Tappara – Storhamar 6:1 (kon.) | Jyväskylä – Plzeň 2:6 (kon.) | Djurgården – Třinec 3:4 (kon.)
Zug – Eisbären 6:1 (kon.) | Lugano – B. Bystrica sk 4:1 (kon.) | Rouen – Kärpät 2:4 (kon.)
koniec
HC Lugano
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
HC MONACObet Banská Bystrica
Piatok 07.09.2018, 19:45 • Cornèr Arena • Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Aj posledná tretia tretina ešte ponúkla jeden presný zásah, v presilovke sa dokázal presadiť Lajunen a tak domáci vyhrávajú toto stretnutie jednoznačne 4:1, čo aj odzrkadľuje priebeh stretnutia. Slovenský majster na švajčiarskom ľade dokopy nepredviedol nič, aj keď to nebolo nijak záživné stretnutie. HC Lugano tak oplatilo Banskej Bystrici prehru na jej ľade a získava prvé tri body.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:11:55)
     
    Koniec zápasu.
     
    58:16
    Čo by to bolo, keby domáci nedohrali toto stretnutie v početnej výhode. Banská Bystrica si tak ešte bude musieť vytrpieť jedno oslabenie.
     
    58:06
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Belluš – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny a tak už aj tohto stretnutia.
     
    57:04
    Hra sa už dlhšie neprerušovala, zrejme to už oba tímy chcú mať čo najrýchlejšie za sebou. Lugano sa už pomaly môže radovať z prvých troch bodov.
     
    56:23
    Banská Bystrica sa ešte snaží niečo vymyslieť, aspoň kozmeticky upraviť výsledok. Ťažko sa však prebíja do útočného pásma, podobne tomu vlastne bolo počas celého stretnutia.
     
    55:44
    Posledná tretia minúta sa blíži k svojmu koncu, podobne sú na tom aj nádeje Banskej Bystrice na bodový zápis. Švajčiarsky celok dnes podal veľmi kompaktný výkon, súpera k ničomu nepúšťal a zaslúžene mu tak vráti tú prehru spod Urpína.
     
    54:44
    Domáci v plnom počte.
     
    53:21
    Presné zakončenia na bránku domácich neprichádzajú, švajčiarsky celok sa znova oslobodzuje. Trápenie Banskej Bystrice v tomto stretnutí stále pokračuje, jediný svetlý moment bol gól Vargu v deviatej minúte.
     
    52:59
    Zatiaľ sa však slovenskému majstrovi v početnej výhode nedarí, domáci sa dokázali oslobodiť. Banská Bystrica musí ďalší útok zakladať od svojho brankára.
     
    52:54
    Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou, aj hostia si zahrajú v početnej výhode. Je tu tak možno ešte iskierka nádeje, potrebné bude túto presilovku samozrejme využiť.
     
    52:44
    Vylúčenie v tíme HC Lugano (Lajunen – 2+2 min, hrubosť).
     
    52:44
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Šťastný – 2 min., hrubosť).
     
    51:58
    Tri góly už zrejme Banská Bystrica nedokáže dať, obzvlášť pri takejto predvedenej hre, ktorá ju zdobí celé stretnutie. Už to treba len dohrať, hodiť za hlavu a sústrediť sa na ďalšie stretnutia.
     
    50:58
    HC Lugano dáva gól!
    To čo som predpovedal sa stalo skutočnosťou, je tu štvrtý gól domácich, druhý pri početnej výhode a so slovenským majstrom to už nevyzerá nijak nádejne! Švajčiarsky celok sa držal v útočnom pásme, pred bránkou výborne operoval JANI LAJUNEN, ktorý sa ujal odrazeného puku a doklepol ho tam kam patrí – 4:1!
    Asistencia: Linus Klasen.
     
    50:04
    A je tu ďalšia presilovka domáceho tímu, ktorý má tak šancu na definitívne rozhodnutie tohto zápasu. Lugano sa už usadilo v útočnom pásme a rozbieha svoj kolotoč.
     
    49:52
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Asselin – 2 min., hrubosť).
     
    49:50
    Prvá reklamná prestávka v tretej tretine, opäť sa obaja tréneri dostávajú do akcie a rozdávajú svojim zverencom potrebné pokyny.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 2. Jecker (Riva, Cunti), 6. Sannitz (Walker), 21. Klasen, 51. Lajunen (Klasen) – 9. Varga (Giľák)


    HC Lugano: Merzlikins (Müller) – Chorney, Jecker, Ronchetti, Wellinger, Matewa – Lapierre (C), Lajunen, Hofmann – Walker, Sannitz (A), Klasen – Bürgler (A), Cunti, Romanenghi – Jörg, Morini, Reuille – Haussener
    HC MONACObet Banská Bystrica: Williams (9. Baroš) – Mihálik (A), Marshall, Miller, Kubka, Biro, Sloboda, Košecký – Tamáši, Faille (A), Asselin – Sýkora, Higgs, Surový (C) – Varga, Šťastný, Giľák – Gabor, Češík, Belluš – Kabáč

    Rozhodca: Nikolić, Urban – Bürgi, Borga