Poprad – Budapešť sk 9:0 (kon.)
koniec
HK Poprad
9:0 (2:0, 3:0, 4:0)
UTE Újpest Budapešť
Piatok 07.09.2018, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Vyšehradský pohár
Partner:
     
    59:56
    Poprad dal gól!
    Tak napokon je to deviaty gól v sieti UTE v tomto stretnutí! Popradčania v poslednej minúte už len držali súpera uzavretého v pásme a chceli ešte streliť nejaký gól. Napokon Česánek pálil od modrej, puk sa od zadného mantinelu odrazil k ľavej žrdi a tam bol dobre postavený SAMUEL MLYNAROVIČ a strelil svoj šiesty gól v tomto zápase! To sa teda tak často nevidí.
    Asistencie: Boris Česánek, Patrik Svitana.
     
    53:08
    Poprad dal gól!
    Sledujeme už ôsmy gól v sieti brankára Silu. Svitana si trpezlivo počkal na SAMUELA MLYNAROVIČA, ktorý prišiel medzi kruhy, spracoval si prihrávku od Svitanu, prešiel k bránke, položil si gólmana a zakončil nekompromisne pod hornú žrď!
    Asistencie: Patrik Svitana, Daniel Brejčák.
     
    47:20
    Zagrapan krížnou prihrávkou z ľavého kruhu našiel na opačnej strane Jindřicha Abdula, ktorý napálil z prvej. Strela zasiahla slovinského gólmana Silu priamo do masky a hra bola prerušená.
     
    45:58
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti sa aj naďalej bavia svojím hokejkom. Svitana zaviezol puk za bránku a tam si počkal na RASTISLAVA VÁCLAVA, ktorému adresoval prihrávku tesne pred bránku a svojmu mladšiemu spoluhráčovi doprial gól. Václav z dobrej pozície spred bránkoviska nezaváhal a prudkou strelou prekonal Silu.
    Asistencia: Patrik Svitana.
     
    43:57
    Za veľmi priaznivého stavu pre Poprad sa trénerská posádka na domácej strane rozhodla k zmene brankára. na Gračnarovo miesto prichádza juniorský gólman Roman Rýchlik.
     
    43:26
    Poprad dal gól!
    Podtatranci využívajú aj túto presilovku a dostávajú sa už do šesťgólového vedenia! SAMUEL MLYNAROVIČ nezmenil svoju pozíciu, ostal čakať tesne za ľavým kruhom. A čakal dobre. Dostal prihrávku a z prvej strelou príklepom do protipohybu Silu a k opačnej žrdi znovu rozvlnil sieť!
    Asistencie: Arturs Salija, Marcel Petran.
     
    42:53
    Újpest bude hrať aj v tretej tretine v oslabení. Phil Kiss dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    39:54
    Poprad dal gól!
    Popradčania v závere druhej tretiny znovu zvyšujú svoj náskok. Mužom činu bol po druhýkrát v stretnutí PETER BJALONČÍK, ktorý švihovkou spomedzi kruhov prekvapil Silu!
    Asistencie: Lukáš Paukovček, Daniel Brejčák.
     
    37:50
    Venujme sa však znovu tomuto stretnutiu. Poprad v týchto okamihoch získava presilovú hru. Dve minúty za seknutie dostáva Nilan Nagy.
     
    36:11
    Poprad dal gól!
    Domáci využívajú presilovú hru a majú už štvorgólové vedenie! Brankára Silu šikovne prekvapil zblízka SAMUEL MLYNAROVIČ a zavŕšil svoj hetrik v tomto stretnutí!
    Asistencie: Samuel Takáč, Radomír Heizer.
     
    34:41
    Presilová hra pre mužstvo Popradu. András Benk dostáva dve minúty za seknutie.
     
    33:41
    Na gól domácich sa ihneď pokúsil odpovedať aktívny krídelník prvého útoku Andrej Hebar. Prikryl si puk telom, prišiel pred bránku a zakončoval. Gračnar už využil aj reflexy a lapačkou schmatol letiaci puk.
     
    33:19
    Poprad dal gól!
    Tentokrát to už však domácim vyšlo a vedú rozdielom triedy. PETER BJALONČÍK to vzal na seba, pripravil si puk na ľavom kruhu a presne mierenou strelou švihom k opačnej ľavej žrdi nedal šancu brankárovi Silovi!
    Asistencie: Lukáš Paukovček, Daniel Brejčák.
     
    32:18
    Popradčania si vytvárajú stále ďalšie a ďalšie gólové príležitosti, no na gól to stále nie je. V koncovke sa trápil aj Patrik Svitana, ktorý dorážal z tesnej blízkosti Mlynarovičovu strelu, no opäť iba do výstroje maďarského gólmana, ktorý zatiaľ trpezlivo odoláva.
     
    30:29
    Šesť sekúnd zostáva do konca presilovky Popradu a Újpest inkasuje ďalší trest. Tentokrát za príliš veľa hráčov na ľade. Odsedí si to Benjámin Nemes.
     
    28:35
    Presilová hra pre kamzíkov. Ladislav Sikorčin dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    28:16
    Karlsson mal pred sebou na ľavom kruhu voľnú dráhu, podišiel až pred bránkovisko a naservíroval doprava Jindřichovi Abdulovi, ktorý v absolútnej tutovke zaváhal a prázdnu bránu netrafil!
     
    26:35
    Dobrú gólovú príležitosť mal tesne za pravým kruhom obranca Arturs Salija, ktorý pálil z prvej po prihrávke. Jeho delovku gólman Sila zaregistroval až v poslednej chvíli a letela našťastie ďaleko vedľa jeho brány.
     
    22:37
    Strela z hokejky Ropreta možno nebola taká razantná, no narobila gólmanovi Gračnarovi problémy, keďže ju iba so šťastím vyrážal pred seba. Pri jeho betóne sa už medzitým ocitol Sikorčin a snažil sa puk pretlačiť akokoľvek do bránky. S pomocou spoliuhráčov však Gračnar odolal!
     
    21:12
    Dvojnásobnú početnú výhodu budú mať hostia. Marcel Petran dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    20:27
    Presilová hra pre Újpest TE Budapešť. Patrik Svitana dostáva dve minúty za seknutie.
     
    19:37
    Poprad dal gól!
    Druhá popradská presilovka je okamžite využitá! Popradčania len založili puk z obranného pásma, SAMUEL MLYNAROVIČ si to s pukom namieril medzi kruhy a skúsil vystreliť do voľného miesta popod Silovou vyrážačkou. Tento priestor nemal gólman dostatočne pokrytý a puk tak poľahky do siete prenikol!
    Asistencie: Arturs Salija, Marcel Petran.
     
    19:16
    Ďalšia presilová hra pre Poprad. Taylor Stefishen dostáva dve minúty za seknutie.
     
    15:41
    Domáci útočník Patrik Svitana bol opäť v centre pozornosti. Tentokrát však mal omnoho väčšiu príležitosť. Sila strelu od modrej čiary vyrazil okolo seba a aj keď bol Svitana už na úrovni bránkovej čiary, chcel puk z bránkoviska zasunúť do bránky. Sila však v poslednej chvíli vytiahol hokejku a pritiahol si ňou osamotený puk!
     
    12:13
    Šikovne to mysleli domáci! Zagrapan posunuil nižšie na pravý kruh Abdulovi, ktorému sa už periférne ukázal Bondra pred bránkou. Dostal prihrávku, puku sa dotkol, no nebolo to dôrazné zakončenie. Sila šiel do rozkľaku, no napokon prácu nemal.
     
    08:16
    Presilová hra pre Újpest. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva Lukáš Olejník.
     
    07:04
    Matúš Paločko si spracoval puk medzi kruhmi, prikryl si ho telom a korčuľami a sympaticky sa natlačil až pred Silu, no už efektívne zakončiť nedokázal, i keď bol v tesnej blízkosti.
     
    04:49
    Petranovu výborne myslenú strelu švihom od modrej čiary ešte tečoval medzi kruhmi Heizer. Gólman Aleš Sila však telom puk zachytil a hra je prerušená.
     
    03:33
    Dve minúty za hákovanie dostáva Peter Huba a Újpest sa musí brániť v oslabení.
     
    02:56
    Poprad dal gól!
    Domáci kamzíci idú do vedenia! Nahodený puk po zadnom mantineli zachytil za bránkou Svitana a poslal ho šikovne zadovkou pred bránku na pravý kruh SAMUELOVI MLYNAROVIČOVI, ktorý okamžitou strelou nedal šancu Silovi!
    Asistencia: Patrik Svitana.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 3. Mlynarovič (Svitana), 20. Mlynarovič (Salija, Petran), 34. Bjalončík (Paukovček, Brejčák), 37. Mlynarovič (Takáč, Heizer), 40. Bjalončík (Paukovček, Brejčák), 44. Mlynarovič (Salija, Petran), 46. Václav (Svitana), 54. Mlynarovič (Svitana, Brejčák), 60. Mlynarovič (Česánek, Svitana)


    HK Poprad: Gračnar (44. Rýchlik) – Brejčák (A), Kozák, Karlsson, Petran, Salija, Erving, Ťavoda, Česánek – Svitana (C), Mlynarovič (A), Václav – Bondra, Zagrapan, Abdul – Bjalončík, Paukovček, L. Olejník – Takáč, Heizer, Paločko
    UTE Újpest Budapešť: Sila (Ágoston) – Huba (A), Szaller, Iberer, Nagy, P. Kiss, Varga, A. Kovács, S. Kovács – Hebar, Sikorčin (A), Ropret – Benk (C), Stefishen, Csányi – Sági, Nemes, Kocsis – Szalma, Horváth, Schmál