kruhu na vhadzovanie, ale minul bránu hostí.
     
    36:49
    Peter Sojčík sa snažil zaútočiť vo vlastnom oslabení, ale proti presile hráčov súpera neuspel. Na druhej strane to prekombinoval domáci Radovan Puliš, ktorý ešte hľadal Mikhaila Kukleva.
     
    36:02
    Detva dostáva šancu na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Hlavní rozhodcovia totiž posielajú na trestnú lavicu Mareka Hudeca, ktorý sa podľa ich názoru previnil voči pravidlám nedovoleným bránením.
     
    35:30
    Domáci pokračujú vo svojej útočnej aktivite. Dominik Jendroľ prešiel do útočného pásma, skúšal to strelou z ťažkého uhla, ale nepodarilo sa mu preveriť pozornosť brankára Michala Valenta.
     
    34:42
    Detva dala gól!
    Domáci hokejisti sú späť v zápase. Dokonale využili zlé striedanie trenčianskych hráčov. V prečíslení troch proti dvom si PETER VALENT so šťastím narazil puk o korčule Tomáša Bokroša a následnou pohotovou strelou skóroval. Asistencie: Jozef Tibenský a Jozef Sládok.
     
    33:20
    Hráči v čiernych dresoch kombinovali v útočnom pásme, ale tentokrát sa do zakončenia nedostali. Musíme pochváliť zverencov Petra Oremusa, ktorí odtláčali súperových hráčov k mantinelom.
     
    32:38
    Michal Valent bez väčších problémov zneškodnil strelecký pokus od modrej čiary. Vhadzovať sa tak bude po jeho ľavej ruke, no jeden z čiarových rozhodcov vyhadzuje z buly oboch centrov.
     
    31:27
    Domáci hokejisti zvyšujú aktivitu, ale zatiaľ doplácajú na slabšiu koncovku. Pripomíname, že z posledných troch duelov sa im dvakrát stalo, že v zápase vôbec neskórovali, čo nebude dnešný prípad.
     
    30:54
    Detva mohla znížiť náskok svojho súpera, ale nezvládla prečíslenie dvoch proti jednému. Do prihrávke Petra Valenta zakončoval z pravej strany Jozef Tibenský, ale trošku so šťastím zasiahol betónom Michal Valent.
     
    30:12
    Zápas sa nám prehupol do druhej polovice. Od modrej čiary strieľal domáci obranca Daniel Gachulinec, ale trenčiansky brankár Michal Valent vyrazil puk do bezpečia pravým betónom.
     
    29:25
    Domáci hokejisti majú rozhodne nad čím premýšľať. V druhej tretine sa nedostali do poriadneho zakončenia a sami dvakrát inkasovali. Zatiaľ to vyzerá na ďalšiu prehru zverencov Josefa Tureka.
     
    28:03
    Trenčín dal gól!
    Úradujúci slovenský vicemajster odskakuje Detve na rozdiel dvoch gólov. Po vyhranom vhadzovaní v útočnom pásme nahadzoval puk pred bránu Marek Hudec a vydareným tečom sa prezentoval pre zmenu DENIS HUDEC. Asistencie: Marek Hudec a Jozef Švec.
     
    27:18
    Nepresnosť v rozohrávke domácich hokejistov. Prihrávku Mikhaila Kukleva nezachytil žiaden z jeho spoluhráčov, a tak sa hra presťahuje po zakázanom uvoľnení späť pred Romana Petríka.
     
    26:38
    Skrytá strela v poradí Milana Bartoviča. Pred domácou bránou bolo pomerne husto, ale tentokrát si Roman Petrík poradil. Po jeho istom zákroku nasleduje pod Poľanou reklamná prestávka.
     
    25:55
    Tentokrát bol domáci brankár úspešnejší. Po prihrávke do priestoru medzi kruhov strieľal z prvej útočník štvrtej formácie Jozef Švec, ale mieril len do miest, kde stál pripravený Roman Petrík.
     
    25:10
    Trenčín dal gól!
    Hostia sa znovu dostávajú do vedenia. Brankár Roman Petrík nemôže mať čisté svedomie, pretože po zdanlivo málo nebezpečnej strele LUKÁŠA BOHUNICKĚHO od modrej čiary mu puk prepadol cez betóny za bránkovú čiaru. Asistencia: Peter Sojčík.
     
    24:37
    Hostia nestriedali práve najlepšie, čo sa snažili využiť zverenci Josefa Tureka. Po šikovnej zadovke prudko pálil Peter Hraško, ale jeho projektil skončil len v náručí brankára Valenta.
     
    23:57
    Detvania prepadli v strednom pásme a takmer za to pykali. Po peknej prihrávke do tandemu strieľal Milan Bartovič, ale našťastie pre domáceho brankára Romana Petríka minul priestor brány.
     
    23:06
    Teraz bude na ľadovej ploche viac priestoru, pretože hlavní rozhodcovia posielajú na trestnú lavicu Dominika Jendroľa a tiež Petra Ölveckého. Domáci hráč dostáva dve minúty za sekania, hosťujci za krosček.
     
    22:24
    V prostrednej časti zatiaľ čakáme na prvý strelecký pokus smerom na bránu. Teraz sa domáci hráči síce usadili v útočnom pásme, ale pôsobili len v rohoch klziska, odkiaľ sa góly nedávajú.
     
    21:50
    Jakub Žilka dostal peknú prihrávku do jazdy. Spoza obrancu sa snažil ohroziť Michala Valenta, ale puk po teči trenčianskeho hráča skončil len na ochrannej sieti za bránou.
     
    21:05
    Sledujeme množstvo nepresností na oboch stranách. Domáci sa snáď až na tretí pokus dostali z vlastného pásma, ale puk veľmi rýchlo stratili už v neutrálnej zóne. Oba tímy tak môžu prestriedať.
     
    20:25
    V úvode druhého dejstva sa dostali pred súperovu bránu domáci hokejisti. Od modrej čiary nahadzoval puk Mikhail Kuklev, ale mám pocit, že trafil len svojho spoluhráča Michala Murčeka.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvú tretinu dnešného zápasu pod Poľanou máme za sebou. Videli sme celkom plynulú hru so šancami na oboch stranách. Do vedenia sa dostali v deviatej minúty hostia, keď Romanovi Petríkovi prepadla za chrbát strela Milana Bartoviča. Trenčín následne mohol zvýšiť svoj náskok, ale nevyužil celkovo tri presilovky. Naopak, domáci tú jedinú premenili, keď skóroval Michal Murček. Druhé dejstvo sa začne o 18:50 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:35
    Už len necelá polminútka zostáva do záveru prvej tretiny. Vhadzovať sa bude po ľavej ruke brankára Romana Petríka, ktorý predviedol istý zákrok po zakončení Denisa Hudeca z priestoru medzi kruhov.
     
    18:27
    Roman Petrík sa v treťom domácom oslabení príliš nezapotil. Musel reagovať akurát len na spomínaný pokus Milana Bartoviča, ktorý navyše z náročného uhla netrafil puk ideálne.
     
    17:36
    Hosťom táto presilová hra vôbec nevychádza. Potvrdzuje to aj ofsajd prvého útoku okolo najproduktívnejšieho hráča Branka Radivojeviča. Vhadzovať sa tak bude iba v strednom pásme.
     
    16:42
    Roman Petrík predviedol veľmi dobrý zákrok. Marek Hecl presnou prihrávkou našiel Milana Bartoviča, ale jeho strelecký pokus z ťažkého uhla nepriniesol tretí gól dnešného merania síl.
     
    16:18
    Detva počas celej sezóny bojuje s disciplínou, no príliš sa jej v tomto smere nedarí. Dnes vidíme už tretieho domáceho hráča na trestnej lavici. Je ním Maroš Surový, ktorý dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    15:32
    Detva dala gól!
    Domácim hokejistom sa predsa len podarilo využiť presilovku a teda aj vyrovnať skóre stretnutia. Michal Valent neudržal strelu od modrej čiary. Ladislav Ščurko svojou dorážkou ešte neuspel, ale následne už MICHAL MURČEK pretlačil puk za bránkovú čiaru. Asistencie: Ladislav Ščurko a Martin Chovan.
     
    15:20
    Veľká škoda pre domácich hokejistov. Tí sa dostali do brejku dvoch proti jednému, ale Ladislav Ščurko nenašiel na druhej strane osamoteného Radovana Puliša. Veľmi dobre zasiahol obranca Matúš Holenda.
     
    14:38
    Detva už stratila viac než tridsať sekúnd zo svojej presilovky. Zatiaľ nielenže nevystrelila na bránu, ale nedokázala sa na dlhší čas ani len usadiť v útočnom pásme.
     
    14:04
    Hlavní rozhodcovia dnes tretíkrát vylučujú a opäť je to za podrazenie. Tentokrát si ale v početnej prevahe zahrajú zverenci Jozefa Tureka, pretože na trestnú lavicu smeruje Juraj Cebák.
     
    13:39
    Detva mala šancu na strelenie gólu. Michal Murček prihrávkou spoza brány našiel v nebezpečnom priestore Radovana Puliša, ale jeho strelu z tesnej blízkosti famózne vyrazil trenčiansky gólman Michal Valent.
     
    13:00
    Do konca prvého dejstva zostáva už len sedem minút. Detva už hodnú chvíľu hrá v plnom počte hráčov na ľadovej ploche a bude sa snažiť o strelenie vyrovnávajúceho gólu.
     
    11:36
    Domácim hokejistom sa teraz dvakrát po sebe podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary a vyzerá to tak, že sa ubránia aj druhej početnej výhode favorizovaného súpera z Trenčína.
     
    10:52
    Trenčania zvierali svojho súpera, ale skóre sa tento raz nemení. Tibor Varga číhal na šikovnú prihrávku Mareka Hecla, ale opäť pochválime obrancov v čierno-žltých dresoch.
     
    10:16
    Na začiatku presilovky sa dostal k dvom strelám od modrej čiary Matúš Holenda. Mladý obranca nahadzoval puk do nebezpečného priestoru, ale detvianskí obrancovia si poradili.
     
    09:50
    Hostia budú mať šancu zvýšiť svoj tesný náskok. Domáci sa opäť previnili voči pravidlám podrazením. Tentokrát na lavicu hanby smeruje útočník druhej formácie Jakub Žilka.
     
    09:38
    Trenčanov strelený gól povzbudil. Branko Radivojevič sa dostal hneď do dvoch zakončení, ale v oboch prípadoch bol úspešnejší Roman Petrík. Po jeho zákroku sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    08:29
    Trenčín dal gól!
    Hostia sa dostavajú do vedenia z pomerne nenápadnej akcie. Strelu Mareka Hecla domáci brankár stihol vyraziť, ale následne mu prepadol puk za bránkovú čiaru po strele MILANA BARTOVIČA z pravého kruhu na vhadzovanie. Asistencie: Boris Sádecký a Marek Hecl.
     
    07:41
    V Detve nasleduje prvá reklamná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať v strednom pásme, pretože hostia sa nedostali do útočnej tretiny v súlade s hokejovými pravidlami.
     
    06:25
    Zápas pokračuje vo vysokom tempe, vidíme skutočne veľmi málo prerušení. Postupne sa dostávajú viac do hry aj domáci, ktorí zatiaľ vyhrali pod Poľanou len dve z piatich stretnutí.
     
    05:53
    Michal Murček sa vrátil z trestnej lavice na ľadovú plochu a peknou prihrávkou našiel Mikhaila Kukleva. Ten strieľal z otočky, ale ľavým betónom dobre zasiahol Michal Valent.
     
    05:22
    Milan Bartovič predviedol svoju typickú akciu. Nakorčuľoval si do útočného pásma po ľavej strane, následne prudko vystrelil, ale nedokázal prekonať domáceho gólmana Romana Petríka.
     
    04:46
    Domáci hokejisti sa dokázali oslobodiť a môžu následne aj vystriedať. Trest domáceho útočníka sa už prehupol do svojej druhej polovice a Trenčín sa zatiaľ nedostal do žiadneho zakončenia.
     
    04:19
    Hostia kombinovali v útočnom pásme, ale chýbala tomu vyššia početnosť streľby. Do zakončenia sa nedostal ani Branko Radivojevič, ktorý na ľavom kruhu číhal na prípadnú krížnu prihrávku.
     
    03:39
    Hostia si zahrajú prvú presilovku v dnešnom zápase. Na trestnú lavicu si už sadol center prvej domácej formácie Michal Murček. Od rozhodcov dostáva menší trest za podrazenie.
     
    03:22
    Viac než minútu kombinoval v útočnom pásme štvrtý trenčiansky útok. Napokon sa aktivita hráčov v bielo-červených dresoch skončila strelou Jána Pardavého a zákrokom Romana Petríka.
     
    02:16
    Úvodné prerušenie spôsobilo zakázané uvoľnenie domáceho celku. Po následnom vyhranom buly Jozefa Šveca sa dostal k strele Denis Hudec, ale Roman Petrík si na dvakrát poradil.
     
    01:36
    Druhá minúta zápasu je trošku rozháraná. Vidíme nepresností na oboch stranách, a tak sa hra odvíja prevažne v strednom pásme. Hrá sa však plynulo, zatiaľ bez prerušenia.
     
    00:56
    Jeden z domácich hokejistov vystrelil z priestoru pravého kruhu, ale bránu súpera minul. V nej dnes vidíme Michala Valenta, ktorý sa pokúsi inkasovať čo najmenej presných zásahov.
     
    00:27
    Prvý trenčiansky útok sa dostal do útočného pásma, ale spolupráca Branka Radivojeviča s Petrom Ölveckým k ničomu neviedla. Domáci obrancovia si poradili a dostávajú puk na svoje hokejky.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 Detva: Petrík – Mar. Chovan, Kuklev, Gachulinec, Hraško, Šimon, Jendroľ, Sládok, F. Fekiač – Ščurko, Murček, Puliš – Ďaloga, Magogin, Žilka – Surový, V. Fekiač, Král – Tibenský, P. Valent, Mat. Chovan.

    Dukla Trenčín: M. Valent – Rýgl, Luža, Cebák, Holenda, Bokroš, Bohunický, Špankovič, M. Hudec – Radivojevič, Ölvecký, Sojčík – Bartovič, Sádecký, Hecl – Varga, Bližňák, Mikula – D. Hudec, Pardavý, Švec.

    Rozhodcovia: Milan Novák, Márk Kókai – Jozef Valo, Gergő Árkovics – Martin Chudada.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Najvyššia slovenská súťaž pokračuje tradičným piatkovým kolom, v ktorom sa okrem iného stretnú aj tabuľkoví susedia HC 07 Detva a Dukla Trenčín.

    HC 07 DETVA

    Hokejistom Detvy patrí deviate miesto tabuľky. September ukončili dvoma zápasmi bez streleného gólu, no tento týždeň si čiastočne napravili chuť. Nečakane uspeli pod Urpínom, keď zdolali Banskú Bystricu zdolali 3:2 po predĺžení. Hrdinom stretnutia bol obranca Peter Hraško, ktorý využil presilovku dve sekundy pred koncom pridanej päťminútovky. Pod Poľanou vyhrali domáci len dva z piatich duelov, keď sa im podarilo zdolať HK Orange 20 a maďarský Miškovec. Lídrom produktivity mužstva je Radovan Puliš, hoci naposledy skóroval ešte v druhom kole proti Žiline. Tréner Josef Turek v posledných dueloch poriadne miešal zostavou, a tak budeme zvedaví, čo vymyslí dnes. K dispozícii bude aj obranca Tomáš Hedera, ktorý nedávno obliekal dres Slovanu Bratislava v KHL. V predošlej sezóne vyhrala Detva nad Trenčínom iba raz a na domácom ľade prehrala 0:2, 2:6 a 0:2.

    DUKLA TRENČÍN

    Trenčania v minulom ročníku bojovali o titul do posledného zápasu, ale napokon vo finálovej sérii podľahli Banskej Bystrici. Počas leta prišli do klubu skúsení hráči ako Milan Bartovič či Mário Bližňák, no napriek tomu musíme Trenčín označiť za sklamanie doterajšieho priebehu súťaže. Patrí mu až desiata pozícia s bilanciou štyri výhry a štyri prehry. Počas tohto týždňa zverenci Petra Oremusa nestačili na HKM Zvolen pomerom 2:4. Vonku dokonca ešte nebodovali, keď postupne podľahli Banskej Bystrici, Nitre a Košiciam. Úradujúci vicemajster dosahuje priemerne 2,38 gólu na zápas a takisto mu nevychádza ani hra v oslabení. Dukla inkasovala v početnej nevýhode už tucet gólov a jej úspešnosť predstavuje len 69%. Streleckým lídrom žlto-červených je päťgólový Milan Bartovič. Šikovný a veľmi rýchly krídelník zatiaľ nazbieral osem bodov rovnako ako Branko Radivojevič.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DOXXbet Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 16. Murček (Ščurko, Chovan), 35. Valent (Tibenský, Sládok) – 9. Bartovič (Sádecký, Hecl), 26. Bohunický (Sojčík), 29. Hudec (Hudec, Švec), 49. Sojčík (Radivojevič, Pardavý)


    HK DOXXbet Detva: Petrík – Mar. Chovan, Kuklev, Gachulinec, Hraško, Šimon, Jendroľ, Sládok, F. Fekiač – Ščurko, Murček, Puliš – Ďaloga, Magogin, Žilka – Surový, V. Fekiač, Král – Tibenský, P. Valent, Mat. Chovan.
    HK DUKLA Trenčín: M. Valent – Rýgl, Luža, Cebák, Holenda, Bokroš, Bohunický, Špankovič, M. Hudec – Radivojevič, Ölvecký, Sojčík – Bartovič, Sádecký, Hecl – Varga, Bližňák, Mikula – D. Hudec, Pardavý, Švec.

    Rozhodca: Milan Novák, Márk Kókai – Jozef Valo, Gergő Árkovics – Martin Chudada