Prešov – Trebišov 1:1 (kon.) | Sigma Olomouc – Třinec 2:3 (kon.) | Sparta Praha – Ružomberok sk 0:0 (kon.)
Podbrezová – L. Mikuláš 2:0 (kon.) | Pardubice – Liberec jun. 1:2 (kon.) | Teplice – Ústí n. L. 1:2 (kon.)
Trnava – Slovácko sk 4:2 (kon.) | Ferencvároš – Zlín 1:1 (kon.) | Sigma Olomouc – Hr. Králové 3:0 (kon.)
Vlašim – Dukla Praha 1:4 (kon.) | Táborsko – Příbram 4:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Varnsdorf 3:0 (kon.)
Sokolov – Plzeň 0:2 (kon.) | Ostrava – Zlaté Moravce sk 4:0 (kon.) | Senica – Petržalka 0:3 (kon.)
Znojmo – Caribian All Stars 6:0 (kon.)
koniec
FC Spartak Trnava
4:2 (2:0)
1.FC Slovácko
cz Streda 27.06.2018, 17:00 • hřiště Červeník • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! FC Spartak Trnava nakonec zvládl dnešní zápas, avšak ve druhém poločase nepodal vůbec přesvědčivý výkon. Slovácko totiž dohnalo dvoubrankovou ztrátu, nicméně o remízový výsledek přišlo kvůli chybě v obraně. Slovenský celek ještě minutu před koncil potvrdil své vítězství. (18:45:44)
     
    90
    Konec zápasu.
    89. GREŠŠÁK - 4:2
     
    89
    Trnava právě vstřelila branku!
    Je tu ještě jedna branka v hostující síti! LUKÁŠ GREŠŠÁK dostal míč proti noze, který nekompromisně umístil k tyči. Trmal se přesouval marně, Trnava si tak pojišťuje vedení.
     
    89
    Zanedlouho se rozezní píšťalka sudího, která ukončí toto utkání. Trnava se pravděpodobně stane vítězem.
     
    88
    Divíšek naservíroval míč do malého vápna, kde si s ním nedokázal poradit Hellebrand. Hezká akce, které chybělo zakončení.
     
    87
    Janso zkoušel nadvakrát propasírovat balón před brankáře Trmala, ani jednou se mu to ale nepodařilo. Hosté okamžitě spěchají na druhou stranu.
     
    86
    Přenesení hry mělo směřovat na Divíška, který už nezastihl hrací předmět na hrací ploše. Autového vhazování se ujme Godál.
     
    85
    Český celek je v posledních minutách hodně nepřesný. Naopak Spartak hraje přesně, to co potřebuje. Tedy daleko od branky soupeře.
     
    81
    Před námi je závěrečná desetiminutovka. Slovácko opět polevilo ve své aktivitě, za což okamžitě pykalo. Nyní už nemá moc času na srovnání skóre.
    80. SLOBODA - 3:2
     
    80
    Trnava právě vstřelila branku!
    Domácí si berou vedení zpět! Jeden z hostujících zadáků chyboval ve svém pokutovém území, k míči se tak dostal ANTON SLOBODA, který placírkou dopravil míč do sítě.
     
    79
    Další rohový kop domácích přinesl rozehrávku nakrátko, po které se k slabému zakončení dostal Brigant. Trmal byl pozorný.
     
    78
    Hellebrand to v těžké pozici udělal ukázkové, nakonec totiž přelstil napadající smečku protihráčů. To bylo z hostující strany ale vše.
     
    77
    Sloboda si to namířil do otevřené obrany soupeře, střelu zpoza šestnáctky poslal pouze do nohy soupeře. Domácí ale svírají svého soupeře.
     
    76
    Na malý moment se za obranou zjevil Vlasko, avšak v době přihrávky se nacházel v ofsajdu. Vzrušení tak bylo naprosto zbytečné.
     
    75
    Ten ale nepřinesl žádné nebezpečí, nicméně na malém vápně vznikla menší skrumáž. Slovácko bezpečně odklidilo míč na druhou stranu.
     
    74
    Chudý musel vyběhnout daleko ze svého teritoria. Přesným nákopem našel volného Diarru, který vybojoval rohový kop.
     
    73
    K rozehrávce volného kopu se postavil Vlasko, který to zkoušel stříleným centrem. Jeho nabídka doplachtila na nohu prvního hráče.
     
    72
    Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. Spartak konečně zvýšil aktivitu, konečně je k vidění o něco vyrovnanější souboj.
     
    71
    Až nyní se dostal snad poprvé k míči brankář Trmal, nicméně se nejednalo o žádný zákrok, nýbrž rutinní zachycení balónu.
     
    70
    Slovenský celek se rázem probudil, stále se ale nedostal k ohrožení branky soupeře. Ve druhém poločase je to opravdu jednznačná záležitost.
     
    69
    Až nyní se Trnavě podařilo dostat s míčem na útočnou polovinu. Standardku se rozhodl rozehrát Čonka, který nenašel nikoho v bílém.
    65. KUBALA - 2:2
     
    65
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Další pohledná akce Slovácka nakonec končí druhou brankou! Sikharulidze ještě vyšperkoval akci přihrávkou před prázdnou bránu na FILIPA KUBALU, který se pochopitelně nemýlil.
     
    64
    Máme za sebou více než hodinu hry. Ve druhém poločase sledujeme jednostrannou záležitost. Trnava je v úporné defenzívě.
     
    63
    Další slibná akce Slovácka nekončí brankou. Hellebrand měl za velkým vápnem hodně prostoru, zakončení ale poslal přímo doprostřed branky.
     
    62
    Málem bylo vyrovnáno! Slovácko totiž zahrávalo další rohový kop, který byl rozehrán hodně podobně, jako u první branky hostů. Tentokráte se Chudý prezentoval výborným zákrokem.
     
    61
    Nakonec se u míče sešla dvojice hráčů ve tmavých dresech, odpovědnost na sebe ale vzal Hellebrand. Jeho nabídku dokázal soupeř odvrátit.
     
    60
    Nakonec se nehrálo více než minutu, Navrátil by ale měl pokračovat ve hře. Slovácko se za pár okamžiků ujme standardní situace.
     
    59
    Další nedovolený zákrok, po kterém zůstal na zeleném pažitu ležet Navrátil. Na scénu přispěchal také lékařský personál.
     
    58
    Těžiště hry se přesunulo na levou stranu, kde pro změnu úřadoval Machalík. Jeho cestu do pokutového území zastavil Oravec.
     
    57
    Diarra sice neuspěl v hlavičkovém souboji, k odraženému míči se ale jako první dostal jeho spoluhráč. Čonka ale s balónem daleko nedoběhl.
     
    56
    Na hrací ploše zůstal ležet hostující stoper Hofmann, který se už zdá být v pořádku. Mezitím domácí sportovně odevzdali balón.
    55. HOFMANN - 2:1
     
    55
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Je tu snížení! Hosté zahrávali rohový kop, který byl naprosto ukázkový. Lehké prodloužení míče našlo v pádu zakončujícího STANISLAVA HOFMANNA, který nedal Chudému šanci.
     
    55
    Tady to zavánělo faulem. Diarra byl zcela jasně držen za dres, načež všichni čekali na píšťalku. Hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře.
     
    54
    Zbytečnou ztrátu míče mohl potrestat Navrátil, který se rozhodl vzít situaci sám na sebe. Dělovku poslal pouze do nohy soupeře.
     
    53
    Juroška postupoval po pravém křídle, kde ještě spolupracoval se Sikharulidzem. Druhý jmenovaný si ale neporozuměl s míčem.
     
    52
    Standardku mělo k dispozici také Slovácko, konkrétněji to byl Hellebrand. Jeho centr nebyl nejpovedenější, míč totiž skončil až u Chudého.
     
    51
    Grendel si zpracoval těžkou přihrávku zády k brance, když tu náhle ho poslal k zemi Hofmann. Standardní situace pro Trnavu.
     
    50
    Slovácko se usadilo s míčem na útočné polovině. Juroška ještě doběhl zdánlivě ztracený balón, následně s ním došel zpět ke středovému kruhu.
     
    49
    Dalekonosný pas měl směřovat na Navrátila, který ho ale už nezastihl na hrací ploše. Uvidíme odkop od Chudého branky.
     
    48
    Na hrací plochu se vydala řada nových tváří. Střídalo se především v kádru Slovácka. V domácím táboře se zřejmě vůbec nestřídalo.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Začalo pršet, což není zrovna dobrá zpráva.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám nabídlo hned dvě branky. O obě se postaral domácí celek, jenž byl směrem dopředu výrazně nebezpečnější. Slovácko je sice častěji u balónu, žádnou branku se mu ale vstřelit nepodařilo.
     
    45
    První poločas skončil.
    43. Suchého povedená rána.
     
    43
    Povedená rána Suchého! Levý obránce Slovácka na nic nečekal a okamžitě vypálil na bránu. Chudý musel vytasit vynikající zákrok.
     
    42
    V posledních vteřinách je k vidění fotbal nahoru a dolu. Slovácko se konečně trochu vzpamatovalo, stále ale prohrává o dvě branky.
     
    41
    Na druhé straně zůstal na zadní tyči trestuhodně nekrytý Rezek, který ale ve finální fázi promáchl. Zatím největší šance českého celku.
     
    40
    Daněk a jeho další práce. Domácí to opět zkoušeli zpoza pokutového území, zkušený brankář vyrazil míč pouze před sebe.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Tentokráte to s důrazem přehnal Hofmann, který se loktem opřel o Briganta. V prvním poločase je k vidění opravdu hodně faulů.
     
    37
    Petr si navedl míč na pravačku a poté se snažil v šestnáctce najít někoho ve stejném kompletu. Míč ale skončil na hlavě pozorného Godála.
     
    36
    Obrázek hry se nikterak nemění. Slovácko je sice častěji u míče, v posledních momentech kombinuje pouze na vlastní polovině.
     
    35
    Na zemi skončil v bolestech Petr, kterému se okamžitě přišel protihráč omluvit. To nemění nic na tom, že se jednalo o nedovolený zákrok.
     
    34
    Slovácku se směrem dopředu vůbec nedaří. To dokumentovala přihrávka od Suchého, která byla na Navrátila příliš prudká.
     
    33
    Oravec zapojil do rozehrávky Chudého, který hledal na opačné straně hrací plochy Diarru. Nakonec to bylo s faulem domácího křídelníka.
     
    32
    Hofmann si nechtěl komplikovat život a v tísni raději zvolil odkop do zámezí. Vlasko okamžitě poslal míč zpět na hrací plochu.
    31. VLASKO - 2:0
     
    31
    Trnava právě vstřelila branku!
    Domácí odskakují na rozdíl dvou branek! K rozehrávce pokutového kopu se postavil JÁN VLASKO, který si vybral opačnou stranu, než kam se vydal Daněk.
     
    31
    Je tu pokutový kop pro Trnavu!
     
    31
    Máme za sebou třetinu hry. Sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, v posledních minutách má výrazně navrch český celek.
     
    30
    Daníček a jeho další rána. Hostující středopolař to opět zkoušel z větší vzdálenosti, svojí ránu ale poslal daleko vedle tyče.
     
    29
    Diarra si chtěl hodit míč kolem Krejčího, hrací předmět ale uskočil za postranní čáru. Budeme svědky dalšího autového vhazování.
     
    28
    Zatím hodně nenápadný Petr sice neuspěl v hlavičkovém souboji, akce jeho celku ale pokračovala. Sadílkovi se ale absolutně nezdařil centr.
     
    27
    Suchý vzorně vystoupil z obrany, avšak místo kulatého nesmyslu trefil kopačku soupeře. Jednoznačný faul, Spartak okamžitě rozehrál.
     
    26
    Slovácko se snaží uklidnit hru, soupeř ale velmi dobře pokrývá volný prostor na hrací ploše. Čistým zákrokem si navíc pomohl Godál.
    25. Velká šance domácích.
     
    25
    Dvojšance domácích! Obrovskou chybu udělal v rozehrávce Daníček, který poslal do samostatného nájezdu soupeře. První střela mířila do Daňka, dorážka pro změnu do břevna.
     
    24
    Brigant to dle výroku sudího nakonec nestihl na hrací ploše, autové vhazování si tak vezme na starost hostující Krejčí.
     
    23
    Celek z Uherského Hradiště si přichystal rohový kop, který skončil pouze v náruči pozorného Chudého. Domácí brankář okamžitě zahájil kontr.
     
    22
    Trnava hraje hodně od podlahy. To před pár vteřinami pocítil Navrátil, který se ještě nyní drží za temeno. Slovácko se ujme autového vhazování.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. V těchto momentech hry jsou opět aktivnější hosté, kteří výrazně zpřesnili hru.
     
    20
    K rozehrávce se postavil Petr, který sice mířil nad zeď. Jeho pokus nabral pořádnou výšku, aby posléze zapadl vysoko za branku.
     
    19
    Rezek si to drze namířil až k hranici pokutového území, kde ho za cenu žluté karty zastavil Hladík. Slovácku se naskýtá zajímavá standardka.
     
    18
    Žlutou kartu dostává Ivan Hladík (FC Spartak Trnava).
     
    18
    Trnava si přichystala rohový kop, který byl rozehrán celkem slušně. Do vzduchu se sápal Tóth, jenž vyprodukoval slabý pokus.
     
    17
    Chudý chtěl rozehrát nakrátko, což také uskutečnil. Posléze přeci jenom odkopl na druhou stranu, kde v souboji vyhrál Tóth.
     
    16
    Daníček se prezentoval velmi dobrým napadáním, po kterém se do zakončení dostal Rezek. Ani jeho zakončení nemířilo mezi tři tyče.
     
    15
    Dalekonosná kolmice měla najít naběhnuvšího Suchého, před kterým včas vystoupil Godál. Autové vhazování se ujme prvně jmenovaný.
     
    14
    Ihned po rozehrávce, se Slovácko nastěhovalo na útočnou polovinu, kde rozjelo sérii krátkých přihrávek. Nakonec se hosté vrátili na vlastní polovinu.
     
    13
    Trnava právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Na malém vápně vznikl menší zmatek, který ERIK GRENDEL zakončil v pádu až do branky.
    13. Daníčkova rána.
     
    13
    Daníček měl před sebou hodně prostoru, následně se rozhodl vypálit po zemi. Jeho ránu ale dokázal zachytit Chudý.
     
    12
    Do rozehrávky se zapojil také brankář Daněk, který cpal svůj nákop na levou stranu. Tam v hlavičkovém souboji uspěl Oravec.
     
    11
    V posledních minutách se hra vyrovnala. Naopak má slovenský celek mírnou územní převahu, nic vážnějšího jsme ale neviděli.
     
    10
    Trnava měla k dispozici standardní situaci, ke které se postavil Oravec. Jeho střela mířila přímo na bránu, nakonec jí ale minula.
     
    9
    Kousek od středového kruhu si jeden z domácích pomohl nedovoleným zákrokem. Daníček okamžitě rozehrál na Suchého.
     
    8
    Chudý se dostal k výkopu od branky, kterým ale nenašel nikoho ze svých spoluhráčů, nýbrž poslal míč daleko do zámezí.
     
    7
    Obrannou povinnost si splnil Hofmann, který přenechal balón brankář Daňkovi. Trnava je v úvodních momentech hodně nepřesná.
     
    6
    Český celek je v úvodu aktivnější. Na zadní tyči se málem dostal do zakončení Navrátil, kterého ale výborně vystál brankář.
     
    5
    Slovácko se usadilo v blízkosti pokutového území. Nakonec se do kombinace zapojila obrana, která ale nabídla nepovedenou kolmici.
     
    4
    Navrátil přenechal autové vhazování Krejčímu, který svým hodem našel Suchého. Toho ale včas dokázal dostoupit Tóth.
     
    3
    Do první velké šance zápasu se dostával Diarra, avšak se nacházel pouze v ofsajdu. Jakýkoliv rozruch před brankou byl zbytečný.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1.FC Slovácko

    Na opačné straně stojí Slovácko, které nakonec přečkalo krušné časy, neboť uhájilo prvoligovou příslušnost. V posledních kolech to byla opravdu velká bitva o poslední sestupovou pozici. Manko mezi jedenáctým a patnáctým celkem bylo pouze dvoubodové, nakonec se do druhé ligy pakovala Vysočina Jihlava. Celek z Uherského Hradiště má za sebou už dva přátelské zápasy, oba skončily vítězně. Nejdříve si Slovácko poradilo se slovenskou Seredí 2:0, posléze přišla vysoká výhra 13:0 nad Veselím nad Moravou. Toto moravské město se musel obejít bez několika opor. Už před začátkem přípravy, se do pražské Sparty pakoval brankář Milan Heča. Dalším odchodem se poté stal Tomáš Břečka, jenž si to pro změnu namířil do Jablonce. Naopak s týmem začal trénovat Spartou nechtěný Michal Kadlec, potvrzené je rovněž hostování Dominika Janoška z Plzně.
     
    FC Spartak Trnava

    Na opačné straně stojí celek z naší sousední země. Slovenská Trnava se stala mistrem uplynulé sezóny, neboť o pět bodů za sebou nechala ambiciózní Slovan Bratislava. Právě slovenská liga je ve spojení se Spartakem hodně ožehavým tématem. Před čtrnácti dny byla Trnava obviněná, že si k zisku mistrovského titulu pomáhala uplácením. Pokud by se podezření z korupce potvrdilo, hrozilo by Trnavě nejen odebrání mistrovského titulu, ale také vyloučení ze slovenské ligy i z evropských pohárů. Trnavští zaznamenali další významný fakt, neboť se novým trenérem stal vicemistr z roku 1996 Radoslav Látal, který ve funkci nahradil úspěšného Nestora El Maestra. Spartak zatím neangažoval žádnou novou tvář, v posledních dnech ale prodloužil kontrakt Čonka a Tóth.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Letní příprava se nám pomalu a jistě rozjela, v dnešním přípravném utkání budeme sledovat střetnutí mezi FC Spartak Trnava a 1.FC Slovácko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Suchý

    Góly: 13. Grendel, 31. Vlasko (pen.), 80. Sloboda, 89. Greššák – 55. Hofmann, 65. Kubala

    Karty:   18. Hladík (TRN)


    FC Spartak Trnava:
    1.FC Slovácko:
    I. poločas: Daněk – Reinberk, Krejčí, Hofmann, Kadlec – Rezek, Tischler, Daníček, Sadílek, Navrátil – Petr.

    II. poločas: Trmal – Juroška, Šimko, Hofmann (70. Tkáč), Divíšek – Kohút, Machalík, Daníček, Hellebrand, Navrátil (65. Vasiljev) – Kubala.