Mexiko – Švédsko 0:3 (kon.) | J. Kórea – Nemecko 2:0 (kon.) | Srbsko – Brazília 0:2 (kon.)
Švajčiarsko – Kostarika 2:2 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
2:2 (1:0)
Kostarika
Streda 27.06.2018, 20:00 • Stadion Nižnij Novgorod (Nižnij Novgorod) • Majstrovstvá sveta • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme boli svedkami hneď troch presných zásahov. V 56. minúte sa podarilo Wastonovi vyrovnať na 1:1 a už to vyzeralo, že sa tento stav meniť nebude. Prišla však 88. minúta a gól striedajúceho Drmića. V nadstavenom čase však ešte Kostarika získala pokutový kop, ktorý s veľkým šťastím Ruiz premenil, keď sa lopta odrazila do brány od ležiaceho Sommera a tak toto stretnutie končí remízou 2:2!

    Z prvého miesta v skupine postupuje ďalej Brazília, do osemfinále sa teda dostáva aj Švajčiarsko.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (21:57:14)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
    90+4. Bryan Ruiz (CRC) - 2:2
     
    90+4
    Costa Rica dala gól!

    Loptu si na biely bod postavil kostarický kapitán BRYAN RUIZ, ktorý penaltu premenil s veľkým šťastím! Jeho pokus skončil len na brvne, ale lopta sa následne odrazila od ležiaceho Sommera do siete a tak je stav zápasu vyrovnaný 2:2! Zrejme však tento gól bude vyhodnotení ako vlastný gól brankára Sommera.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Kostarika: z ihriska odchádza Cristian Gamboa, prichádza Ian Smith.
    90+2. Denis Zakaria (SUI)
     
    90+2
    Bola nariadená penalta pre Kostariku! Teraz si však už Campbell vypýtal faul v pokutovom území od Zakariu. Kostarika tak má šancu opäť vyrovnať.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Kostarika: z ihriska odchádza David Guzmán, prichádza Randall Azofeifa.
    90. Joel Campbell (CRC)
     
    90
    Campbell bol v ofsajde a tak Kostarika penaltu nezískava! Turpin sa ani neišiel pozrieť na video, stačil mu verdikt jeho kolegov, ktorý mu to v slúchadlu vysvetlili.
     
    89
    Hlavný rozhodca Turpin prerušuje hru po zákroku na Campbella v pokutovom území a zrejme budeme svedkami pokutového kopu! Avšak, Campbell bol zrejme v postavení mimo hru. Do hry sa tak opäť dostáva na tomto šampionáte video.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Kendall Waston (Kostarika).
    88. Josip Drmić (SUI) - 2:1
     
    88
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari sa vracajú späť do vedenia o jeden gól a tak to zrejme nebude úspešná rozlúčka so šampionátom pre Kostariku! Sledovali sme pekný útočný výpad švajčiarskej reprezentácie, Zakaria sa prezentoval výborným centrom z pravej strany, v pokutovom území sa lopta dostala k JOSIPOVI DRMIĆOVI a ten posiela Švajčiarsko do vedenia 2:1! Švajčiarsky tréner tak mal šťastnú ruku pri striedaní.
     
    87
    Pomaly sa blíži záver tohto zápasu, opäť nemá stretnutie nijak vysoké tempo. Takýto výsledok vyhovuje obom celkom, ale častejšie je pri lopte Švajčiarsko.
     
    86
    Skóre tohto zápasu sa teda stále nemení a podobne je tomu aj v zápase medzi Brazíliou a Srbskom. Zdá sa už teda byť o osemfinalistoch z tejto skupiny rozhodnuté.
     
    85
    Do pokutového územia Švajčiarska smeroval center, na ktorý si nabiehal Wallace, ale previnil sa len útočným faulom na Lichtsteinera. Švajčiarsky kapitán si opäť neodpustil pár pripomienok k hlavnému rozhodcovi.
     
    84
    Toto je však nepríjemný moment pre Švajčiarsko. Schär dostáva žltú kartu a keďže to je jeho druhá na šampionáte, do osemfinále nebude môcť naskočiť. Tým pádom sa Švajčiarom rozpadla stopérska dvojica.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Fabian Schär (Švajčiarsko).

    Miroslav Revaj

    Góly: 31. Džemaili, 88. Drmić – 56. Waston, 90+4. B. Ruiz (pen.)

    Karty:   37. Lichtsteiner (SUI), 75. Zakaria (SUI), 83. Schär (SUI) – 12. Gamboa (CRC), 30. J. Campbell (CRC), 89. Waston (CRC)


    Švajčiarsko: Sommer – Lichtsteiner (C), Schär, Akanji, Ricardo Rodríguez – Behrami (60. Zakaria), Xhaka – Shaqiri (81. Lang), Džemaili, Embolo – Gavranović (69. Drmić).
    Náhradníci: Mvogo, Bürki – Moubandje, Elvedi, Lang, Freuler, Seferović, G. Fernandes, Zakaria, Drmić, Djourou.

    Kostarika: Navas – Gamboa (90+3. Smith), J. Acosta, G. González, Waston, Oviedo – Colindres (81. Wallace), C. Borges, Guzmán (90+1. Azofeifa), B. Ruiz (C) – J. Campbell.
    Náhradníci: Pemberton, L. Moreira – Smith, Ó. Duarte, Ch. Bolaños, Venegas, Wallace, Azofeifa, F. Calvo, Tejeda, Ureña, K. Gutiérrez.

    Rozhodca: Turpin – Danos, Gringore (vš. FRA).