Švajčiarsko – Bielorusko 5:2 (kon.) | Nemecko – J. Kórea 6:1 (kon.) | Švédsko – Rakúsko 7:0 (kon.)
Fínsko – Dánsko 2:3 (kon.)
koniec
Fínsko
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Dánsko
Streda 09.05.2018, 20:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:01 Nichlas Hardt (DEN) - 2:3
     
    58:01
    Dánsko dalo gól!
    Dáni využívajú túto presilovku a opäť idú do vedenia! Nielsen prihral na pravý kruh Boedkerovi, ktorý si počkal na správny moment a naservíroval pred bránku NICHLASOVI HARDTOVI, ktorý už len jednoduchou dorážkou poslal puk do bránky!
    Asistencie: Mikkel Boedker, Frans Nielsen.
    55:50 Mikael Granlund (FIN) - 2:2
     
    55:50
    Fínsko dalo gól!
    Dáni už nedokázali odolať mohutnému fínskemu tlaku a inkasovali. Koivisto si spracoval prihrávku na pravom kruhu a posunul puk pred bránku MIKAELOVI GRANLUNDOVI, ktorý šikovnou dorážkou skóroval.
    Asistencie: Tommi Koivisto, Markus Nutivaara.
    37:10 Oliver Bjorkstrand (DEN) - 1:2
     
    37:10
    Dánsko dalo gól!
    Dánsko ide znovu do vedenia! Fíni si nepresne prihrali v útočnom pásme, puk získal Lauridsen, ktorý ho okamžite posúval dopredu na OLIVERA BJORKSTRANDA. Ten už mal rýchlosť, na pravom kruhu ešte naznačil prihrávku dozadu, no následne svižnou strelou možno mierne prekvapil Hussa!
    Asistencia: Oliver Lauridsen.
    34:33 Sebastian Aho (FIN) - 1:1
     
    34:33
    Fínsko dalo gól!
    Fíni prinášajú v presilovej hre rýchlu odpoveď na inkasovaný gól! Granlund posunul puk medzi kruhy Teräväinenovi, ktorý sa neulakomil a prihral na ľavý kruh SEBASTIANOVI AHOVI a ten prakticky do prázdnej brány skóroval!
    Asistencie. Teuvo Teräväinen, Mikael Granlund.
    32:28 Frans Nielsen (DEN) - 0:1
     
    32:28
    Dánsko dalo gól!
    Tak predstavte si to! Dánsko využíva presilovú hru a dostáva sa do vedenia! Jensen Aabo posunul puk na ľavý kruh, kde si prikorčuľoval FRANS NIELSEN, ktorý sa pozrel na bránku, zamieril a trafil perfektne do ľavého horného rohu!
    Asistencie: Jesper Jensen Aabo, Mikkel Boedker.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 35. Aho (T. Teräväinen, Mikael Granlund), 56. Mikael Granlund (Koivisto, Nutivaara) – 33. Nielsen (Jensen Aabo, Bødker), 38. Bjorkstrand (O. Lauridsen), 59. Hardt (Bødker, Nielsen)


    Fínsko: Husso (Säteri) – Pokka, Heiskanen, Nutivaara, Koivisto, Honka, Kivistö, Riikola – Rantanen (A), Mikael Granlund (C), Kapanen – T. Teräväinen, Aho (A), Savinainen – Manninen, Suomela, Palola – Anttila, Pesonen, Mäenalanen – Jormakka.
    Dánsko: Andersen (Dahm) – Jensen Aabo, O. Lauridsen, Lassen, Larsen, Nicholas Jensen, Nielsen – Bjorkstrand, Nielsen, Bødker – Hardt (A), Regin, Storm (C) – Hansen, Jensen, Nicklas Jensen – Madsen, Jakobsen (A), Russell – Christensen.

    Rozhodca: Timothy Mayer (USA), Tobias Wehrli (SUI) – Dustin McCrank (CAN), Peter Šefčík (SVK)