Salzburg – Lazio 4:1 (kon.) | Lisabon – Atlético Madrid 1:0 (kon.) | CSKA Moskva – Arsenal 2:2 (kon.)
Marseille – Lipsko 5:2 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
2:2 (1:0)
Arsenal FC
Štvrtok 12.04.2018, 21:05 • VEB Arena, Moskva • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Napokon sme v druhom polčase videli ešte tri góly. Domáci siahali po senzácii, pretože v 50. minúte poslal CSKA do vedenia 2:0 Nababkin a tak sa postaral ešte o veľkú drámu. V 75.minúte však znížil Welbeck a už bolo teda viac menej o osude rozhodnuté. V nastavenom čase ešte hostia vyrovnali zásluhou Ramseyho a tak postupujú do semifinále po celkovom skóre 6:3.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (23:02:07)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+2. Aaron Ramsey (ARS) - 2:2
     
    90+2
    Arsenal FC dal gól!
    Predsa len sa hostia dočkali vyrovnávajúceho gólu! Domáci ešte skúsili zariskovať a vyrazili vo veľkom počte smerom dopredu. Loptu však napokon ruský celok stratil a tak Arsenal išiel do rýchleho protiútoku, po ktorom sa pred bránu domácich dostal AARON RAMSEY a presnou strelou prekonal Akinfejeva – 2:2!
     
    90+1
    Do veľkej šance sa teraz dostal Welbeck, ale ani jemu sa nepodarilo vyrovnať stav stretnutia! Proti bol brankár domácich Akinfejev, ktorý si výborne poradil so zakončením futbalistu Arsenalu.
     
    90
    Napokon sa nastavujú ešte 3 minúty!
     
    89
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa už čoskoro naplní. Uvidíme, koľko teda ešte nastaví hlavný rozhodca Felix Zwayer. S domácimi futbalistami to však už nevyzerá dobre.
     
    88
    Veľa nechýbalo a hostia mohli už definitívne rozhodnúť! V pokutovom území sa dostal k lopte Iwobi, ale zbytočne uponáhľal svoje zakončenie a lopta napokon tesne míňa bránu domáceho celku.
     
    87
    Zaujímavé situácie teraz nesledujeme ani na jednej strane. K lopte sa dostávajú hostia a snažia sa čo najdlhšie kombinovať na súperovej polovici.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Alexandr Golovin (CSKA Moskva).
     
    85
    Rohový kop nič zaujímavého neponúkol, domáci získavajú loptu späť na svoje kopačky. Čas sa však ruskému tímu začína krátiť, Arsenal sa približuje k postupu.
     
    84
    Dopredu sa však teraz dostali hostia a Özil v pokutovom území domácich vybojoval pre svoj celok rohový kop. Arsenal tak teraz určite bude naťahovať čas.
     
    83
    Tlak zo strany domácich však prebieha naďalej, ale šance stále neprichádzajú. Celkovo ich toľko domáci nemali, dva góly dosiahli po veľkom zaváhaní obrany súpera.
     
    82
    Ruský tím zahrával rohový kop, ale pred bránou hostí sa jeden z domácich futbalistov previnil rukou. K lopte sa tak dostáva Arsenal, ktorý sa nemá kam ponáhľať.
     
    81
    Domácim sa teraz nedarí v prechode do útoku, defenzíva súpera je veľmi pozorná. Ruský celok sa však stále nevzdáva, pokúša sa pridať ďalší gól do siete Petra Čecha.
     
    80
    Do konca druhého polčasu ostáva 10 minút, určite však ešte aj nejaký ten nastavený čas. Stále sú však bližšie k postupu futbalisti Arsenalu, ale ešte nás čaká dramatický záver tohto stretnutia.
     
    79
    Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Fjodor Čalov, prichádza Georgi Milanov.
     
    78
    CSKA je však teraz častejšie pri lopte a domáci sa snažia o prechod na útočnú polovicu. Londýnsky celok sa však bráni úspešne a súpera do ničoho nepúšťa.
     
    77
    Ruský celok tak má pred sebou stále náročnú situáciu. Postupová matematika teraz hovorí jasne, domáci musia dať tri góly, ak chcú postúpiť ďalej.

    Miroslav Revaj

    Góly: 39. Čalov, 50. Nababkin – 75. Welbeck, 90+2. Ramsey

    Karty:   86. Golovin (CSK)


    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – V. Berezuckij, A. Berezuckij, Ignaševič – Nababkin, Golovin, Bistrović (72. B. Natcho), Dzagojev (37. Vitinho), Kučajev – Čalov (79. G. Milanov), A. Musa.
    Náhradníci: Pomazun – Vitinho, Chosonov, G. Milanov, B. Natcho, Ščennikov, Žamaletdinov.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Ramsey, Elneny, Wilshere (68. Chambers) – Welbeck, Özil – A. Lacazette (76. Iwobi).
    Náhradníci: Macey – Holding, Chambers, Iwobi, Kolašinac, Mertesacker, Nketiah.

    Rozhodca: Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller (všetci Nemecko)
    05.04.2018
    Arsenal - CSKA Moskva 4:1

    Góly: 9. Ramsey, 23. A. Lacazette (pen.), 28. Ramsey, 35. A. Lacazette – 15. Golovin

    Karty:   57. Xhaka (ARS), 78. Bellerín (ARS) – 31. Dzagojev (CSK), 51. A. Musa (CSK), 58. Ščennikov (CSK), 76. Akinfejev (CSK)

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 11:14.