Lazio – Salzburg 4:2 (kon.) | Atlético Madrid – Lisabon 2:0 (kon.) | Arsenal – CSKA Moskva 4:1 (kon.)
Lipsko – Marseille 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
4:1 (4:1)
CSKA Moskva
Štvrtok 05.04.2018, 21:05 • Emirates Stadium, Londýn • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti londýnskeho Arsenalu spravili veľmi dôležitý krok na ceste do semifinále Európskej ligy. CSKA Moskva zdolali 4:1, pričom všetky góly padli už v úvodnom dejstve. V tom druhom mali domáci ďalšie šance, najmä Aaron Ramsey mohol niekoľkokrát skompletizovať hattrick, no jeho príležitosti zostali nevyužité. Na druhej strane síce dostal loptu za bránkovú čiaru Alan Dzagojev, ale radosť z gólu mu zobral Roman Slyško, ktorý správne signalizoval ofsajd. Ruský klub má pred odvetou nad čím premýšľať, pretože v nej musí skórovať minimálne trikrát. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:01:20)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Vynikajúci zápas dnes odohral aj Mesut Özil. Nemecký futbalista sa ešte v závere snažil centrom z ľavej strany poslať do šance Dannyho Welbecka, ale našiel len pripraveného Igora Akinfejeva.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca dnešného stretnutia nadstavil tri minúty. V polovici tej prvej zostanú pri lopte hráči Arsenalu, pretože v stredovom kruhu bol faulovaný striedajúci Alex Iwobi.
     
    90
    Domáci teraz ostreľovali pokutové územie súpera centrami z ľavej i pravej strany. Danny Welbeck bol však v šestnástke ako sám vojak v poli, a tak mal veľmi malé šance na úspech.
     
    89
    Na druhej strane sa dostal do zakončenia Pontus Wernbloom. Pekne sa na hranici šestnástky obtočil okolo brániaceho Shkodrana Mustafiho, ale jeho následne zakončenie mierilo vedľa brány Petra Čecha.
     
    88
    Neúnavný Aaron Ramsey sa snažil niečo vymyslieť, no tento raz mu chýbala väčšia podpora spoluhráčov. Aj preto jeho málo dôrazný center bez problémov chytá do rukavíc Igor Akinfejev.
     
    87
    Hostia to skúšali cez ľavú stranu, ale center zblokoval Laurent Koscielny a následne loptu niekoľko metrov do domácej šestnástky vyviezol krajný obranca Héctor Bellerín.
     
    86
    CSKA Moskva sa teraz na dlhší časový úsek dostala k lopte, no kombinuje opäť veľmi ďaleko od miest, odkiaľ sa dávajú góly. Druhý gól by nepochybne ešte zamiešal karty pred odvetou.
     
    85
    Aaron Ramsey pokračuje vo svojom výbornom výkone. Trošku so šťastím sa k nemu dostala prihrávka, myslím od Mohameda Elnenyho, ale následne Walesan mieril ľavačkou vedľa súperovej brány.
     
    84
    Igor Akinfejev teraz podržal svoj tím! Aaron Ramsey krásnym centrom z pravej strany našiel Dannyho Welbecka. Angličan sa presadil cez brániaceho Alexeja Berezuckijho, ale z tesnej blízkosti mieril do ruského gólmana.
     
    83
    Registrujeme posledné striedanie dnešného duelu na Emirates Stadium. Aktívny Ahmed Musa má pre dnešok odpracované a na záverečné minúty ho nahradí Chetag Chosonov.
     
    81
    Hra sa teraz odvíja na polovici domáceho mužstva. CSKA Moskva ale kombinuje ďaleko od brány Petra Čecha, ktorého dnes prekonal iba po parádnom priamom kope Alexandr Golovin.
     
    80
    Pomaly sa dostávame do záverečnej desaťminútovky zápasu. Arsenal mal v druhom polčase niekoľko dobrých šancí, ale zatiaľ sa mu nepodarilo ešte si vylepšiť pozíciu do moskovskej odvety.
     
    79
    Hostia zahrávali priamy kop z ľavej strany. Do zakončenia sa dostal striedajúci Vitinho, ale jeho hlavička mierila nad bránu Petra Čecha. Ten tak bude odkopávať od svojej brány.
     
    78
    Ďalším potrestaným hráčom dnešného zápasu je domáci obranca Héctor Bellerín. Španiel si už dlhšiu dobu o to koledoval a myslím si, že teraz mu Pavel Královec spočítal aj jeho predošlé zákroky.
    77. Aaron Ramsey (ARS)
     
    77
    Veľká smola na domácej strane! Mohamed Elneny posunul loptu na Aarona Ramseyho, ten následne vystrelil pravačkou spoza šestnástky, ale mieril len do ľavej žrde. Od hattricku ho tak delili len centimetre.
     
    76
    Londýnska réžia nám graficky znázornila žltú kartu pre hosťujúceho brankára Igora Akinfejeva. Rus ju dostal zrejme za nešportové správanie, prípadne za nejaké zdržovanie hry.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 9. Ramsey, 23. A. Lacazette (pen.), 28. Ramsey, 35. A. Lacazette – 15. Golovin

    Karty:   57. Xhaka (ARS), 78. Bellerín (ARS) – 31. Dzagojev (CSK), 51. A. Musa (CSK), 58. Ščennikov (CSK), 76. Akinfejev (CSK)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 11:14.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Mchitarjan (61. Iwobi), Ramsey, Xhaka, Wilshere (75. Elneny) – Özil – A. Lacazette (74. Welbeck).
    Náhradníci: Macey – Holding, Iwobi, Chambers, Welbeck, Kolašinac, Elneny.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – A. Berezuckij, Ignaševič, V. Berezuckij, Kučajev, Golovin – B. Natcho (74. G. Milanov), Dzagojev (65. Vitinho), Ščennikov – A. Musa (83. Chosonov), Wernbloom.
    Náhradníci: Pomazun – G. Milanov, Vitinho, Bistrović, Čalov, Žamaletdinov, Chosonov.

    Rozhodca: Pavel Královec – Roman Slyško, Ivo Nadvornik
    Štvrtok 12.04.2018
    CSKA Moskva - Arsenal 2:2

    Góly: 39. Čalov, 50. Nababkin – 75. Welbeck, 90+2. Ramsey

    Karty:   86. Golovin (CSK)