Salzburg – Lazio 4:1 (kon.) | Lisabon – Atlético Madrid 1:0 (kon.) | CSKA Moskva – Arsenal 2:2 (kon.)
Marseille – Lipsko 5:2 (kon.)
koniec
Sporting Lisabon
1:0 (1:0)
Atlético Madrid
Štvrtok 12.04.2018, 21:05 • Estádio José Alvalade, Lisabon • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Atlético Madrid to napokon zvládlo a postupuje do semifinále Európskej ligy UEFA. Dnes v hlavnom meste Portugalska žiaden oslnivý výkon nepodalo, ale na postup mu stačila aj najtesnejšia prehra. Tú mohol trikrát odvrátiť Antoine Griezmann, no dnes mu nebolo dopriate. Najskôr tesne minul z priameho kopu a následne dvakrát zlyhal zoči-voči Ruiovi Patríciovi. Sporting sa v druhom počasie už do vážnejšej šance nedostal, a tak sa pre neho púť pohárovou Európou končí. Jediný gól dnes strelil Fredy Montero. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem zvyšok večera. (23:06:56)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V samotnom závere duelu dostáva žltú kartu za zdržovanie hry aj slovinský brankár Jan Oblak. Atlético Madrid delia od postupu už len sekundičky.
     
    90+2
    Domáci futbalisti mali výhodu rohového kopu z pravej strany. Jeho exekútorom bol tradične Bruno Fernandes, ale ešte pred zakončením píska Milorad Mažić útočný faul.
     
    90+1
    V prvej minúte nadstaveného času dostáva žltú kartu Rodrigo Battaglia. Ten v hlavičkovom súboji zasiahol Fernanda Torresa do tváre, a tak sa tomuto verdiktu nemôže čudovať.
     
    90
    Striedajúci Radoslav Petrović vystrelil spoza pokutového územia, ale jeho pokus nesmeroval medzi tri žrde brány Atlética Madrid. Medzitým štvrtý rozhodca ukazuje, že sa budú pridávať tri minúty.
     
    89
    Rúben Ribeiro sa teraz ospravedlňuje svojim spoluhráčom za veľmi nepresný center. Po ňom bude nasledovať odkop od brány a Jan Oblak sa určite nebude s rozohrávkou ponáhľať.
     
    88
    Fredy Montero dostal prihrávku do pokutového územia, ale okamžite pri ňom bol Diego Godín. Následne ho vytlačiť mimo streleckých pozícii a poslal loptu do bezpečného priestoru.
     
    87
    Marcos Acuňa teraz nechtiac pristúpil nohu Ángelovi Correovi, ale pozornosti hlavného rozhodcu tento faul unikol. Naopak, Milorad Mažić píska nedovolený zákrok na spomínaného domáceho hráča.
     
    85
    Päť minút do konca riadneho hracieho času a hrá sa ďaleko od brány Jana Oblaka. Ten v druhom polčase musel niekoľkokrát zasahovať, no nebolo to po nejakých veľkých šanciach.
     
    84
    Sporting Lisabon sa aktuálne vôbec nevie presadiť, akoby mu už chýbali sily. Ja len pripomínam, že jeden gól potrebuje streliť aspoň k tomu, aby si vybojoval predĺženie.
    83. Antoine Griezmann (ATM)
     
    83
    Antoine Griezmann zahodil v priebehu 120 sekúnd druhú obrovskú šancu na spečatenie madridského postupu. Opäť sa dostal za obranu súpera, odstavil aj Andrého Pinta, ale tentokrát mieril tesne vedľa pravej žrde.
     
    82
    Na druhej strane sa snažil niečo vymyslieť aktívny Gelson Martins. Centroval z krídelného priestoru, ale v šestnástke súpera nenašiel nikoho v bielo-zelenom drese. Diego Godín a Stefan Savić si poradili.
     
    81
    Mohlo byť rozhodnuté! Antoine Griezmann dostal parádnu kolmú prihrávku za obranú súpera. Dokázal sa vyhnúť ofsajdu, ale zoči-voči Ruiovi Patríciovi neuspel. Portugalský brankár jeho strelu vyrazil nohou.
     
    80
    Posledné striedanie na domácej strane. Jorge Jesus posilňuje ofenzívu, keď na trávnik posiela Seydoua Doumbiu namiesto macedónskeho obrancu Stefana Ristovskeho.
     
    79
    Teraz sledujeme trošku nevýrazný úsek hry. Hrá sa viac-menej v strede ihriska, teda ďaleko od oboch brán. Určite to menej vadí partii okolo trénera Diega Simeoneho.
     
    78
    Atlético Madrid skutočne začína kontrolovať vývoj dvojzápasu. Sporting Lisabon sa v druhom polčase prakticky do žiadnej šance nedostal, ak nerátame zakončenie Fredyho Montera.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 28. Montero

    Karty:   29. Ristovski (SPL), 66. Montero (SPL), 76. B. Fernandes (SPL), 90+1. Battaglia (SPL) – 70. F. Torres (ATM), 90+3. Oblak (ATM)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 16:11.
    Sporting Lisabon: Patrício (C) – Ristovski (80. Doumbia), Coates, A. Pinto, Mathieu (26. Petrović), Acuňa – G. Martins, B. Fernandes, Battaglia, B. Ruiz (71. R. Ribeiro) – Montero.
    Náhradníci: Salin – R. Ribeiro, Petrović, Palhinha, Doumbia, Baldé, Barbosa.

    Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Savić, Godín, Hernández (46. Vrsaljko) – Vitolo (60. Á. Correa), Saúl Ñíguez, Gabi (C), Koke – Griezmann, D. Costa (52. F. Torres).
    Náhradníci: Werner – Partey, F. Torres, Á. Correa, Vrsaljko, Gameiro, J. Giménez.

    Rozhodca: Milorad Mažić – Milovan Ristić, Dalibor Djurdjević (SRB)
    05.04.2018
    Atlético Madrid - Lisabon 2:0

    Góly: 1. Koke, 40. Griezmann

    Karty:   25. Saúl Ñíguez (ATM), 63. Savić (ATM), 81. Koke (ATM) – 56. Coentrão (SPL), 57. Piccini (SPL), 72. Dost (SPL)

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 15:11.