Slovensko – Švédsko 3:4 (po pr.) | Lotyšsko – Nemecko 3:1 (kon.) | Rakúsko – Bielorusko 4:0 (kon.)
Dánsko – J. Kórea 3:1 (kon.) | Rusko – Švajčiarsko 4:3 (kon.) | Kanada – Fínsko 1:5 (kon.)
koniec
Kanada
1:5 (1:3, 0:0, 0:2)
Fínsko
Sobota 12.05.2018, 20:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    45:27 Teuvo Teräväinen (FIN) - 1:5
     
    45:27
    Fínsko dalo gól!
    Čo sa to dnes deje s kanadskou defenzívou? Sebastian Aho sa po vhadzovaní v stredovom kruhu vydal po ľavej strane späť do útočného pásma, obtočil sa okolo Darnella Nursea, odovzdal puk TEUVOVI TERÄVÄINENOVI, ktorý prekonal nekoncentrovaného Kuempera! Asistencie: Aho, Kivistö.
    45:17 Eeli Tolvanen (FIN) - 1:4
     
    45:17
    Fínsko dalo gól!
    Darcy Kuemper sa vydal ďaleko zo svojej bránky po nahodený puk, následne stratil stabilitu a EELI TOLVANEN už nemal problém poslať puk do úplne opustenej bránky! Bez asistencie.
    16:35 Mikko Rantanen (FIN) - 1:3
     
    16:35
    Fínsko dalo gól!
    Tak toto je skutočne šokujúci priebeh prvej tretiny. Fínski hokejisti sa dlho nevedeli usadiť v útočnom pásme, mali trochu problém aj s kombináciou, napokon sa im to však podarilo, puk sa dostal na úroveň bránkovej čiary k MIKKOVI RANTANENOVI, ktorý využil aj pád kanadského brankára McElhinneyho a dostal puk za jeho chrbát! Asistencie: Granlund, Teräväinen.
    13:48 Janne Pesonen (FIN) - 1:2
     
    13:48
    Fínsko dalo gól!
    Eeli Tolvanen vrátil puk na modrú čiaru Markusovi Nutivaarovi, ktorého ponuku na teč ideálne využil skúsený JANNE PESONEN. Curtis McElhinney bol absolútne bezmocný. Asistencie: Nutivaara, Tolvanen.
    10:55 Jean-Gabriel Pageau (CAN) - 1:1
     
    10:55
    Kanada dala gól!
    Kanaďania dosiahli tak potrebný vyrovnávajúci gól, keď najskôr Janne Pesonen nedokázal vyviezť puk z vlastného obranného pásma, následne dokonca zaclonil výhľad vlastnému brankárovi, čo na gólovú strelu využil JEAN-GABRIEL PAGEAU. Asistencia: Horvat.
    08:50 Mikko Rantanen (FIN) - 0:1
     
    08:50
    Fínsko dalo gól!
    Fínski hokejisti sa dostávajú do vedenia, a treba povedať, že to bola veľmi kuriózna situácia. MIKKO RANTANEN sa najskôr za bránkou zbavil Marca-Édouarda Vlasica, následne nahodil puk z rohu klziska pred bránku, kde ho za chrbát vlastného brankára nešťastne tečoval Braden Schenn. Bez asistencie.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 11. Pageau (Horvat) – 9. Rantanen, 14. Pesonen (Nutivaara, Tolvanen), 17. Rantanen (Mikael Granlund, T. Teräväinen), 46. Tolvanen, 46. T. Teräväinen (Aho, Kivistö)


    Kanada: McElhinney (17. Kuemper) – Ekblad, Vlasic, Edmundson, Parayko, Pulock, R. Murray, Nurse – Schwartz, Nugent-Hopkins, McDavid (C) – B. Schenn (A), Jo. Bailey, R. O'Reilly (A) – Pageau, Dubois, Horvat – Eberle, Barzal, Jost – Beauvillier.
    Fínsko: Säteri (Husso) – Pokka, Heiskanen, Koivisto, Nutivaara, Kivistö, Honka, Riikola – Kapanen, Mikael Granlund (C), Rantanen (A) – Savinainen, Aho (A), T. Teräväinen – Manninen, Jormakka, Tolvanen – Anttila, Mäenalanen, Pesonen – Palola.

    Rozhodca: Mark Lemelin (AUT), Konstantin Olenin (RUS) – Dmitri Golyak (BLR), Peter Šefčík (SVK)