Žilina – Lipt. Mikuláš 4:3 (kon.) | Košice – Nitra 3:1 (kon.) | Zvolen – Budapešť 5:3 (kon.)
Detva – Trenčín 2:4 (kon.) | Miškovec – B. Bystrica 2:5 (kon.) | Nové Zámky – Poprad 2:1 (kon.)
koniec
HK DOXXbet Detva
2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
HK DUKLA Trenčín
Piatok 05.10.2018, 18:00 • Zimný štadión, Detva • Tipos Extraliga (SR) • 9. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Trenčína prelomili sériu dvoch prehier a na ľade Detvy získavajú cenné tri body. Nadväzujú tak na výkony z predošlého ročníka, keď tohto súpera trikrát zdolali na jeho ľade. Dnes uspeli pomerom 4:2. V záverečnej tretine sa presadil len Peter Sojčík, keď zužitkoval šikovný pas Branka Radivojeviča. Domáci sa nedostali do žiadneho záverečného tlaku, nestiahli brankára a Josef Turek si ani len nezobral oddychový čas. Dukla Trenčín tak v tabuľke preskočila Detvu a patrí jej ôsma priečka. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný zvyšok večera. (20:21:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Je rozhodnuté. Trenčín sa bráni ako skúsené mužstvo, dostáva puk do stredného pásma, no a je jasné, že si svoje bodové konto zvýši o cenné tri body.
     
    59:08
    Hrá sa už posledná minúta dnešného zápasu. Trenčín získal útočné pásmo a je veľmi pravdepodobné, že duel dovedie do úspešného konca. Detva sa nezmohla na žiaden záverečný tlak.
     
    58:33
    Michal Valent chytá do svojej lapačky strelecký pokus Matúša Chovana z krídelného priestoru. Domácim hokejistom čas rýchlo uteká, no tréner Josef Turek naďalej nezasahuje do diania na ľadovej ploche.
     
    57:45
    Už len 135 sekúnd zostáva do konca riadneho hracieho času. Vhadzovať sa bude síce v obrannom pásme Trenčína, no domáci tréner si neberie oddychový čas a tiež ponecháva v bráne Romana Petríka.
     
    57:21
    Domáci hokejisti to teraz skúšajú z každej pozície. Jakub Žilka strieľal z pravého kruhu na vhadzovanie, mieril do horných častí brány, ale Michal Valent vyrazil puk na ochrannú sieť.
     
    56:26
    Skoro ďalšia minúta ubehla od nášho predošlého príspevku. Michal Murček prudko vystrelil z pravej strany, ale strelou do stredu brány len trafil masku trenčianskeho gólmana Valenta.
     
    55:31
    Po reklamnej prestávke sa vhadzovalo v útočnom pásme Detvy, no tá sa nevie dostať na kontakt. Naďalej prehráva dvojgólovým rozdielom a jej šance na bodový zisk sú čoraz menšie.
     
    54:52
    Teraz sme boli svedkami nepríjemného momentu. Peter Hraško zasiahol možno kolenom prenikajúceho Jána Pardavého. Ten sa veľmi ťažko zdvíhal z ľadu, ale napokon presilovku pre hostí nevybojoval.
     
    54:27
    Jozef Tibenský to spravil veľmi šikovne. Po pravej strane prešiel do útočného pásma, natlačil sa pred Michala Valenta, ale nedokázal nájsť medzierku medzi betónmi trenčianskeho brankára.
     
    54:00
    Trenčanom sa podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary. Peter Oremus posiela na ľad čerstvé sily, rovnako ako aj domáci tréner. Každopádne, Detva musí začínať zo svojho obranného pásma.
     
    53:37
    Detva začala presilovku celkom dobre. Aktívny bol najmä Radovan Puliš. Najskôr zakončoval z pravej strany a následne sa snažil reagovať aj na nahodený puk od ruského obranca Mikhaila Kukleva.
     
    52:58
    Domáci hokejisti budú mať šancu streliť kontaktný gól. Zdeněk Král zostáva ležať na hracej ploche po ostrom zákroku Matúša Holendu. Ten dostáva trest 2+10 za vrazenie na mantinel.
     
    52:39
    Radovan Puliš zaviedol puk do útočného pásma. Následne ho poslal pred bránu a Michal Valent mal problémy zasiahnuť. Napokon však puk má pod svojou lapačkou, a tak je tu priestor pre reklamnú pauzu.
     
    51:24
    V rýchlom tempe sa dostávame do 52. minúty dnešného súboja. Vyzerá to tak, že Trenčín potvrdí svoju výbornú bilanciu na ľade Detvy a podarí sa mu pod Poľanou vyhrať štvrtý zápas po sebe.
     
    50:34
    Hrá sa dlhší časový úsek bez prerušenia. Detva sa snaží streliť kontaktný gól, ale zatiaľ má od neho ďaleko. Trenčín po time outu zlepšil svoj výkon a určite mu mimoriadne pomohol aj gól Petra Sojčíka.
     
    49:47
    Domácich teraz musíme pochváliť sa ich obetavosť. K strele z ľavého kruhu na vhadzovanie sa dostal Denis Hudec, ale trafil len hráča, ktorý stál pred ním.
     
    49:18
    Tibor Varga prenikol do útočného pásma, ale jeho strela švihom neprešla až na súperovho brankára. Každopádne, zdá sa, že oddychový čas si Peter Oremus zobral v skutočne správny čas.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DOXXbet Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 16. Murček (Ščurko, Chovan), 35. Valent (Tibenský, Sládok) – 9. Bartovič (Sádecký, Hecl), 26. Bohunický (Sojčík), 29. Hudec (Hudec, Švec), 49. Sojčík (Radivojevič, Pardavý)


    HK DOXXbet Detva: Petrík – Mar. Chovan, Kuklev, Gachulinec, Hraško, Šimon, Jendroľ, Sládok, F. Fekiač – Ščurko, Murček, Puliš – Ďaloga, Magogin, Žilka – Surový, V. Fekiač, Král – Tibenský, P. Valent, Mat. Chovan.
    HK DUKLA Trenčín: M. Valent – Rýgl, Luža, Cebák, Holenda, Bokroš, Bohunický, Špankovič, M. Hudec – Radivojevič, Ölvecký, Sojčík – Bartovič, Sádecký, Hecl – Varga, Bližňák, Mikula – D. Hudec, Pardavý, Švec.

    Rozhodca: Milan Novák, Márk Kókai – Jozef Valo, Gergő Árkovics – Martin Chudada