Poprad – Budapešť sk 9:0 (kon.)
koniec
HK Poprad
9:0 (2:0, 3:0, 4:0)
UTE Újpest Budapešť
Piatok 07.09.2018, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Vyšehradský pohár
Partner:
     
    Tak dnes sme videli naozaj zaujímavý a rýchly duel s veľkým množstvom gólov, no len na jednej strane. Poprad absolútne rozobral UTE Budapešť na súčiastky. Na víťazstve 9:0 sa najviac podieľal dvojnásobným hetrikom Samuel Mlynarovič, dva góly pridal Bjalončík a jeden zásah Václav.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (20:12:37)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Poprad dal gól!
    Tak napokon je to deviaty gól v sieti UTE v tomto stretnutí! Popradčania v poslednej minúte už len držali súpera uzavretého v pásme a chceli ešte streliť nejaký gól. Napokon Česánek pálil od modrej, puk sa od zadného mantinelu odrazil k ľavej žrdi a tam bol dobre postavený SAMUEL MLYNAROVIČ a strelil svoj šiesty gól v tomto zápase! To sa teda tak často nevidí.
    Asistencie: Boris Česánek, Patrik Svitana.
     
    59:22
    Krížna Svitanova prihrávka došla na pravý kruh k Mlynarovičovi, ktorý to napálil na gólmana Silu. Ak by skóroval, zavŕšil by svoj dvojnásobný hetrik v tomto zápase, no nestalo sa tak.
     
    59:09
    Arturs Salija chcel prekvapiť brankára Silu spoza bránky. Gólman UTE pritlačil svoj betón pevne k žrdi a nedovolil prieniku puku.
     
    58:06
    Karol Csányi si spracoval prihrávku v strednom pásme, vnikol do útočnej tretiny a strieľal. Puk smeroval tesne vedľa brány.
     
    57:14
    Poprad vyhral vhadzovanie v obrannom pásme a Karlsson to chcel zrejme pre spoluhráčov vyskúšať hybridným icingom. Puk však poslal privysoko a kus čiernej gumy skončil na trestnej lavici UTE.
     
    56:39
    Nemes prihrávkou pred bránu hľadal Floriana Iberera, ktorý si tam celkom pekne nakorčuľoval, no nepodarilo sa mu už vymyslieť adekvátnu prihrávku.
     
    55:42
    Presadiť sa snažil hosťujúci kapitán András Benk, ktorý zakončoval spomedzi kruhov. Strela bola zblokovaná a puk letel na zadný mantinel.
     
    55:12
    Popradčania síce vyhrávajú už o osem gólov a absolútne prevyšujú súpera v každej hernej činnosti, Újpest miestami ukazuje aspoň sympatickú snahu o vytvorenie si príležitostí. Poprad však kontroluje dianie po celú dobu.
     
    54:40
    Bjalončík obkorčuľoval bránu a naservíroval puk Radomírovi Heizerovi na pravý kruh. Odtiaľ Heizer pálil z prvej, no nastrelil iba protihráča.
     
    53:49
    Fanúšikovský sektor domáceho tímu si už pokrikmi pýta desať gólov v sieti Újpestu. Čo myslíte, podarí sa kamzíkom splniť toto prianie?
     
    53:08
    Poprad dal gól!
    Sledujeme už ôsmy gól v sieti brankára Silu. Svitana si trpezlivo počkal na SAMUELA MLYNAROVIČA, ktorý prišiel medzi kruhy, spracoval si prihrávku od Svitanu, prešiel k bránke, položil si gólmana a zakončil nekompromisne pod hornú žrď!
    Asistencie: Patrik Svitana, Daniel Brejčák.
     
    52:03
    Matúš Paločko švihom strieľal spoza pravého kruhu. Zakončenie smerovalo tesne mimo žrde. Puk následne preletel po mantineli až von z pásma.
     
    51:18
    Bjalončík ešte šiel dohrať súboj pri mantineli a podarilo sa mu vybojovať puk. Chcel ho však obratom dávať na modrú čiaru, lenže tam už nemal obrancu z formácie a vlastne žiadneho beka.
     
    50:22
    Kľučkou na popradského obrancu Petrana to skúšal András Benk, ktorý sa snažil presadiť, no napokon až ku gólmanovi Rýchlikovi nedošiel.
     
    49:16
    Svitana od zadného mantinelu už našiel pripraveného Lukáša Kozáka medzi kruhmi. V poslednej chvíli však prišiel aj hráč Újpestu a zabránil mu v zakončení.
     
    48:18
    Brejčák posunul puk po modrej čiare Kozákovi, ktorý to jemne nahodil smerom na svätyňu gólmana Silu. Brankár UTE bol úspešný a pripísal si úspešný zákrok.
     
    47:20
    Zagrapan krížnou prihrávkou z ľavého kruhu našiel na opačnej strane Jindřicha Abdula, ktorý napálil z prvej. Strela zasiahla slovinského gólmana Silu priamo do masky a hra bola prerušená.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 3. Mlynarovič (Svitana), 20. Mlynarovič (Salija, Petran), 34. Bjalončík (Paukovček, Brejčák), 37. Mlynarovič (Takáč, Heizer), 40. Bjalončík (Paukovček, Brejčák), 44. Mlynarovič (Salija, Petran), 46. Václav (Svitana), 54. Mlynarovič (Svitana, Brejčák), 60. Mlynarovič (Česánek, Svitana)


    HK Poprad: Gračnar (44. Rýchlik) – Brejčák (A), Kozák, Karlsson, Petran, Salija, Erving, Ťavoda, Česánek – Svitana (C), Mlynarovič (A), Václav – Bondra, Zagrapan, Abdul – Bjalončík, Paukovček, L. Olejník – Takáč, Heizer, Paločko
    UTE Újpest Budapešť: Sila (Ágoston) – Huba (A), Szaller, Iberer, Nagy, P. Kiss, Varga, A. Kovács, S. Kovács – Hebar, Sikorčin (A), Ropret – Benk (C), Stefishen, Csányi – Sági, Nemes, Kocsis – Szalma, Horváth, Schmál