Poprad – Budapešť sk 9:0 (kon.)
koniec
HK Poprad
9:0 (2:0, 3:0, 4:0)
UTE Újpest Budapešť
Piatok 07.09.2018, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Vyšehradský pohár
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu Vyšehradského pohára medzi HK Poprad a Újpest TE Budapešť. Stretnutie sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradskí hokejisti majú pred blížiacim sa začiatkom novej sezóny Tipsport ligy vcelku dobre zabehnutý káder a potvrdili to aj v ich stredajšom vystúpení na domácom ľade. V rámci Vyšehradského pohára privítali na domácom ľade oceľových býkov z Dunaújvárosu, ktorých porazili v zápase bohatom na šance a góly 8:4. Aj keď Dunaújváros nebol nejaký extra atraktívny súper, Podtatranci potvrdili svoju víťaznú formu z nedávneho Tatranského pohára, na ktorom vystúpili po štyroch rokoch na ten najvyšší stupienok. Mužstvo trénera Romana Stantiena sa už len šperkuje do posledných detailov a v Tipsport lige sa Poprad bude chcieť ukázať v plnej sile. Okrem Dunaújvárosu zdolal Poprad vo Vyšehradskom pohári aj Ferencváros 1:3 a na konte má už šesť bodov.

    Újpest TE Budapešť
    Štvrťfinalista maďarskej najvyššej súťaže z minulej sezóny pricestoval pod Tatry v nie veľmi dobrej fazóne. Újpestu nevyšli zatiaľ tri augustové prípravné zápasy so slovenskými celkami. Ukázali najmä nedostatky v defenzíve, keďže s Trenčínom Újpest prehral 6:1 a s Nitrou 6:0 (zápas s Nitrou bol zaradený do Vyšehradského pohára). V posledný augustový deň Újpesť nastúpil na žilinskom ľade a proti tomuto súperovi spod Dubňa sme mohli v obrane zazrieť zlepšenie. UTE Budapešť však podľahol Žiline 3:2 a do Popradu teda cestuje s cieľom získať nejaké víťazstvo v príprave na nový ročník Erste Ligy.

    Poprad odohral proti Újpestu stretnutia vo Vyšehradskom pohári aj v minulej sezóne. Tieto dva celky sa dokopy stretli trikrát, vždy boli úspešní kamzíci. Získali víťazstvá 4:2, 1:4 a 5:1.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Gračnar (Rýchlik) – Brejčák (A), Kozák, Karlsson, Petran, Salija, Erving, Ťavoda, Česánek – Svitana (C), Mlynarovič (A), Václav – Bondra, Zagrapan, Abdul – Bjalončík, Paukovček, L. Olejník – Takáč, Heizer, Paločko

    Újpest TE: Sila (Ágoston) – Huba (A), Szaller, Iberer, Nagy, P. Kiss, Varga, A. Kovács, S. Kovács – Hebar, Sikorčin (A), Ropret – Benk (C), Stefishen, Csányi – Sági, Nemes, Kocsis – Szalma, Horváth, Schmál.
     
    Na ľadovú plochu už ako prví nastupujú hokejisti Popradu v sivých dresoch. Újpest dnes bude hrať v dresoch bielej farby.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:18
    Na úvodnom buly boli úspešnejší hokejisti Popradu. Domáca prvá formácia zatiahla puk do útočnej tretiny, no strelecky sa nepresadila.
     
    00:50
    Abdul korčuľoval do útočného pásma za nahodeným pukom, no napokon nevystrelil. Na opačnej strane to skúsil hosťujúci Márk Szaller. Jeho nahodenie spoza ľavého kruhu dopadlo na Gračnara.
     
    01:34
    Varga posunul po modrej čiare Philovi Kissovi, ktorý okamžite nahadzoval puk na bránku. Gólman Gračnar bol dobre pripravený a betónom strelu odrazil od seba.
     
    02:19
    Takáč hľadal prihrávkou spoza brány Heizera, ktorý sa nachádzal v priestoroch medzi kruhmi, ale napokon sa tejto popradskej dvojici strelu vymyslieť nepodarilo.
     
    02:45
    Iberer sa pokúšal pretlačiť puk popri mantineli od modrej čiary, no nepustil ho k puku popradský hráč.
     
    02:56
    Poprad dal gól!
    Domáci kamzíci idú do vedenia! Nahodený puk po zadnom mantineli zachytil za bránkou Svitana a poslal ho šikovne zadovkou pred bránku na pravý kruh SAMUELOVI MLYNAROVIČOVI, ktorý okamžitou strelou nedal šancu Silovi!
    Asistencia: Patrik Svitana.
     
    03:30
    Lukášovi Olejníkovi sa šikovne podarilo preniknúť po pravom krídle cez maďarských protivníkov a dostať sa až pred bránku. Tu však bol faulovaný a Poprad bude hrať presilovku.
     
    03:33
    Dve minúty za hákovanie dostáva Peter Huba a Újpest sa musí brániť v oslabení.
     
    04:03
    Svitanova krížna prihrávka neprenikla na opačnú stranu k Abdulovi a hostia sa oslobodili. Kamzíci teda musia rozbiehať presilovkový kolotoč odznova.
     
    04:49
    Petranovu výborne myslenú strelu švihom od modrej čiary ešte tečoval medzi kruhmi Heizer. Gólman Aleš Sila však telom puk zachytil a hra je prerušená.
     
    05:15
    Salija spracoval prihrávku na modrej čiare a chcel ju posúvať po mantineli späť za bránku, no puk dobre netrafil. Hráči UTE hneď boli pri ňom a odzbrojili ho.
     
    05:55
    Bjalončíkovi sa podarilo ešte vybojovať späť útočné pásmo. Nabíjal na ľavý kruh Lukášovi Olejníkovi, ktorého prudká strela z prvej smerovala na plexisklo.
     
    06:31
    Šikovne to teraz v protiútoku vymysleli aj hostia. Karol Csányi si spracoval prihrávku na pravom kruhu a posielal puk na bránku. Gólman Gračnar bol pripravený a bez problémov odolal.
     
    07:04
    Matúš Paločko si spracoval puk medzi kruhmi, prikryl si ho telom a korčuľami a sympaticky sa natlačil až pred Silu, no už efektívne zakončiť nedokázal, i keď bol v tesnej blízkosti.
     
    07:58
    Paukovček naštartoval krížnou prihrávkou na pravé krídlo Petra Bjalončíka, ktorý prišiel na pravý kruh a šikovne nenápadne vystrelil. Sila vytasil svoju vyrážačku a puk ňou odrazil.
     
    08:16
    Presilová hra pre Újpest. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva Lukáš Olejník.
     
    08:34
    Krížna prihrávka Hebara skončila pred bránkou na hokejke Anžeho Ropreta, no ten z vcelku výhodnej pozície už vystreliť nedokázal. Poprad sa oslobodil.
     
    09:17
    Matúš Paločko sa šikovne pretlačil po ľavom krídle, ale akonáhle už vchádzal do útočného pásma, telom mu dal definitívnu stopku obranca Huba.
     
    10:05
    Karlsson zachytil puk za vlastnou bránkou a okamžite nekompromisne oslobodil svoj tím opäť. Újpestu zatiaľ táto presilová hra nevyšla a pomaly sa aj blíži jej záver.
     
    10:33
    Nie veľmi zle to myslel András Benk, ktorý chcel preveriť Gračnara zakončením tesne spoza pravého kruhu. Strela však bola blokovaná jedným z popradských hráčov a puk odletel na ochrannú sieť.
     
    11:18
    Heizerovi aj so šťastím vyšlo prenechanie puku na Takáča, ktorý chcel dávať ešte spätne na modrú čiaru prikorčuľovanému Kozákovi, no napokon sa tento domáci obranca už ocitol v ofsajde.
     
    11:47
    Kamzíci získali buly v strednom pásme, no potom im akosi zlyhávala kombinácia práve v stredovej zóne. Kozák to skúsil najjednoduchšie, nahodil puk, no škoda, že to nasmeroval priamočiaro na ochrannú sieť.
     
    12:13
    Šikovne to mysleli domáci! Zagrapan posunuil nižšie na pravý kruh Abdulovi, ktorému sa už periférne ukázal Bondra pred bránkou. Dostal prihrávku, puku sa dotkol, no nebolo to dôrazné zakončenie. Sila šiel do rozkľaku, no napokon prácu nemal.
     
    13:27
    Kocsis získal útočné pásmo a vrátil puk na modrú čiaru Florianovi Ibererovi, ktorý to chcel nahadzovať na Gračnara, no slovinský gólman napokon zamestnaný nebol, keďže puk zblokoval jeden z domácich obrancov.
     
    14:28
    Kissovi nevyšla rozohrávka z obranného pásma. Nemal na útočnej modrej čiare ukazujúcich sa útočníkov, ktorí by jeho prihrávku zachytili. Puk preletel na zadný mantinel a pískalo sa zakázané uvoľnenie.
     
    14:56
    Brejčák trošku podcenil súboj s Andrejom Hebarom, ktorý sa rozbehol po ľavom krídle a z kruhu strelou ohrozil Gračnara. Gólman Popradu však nemal problém so zákrokom, puk našiel vo svojom výstroji.
     
    15:14
    Patrik Svitana po nepresnej prihrávke sa okamžite vrátil do bekčekingu a podarilo sa mu vybojovať puk späť na modrej čiare. Následne ohrozil Silu strelou spoza protihráča a gólman Újpestu musel hasiť, čo sa dalo.
     
    15:41
    Domáci útočník Patrik Svitana bol opäť v centre pozornosti. Tentokrát však mal omnoho väčšiu príležitosť. Sila strelu od modrej čiary vyrazil okolo seba a aj keď bol Svitana už na úrovni bránkovej čiary, chcel puk z bránkoviska zasunúť do bránky. Sila však v poslednej chvíli vytiahol hokejku a pritiahol si ňou osamotený puk!
     
    16:32
    Spolupráca dvoch popradských obrancov takmer vyšla. Erving sa kľučkou zbavil jedného protihráča, krížom presunul za pravý kruh Artursovi Salijovi, ktorý švihom strieľal. Puk letel tesne ponad hornú žrď a Sila teda zákrok nezaznamenal.
     
    17:13
    Martin Sági prikorčuľoval na modrú čiaru priamo zo striedačky. Pohybom si vypýtal prihrávku a chcel zakončovať priamo na Gračnara, no priestor pred bránkoviskom bol prehustený domáci hráčmi.
     
    17:48
    Šikovne to vymyslelo teraz ďalšie popradské duo. Paločko vrátil puk späť Takáčovi na pravý kruh a Takáč krátkym náprahom strieľal. Sila bol pripravený a dokázal odolať.
     
    18:20
    Po nevydarenom protiútoku Újpestu vyštartoval dopredu Paukovček, ktorý na ľavé krídlo vysunul Olejníka. Druhý menovaný to napokon skúsil strelou z ľavého kruhu. Sila bol pripravený a vo výstroji našiel letiaci puk.
     
    19:16
    Václav sa prezieravo ukázal Svitanovi pred bránkoviskom a po prihrávke okamžite usmernil puk na bránu. Túto strelu Sila zachytil a po nej sa bude vylučovať.
     
    19:16
    Ďalšia presilová hra pre Poprad. Taylor Stefishen dostáva dve minúty za seknutie.
     
    19:37
    Poprad dal gól!
    Druhá popradská presilovka je okamžite využitá! Popradčania len založili puk z obranného pásma, SAMUEL MLYNAROVIČ si to s pukom namieril medzi kruhy a skúsil vystreliť do voľného miesta popod Silovou vyrážačkou. Tento priestor nemal gólman dostatočne pokrytý a puk tak poľahky do siete prenikol!
    Asistencie: Arturs Salija, Marcel Petran.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina bola na takých 85 percent v réžii domácich hokejistov, ktorí prevýšili súpera asi po všetkých stránkach. Tvorili hru, vytvárali si šance, no asi dvakrát pohrozil aj Újpest, čerpal najmä z chýb Popradčanov. Poprad po prvej tretine vďaka dvom zásahom Mlynaroviča z 3. a 20. minúty vedie nad UTE 2:0.
    Druhá časť hry sa začne približne o 18:48.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:22
    Popradčania začali druhú tretinu hneď aktivitou v útočnom pásme. Svitana krížnou prihrávkou našiel na ľavom kruhu Mlynaroviča, ktorý si to namieril pred bránku, no Silu neprekvapil.
     
    20:27
    Presilová hra pre Újpest TE Budapešť. Patrik Svitana dostáva dve minúty za seknutie.
     
    21:11
    Benk šikovnou prihrávkou medzi kruhy našiel Taylora Stefishena, ktorý to na Gračnara skúšal strelou z prvej. Popradský brankár bol pripravený. Následne sa znovu vylučuje.
     
    21:12
    Dvojnásobnú početnú výhodu budú mať hostia. Marcel Petran dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    21:56
    Huba po modrej čiare nabíjal Florianovi Ibererovi, ktorý sa do puku poriadne oprel, ale nenasmeroval ho do priestoru bránky. Kamzíci sa potom oslobodili vyhodením puku.
     
    22:37
    Strela z hokejky Ropreta možno nebola taká razantná, no narobila gólmanovi Gračnarovi problémy, keďže ju iba so šťastím vyrážal pred seba. Pri jeho betóne sa už medzitým ocitol Sikorčin a snažil sa puk pretlačiť akokoľvek do bránky. S pomocou spoliuhráčov však Gračnar odolal!
     
    23:44
    Prudkú strelu príklepom od modrej čiary z hokejky Vargu dokázal Gračnar zlikvidovať aj napriek tomu, že mal zakrytý výhľad. Šiel do rozkľaku a puk pristál na jeho betónoch.
     
    24:17
    Hostia zvyšujú svoju aktivitu najmä v ofenzívnej zóne. Teraz sa v medzere šikovne uvoľnil Zsolt Szalma, ktorý si spracoval prihrávku medzi kruhmi a bekhendom poslal puk na Gračnarove betóny.
     
    25:22
    Abdul posunul puk na modrú čiaru Karlssonovi, ktorý to chcel okamžite nahadzovať smerom na bránu. Sila bol pripravený a predviedol účinný zákrok.
     
    25:44
    Ďalší protiútok maďarských hokejistov smeroval po ľavom krídle. Strelou sa snažil presadiť Anže Ropret. Svojmu slovinskému krajanovi v popradskej bránke však iba prevetral betóny.
     
    26:14
    Celkom umne to myslel aj Samuel Takáč, ktorý si nakorčuľoval po pravom krídle, prikryl si puk telom a zakončoval z kruhu. Strela letela vedľa.
     
    26:35
    Dobrú gólovú príležitosť mal tesne za pravým kruhom obranca Arturs Salija, ktorý pálil z prvej po prihrávke. Jeho delovku gólman Sila zaregistroval až v poslednej chvíli a letela našťastie ďaleko vedľa jeho brány.
     
    27:35
    Hostia získali útočné pásmo, Sikorčin zatiahol puk za popradskú bránku a hľadal zrejme Ropreta, ktorý manévroval bez puku v priestore medzi kruhmi. Sikorčin mu aj "žabku" poslal, no Ropret ju nezachytil.
     
    28:16
    Karlsson mal pred sebou na ľavom kruhu voľnú dráhu, podišiel až pred bránkovisko a naservíroval doprava Jindřichovi Abdulovi, ktorý v absolútnej tutovke zaváhal a prázdnu bránu netrafil!
     
    28:35
    Presilová hra pre kamzíkov. Ladislav Sikorčin dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    29:09
    Takáč chcel po Salijovej krížnej prihrávke na pravý kruh okamžite páliť. Prihrávka bola jemne tečovaná a Takáč už teda z prvej vystreliť nedokázal. Poprad ešte udržal pásmo.
     
    29:44
    Kozák si skorčuľoval od modrej čiary medzi kruhy a pýtal si pohybom puk, ale napokon ho nezískal. Újpest brániacim štvorcom prehustil predbránkový priestor.
     
    30:29
    Šesť sekúnd zostáva do konca presilovky Popradu a Újpest inkasuje ďalší trest. Tentokrát za príliš veľa hráčov na ľade. Odsedí si to Benjámin Nemes.
     
    30:53
    Újpestu sa podarilo dostať puk do útočného pásma a aj zamestnať Gračnara. Od modrej čiary to svižnou strelou skúsil Márk Szaller, ale trafil iba betóny popradského gólmana.
     
    31:47
    Po pravom krídle sa presadil András Benk, ktorý už však nemal podporu spoluhráčov a zakončoval sám. Strela spoza pravého kruhu vletela do Gračnarovej výstroje.
     
    32:18
    Popradčania si vytvárajú stále ďalšie a ďalšie gólové príležitosti, no na gól to stále nie je. V koncovke sa trápil aj Patrik Svitana, ktorý dorážal z tesnej blízkosti Mlynarovičovu strelu, no opäť iba do výstroje maďarského gólmana, ktorý zatiaľ trpezlivo odoláva.
     
    33:19
    Poprad dal gól!
    Tentokrát to už však domácim vyšlo a vedú rozdielom triedy. PETER BJALONČÍK to vzal na seba, pripravil si puk na ľavom kruhu a presne mierenou strelou švihom k opačnej ľavej žrdi nedal šancu brankárovi Silovi!
    Asistencie: Lukáš Paukovček, Daniel Brejčák.
     
    33:41
    Na gól domácich sa ihneď pokúsil odpovedať aktívny krídelník prvého útoku Andrej Hebar. Prikryl si puk telom, prišiel pred bránku a zakončoval. Gračnar už využil aj reflexy a lapačkou schmatol letiaci puk.
     
    34:17
    Abdul chcel na pravom krídle predstihnúť obrancu Szallera, no napokon nebol až tak dostatočne rýchly, ako to na prvý pohľad vyzeralo. Szaller si puk postrážil a potom ho rozohral.
     
    34:41
    Presilová hra pre mužstvo Popradu. András Benk dostáva dve minúty za seknutie.
     
    35:37
    Popradčania už rozbehli svoj presilovkový formát. Svitana chcel krížnou prihrávkou nabíjať na pravý kruh Lukášovi Kozákovi, no jeho tvrdá delovka mierila napokon ponad bránu.
     
    36:11
    Poprad dal gól!
    Domáci využívajú presilovú hru a majú už štvorgólové vedenie! Brankára Silu šikovne prekvapil zblízka SAMUEL MLYNAROVIČ a zavŕšil svoj hetrik v tomto stretnutí!
    Asistencie: Samuel Takáč, Radomír Heizer.
     
    36:35
    Csányi chcel ešte dokorčuľovať puk smerujúci cez celé klzisko, ale napokon sa mu to nepodarilo. Cestu mu skrížil aj Salija, ktorý ešte dohral s ním súboj. Hra sa po odpískanom icingu presúva pred Silu.
     
    37:18
    Réžia veľkoplošnej obrazovky si fotografiou na veľkej LCD obrazovke spolu s fanúšikmi pripomenula smutné výročie úmrtia Pavla Demitru, ktorý hokejové Slovensko opustil presne pred siedmimi rokmi počas svojho letu s tímom Lokomotiv Jaroslavľ a následnej havárii. Česť jeho pamiatke, odpočívaj v pokoji, Demo.
     
    37:50
    Venujme sa však znovu tomuto stretnutiu. Poprad v týchto okamihoch získava presilovú hru. Dve minúty za seknutie dostáva Nilan Nagy.
     
    38:48
    Takáč nachádzal medzi kruhmi rozbehnutého Petrana, ktorý si síce prihrávku prebral, no s menším oneskorením rozhodcovia napokon odpískali ofsajd.
     
    39:11
    Ervingova prihrávka ešte spoza útočnej modrej napokon nenašla žiadneho adresáta. Puk sa prekĺzal až ku Silovi, ktorý ho hokejkou spracoval a prenechal spoluhráčom.
     
    39:54
    Poprad dal gól!
    Popradčania v závere druhej tretiny znovu zvyšujú svoj náskok. Mužom činu bol po druhýkrát v stretnutí PETER BJALONČÍK, ktorý švihovkou spomedzi kruhov prekvapil Silu!
    Asistencie: Lukáš Paukovček, Daniel Brejčák.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť hry mala podobný scenár ako tá prvá. Popradčania diktovali tempo hry, v úvode tretiny síce mali ešte pár príležitostí aj hostia, no inak dianie patrilo kamzíkom. Poprad zvýšil vedenie už na 5:0 dvomi gólmi Bjalončíka a jedným gólom Mlynaroviča.
    Tretia tretina sa začne približne o 19:38.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:14
    Václav ponaháňal rozohrávku hosťujúceho celku. Hokejisti Újpestu napokon pochybili a čiaroví rozhodcovia odpískali zakázané uvoľnenie.
     
    40:51
    Brejčák ponúkol puk Václavovi, ktorý sa rozhodol vykorčuľovať po ľavom krídle a snažil sa dostať puk do útočného pásma. Sčasti sa mu to aj podarilo.
     
    41:07
    Gólman Gračnar si po prvýkrát v tretej dvadsaťminútovke siahol na puk, keďže musel likvidovať strelu Andrása Benka z ľavého kruhu. Lapačku mal pripravenú.
     
    42:09
    Paukovček zabrzdil za pravým kruhom a perfektne medzi kruhmi našiel nakorčuľovaného Bjalončíka, ktorý si iba prihrávku spracoval a švihom vystrelil. Sila použil na eliminovanie tejto strely svoju vyrážačku.
     
    42:53
    Újpest bude hrať aj v tretej tretine v oslabení. Phil Kiss dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    43:16
    Mlynarovič nabíjal na modrú čiaru Artursovi Salijovi, ktorý to skúsil svojou delovkou príklepom, no napokon presný nebol. Poprad však v pásme pokračuje.
     
    43:26
    Poprad dal gól!
    Podtatranci využívajú aj túto presilovku a dostávajú sa už do šesťgólového vedenia! SAMUEL MLYNAROVIČ nezmenil svoju pozíciu, ostal čakať tesne za ľavým kruhom. A čakal dobre. Dostal prihrávku a z prvej strelou príklepom do protipohybu Silu a k opačnej žrdi znovu rozvlnil sieť!
    Asistencie: Arturs Salija, Marcel Petran.
     
    43:57
    Za veľmi priaznivého stavu pre Poprad sa trénerská posádka na domácej strane rozhodla k zmene brankára. na Gračnarovo miesto prichádza juniorský gólman Roman Rýchlik.
     
    45:10
    Kristóf Schmál sa z rohu klziska snažil prepracovať do výhodnejšej pozície. Salija ho však pozorne bránil a ani takýto súboj za stavu 6:0 nenechal na náhodu.
     
    45:58
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti sa aj naďalej bavia svojím hokejkom. Svitana zaviezol puk za bránku a tam si počkal na RASTISLAVA VÁCLAVA, ktorému adresoval prihrávku tesne pred bránku a svojmu mladšiemu spoluhráčovi doprial gól. Václav z dobrej pozície spred bránkoviska nezaváhal a prudkou strelou prekonal Silu.
    Asistencia: Patrik Svitana.
     
    46:26
    Domáci sa už snažia takmer každú akciu zakončovať do prázdnej bránky. Obrana Újpestu zrejme už rezignovala. Akciou to medzi kruhmi skúšal tretí popradský útok, no Olejníkovu prihrávku už obsadený Bjalončík spracovať nemohol.
     
    47:20
    Zagrapan krížnou prihrávkou z ľavého kruhu našiel na opačnej strane Jindřicha Abdula, ktorý napálil z prvej. Strela zasiahla slovinského gólmana Silu priamo do masky a hra bola prerušená.
     
    48:18
    Brejčák posunul puk po modrej čiare Kozákovi, ktorý to jemne nahodil smerom na svätyňu gólmana Silu. Brankár UTE bol úspešný a pripísal si úspešný zákrok.
     
    49:16
    Svitana od zadného mantinelu už našiel pripraveného Lukáša Kozáka medzi kruhmi. V poslednej chvíli však prišiel aj hráč Újpestu a zabránil mu v zakončení.
     
    50:22
    Kľučkou na popradského obrancu Petrana to skúšal András Benk, ktorý sa snažil presadiť, no napokon až ku gólmanovi Rýchlikovi nedošiel.
     
    51:18
    Bjalončík ešte šiel dohrať súboj pri mantineli a podarilo sa mu vybojovať puk. Chcel ho však obratom dávať na modrú čiaru, lenže tam už nemal obrancu z formácie a vlastne žiadneho beka.
     
    52:03
    Matúš Paločko švihom strieľal spoza pravého kruhu. Zakončenie smerovalo tesne mimo žrde. Puk následne preletel po mantineli až von z pásma.
     
    53:08
    Poprad dal gól!
    Sledujeme už ôsmy gól v sieti brankára Silu. Svitana si trpezlivo počkal na SAMUELA MLYNAROVIČA, ktorý prišiel medzi kruhy, spracoval si prihrávku od Svitanu, prešiel k bránke, položil si gólmana a zakončil nekompromisne pod hornú žrď!
    Asistencie: Patrik Svitana, Daniel Brejčák.
     
    53:49
    Fanúšikovský sektor domáceho tímu si už pokrikmi pýta desať gólov v sieti Újpestu. Čo myslíte, podarí sa kamzíkom splniť toto prianie?
     
    54:40
    Bjalončík obkorčuľoval bránu a naservíroval puk Radomírovi Heizerovi na pravý kruh. Odtiaľ Heizer pálil z prvej, no nastrelil iba protihráča.
     
    55:12
    Popradčania síce vyhrávajú už o osem gólov a absolútne prevyšujú súpera v každej hernej činnosti, Újpest miestami ukazuje aspoň sympatickú snahu o vytvorenie si príležitostí. Poprad však kontroluje dianie po celú dobu.
     
    55:42
    Presadiť sa snažil hosťujúci kapitán András Benk, ktorý zakončoval spomedzi kruhov. Strela bola zblokovaná a puk letel na zadný mantinel.
     
    56:39
    Nemes prihrávkou pred bránu hľadal Floriana Iberera, ktorý si tam celkom pekne nakorčuľoval, no nepodarilo sa mu už vymyslieť adekvátnu prihrávku.
     
    57:14
    Poprad vyhral vhadzovanie v obrannom pásme a Karlsson to chcel zrejme pre spoluhráčov vyskúšať hybridným icingom. Puk však poslal privysoko a kus čiernej gumy skončil na trestnej lavici UTE.
     
    58:06
    Karol Csányi si spracoval prihrávku v strednom pásme, vnikol do útočnej tretiny a strieľal. Puk smeroval tesne vedľa brány.
     
    59:09
    Arturs Salija chcel prekvapiť brankára Silu spoza bránky. Gólman UTE pritlačil svoj betón pevne k žrdi a nedovolil prieniku puku.
     
    59:22
    Krížna Svitanova prihrávka došla na pravý kruh k Mlynarovičovi, ktorý to napálil na gólmana Silu. Ak by skóroval, zavŕšil by svoj dvojnásobný hetrik v tomto zápase, no nestalo sa tak.
     
    59:56
    Poprad dal gól!
    Tak napokon je to deviaty gól v sieti UTE v tomto stretnutí! Popradčania v poslednej minúte už len držali súpera uzavretého v pásme a chceli ešte streliť nejaký gól. Napokon Česánek pálil od modrej, puk sa od zadného mantinelu odrazil k ľavej žrdi a tam bol dobre postavený SAMUEL MLYNAROVIČ a strelil svoj šiesty gól v tomto zápase! To sa teda tak často nevidí.
    Asistencie: Boris Česánek, Patrik Svitana.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tak dnes sme videli naozaj zaujímavý a rýchly duel s veľkým množstvom gólov, no len na jednej strane. Poprad absolútne rozobral UTE Budapešť na súčiastky. Na víťazstve 9:0 sa najviac podieľal dvojnásobným hetrikom Samuel Mlynarovič, dva góly pridal Bjalončík a jeden zásah Václav.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (20:12:37)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 3. Mlynarovič (Svitana), 20. Mlynarovič (Salija, Petran), 34. Bjalončík (Paukovček, Brejčák), 37. Mlynarovič (Takáč, Heizer), 40. Bjalončík (Paukovček, Brejčák), 44. Mlynarovič (Salija, Petran), 46. Václav (Svitana), 54. Mlynarovič (Svitana, Brejčák), 60. Mlynarovič (Česánek, Svitana)


    HK Poprad: Gračnar (44. Rýchlik) – Brejčák (A), Kozák, Karlsson, Petran, Salija, Erving, Ťavoda, Česánek – Svitana (C), Mlynarovič (A), Václav – Bondra, Zagrapan, Abdul – Bjalončík, Paukovček, L. Olejník – Takáč, Heizer, Paločko
    UTE Újpest Budapešť: Sila (Ágoston) – Huba (A), Szaller, Iberer, Nagy, P. Kiss, Varga, A. Kovács, S. Kovács – Hebar, Sikorčin (A), Ropret – Benk (C), Stefishen, Csányi – Sági, Nemes, Kocsis – Szalma, Horváth, Schmál