Lazio – Salzburg 4:2 (kon.) | Atlético Madrid – Lisabon 2:0 (kon.) | Arsenal – CSKA Moskva 4:1 (kon.)
Lipsko – Marseille 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
4:1 (4:1)
CSKA Moskva
Štvrtok 05.04.2018, 21:05 • Emirates Stadium, Londýn • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    84
    Igor Akinfejev teraz podržal svoj tím! Aaron Ramsey krásnym centrom z pravej strany našiel Dannyho Welbecka. Angličan sa presadil cez brániaceho Alexeja Berezuckijho, ale z tesnej blízkosti mieril do ruského gólmana.
     
    83
    Registrujeme posledné striedanie dnešného duelu na Emirates Stadium. Aktívny Ahmed Musa má pre dnešok odpracované a na záverečné minúty ho nahradí Chetag Chosonov.
     
    78
    Ďalším potrestaným hráčom dnešného zápasu je domáci obranca Héctor Bellerín. Španiel si už dlhšiu dobu o to koledoval a myslím si, že teraz mu Pavel Královec spočítal aj jeho predošlé zákroky.
    77. Aaron Ramsey (ARS)
     
    77
    Veľká smola na domácej strane! Mohamed Elneny posunul loptu na Aarona Ramseyho, ten následne vystrelil pravačkou spoza šestnástky, ale mieril len do ľavej žrde. Od hattricku ho tak delili len centimetre.
     
    76
    Londýnska réžia nám graficky znázornila žltú kartu pre hosťujúceho brankára Igora Akinfejeva. Rus ju dostal zrejme za nešportové správanie, prípadne za nejaké zdržovanie hry.
     
    75
    Arsène Wenger v rýchlom slede posiela na trávnik ďalšieho čerstvého hráča. Je ním Mohamed Elneny, ktorí nahradí Jacka Wilshera.
     
    74
    Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Bibras Natcho, prichádza Georgi Milanov.
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Danny Welbeck.
     
    73
    Alex Iwobi potiahol akciu po ľavej strane. Alexandre Lacazette jeho následnú prihrávku nezachytil, ale z druhej vlny pálil Mesut Özil. Nemec mieril k ľavej žrdi, ale Igor Akinfejev predviedol vydarený zákrok.
     
    67
    Arsenal mal ďalšiu gólovú šancu. Po kvalitnej kolmej prihrávke zakončoval z vnútra šestnástky Alex Iwobi, ale jeho strela bola nepresná. Francúz Alexandre Lacazette to ešte chcel napraviť, no dorážal už z ofsajdu.
     
    65
    Predošlé ofsajdové zakončenie Alana Dzagojeva bolo tým posledným, čo dnes ruský reprezentant predviedol. Aktuálne smeruje na lavičku náhradníkov, pričom ho nahradí Vitinho.
     
    64
    Hostia sa už tešili z gólu, no ten pre ofsajd platiť nemôže. Petr Čech veľmi dobre vyrazil strelecký pokus Pontusa Wernblooma. Následne sa lopta odrazila k Alanovi Dzagojevovi, no ten bol v momente strely v postavení mimo hru.
     
    61
    Avizované striedanie je v tejto chvíli realitou. Henrich Mchitarjan nemôže pre zdravotné problémy pokračovať v zápase. Na záverečnú polhodinu ho nahradí Alex Iwobi.
     
    58
    Žltú kartu vidíme aj na strane hostí. Georgij Ščennikov nečistým spôsobom obral Henricha Mchitarjana o loptu, a tak bude zápas dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
     
    57
    Hlavný rozhodca trestá žltou kartou Granita Xhaku. Švajčiar je povestný svojou tvrdosťou, čo teraz potvrdil v súboji s Alexandrom Golovinom, ktorého nešetrne poslal na zem.
    56. Jack Wilshere (ARS)
     
    56
    Henrich Mchitarjan prudko vystrelil spoza šestnástky. Igor Akinfejev jeho pokus iba vyrazil. Následne sa dostali k dorážke Jack Wilshere i Aaron Ramsey, ale ani jednému z nich sa nepodarilo streliť piaty domáci gól.
     
    51
    Druhý potrestaným hráčom zápasu je Ahmed Musa. Alexandre Lacazette už rozvíjal rýchly brejk po predošlom rohovom kope súpera, ale následne ho nigérijský futbalista nedovolene atakoval.
     
    47
    Domáci futbalisti mohli zvýšiť svoj náskok. Mesut Özil ďalším skvelým centrom našiel Henricha Mchitarjana. Arménsky hráč si však loptu nie najlepšie spracoval a následne tiesnený Konstantinom Kučajevom mieril vedľa brány.
     
    39
    Hostia mohli znížiť náskok londýnskeho súpera. Héctor Bellerín už po niekoľkýkrát neustal súboj s Ahmedom Musom. Ten našiel v pokutovom území Alana Dzagojeva, ale ruský reprezentant z dobrej pozície pálil nad bránu.
    35. Alexandre Lacazette (ARS) - 4:1
     
    35
    Arsenal FC dal gól! Gólové hody na londýnskom Emirates Stadium pokračujú ďalej. Kto iný ako Mesut Özil sa presadil na ľavej strane, presným pasom našiel v súperovej šestnástke ALEXANDRA LACAZETTA a ten strelou k pravej žrdi strieľa svoj druhý gól v zápase.
     
    31
    Český arbiter Pavel Královec prvýkrát v dnešnom zápase vyťahuje žltú kartu. Fauloval síce Pontus Wernbloom, ale za nešportové správanie dostáva napomenutie Alan Dzagojev.
    28. Aaron Ramsey (ARS) - 3:1
     
    28
    Arsenal FC dal gól! Domáci futbalisti vedú už dvojgólovým rozdielom. Mesut Özil opäť ukázal svoju genialitu. Krásnym centrom poslal do šance AARONA RAMSEYHO. Ten sa vyhol ofsajdovej pasci a šikovným spôsobom preloboval vybehnutého brankára.
    23. Alexandre Lacazette (ARS) - 2:1
     
    23
    Arsenal FC dal gól! Zodpovednosť zobral na seba francúzsky útočník ALEXANDRE LACAZETTE. Na rozdiel od ligového zápasu proti Stoke City poslal loptu po pravej ruke brankára, čím možno trošku zaskočil skúseného Igora Akinfejeva.
    22. Georgij Ščennikov (CSK)
     
    22
    Domáci futbalisti budú kopať pokutový kop! Mesut Özil prenikol do pokutového územia, už si to pripravoval na strelu ľavačkou, ale zozadu ho fauloval vracajúci sa Georgij Ščennikov.
    16. Ahmed Musa (CSK)
     
    16
    Hostia mohli v priebehu minúty otočiť vývoj zápasu. Po centri z ľavej strany si spracoval loptu v šestnástke Ahmed Musa. Položil si obrancu Laurenta Koscielneho, ale následne ľavačkou nemieril medzi tri žrde.
    15. Alexandr Golovin (CSK) - 1:1
     
    15
    CSKA Moskva dala gól! Krásny futbalový moment znamená vyrovnanie. Exekútorom priameho kopu bol sám faulovaný ALEXANDR GOLOVIN. Pravačkou poslal loptu ponad štvorčlenný múr a prekonal bezmocného Petra Čecha.
    9. Aaron Ramsey (ARS) - 1:0
     
    9
    Arsenal FC dal gól! Londýnčania otvárajú skóre dnešného zápasu. Opäť rozvinuli akciu po svojej pravej strane. Héctor Bellerín prízemným pasom našiel osamoteného AARONA RAMSEYHO a ten prudkou strelou prekonal Igora Akinfejeva.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 9. Ramsey, 23. A. Lacazette (pen.), 28. Ramsey, 35. A. Lacazette – 15. Golovin

    Karty:   57. Xhaka (ARS), 78. Bellerín (ARS) – 31. Dzagojev (CSK), 51. A. Musa (CSK), 58. Ščennikov (CSK), 76. Akinfejev (CSK)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 11:14.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Mchitarjan (61. Iwobi), Ramsey, Xhaka, Wilshere (75. Elneny) – Özil – A. Lacazette (74. Welbeck).
    Náhradníci: Macey – Holding, Iwobi, Chambers, Welbeck, Kolašinac, Elneny.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – A. Berezuckij, Ignaševič, V. Berezuckij, Kučajev, Golovin – B. Natcho (74. G. Milanov), Dzagojev (65. Vitinho), Ščennikov – A. Musa (83. Chosonov), Wernbloom.
    Náhradníci: Pomazun – G. Milanov, Vitinho, Bistrović, Čalov, Žamaletdinov, Chosonov.

    Rozhodca: Pavel Královec – Roman Slyško, Ivo Nadvornik
    Štvrtok 12.04.2018
    CSKA Moskva - Arsenal 2:2

    Góly: 39. Čalov, 50. Nababkin – 75. Welbeck, 90+2. Ramsey

    Karty:   86. Golovin (CSK)