Česko – Rusko 5:4 (kon.) | Bielorusko – Švédsko 1:6 (kon.) | Kanada – Fínsko 4:2 (kon.)
koniec
Kanada
4:2 (3:1, 1:1, 0:0)
Fínsko
Utorok 26.12.2017, 22:00 • KeyBank Center, Buffalo • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    32:47 Taylor Raddysh (CAN) - 4:2
     
    32:47
    Kanada dala gól!

    Radosť pozerať na tieto jednoduché útočné akcie Kanady! Fínsko stratilo v strednom pásme puk a tak sa ho okamžite zmocnili hráči Kanady, Katchouk prepasoval puk na voľného TAYLORA RADDYSHA, ktorému najprv obrana Fínska puk vypichla, ale Raddysh ho vybojoval späť a krásnou a prudkou strelou z otočky od modrej prekonal bezmocného Luukkonena – 4:2!
    27:31 Henri Jokiharju (FIN) - 3:2
     
    27:31
    Fínsko dalo gól!

    Fíni napokon využívajú túto presilovku a strieľajú kontaktný gól! Fínsko sa konečne úspešne usadilo v útočnom pásme, na modrú čiaru dostal presnú prihrávku HENRI JOKIHARJU a ten aj za pomoci teču prekonal Harta – 3:2!
    Asistencia: Eeli Tolvanen.
    12:52 Drake Batherson (CAN) - 3:1
     
    12:52
    Kanada dala gól!

    Strhujúci zápas však pokračuje ďalej! Dlho sa veru Fínsko z kontaktného gólu netešilo, pretože ihneď po buly získali puk na svoje hokejky mladíci z Kanady, dostali sa až pred súperovu bránku, DRAKE BATHERSON využil svojho dobrého postavenia a puk usmernil za Luukkonenovo chrbát – 3:1!
    Asistencia: Jonah Gadjovich.
    12:19 Aleksi Heponiemi (FIN) - 2:1
     
    12:19
    Fínsko dalo gól!

    Gól však prichádza na druhej strane a stav je tak znížený! Sledovali sme ojedinelý útok Fínska, od modrej čiary prišlo zakončenie na kanadskú bránku, Hart vyrazil puk iba pred seba, pred bránkou sa následne najlepšie zorientoval zle pokrytý ALEKSI HEPONIEMI a ten už dostal puk do bránky – 2:1!
    Asistencia: Juuso Välimäki.
    06:01 Sam Steel (CAN) - 2:0
     
    06:01
    Kanada dala gól!

    Kanada bleskovo využíva presilovku a tak fantasticky vstupuje do tohto stretnutia! Ihneď po vhadzovaní sa Kanada presunula pred fínsku bránku, po výbornej kombinácii sa k odrazenému puku na pravej strane dostal SAM STEEL a puk poslal úspešne do Luukkonenovej bránky – 2:0!
    Asistencia: Taylor Raddysh, Jordan Kyrou.
    05:34 Boris Katchouk (CAN) - 1:0
     
    05:34
    Kanada dala gól!

    Tak gól napokon platí, prvým strelcom Kanady na tomto šampionáte je BORIS KATCHOUK, ktorý sa s pukom šikovne natlačil pred fínskeho brankára a aj so šťastím ho dostal za jeho chrbát! Kanada sa tak po ubránení fínskej presilovky ujíma vedenia 1:0!
    Asistencia: Robert Thomas.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 6. Katchouk (Thomas), 7. Steel (Raddysh, Kyrou), 13. Batherson (Gadjovich), 33. Raddysh – 13. Heponiemi (Välimäki), 28. Jokiharju (Tolvanen)


    Kanada: Hart (C. Point) – Makar, Clague (A), Timmins, Mete (A), Bean, C. Foote, Fabbro – Dubé (C), Steel, Kyrou – Katchouk, Raddysh, Thomas – Comtois, B. Howden, Formenton – Steenbergen, Batherson, M. McLeod – Gadjovich.
    Fínsko: Luukkonen (Lehtinen) – Heiskanen (A), Välimäki (C), Juolevi, Jokiharju, Vaakanainen, Kotkansalo, Salo – Kuokkanen (A), Vesalainen, Tolvanen – Koivula, Ikonen, Heponiemi – A. Räsänen, Innala, Kupari – Jääskä, Koppanen, Nurmi.

    Rozhodca: Artur Kulev (RUS), Manuel Nikolič (AUT) – Jon Kilian (NOR), Jiří Ondráček (CZE)