Švajčiarsko – Bielorusko 5:2 (kon.) | Nemecko – J. Kórea 6:1 (kon.) | Švédsko – Rakúsko 7:0 (kon.)
Fínsko – Dánsko 2:3 (kon.)
koniec
Fínsko
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Dánsko
Streda 09.05.2018, 20:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:18
    Tak a toto je už asi definitívny dánsky knokaut pre fínsky tím. Fíni síce vyhrali buly v útočnom pásme, no Teuvovi Teräväinenovi ušiel puk a následne sa previnil faulom. Odsedí si dve minúty za držanie.
     
    58:10
    Uvidíme buly v útočnom pásme, brankár Ville Husso už je na striedačke a začína sa fínsky risk.
     
    58:10
    Oddychový čas pre Fínsko.
     
    58:10
    Fíni ihneď po buly vyrazili do útočného pásma, po strele Savinainena Andersen naozaj nevedel, kde má puk, ale napokon ho dokázal udržať.
    58:01 Nichlas Hardt (DEN) - 2:3
     
    58:01
    Dánsko dalo gól!
    Dáni využívajú túto presilovku a opäť idú do vedenia! Nielsen prihral na pravý kruh Boedkerovi, ktorý si počkal na správny moment a naservíroval pred bránku NICHLASOVI HARDTOVI, ktorý už len jednoduchou dorážkou poslal puk do bránky!
    Asistencie: Mikkel Boedker, Frans Nielsen.
     
    57:28
    Dánsko ešte stále žije v nádeji na zisk troch bodov. Teuvo Teräväinen dostáva dve minúty za vyhodenie puku.
    55:50 Mikael Granlund (FIN) - 2:2
     
    55:50
    Fínsko dalo gól!
    Dáni už nedokázali odolať mohutnému fínskemu tlaku a inkasovali. Koivisto si spracoval prihrávku na pravom kruhu a posunul puk pred bránku MIKAELOVI GRANLUNDOVI, ktorý šikovnou dorážkou skóroval.
    Asistencie: Tommi Koivisto, Markus Nutivaara.
     
    55:37
    Granlund šikovnou krížnou prihrávkou vrátil puk Tommimu Koivistovi na ľavý kruh, no ten v obrovskej šanci zaváhal.
     
    51:42
    Tak toto bude asi jedna z najväčších možností pre Fínsko na vyrovnanie. Stefan Lassen dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    49:25
    Ďalší brejk na strane Dánov! Oliver Bjorkstrand ostal zabudnutý fínskymi obrancami. Spracoval si prihrávku na modrej čiare od Jensena Aaba. Bjorkstrand mieril pod vyrážačku, no Husso si to pokryl dobre.
     
    47:02
    Fíni si však pomaly vytvárajú tlak! Nutivaara dostal veľa priestoru na pravej strane, natlačil sa pred bránku. Andersen vyrazil, Kapanen dorážal, následne tam ešte bola aj strela spomedzi kruhov, no Granlund trafil iba do korčule Frederika Storma.
     
    41:25
    Veľká príležitosť pre Dánsko! Nicklas Jensen si spracoval takú žabku od svojho obrancu a šiel sám na brankára Hussa. Trafil mu však priamo do lapačky.
     
    39:11
    Perfektná akcia Fínov! Suomi okamžite vykorčuľovali z obranného pásma, Pesonen milimetrovou prihrávkou našiel Sakariho Manninena, ktorý strieľal z prvej, no vynikajúci Andersen vyrazil.
    37:10 Oliver Bjorkstrand (DEN) - 1:2
     
    37:10
    Dánsko dalo gól!
    Dánsko ide znovu do vedenia! Fíni si nepresne prihrali v útočnom pásme, puk získal Lauridsen, ktorý ho okamžite posúval dopredu na OLIVERA BJORKSTRANDA. Ten už mal rýchlosť, na pravom kruhu ešte naznačil prihrávku dozadu, no následne svižnou strelou možno mierne prekvapil Hussa!
    Asistencia: Oliver Lauridsen.
     
    36:07
    Hansen šikovne prihral pred bránku Jannikovi Hansenovi, ktorý si sklepol puk a ihneď strieľal. Puk skončil na hrudi gólmana Hussa.
    34:33 Sebastian Aho (FIN) - 1:1
     
    34:33
    Fínsko dalo gól!
    Fíni prinášajú v presilovej hre rýchlu odpoveď na inkasovaný gól! Granlund posunul puk medzi kruhy Teräväinenovi, ktorý sa neulakomil a prihral na ľavý kruh SEBASTIANOVI AHOVI a ten prakticky do prázdnej brány skóroval!
    Asistencie. Teuvo Teräväinen, Mikael Granlund.
     
    33:47
    A Fíni majú ideálnu možnosť na vyrovnanie. Jesper Jensen dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
    32:28 Frans Nielsen (DEN) - 0:1
     
    32:28
    Dánsko dalo gól!
    Tak predstavte si to! Dánsko využíva presilovú hru a dostáva sa do vedenia! Jensen Aabo posunul puk na ľavý kruh, kde si prikorčuľoval FRANS NIELSEN, ktorý sa pozrel na bránku, zamieril a trafil perfektne do ľavého horného rohu!
    Asistencie: Jesper Jensen Aabo, Mikkel Boedker.
     
    31:15
    A Dánsko vybojovalo ďalšiu presilovú hru. Sakari Manninen si posedí na trestnej lavici za hákovanie.
     
    27:08
    Prvú presilovku v druhej tretine budú hrať Suomi. Dve minúty za nedovolené bránenie si odsedí Frederik Storm.
     
    24:08
    Bjorkstrand šikovne prihral pred bránku Patrickovi Russellovi, ktorý sa otočil a zakončoval. Husso vyrazil strelu betónmi a následne mali Dáni príležitosť opäť. Philip Larsen poslal od modrej jedovatú strelu, ktorá skončila na žŕdke!
     
    22:47
    Vylúčenie na oboch stranách. Saku Mäenalanen dostáva 2 minúty za hrubosť. Následne dostávajú tresty po dve minúty aj Veli-Matti Savinainen a Nicklas Jensen. Presilovú hru piatich proti štyrom budú hrať Dáni.
     
    21:06
    Hneď na to mali aj domáci dobrú príležitosť. Storm našiel pred bránkou Nichlasa Hardta, ale jeho strela letela tesne vedľa.
     
    20:42
    Granlund peknou prihrávkou medzi kruhy našiel Mira Heiskanena, ktorý šikovne strieľal, ale Andersen je aj v úvode druhej tretiny pozorný.
     
    15:40
    Dáni si vypracovali svojou aktívnou hrou v útočnom pásme vylúčenie na súperovej strane. Mikko Rantanen dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    08:29
    Uvidíme prvú presilovú hru v zápase. Daniel Nielsen si odsedí dve minúty za podrazenie na Aha, ktoré však bolo trošku zbytočné.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 35. Aho (T. Teräväinen, Mikael Granlund), 56. Mikael Granlund (Koivisto, Nutivaara) – 33. Nielsen (Jensen Aabo, Bødker), 38. Bjorkstrand (O. Lauridsen), 59. Hardt (Bødker, Nielsen)


    Fínsko: Husso (Säteri) – Pokka, Heiskanen, Nutivaara, Koivisto, Honka, Kivistö, Riikola – Rantanen (A), Mikael Granlund (C), Kapanen – T. Teräväinen, Aho (A), Savinainen – Manninen, Suomela, Palola – Anttila, Pesonen, Mäenalanen – Jormakka.
    Dánsko: Andersen (Dahm) – Jensen Aabo, O. Lauridsen, Lassen, Larsen, Nicholas Jensen, Nielsen – Bjorkstrand, Nielsen, Bødker – Hardt (A), Regin, Storm (C) – Hansen, Jensen, Nicklas Jensen – Madsen, Jakobsen (A), Russell – Christensen.

    Rozhodca: Timothy Mayer (USA), Tobias Wehrli (SUI) – Dustin McCrank (CAN), Peter Šefčík (SVK)