Švajčiarsko – Bielorusko 5:2 (kon.) | Nemecko – J. Kórea 6:1 (kon.) | Švédsko – Rakúsko 7:0 (kon.)
Fínsko – Dánsko 2:3 (kon.)
koniec
Švédsko
7:0 (2:0, 3:0, 2:0)
Rakúsko
Streda 09.05.2018, 20:15Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je na konci. Švédski hokejisti úplne jednoznačne potvrdili úlohu favorita a zaslúžene si vylepšujú štatistiky i bodový zisk. Rakúsko sa nezmohlo ani na čestný gól, aj keď musíme uznať, že v prvej tretine na neho malo viacero šancí. (22:28:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:07
    Gustafsson si nakorčuľoval medzi kruhy a prudko vystrelil, ale brankár Madlener nemal zakrytý výhľad a puk dobre videl. Zaskočiť ho preto nemohol.
     
    58:20
    Rakúšania teraz napádali rozohrávku súpera, čo svedčí o tom, že by ešte radi dosiahli aspoň čestný gól. Švédi si však na všetko dávajú veľký pozor.
     
    58:09
    Rakúsko bolo prichytené v ofsajde. Dostal sa doň Rauchenwald a vhadzovať sa bude v strenom pásme.
     
    58:00
    "Vláčik" v podaní obrovskej ľudskej reťaze obchádza celý štadión. Diváci na tribúne sa naozaj bavia.
     
    57:07
    Vylúčený Unterweger je späť na hracej ploche. Rakúsko hrá v plnom počte.
     
    57:00
    Fanúšikovia sa aj naďalej vynikajúco bránia. Na ľadovej ploche sa nedeje vôbec nič, tri minúty pred koncom čakáme asi už iba na sirénu.
     
    56:30
    Chvíľku síce boli Švédi v útoku, ale nevystrelili a Rakúsko teraz puk opätovne vyhodilo cez všetky čiary.
     
    55:45
    Rakúsku sa puk podarilo popri mantineli vyhodiť do bezpečia. Hokejisti v červených dresoch si na chvíľku môžu vydýchnuť.
     
    55:07
    Fanúšikovia v Royal Arene vytvorili "vláčik" a bavia sa za zvukov hudby. Je veľmi sympatické, že spolu si výbornú atmosféru užívajú Švédi aj Rakúšania.
     
    55:07
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Clements Unterweger – 2 min., hákovanie).
    53:59 Magnus Pääjärvi (SWE) - 7:0
     
    53:59
    Švédsko dalo gól!
    Švédi prešli na opačnú polovicu klziska a nenápadne zvýšili na 7:0. MAGNUS PÄÄJÄRVI vystrelil spomedzi kruhov presne k pravej žrdi. Asistencie: Johan Larsson, John Klingberg.
     
    53:26
    Ganahl ešte raz strieľal, teraz z ľavej strany a tvrdšie, ale ani tentokrát z toho nič nebolo. Rakúsko nevie dať ani čestný gól.
     
    53:00
    Švédsky brankár je poriadne nerozchytaný, pretože v zápase nemal takmer žiadnu prácu. Na posledných 7 minút sa však už špeciálne rozcvičovať nepotrebuje.
     
    52:49
    Rakúsko to skúsilo aj po prechode modrou čiarou. Z ľavej strany od mantinelu vystrelil Ganahl, ale Nilssona nemohol prekvapiť.
     
    51:36
    Rakúsko sa až proti plnému počtu hráčov súpera vrátilo do útoku. V zakončení to skúsil Viveiros, ale Nilsson si poradil a vypýtal komerčnú pauzu.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 10. Kempe (H. Lindholm), 18. Janmark (Rakell), 23. Rakell (Zibanejad, Janmark), 29. Rakell, 30. Nyquist (Kempe), 48. Zibanejad, 54. Pääjärvi (Jo. Larsson, J. Klingberg)


    Švédsko: A. Nilsson (Hellberg) – A. Larsson, Ekman-Larsson (A), J. Klingberg (A), H. Lindholm, Wikstrand, E. Gustafsson – Janmark, Zibanejad, Rakell – Nyquist, Backlund (C), Kempe – Everberg, Jo. Larsson, Pääjärvi – L. Andersson, J. de La Rose.
    Rakúsko: Madlener (Kickert) – Unterweger, S. Ulmer, Heinrich, Schumnig, Viveiros, Schlacher, Altmann – Lebler (A), Hundertpfund (C), Ganahl (A) – M. Raffl, Komarek, Schneider – Zwerger, Rauchenwald, Haudum – Spannring, Obrist, Peter.

    Rozhodca: Kubuš (SVK), Schukies – Kohlmuller (GER), Sormunen (FIN)