Salzburg – Lazio 4:1 (kon.) | Lisabon – Atlético Madrid 1:0 (kon.) | CSKA Moskva – Arsenal 2:2 (kon.)
Marseille – Lipsko 5:2 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
2:2 (1:0)
Arsenal FC
Štvrtok 12.04.2018, 21:05 • VEB Arena, Moskva • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá CSKA Moskva a Arsenal FC. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:05.

    Dnešným dňom pokračujú odvety v rámci štvrťfinále Európske ligy. VEB Arena bude svedkami konfrontácie ruského a anglického futbalu. Domáci celok CSKA Moskva sa pokúsi o malý zázrak, pretože v prom zápase v Londýne prehral s Arsenalom 1:4 a tak je na pokraji vypadnutia.

    V štvrťfinále sa proti sebe postavili celky, ktoré boli favorizované na celkové prvenstvo v Európskej lige. Veľmi sledované stretnutie napokon lepšie dopadlo pre Arsenal, pretože anglický celok zvládol svoje stretnutie oveľa lepšie, keď doma zvládol famózne prvý polčas, ktorý vyhral výsledkom 4:1 a je tak jednou nohou v semifinále. Vo futbale je však možné všetko, čo cez týždeň potvrdil nejeden zápas. Preto sa ešte určite oplatí sledovať aj toto odvetné stretnutie.

    Zápas vám z pozície komentátora sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – V. Berezuckij, A. Berezuckij, Ignaševič – Nababkin, Golovin, Bistrović, Dzagojev, Kučajev – Čalov, A. Musa

    Náhradníci: Pomazun – Vitinho, Chosonov, G. Milanov, B. Natcho, Ščennikov, Žamaletdinov

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Ramsey, Elneny, Wilshere – Welbeck, Özil – A. Lacazette

    Náhradníci: Macey – Holding, Chambers, Iwobi, Kolašinac, Mertesacker, Nketiah

    Rozhodca: Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller (všetci Nemecko)
     
    Príjemný večer s Európskou ligou prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku odvetného štvrťfinálového zápasu medzi mužstvami CSKA Moskva a Arsenal FC už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov.

    Prvé stretnutie v Londýne lepšie dopadlo pre kanonierov, ktorí ovládli toto stretnutie výsledkom 4:1 a tak sú už jednou nohou v semifinále. V poslednej dobe sa však vo futbale ukazuje, že každé stretnutie je úplne iné a stať sa môže ešte čokoľvek. Určite nás tak vo VEB Arene v Moskve čaká ešte zaujímavé stretnutie. Z pozície rozhodcov ho povedú páni z Nemecka a to konkrétne Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller.

    V dejisku stretnutia je tak už všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia. Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom. Ruský celok má teda pred sebou veľmi náročnú úlohu.
     
    2
    Domáci teda na nič nečakajú a okamžite sa skúšali prebojovať až na útočnú polovicu. To sa im však nevydarilo podľa predstáv a tak sa k lopte dostal londýnsky celok. Arsenal sa naopak nemá kam ponáhľať.
     
    3
    Hostia chybovali v kombinácii a po strate lopty sa tak do útoku dostal ich súper. Boli sme svedkami centrovanej lopty pred bránu Arsenalu, ale lopta doputovala iba k brankárovi Čechovi.
     
    4
    Sledovali sme prvý útočný výpad zo strany hostí. K lopte sa dostal Bellerín, ktorý sa snažil odcentrovať pred bránu domácich. To sa mu napokon nepodarilo a Akinfejev sa už pripravuje k odkopu od brány.
     
    5
    Ruský celok sa aj naďalej snaží o útočné výpady, ale domáci v úvode zápasu chybujú často vo svojej kombinácii. Lopta je tak znova na kopačkách hostí, ktorí sa takisto snažia útočiť.
     
    6
    Postupne sa hostia dostali až na dostrel domácej brány, ale Lacazettovi nevyšiel individuálny prienik a tak Arsenal loptu stráca. Okamžite tak idú dopredu domáci futbalisti.
     
    7
    Aj domáci Nababkin sa pokúsil o individuálnu akciu, ale ani on nič nebezpečného nevymyslel. Chvíľu ešte domáci kombinovali na útočnej polovici, ale lopta je už v držaní ich súpera.
     
    8
    Hostia po chybnej prihrávke stratili lopty a tak sme sledovali ďalší rýchly brejk domáceho celku. Kučajev centroval až do pokutového územia, ale Koscielny upratal hlavou loptu do bezpečia.
     
    9
    Od úvodného výkopu sledujeme vysoké nasadenie oboch tímov. Aktéri tohto zápasu sa snažia hrať ofenzívny futbal a tak sa ešte určite budeme mať na čo pozerať.
     
    10
    Útok hosťujúceho celku teraz potiahol obranca Bellerín, ale jeho následná prihrávka pred pokutové územie už nikoho z jeho spoluhráčov nenašla a tak sa Arsenal vracia späť na svoju polovicu.
     
    11
    Domáci získali celkom zaujímavý priamy kop v tesnej blízkosti brány svojho dnešného súpera. K jeho realizácii sa odhodlal Dzagojev, ale centrovaná lopta doputovala iba k obrancom Arsenalu.
     
    12
    Na ďalší útok domácich sme však dlho čakať nemuseli. Postarala sa oň útočná dvojica Čalov a Musa, ale napokon sme boli svedkami iba nepresnej kombinácie z ich strany. Hostia tak teda mohli ostať pokojní.
     
    13
    Pomaličky sa začína stupňovať tlak domáceho celku. Dzagojev sa dostal k lopte a pokúšal sa ju centrom poslať pred bránu hostí, ale jeho pokus bol veľmi nepresný a Čech tak nezasahoval ani v tomto prípade.
     
    14
    Loptu tak majú teraz vo svojej moci hostia, ktorí sa však nemajú kam ponáhľať a tak kombinujú v zadných radoch. Postupnými prihrávkami sa však snažia o prienik smerom dopredu.
     
    15
    Teraz sa však do kombinácie hosťujúceho celku zapája aj brankár Čech. Arsenal sa tak pochopiteľne nikam neponáhľa a snaží sa čo najdlhšie podržať loptu na svojich kopačkách.
     
    16
    Obraz hry sa v týchto chvíľach nijak nemení, aj naďalej sú pri lopte hostia. Ruský celok sa snaží o vysoké napádanie, ale hostia zatiaľ výrazné chyby vo svojej kombinácii nerobia.
     
    17
    Budeme svedkami prvého rohového kopu v tomto zápase. Bellerín zachytil nepresnú prihrávku a následne sa snažil založiť útočnú akciu svojho celku. Centrovanú loptu pred bránu teda obrana CSKA posiela na rohový kop.
     
    18
    Rohový kop však žiadnu zaujímavú situácii nepriniesol. Domáci sa ubránili bez problémov a môžu sa pokúsiť niečo zaujímavé vymyslieť. Momentálne však majú problém s prechodom do útoku.
     
    19
    Zo strany domácich prišiel len nedovolený zákrok a tak hostia získali priamy kop. Do pokutového územia sa snažil odcentrovať Özil, ale jeho pokus nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov.
     
    20
    Aj naďalej sú pri lopte hostia. Stále však čakáme na prvú vážnejšiu situáciu v tomto zápase, ktorá by tak stretnutie výrazne oživila. Oba celky sa po zisku lopty snažia hrať aktívne, ale defenzívy stále pevne odolávajú.
     
    21
    K strele z väčšej vzdialenosti sa odhodlal Bistrović, ale jeho pokus bol veľmi nepresný a bránu Arsenalu nijak neohrozil. Čech sa tak už pripravuje odkopu od svojej brány.
     
    22
    Pomaly sa naplní prvá polovica tohto polčasu, stále čakáme na prvú vážnejšiu situáciu pred jednou či druhou bránou. Aktívnejším dojmom však pôsobí Arsenal, ale ani hostia ešte žiadnu zaujímavú koncovku nevymysleli.
     
    23
    Lacazette vyslal center pred bránu domácich, ale lopta doputovala len do rukavíc brankára Akinfejeva. Kapitán domácich tak už poslal loptu na svojich spoluhráčov.
     
    24
    CSKA zatiaľ kombinuje len na svojej polovici. Hostia dobre bránia stred poľa a držia tak hru ďaleko od svojej brány. Domácim by veľmi pomohlo, keby čo najskôr skórovali.
     
    25
    Do rýchleho protiútoky sa dostali hostia, ale ani teraz sme nič zaujímavého nevideli. Monreal vyprodukoval iba nepresnú prihrávku, ktorá sa dostala k obrane domáceho tímu.
     
    26
    Prvá zaujímavá situácia v tomto zápase! Arsenal prenikol až do pokutového územia, Lacazette si prebral výbornú prihrávku a následne sa pokúsil o strelu, ale trafil len obrancu domácich. Hostia však získavajú rohový kop.
     
    27
    Ani tento rohový kop však nebol nijak výnimočný, domáci sa ubránili bez problémov, pretože zo strany hostí prišiel iba útočný faul. CSKA tak získava loptu na svoje kopačky.
     
    28
    Domácim sa však stále nedarí v útočnej fáze a tak je ich prechod smerom dopredu veľmi pomalý a neefektívny. Londýnsky celok je tak stále bližšie k semifinále, ale ešte nepredbiehajme.
     
    29
    Lopta je momentálne v moci domáceho tímu, ale ruský celok stále neprenikol ďalej ako po stred ihriska. Arsenal navyše vysoko napáda rozohrávku domácich.
     
    30
    Domáci už loptu po chybnej prihrávke stratili a tak je lopta na kopačkách hostí. Arsenal však presúva kombináciu na svoju polovicu, hostia sa nemajú kam ponáhľať.
     
    31
    Momentálne môžeme hovoriť o vyrovnanom obraze hry, pretože lopta putuje od jedného celku k druhému. Arsenal je však v útoku nebezpečnejší ako domáci futbalisti.
     
    32
    Hostia získali po nedovolenom zákroku priamy kop na útočnej polovici, ale žiadnu zaujímavú situáciu sme nevideli. Domáci zblokovali centrovanú loptu do bezpečia a následne si prevzali loptu na svoje kopačky.
     
    33
    Ani rýchly útočný výpad domácich zmenu skóre nepriniesol a tak to bude odkop od hosťujúcej brány. Čech sa so svojim odkopom nikam neponáhľa.
     
    34
    Pomaly sa už blíži aj záver prvého polčas, presný zásah sme ešte nevideli. Aj naďalej je to tak v súčte týchto zápasov 4:1 pre Arsenal, čo posúva teda ďalej londýnsky celok.
     
    35
    Pred bránou domácich sa črtala veľmi nebezpečná situácia. Welbeck dobre vnikol do pokutového územia a následne posielal loptu pred bránu na Ramseyho, ale ten nestihol túto prihrávku zachytiť a tak si domáci mohli vydýchnuť.
     
    36
    K záveru prvého dejstva sa striedajú útočné výpady na oboch stranách, ale zatiaľ obe defenzívy odolávajú, aj keď je to niekedy so šťastím, ako je tomu na domácej strane.
     
    37
    Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Alan Dzagojev, prichádza Vitinho.
     
    38
    Domáci tréner musel už v prvom polčase siahnuť k vynútenej zmene. Práve CSKA je teraz pri lopte a tak sa už domáci celok snaží o prienik na útočnú polovicu.
     
    39
    CSKA Moskva dala gól!
    Nečakane prichádza prvý gól tohto stretnutia! Domácim futbalistom sa teraz podarilo udržať sa na útočnej polovici a do pokutového územia hostí prišiel presný center na Nababkina, ktorého hlavičku dokázal Čech výborne vyraziť, ale k odrazenej lopte sa dostal nikým nekrytý FJODOR ČALOV a ten už poslal loptu do siete – 1:0!
    39. Fjodor Čalov (CSK) - 1:0
     
    40
    Do konca prvého dejstva ostáva ešte 5 minút, domáci razom ožili. Znížili tak náskok súpera, ale aj tak je pred nimi stále ešte veľmi náročná úloha. Čaká nás teda ešte zaujímavé stretnutie.
     
    41
    Ruský celok je momentálne v držaní lopty a postupnými prihrávkami sa presúva na dostrel brány svojho súpera. Hostia sa tak zrejme budú snažiť do konca polčasu neinkasovať a zrejme už moc útočiť nebudú.
     
    42
    Bistrović to teraz skúsil z väčšej vzdialenosti, lopta však tesne míňa bránu hostí. Čech teda zasahovať nemusel, loptu uvedie do hry svojim výkopom.
     
    43
    Arsenal teraz kombinuje na svojej polovici a nikam sa neponáhľa. Ako som spomínal, londýnsky celok sa bude snažiť už neinkasovať a zrejme svoje zbrane vytasí v druhom polčase.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už napĺňa. Uvidíme, či ešte niečo nastaví hlavný rozhodca tohto zápasu Felix Zwayer z Nemecka.
     
    45
    Napokon sa nastavujú až 4 minúty! Predsa len sa muselo viackrát ošetrovať, padol už aj jeden gól a boli sme svedkami aj striedania.
     
    45+1
    Domácim sa podarilo preniknúť až do pokutového územia, Musa padol na zem a dožadoval sa pokutového kopu. Felix Zwayer však všetko dobre videl a nechal hru plynúť ďalej.
     
    45+2
    Ešte trval menší tlak ruského celku, ale Arsenal sa pohodlne ubránili a ešte sna snaží o prienik na útočnú polovicu. Domáci sa tak musia vrátiť späť na svoje územie.
     
    45+3
    Hostia však teraz v útoku nič zaujímavého nevymysleli a tak to ešte dopredu skúšajú domáci futbalisti. Arsenal sa však bráni úspešne, aj keď pri tom inkasovanom góle to bolo jasné zlyhanie obrany.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončilo sa teda prvé dejstvo tohto odvetného stretnutia medzi CSKA Moskva a Arsenalom. Po prvom polčase vyhrávajú domáci 1:0 zásluhou Čalova, ktorý využil v pokutovom území veľké zaváhanie hosťujúcej obrany a tak ruský celok znížil stav tohto dvojzápasu na 2:4! Aktívnejšie však hrali hostia, ktorí domácich k ničomu nepustili, ale to veľké zaváhanie im spravilo menšie komplikácie.

    Uvidíme teda, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 22:10!
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už teda naplno rozbehol. K lopte sa teraz dostáva domáci celok, ktorý má stále pred sebou náročnú úlohu. Uvidíme teda, čo nám oba celky v tomto dejstve ponúknu.
     
    47
    Ruský celok napokon loptu tiež rýchlo stráca a tak momentálne kombinujú na svojej polovici futbalisti Arsenalu. Hostia sa nemajú kam ponáhľať a snažia sa hrať s loptou čo najdlhšie.
     
    48
    Úvod druhého dejstva sa nesie v znamení nepresností na oboch stranách, čo domácim teda určite nevyhovuje. Ruskému tímu sa nedarilo v útočnej fáze ani v prvom polčase.
     
    50
    CSKA Moskva dala gól!
    Nuž a dráma je po druhej veľkej chybe hosťujúcej defenzívy na svete! Domáci sa dostali do rýchleho protiútoku a na bránu Arsenalu smerovala veľmi nebezpečná strela od Golovina, ktorú Čech napokon dokázal zneškodniť. Znova však prišla v zápätí chyba obrany londýnskeho celku, keď si obrana nepostrážila dobiehajúceho KIRILLA NABABKINA a ten upratal loptu do siete – 2:0!
    50. Kirill Nababkin (CSK) - 2:0
     
    51
    Máme sa tak určite na čo tešiť! Ruskému celku stačí už len jeden gól a stane sa postupujúcim tímom. Arsenal však vôbec nehrá zle, ale dve veľké chyby v obrane môžu londýnsky celok veľmi mrzieť.
     
    52
    CSKA je teraz pri lopte a máme tak možnosť sledovať tlak domáceho celku, ktorý stále narastá. Domáci teda cíti veľkú šancu na ďalší gól, defenzíva hosťujúceho celku si už musí na podobné zaváhania dávať pozor.
     
    53
    Vynikajúci brankár Čech zachránil svoj celok! Golovin zahrával priamy kop a odhodlal sa k priamej strele na bránu. Pokus domáceho futbalistu bol veľmi nebezpečný, ale hosťujúci brankár loptu výborne vyrazil na rohový kop.
     
    54
    Rohový kop však nič zaujímavého nepriniesol a k lopte sa tak už dostáva Arsenal. Posledné zápasy v pohárovej Európe nám teda prinášajú veľké prekvapenia, o to ďalšie sa teraz snaží ruský celok.
     
    55
    Loptu držia teraz na svojich kopačkách hostia a nikam sa neponáhľajú. Arsenal sa snaží upokojiť hru, pretože zo strany domácich začal prichádzať veľký nápor.
     
    56
    Arsenal sa už postupne presúva na útočnú polovicu a snaží sa tak niečo zaujímavé vymyslieť. Keby sa anglickému celku podarilo skórovať, bolo by to hneď veselšie.
     
    57
    A to sa hosťom aj podarilo, ale gól neplatí! Elneny poslal loptu do siete z jasného ofsajdu a tak táto jeho gólová hlavička uznaná nie je.
     
    58
    Momentálne pribiehať veľký boj o loptu z oboch strán, tempo hry tak začína upadať. To však hosťujúcemu celku určite nevadí, aj naďalej postupuje ďalej Arsenal.
     
    59
    K lopte sa dostáva domáci celok, ktorý sa už teda snaží o prechod na útočnú polovicu. Hostia však dobre bránia svoje územie, už si nemôžu dovoliť žiadne zaváhanie.
     
    60
    Hodina z tejto hry už je minulosťou, celkové skóre tohto dvojzápasu je 3:4 z pohľadu domácich. Aj naďalej je tak postupujúcim celkom Arsenal, stať sa však môže naozaj čokoľvek.
     
    61
    Center pred bránu hostí teraz vysielal Golovin, ale lopta doputovala iba do rukavíc brankára Čecha. Arsenal tak kombinuje na svojej území, nikam sa neponáhľa.
     
    62
    Útočné výpady sa však znova začínajú striedať na oboch stranách, hostia sa teda takisto snažia o gólový zápis, ktorý by posilnil ich šance na postup. Uvidíme, čo všetko nás dnes ešte čaká pri sledovaní tohto zápasu.
     
    63
    Pred domácu bránu sa teraz snažil poslať center Monreal, ale ani jeho pokus nebol presný a obrana CSKA si túto loptu bezpečne postrážila. Arsenal sa tak vracia späť na svoju polovicu.
     
    65
    Čas sa domácim začína pomaličky krátiť, ale ešte netreba robiť paniku. Hostia sa však nesústreďujú len na bránenie, pokúšajú sa o strelenie gólu. Odveta im teda zatiaľ z hľadiska gólov nevychádza, ale hostia za domácim nijak čo sa týka hry nezaostávajú.
     
    66
    Oba celky však teraz často strácajú lopty a tak sme už dlhšiu dobu nič zaujímavého nevideli. Arsenalu to však určite vyhovuje, skóre hrá v jeho prospech.
     
    67
    Na strane hostí sa už schyľuje k prvej výmene. Práve striedania by mohli priniesť nejaké to oživenie do hry.
     
    68
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Jack Wilshere, prichádza Calum Chambers.
     
    69
    Arsenal kombinuje na svojej polovici, domáci sa snažia o vysoké napádanie. Postupom času sa dá očakávať, že CSKA začne aj v útoku viacej riskovať.
     
    70
    Domáci sa postupne presunuli až do pokutového územia, ale všetky nebezpečné prihrávky si obrana súpera postrážila. K lopte sa teraz dostáva brankár Akinfejev, ktorý už posiela svojich spoluhráčov smerom dopredu.
     
    71
    Takmer sme boli svedkami tretieho gólu domácich futbalistov! Ignaševič sa dostal k odrazenej lopte a spoza pokutového územia vyslal parádnu strelu, ktorá len tesne minula bránu hostí. Arsenal mal obrovské šťastie.
    71. Sergej Ignaševič (CSK)
     
    72
    Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Kristijan Bistrović, prichádza Bibras Natcho.
     
    73
    Tlak domácich futbalistom pokračuje ďalej, zrejme už podobný obraz hry uvidíme až do konca druhého polčasu. Teraz je určite ťažké povedať, kto z tejto dvojice postúpi ďalej.
     
    74
    CSKA si však musí dávať pozor aj na rýchle protiútoky svojho súpera. Arsenal založil nebezpečný brejk a po ruke domácich futbalistov získava priamy kop na útočnej polovici.
     
    75
    Priamy kop si zobral na starosť Özil, ale jeho centrovaná lopta pred pokutové územie nenašla nikoho z jeho spoluhráčov. Uvidíme, čo teraz vymyslia domáci futbalisti.
     
    75
    Arsenal FC dal gól!
    Hostia dávajú svoj prvý gól v tomto zápase a približujú sa tak k postupu! Arsenal zachytil zlú rozohrávku domácich futbalistov a okamžite sa hostia vydali smerom dopredu, do pokutového územia sa dostala presná prihrávka na DANNYHO WELBECKA a ten rutinérskym spôsobom prekonal Akinfejev – 2:1!
    75. Danny Welbeck (ARS) - 2:1
     
    76
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Alex Iwobi.
     
    77
    Ruský celok tak má pred sebou stále náročnú situáciu. Postupová matematika teraz hovorí jasne, domáci musia dať tri góly, ak chcú postúpiť ďalej.
     
    78
    CSKA je však teraz častejšie pri lopte a domáci sa snažia o prechod na útočnú polovicu. Londýnsky celok sa však bráni úspešne a súpera do ničoho nepúšťa.
     
    79
    Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Fjodor Čalov, prichádza Georgi Milanov.
     
    80
    Do konca druhého polčasu ostáva 10 minút, určite však ešte aj nejaký ten nastavený čas. Stále sú však bližšie k postupu futbalisti Arsenalu, ale ešte nás čaká dramatický záver tohto stretnutia.
     
    81
    Domácim sa teraz nedarí v prechode do útoku, defenzíva súpera je veľmi pozorná. Ruský celok sa však stále nevzdáva, pokúša sa pridať ďalší gól do siete Petra Čecha.
     
    82
    Ruský tím zahrával rohový kop, ale pred bránou hostí sa jeden z domácich futbalistov previnil rukou. K lopte sa tak dostáva Arsenal, ktorý sa nemá kam ponáhľať.
     
    83
    Tlak zo strany domácich však prebieha naďalej, ale šance stále neprichádzajú. Celkovo ich toľko domáci nemali, dva góly dosiahli po veľkom zaváhaní obrany súpera.
     
    84
    Dopredu sa však teraz dostali hostia a Özil v pokutovom území domácich vybojoval pre svoj celok rohový kop. Arsenal tak teraz určite bude naťahovať čas.
     
    85
    Rohový kop nič zaujímavého neponúkol, domáci získavajú loptu späť na svoje kopačky. Čas sa však ruskému tímu začína krátiť, Arsenal sa približuje k postupu.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Alexandr Golovin (CSKA Moskva).
     
    87
    Zaujímavé situácie teraz nesledujeme ani na jednej strane. K lopte sa dostávajú hostia a snažia sa čo najdlhšie kombinovať na súperovej polovici.
     
    88
    Veľa nechýbalo a hostia mohli už definitívne rozhodnúť! V pokutovom území sa dostal k lopte Iwobi, ale zbytočne uponáhľal svoje zakončenie a lopta napokon tesne míňa bránu domáceho celku.
     
    89
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa už čoskoro naplní. Uvidíme, koľko teda ešte nastaví hlavný rozhodca Felix Zwayer. S domácimi futbalistami to však už nevyzerá dobre.
     
    90
    Napokon sa nastavujú ešte 3 minúty!
     
    90+1
    Do veľkej šance sa teraz dostal Welbeck, ale ani jemu sa nepodarilo vyrovnať stav stretnutia! Proti bol brankár domácich Akinfejev, ktorý si výborne poradil so zakončením futbalistu Arsenalu.
     
    90+2
    Arsenal FC dal gól!
    Predsa len sa hostia dočkali vyrovnávajúceho gólu! Domáci ešte skúsili zariskovať a vyrazili vo veľkom počte smerom dopredu. Loptu však napokon ruský celok stratil a tak Arsenal išiel do rýchleho protiútoku, po ktorom sa pred bránu domácich dostal AARON RAMSEY a presnou strelou prekonal Akinfejeva – 2:2!
    90+2. Aaron Ramsey (ARS) - 2:2
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Napokon sme v druhom polčase videli ešte tri góly. Domáci siahali po senzácii, pretože v 50. minúte poslal CSKA do vedenia 2:0 Nababkin a tak sa postaral ešte o veľkú drámu. V 75.minúte však znížil Welbeck a už bolo teda viac menej o osude rozhodnuté. V nastavenom čase ešte hostia vyrovnali zásluhou Ramseyho a tak postupujú do semifinále po celkovom skóre 6:3.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (23:02:07)

    Miroslav Revaj

    Góly: 39. Čalov, 50. Nababkin – 75. Welbeck, 90+2. Ramsey

    Karty:   86. Golovin (CSK)


    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – V. Berezuckij, A. Berezuckij, Ignaševič – Nababkin, Golovin, Bistrović (72. B. Natcho), Dzagojev (37. Vitinho), Kučajev – Čalov (79. G. Milanov), A. Musa.
    Náhradníci: Pomazun – Vitinho, Chosonov, G. Milanov, B. Natcho, Ščennikov, Žamaletdinov.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Ramsey, Elneny, Wilshere (68. Chambers) – Welbeck, Özil – A. Lacazette (76. Iwobi).
    Náhradníci: Macey – Holding, Chambers, Iwobi, Kolašinac, Mertesacker, Nketiah.

    Rozhodca: Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller (všetci Nemecko)
    05.04.2018
    Arsenal - CSKA Moskva 4:1

    Góly: 9. Ramsey, 23. A. Lacazette (pen.), 28. Ramsey, 35. A. Lacazette – 15. Golovin

    Karty:   57. Xhaka (ARS), 78. Bellerín (ARS) – 31. Dzagojev (CSK), 51. A. Musa (CSK), 58. Ščennikov (CSK), 76. Akinfejev (CSK)

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 11:14.