Lazio – Salzburg 4:2 (kon.) | Atlético Madrid – Lisabon 2:0 (kon.) | Arsenal – CSKA Moskva 4:1 (kon.)
Lipsko – Marseille 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
4:1 (4:1)
CSKA Moskva
Štvrtok 05.04.2018, 21:05 • Emirates Stadium, Londýn • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti londýnskeho Arsenalu spravili veľmi dôležitý krok na ceste do semifinále Európskej ligy. CSKA Moskva zdolali 4:1, pričom všetky góly padli už v úvodnom dejstve. V tom druhom mali domáci ďalšie šance, najmä Aaron Ramsey mohol niekoľkokrát skompletizovať hattrick, no jeho príležitosti zostali nevyužité. Na druhej strane síce dostal loptu za bránkovú čiaru Alan Dzagojev, ale radosť z gólu mu zobral Roman Slyško, ktorý správne signalizoval ofsajd. Ruský klub má pred odvetou nad čím premýšľať, pretože v nej musí skórovať minimálne trikrát. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:01:20)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Vynikajúci zápas dnes odohral aj Mesut Özil. Nemecký futbalista sa ešte v závere snažil centrom z ľavej strany poslať do šance Dannyho Welbecka, ale našiel len pripraveného Igora Akinfejeva.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca dnešného stretnutia nadstavil tri minúty. V polovici tej prvej zostanú pri lopte hráči Arsenalu, pretože v stredovom kruhu bol faulovaný striedajúci Alex Iwobi.
     
    90
    Domáci teraz ostreľovali pokutové územie súpera centrami z ľavej i pravej strany. Danny Welbeck bol však v šestnástke ako sám vojak v poli, a tak mal veľmi malé šance na úspech.
     
    89
    Na druhej strane sa dostal do zakončenia Pontus Wernbloom. Pekne sa na hranici šestnástky obtočil okolo brániaceho Shkodrana Mustafiho, ale jeho následne zakončenie mierilo vedľa brány Petra Čecha.
     
    88
    Neúnavný Aaron Ramsey sa snažil niečo vymyslieť, no tento raz mu chýbala väčšia podpora spoluhráčov. Aj preto jeho málo dôrazný center bez problémov chytá do rukavíc Igor Akinfejev.
     
    87
    Hostia to skúšali cez ľavú stranu, ale center zblokoval Laurent Koscielny a následne loptu niekoľko metrov do domácej šestnástky vyviezol krajný obranca Héctor Bellerín.
     
    86
    CSKA Moskva sa teraz na dlhší časový úsek dostala k lopte, no kombinuje opäť veľmi ďaleko od miest, odkiaľ sa dávajú góly. Druhý gól by nepochybne ešte zamiešal karty pred odvetou.
     
    85
    Aaron Ramsey pokračuje vo svojom výbornom výkone. Trošku so šťastím sa k nemu dostala prihrávka, myslím od Mohameda Elnenyho, ale následne Walesan mieril ľavačkou vedľa súperovej brány.
     
    84
    Igor Akinfejev teraz podržal svoj tím! Aaron Ramsey krásnym centrom z pravej strany našiel Dannyho Welbecka. Angličan sa presadil cez brániaceho Alexeja Berezuckijho, ale z tesnej blízkosti mieril do ruského gólmana.
     
    83
    Registrujeme posledné striedanie dnešného duelu na Emirates Stadium. Aktívny Ahmed Musa má pre dnešok odpracované a na záverečné minúty ho nahradí Chetag Chosonov.
     
    81
    Hra sa teraz odvíja na polovici domáceho mužstva. CSKA Moskva ale kombinuje ďaleko od brány Petra Čecha, ktorého dnes prekonal iba po parádnom priamom kope Alexandr Golovin.
     
    80
    Pomaly sa dostávame do záverečnej desaťminútovky zápasu. Arsenal mal v druhom polčase niekoľko dobrých šancí, ale zatiaľ sa mu nepodarilo ešte si vylepšiť pozíciu do moskovskej odvety.
     
    79
    Hostia zahrávali priamy kop z ľavej strany. Do zakončenia sa dostal striedajúci Vitinho, ale jeho hlavička mierila nad bránu Petra Čecha. Ten tak bude odkopávať od svojej brány.
     
    78
    Ďalším potrestaným hráčom dnešného zápasu je domáci obranca Héctor Bellerín. Španiel si už dlhšiu dobu o to koledoval a myslím si, že teraz mu Pavel Královec spočítal aj jeho predošlé zákroky.
    77. Aaron Ramsey (ARS)
     
    77
    Veľká smola na domácej strane! Mohamed Elneny posunul loptu na Aarona Ramseyho, ten následne vystrelil pravačkou spoza šestnástky, ale mieril len do ľavej žrde. Od hattricku ho tak delili len centimetre.
     
    76
    Londýnska réžia nám graficky znázornila žltú kartu pre hosťujúceho brankára Igora Akinfejeva. Rus ju dostal zrejme za nešportové správanie, prípadne za nejaké zdržovanie hry.
     
    75
    Arsène Wenger v rýchlom slede posiela na trávnik ďalšieho čerstvého hráča. Je ním Mohamed Elneny, ktorí nahradí Jacka Wilshera.
     
    74
    Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Bibras Natcho, prichádza Georgi Milanov.
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Danny Welbeck.
     
    73
    Alex Iwobi potiahol akciu po ľavej strane. Alexandre Lacazette jeho následnú prihrávku nezachytil, ale z druhej vlny pálil Mesut Özil. Nemec mieril k ľavej žrdi, ale Igor Akinfejev predviedol vydarený zákrok.
     
    72
    Na druhej strane sa dostali na dostrel hostia. Center z pravej strany ale spacifikoval Héctor Bellerín a spätnou hlavičkou poslal loptu do náručia Petra Čecha.
     
    71
    Mesut Özil naopak chce skompletizovať hattrick asistencii. Centrom z pravej strany našiel Nacha Monreala, ale Španielovej hlavičke chýbala razancia. Igor Akinfejev si poľahky poradil.
     
    70
    Aaron Ramsey dnes poľuje na hattrick, čo sa mu poriadne dlho nepodarilo. Tentokrát zakončoval z náročného uhla, ale jeho pokus stihol zblokovať Vasilij Berezuckij.
     
    68
    Alex Iwobi sa opäť dostal do zakončenia, ale to bolo tento raz zblokované. Vyzerá to ale tak, že domáci prepli na vyšší výkonnostný stupeň a trojgólové vedenie sa im máli.
     
    67
    Arsenal mal ďalšiu gólovú šancu. Po kvalitnej kolmej prihrávke zakončoval z vnútra šestnástky Alex Iwobi, ale jeho strela bola nepresná. Francúz Alexandre Lacazette to ešte chcel napraviť, no dorážal už z ofsajdu.
     
    66
    Alex Iwobi sa po príchode na ihrisko predviedol nedovoleným zákrokom. Na druhej strane sa individuálne snažil presadiť Ahmed Musa, ale dobrú prácu odviedol brániaci Laurent Koscielny.
     
    65
    Predošlé ofsajdové zakončenie Alana Dzagojeva bolo tým posledným, čo dnes ruský reprezentant predviedol. Aktuálne smeruje na lavičku náhradníkov, pričom ho nahradí Vitinho.
     
    64
    Hostia sa už tešili z gólu, no ten pre ofsajd platiť nemôže. Petr Čech veľmi dobre vyrazil strelecký pokus Pontusa Wernblooma. Následne sa lopta odrazila k Alanovi Dzagojevovi, no ten bol v momente strely v postavení mimo hru.
     
    63
    Domáci futbalisti sa dostali do trošku otvorenej obrany. Jack Wilshere kolmou prihrávkou hľadal jedného zo svojich spoluhráčov, ale celú situáciu vyriešil veľmi dobrým zákrokom Alexej Berezuckij.
     
    61
    Avizované striedanie je v tejto chvíli realitou. Henrich Mchitarjan nemôže pre zdravotné problémy pokračovať v zápase. Na záverečnú polhodinu ho nahradí Alex Iwobi.
     
    60
    Tak zrejme bola moja domnienka nesprávna. Henrich Mchitarjan je opäť na zemi a signalizuje domácej lavičke, že bude nutné striedať. Za tohto stavu skutočne nie je dôvod riskovať vážnejšie zranenie.
     
    59
    Henrich Mchitarjan zostáva ležať na hracej ploche a bude potrebovať ošetrovanie. Zákrok Georgijho Ščennikova vyzeral skutočne veľmi tvrdo, no zrejme arménsky futbalista bude môcť pokračovať.
     
    58
    Žltú kartu vidíme aj na strane hostí. Georgij Ščennikov nečistým spôsobom obral Henricha Mchitarjana o loptu, a tak bude zápas dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
     
    57
    Hlavný rozhodca trestá žltou kartou Granita Xhaku. Švajčiar je povestný svojou tvrdosťou, čo teraz potvrdil v súboji s Alexandrom Golovinom, ktorého nešetrne poslal na zem.
    56. Jack Wilshere (ARS)
     
    56
    Henrich Mchitarjan prudko vystrelil spoza šestnástky. Igor Akinfejev jeho pokus iba vyrazil. Následne sa dostali k dorážke Jack Wilshere i Aaron Ramsey, ale ani jednému z nich sa nepodarilo streliť piaty domáci gól.
     
    55
    Arsenal je v druhom polčase jasne lepším tímom. Veľmi dobre napáda súpera po strate lopty, a tak sa Moskovčania nedostanú k dlhšej kombinácii, ktorá by mohla viesť ku gólu.
     
    54
    Pavel Královec prisudzuje loptu hráčom ruského tímu. Héctor Bellerín totiž zahral trošku neohrabane a približne na hranici stredového kruhu fauloval Alexandra Golovina.
     
    53
    Hostia mohli ísť do rýchleho brejku, ale túto situáciu nezvládli práve najlepšie. Medzičasom sa stihli domáci hráči vrátiť do obranného postavenia, a tak z celej akcie nič nebolo.
     
    52
    Alexandre Lacazette sa presadil po ľavej strane, spätnou prihrávkou našiel Aarona Ramseyho, ale waleský reprezentant si na svoj tretí gól v zápase musí ešte počkať. Pohotovým zakončením totiž trafil len hráča súpera.
     
    51
    Druhý potrestaným hráčom zápasu je Ahmed Musa. Alexandre Lacazette už rozvíjal rýchly brejk po predošlom rohovom kope súpera, ale následne ho nigérijský futbalista nedovolene atakoval.
     
    50
    Georgij Ščennikov centroval z ľavej strany. Laurent Koscielny odvrátil loptu na rohový kop, ale ani po ňom sa hostia nepresadili. Dobre v defenzíve zapracovali Shkodran Mustafi a Petr Čech.
     
    49
    Georgij Ščennikov nemohol pokračovať vo svojej krídelnej akcii. Roman Slyško totiž odmával ofsajdové postavenie hráča, ktorý v polovici prvého polčasu daroval svojim faulom pokutový kop pre domácich hráčov.
     
    48
    Arsenal mal výhodu rohového kopu. Center Henricha Mchitarjana nevyzeral nebezpečne. Jeden z hosťujúcich hráčov ale zaváhal, čo nečakal ani Shkodran Mustafi, od ktorého išla lopta mimo hracej plochy.
     
    47
    Domáci futbalisti mohli zvýšiť svoj náskok. Mesut Özil ďalším skvelým centrom našiel Henricha Mchitarjana. Arménsky hráč si však loptu nie najlepšie spracoval a následne tiesnený Konstantinom Kučajevom mieril vedľa brány.
     
    46
    Do druhého dejstva nastúpili oba tímy v nezmenených zostavách. Mesut Özil sa snažil reagovať na dlhú loptu dopredu, ale Sergej Ignaševič si ho bez väčších problémov postrážil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas dnešného stretnutia máme za sebou. Arsenal v ňom jasne dominoval a už teraz je veľmi blízko k tomu, aby postúpil do semifinále Európskej ligy UEFA. Po úvodnom dejstve totiž vedie nad CSKA Moskva jasne 4:1, keď sa dvakrát strelecky presadili Aaron Ramsey a Alexandre Lacazette. Hostia veľmi zle bránili a doplatili na to, že sa snažili hrať až príliš ofenzívne. Ich zatiaľ jediný gól strelil na konci úvodnej štvrťhodiny Alexandr Golovin, keď sa zaskvel krásnym priamym kopom. Druhý polčas sa na severe Londýna začne krátko po 22:05 hod.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Granit Xhaka sa činil aj na druhej strane. Presným pasom našiel za obrannou líniou Mesuta Özila. Nemec zakončoval akýmsi half-volejom, ale vonkajším priehlavkom nedokázal loptu poslať medzi tri žrde.
     
    43
    Laurent Koscielny odvrátil loptu na rohový kop. CSKA Moskva sa snažila zahrať nacvičený signál, no ten jej prekazil Granit Xhaka, ktorý čistým spôsobom pripravil o loptu Alexeja Berezuckijho.
     
    41
    Ahmed Musa sa dostal ku kolmej prihrávke od svojho spoluhráča. Následne tiesnený dvoma hráčmi Arsenalu dokázal vystreliť, ale Petr Čech nemal najmenšie problémy chytiť loptu do náručia.
     
    40
    Alan Dzagojev to opäť zobral na seba. Vystrelil z hranice pokutového územia, ale podobne ako pred pár sekundami trafil nad bránu, v ktorej stojí skúsený gólman Petr Čech.
     
    39
    Hostia mohli znížiť náskok londýnskeho súpera. Héctor Bellerín už po niekoľkýkrát neustal súboj s Ahmedom Musom. Ten našiel v pokutovom území Alana Dzagojeva, ale ruský reprezentant z dobrej pozície pálil nad bránu.
     
    38
    Ahmed Musa je dnes veľmi aktívny. Aj teraz sa dostal za obrannú líniu súpera, ale jeho akciu prekazil ofsajdový verdikt. Okrem toho zostáva na trávniku ležať s bolestivou grimasou Shkodran Mustafi.
     
    37
    Pre Arsenal sa teraz črtala šanca na rýchly brejk. Mám pocit, že postupoval na Igora Akinfejeva v početnej prevahe, ale Jack Wilshere to celé pokazil svojou nepresnou prihrávkou.
     
    36
    Hosťom zatiaľ chýba väčší pokoj vo finálnej fáze. Aj teraz to mali dobre rozohrané, ale po nepresnej prihrávke končí lopta len v rukaviciach domáceho brankára.
    35. Alexandre Lacazette (ARS) - 4:1
     
    35
    Arsenal FC dal gól! Gólové hody na londýnskom Emirates Stadium pokračujú ďalej. Kto iný ako Mesut Özil sa presadil na ľavej strane, presným pasom našiel v súperovej šestnástke ALEXANDRA LACAZETTA a ten strelou k pravej žrdi strieľa svoj druhý gól v zápase.
     
    33
    Hostia zatiaľ veľmi slabo bránia centre z ľavej strany. Mesut Özil opäť poslal loptu na Aarona Ramseyho. Ten bol nestrážený, no tentokrát zakončoval zo záklonu, čo sa prejavilo na razancii jeho hlavičke.
     
    32
    Domáci futbalisti sa teraz snažia trošku upokojiť dianie na ihrisku. Predsa len si vypracovali celkom solídny náskok, ktorý by im dával veľkú šancu na postup do semifinálovej fázy.
     
    31
    Český arbiter Pavel Královec prvýkrát v dnešnom zápase vyťahuje žltú kartu. Fauloval síce Pontus Wernbloom, ale za nešportové správanie dostáva napomenutie Alan Dzagojev.
     
    30
    Shkodran Mustafi chyboval, čo na prienik využil Ahmed Musa. Následne sa k lopte dostal Alexej Berezuckij, ktorý podporil ofenzívu, ale jeho strela z hranice šestnástky mierila nad bránu Petra Čecha.
     
    29
    Hostia sa okamžite snažili reagovať na tretí inkasovaný gól, ale veľmi dobre sa stihol vrátiť Granit Xhaka. Práve od neho sa lopta odrazila do miest, kde bol pripravený brankár Čech.
    28. Aaron Ramsey (ARS) - 3:1
     
    28
    Arsenal FC dal gól! Domáci futbalisti vedú už dvojgólovým rozdielom. Mesut Özil opäť ukázal svoju genialitu. Krásnym centrom poslal do šance AARONA RAMSEYHO. Ten sa vyhol ofsajdovej pasci a šikovným spôsobom preloboval vybehnutého brankára.
     
    27
    Héctor Bellerín teraz nebol dôrazný v bránení, čo takmer využil Ahmed Musa. Dostal sa cez svojho španielskeho súpera, ale jeho následná strela ľavačkou končí iba nad bránou Petra Čecha.
     
    25
    Hostia mali výhodu rohového kopu po zákroku Jacka Wilshera. Loptu tradične poslal do ohňa Bibras Natcho, ale ani tentokrát sa hostia do hlavičkového zakončenia nepredrali.
     
    24
    Domáci futbalisti zostanú pri lopte, pretože nedovoleným zákrokom sa prezentoval jeden z hráčov moskovského celku. Rozohrávať bude však Petr Čech, keďže všetko sa to udialo pred jeho šestnástkou.
    23. Alexandre Lacazette (ARS) - 2:1
     
    23
    Arsenal FC dal gól! Zodpovednosť zobral na seba francúzsky útočník ALEXANDRE LACAZETTE. Na rozdiel od ligového zápasu proti Stoke City poslal loptu po pravej ruke brankára, čím možno trošku zaskočil skúseného Igora Akinfejeva.
    22. Georgij Ščennikov (CSK)
     
    22
    Domáci futbalisti budú kopať pokutový kop! Mesut Özil prenikol do pokutového územia, už si to pripravoval na strelu ľavačkou, ale zozadu ho fauloval vracajúci sa Georgij Ščennikov.
     
    21
    Roman Slyško opäť zdvihol zástavku nad svoju hlavu. Tentokrát o správnosti nemôže byť pochybností, pretože Héctor Bellerín bol v jasnom ofsajde po prihrávke Henricha Mchitarjana.
     
    20
    Úvodnú dvadsaťminútovku zápasu nám ukončil nedovolený zákrok Sergeja Ignaševiča. Ten sa pomerne vysoko vysunul a nekompromisne poslal k zemi nemeckého špilmachera Mesuta Özila.
     
    19
    Skúsený stopér Alexej Berezuckij dvakrát veľmi dobre zapracoval. Najskôr zblokoval center Alexandra Lacazetta a následne odvrátil aj center Mesuta Özila od pravej rohovej zástavky.
     
    18
    Domáci zbytočne stratili loptu na súperovej polovici ihriska. Moskovčania okamžite vyrazili do rýchleho brejku, no ten sa skončil neúspešnou kolmou prihrávkou na Alexandra Golovina.
     
    17
    Zápas sa nám skutočne parádne rozbehol a sme svedkami zaujímavých momentov na oboch stranách. Navyše, ruský klub strelil gól vonku, ktorý v pohárovej matematike môže byť veľmi dôležitý.
    16. Ahmed Musa (CSK)
     
    16
    Hostia mohli v priebehu minúty otočiť vývoj zápasu. Po centri z ľavej strany si spracoval loptu v šestnástke Ahmed Musa. Položil si obrancu Laurenta Koscielneho, ale následne ľavačkou nemieril medzi tri žrde.
    15. Alexandr Golovin (CSK) - 1:1
     
    15
    CSKA Moskva dala gól! Krásny futbalový moment znamená vyrovnanie. Exekútorom priameho kopu bol sám faulovaný ALEXANDR GOLOVIN. Pravačkou poslal loptu ponad štvorčlenný múr a prekonal bezmocného Petra Čecha.
     
    14
    Hostia budú mať výhodu štandardnej situácie z hranice možno 23 metrov. Alexandr Golovin sa šikovne dostal pred Laurenta Koscielneho, ktorý ho následne v hlavičkovom súboji fauloval.
     
    13
    Na druhej strane sa črtala šanca na rýchly brejk, no ten sa skončil ďalším ofsajdovým verdiktom. Tentokrát bol za obrannou líniou CSKA Moskva až príliš rýchlo Henrich Mchitarjan.
     
    12
    Aaron Ramsey zahral rukou, a tak mali hostia výhodu priameho kopu. Sergej Ignaševič reagoval na center Bibrasa Natcha, ale jeho hlavička skončila len v náručí brankára Petra Čecha.
     
    10
    Arsenal zužitkoval svoju prevahu a na rozdiel od víkendového duelu so Stoke City otvára skóre už v úvodnej štvrťhodine duelu. Uvidíme, aký vplyv bude mať tento moment na zvyšok zápasu.
    9. Aaron Ramsey (ARS) - 1:0
     
    9
    Arsenal FC dal gól! Londýnčania otvárajú skóre dnešného zápasu. Opäť rozvinuli akciu po svojej pravej strane. Héctor Bellerín prízemným pasom našiel osamoteného AARONA RAMSEYHO a ten prudkou strelou prekonal Igora Akinfejeva.
     
    8
    Hostia mali výhodu rohového kopu. Loptu z ľavej strany poslal do šestnástky Bibras Natcho, ale našiel len pozorného krajného obrancu Nacha Monreala.
     
    7
    Domáci futbalisti sa už tešili z gólu, no ten napokon pre ofsajd neplatí. Slovenský arbiter Roman Slyško mal veľmi ťažkú úlohu, no hraničné postavenie Mesuta Özila označil na nedovolené.
     
    6
    Ahmed Musa centroval z ľavej strany, no svojim pasom nikoho nenašiel. Následne akcia hostí pokračovala, k zakončeniu sa dostal Georgij Ščennikov, ale jeho pokus smeroval nad domácu bránu.
     
    5
    Už to vyzeralo tak, že Ahmed Musa pôjde sám na Petra Čecha. Napokon sa tak nestane, pretože postranný rozhodca odmával ofsajdové postavenie moskovského útočníka.
    4. Henrich Mchitarjan (ARS)
     
    4
    Londýnčania sa dostali do prvého zakončenia. Mesut Özil prihrávkou z ľavej strany našiel v šestnástke Henricha Mchitarjana. Ten sa snažil pohotovo zakončiť, ale loptu nasmeroval len do bočnej siete.
     
    3
    Arsenal zostane v držaní lopty. Český rozhodca Pavel Královec píska nedovolený zákrok na úrovni poliacej čiary. Alexandr Golovin trošku okato fauloval švajčiarskeho záložníka Granita Xhaku.
     
    2
    Domáci dostali v strede ihriska veľa priestoru. Mesut Özil okamžite hľadal Alexandra Lacazetta, ale pred francúzskym kanonierom veľmi dobre zapracoval skúsený obranca Sergej Ignaševič.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti zo severu Londýna. Pomerne rýchlo prišli o loptu, ale následná dlhá lopta dopredu od obrancu CSKA Moskva končí len v moci Petra Čecha.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Mchitarjan, Ramsey, Xhaka, Wilshere – Özil – A. Lacazette.
    Náhradníci: Macey – Holding, Iwobi, Chambers, Welbeck, Kolašinac, Elneny.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – A. Berezuckij, Ignaševič, V. Berezuckij, Kučajev, Golovin – B. Natcho, Dzagojev, Ščennikov – A. Musa, Wernbloom.
    Náhradníci: Pomazun – G. Milanov, Vitinho, Bistrović, Čalov, Žamaletdinov, Chosonov.

    Rozhodcovia: Pavel Královec – Roman Slyško, Ivo Nadvornik.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z Európskej ligy UEFA. Jediným ruským zástupcom vo štvrťfinálovej fáze je CSKA Moskva, no žreb k nej príliš ústretový nebol. Prisúdil jej londýnsky Arsenal, ktorý bude mať v prvom meraní síl výhodu domáceho prostredia.

    ARSENAL FC

    Arsenal nezažíva v domácej Premier League najlepšie sezóny. V ročníku 2016/17 prvýkrát pod vedením Arsèna Wengera skončil mimo TOP 4 a tento neúspech s najväčšou pravdepodobnosťou zopakuje. Cesta do Ligy majstrov tak vedie len cez víťazstvo v Európskej lige, v ktorej zatiaľ postupuje bez väčších zakopnutí. Kanonieri so ziskom 13 bodov opanovali dianie v H-skupine a vo vyraďovacích súbojoch vyradili švédsky Östersund a slávne AC Miláno. Zaujímavosťou je, že do streleckej listiny sa zapísalo až štrnásť rôznych hráčov. S troma gólmi je najúspešnejší Olivier Giroud, no ten medzičasom prestúpil do konkurenčnej Chelsea. Počas uplynulého víkendu Arsenal zdolal Stoke City 3:0, keď súpera zlomil až v záverečnej štvrťhodine. Dvakrát sa presadil Pierre-Emerick Aubameyang, no ten v dnešnom pohárovom zápase nastúpiť nemôže. Pre zranenie budú chýbať Petr Čech a Danny Welbeck. Domáceho trénera môže tešiť aspoň návrat Alexandra Lacazetta, ktorý pre operáciu kolena vynechal dva mesiace.

    CSKA MOSKVA

    CSKA Moskva začala pohárovú sezónu v Lige majstrov, no v základnej skupine obsadila tretie miesto. Do posledného kola bojovala o postup, ale prehra na manchesterskom Old Trafforde 1:2 jej osemfinálové brány zavrela. Moskovčania tak pokračujú v Európskej lige, kde gólom Alana Dzagojeva vyradili Crvenu zvezdu a prekvapujúco aj francúzsky Lyon. Pri skóre 3:3 rozhodol v prospech zverencov Viktora Goncharenka vyšší počet strelených gólov na ihrisku súpera. Teraz na nich čaká veľká výzva, pretože na anglickej pôde dokázali vyhrať len jeden z deviatich duelov. V domácej súťaži im patrí tretia priečka s päťbodovým mankom na Lokomotiv Moskva. CSKA na jar vyhrala všetky tri stretnutia. Naposledy uspela na pôde Rostova 2:1, kde im na víťazstvo stačili dve strely na bránu. S Arsenalom si doposiaľ zmerala sily iba dvakrát. Pred takmer dvanástimi rokmi v skupinovej fázy Ligy majstrov doma vyhrala 1:0 a v Londýne sa zrodila bezgólová remíza. Pre zranenie jej budú chýbať Mario Fernandes, Viktor Vasin a tiež vykartovaný Kirill Nababkin.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 9. Ramsey, 23. A. Lacazette (pen.), 28. Ramsey, 35. A. Lacazette – 15. Golovin

    Karty:   57. Xhaka (ARS), 78. Bellerín (ARS) – 31. Dzagojev (CSK), 51. A. Musa (CSK), 58. Ščennikov (CSK), 76. Akinfejev (CSK)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 11:14.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Mchitarjan (61. Iwobi), Ramsey, Xhaka, Wilshere (75. Elneny) – Özil – A. Lacazette (74. Welbeck).
    Náhradníci: Macey – Holding, Iwobi, Chambers, Welbeck, Kolašinac, Elneny.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – A. Berezuckij, Ignaševič, V. Berezuckij, Kučajev, Golovin – B. Natcho (74. G. Milanov), Dzagojev (65. Vitinho), Ščennikov – A. Musa (83. Chosonov), Wernbloom.
    Náhradníci: Pomazun – G. Milanov, Vitinho, Bistrović, Čalov, Žamaletdinov, Chosonov.

    Rozhodca: Pavel Královec – Roman Slyško, Ivo Nadvornik
    Štvrtok 12.04.2018
    CSKA Moskva - Arsenal 2:2

    Góly: 39. Čalov, 50. Nababkin – 75. Welbeck, 90+2. Ramsey

    Karty:   86. Golovin (CSK)