Česko – Rusko 5:4 (kon.) | Bielorusko – Švédsko 1:6 (kon.) | Kanada – Fínsko 4:2 (kon.)
koniec
Česko
5:4 (2:2, 2:0, 1:2)
Rusko
Utorok 26.12.2017, 18:00 • KeyBank Center, Buffalo • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tak to bol teda otvárací zápas MS do 20 rokov ako sa patrí! Sledovali sme zaujímavý hokej po celý čas, šance boli na oboch stranách, oba tímy predvádzali vysoké napádanie a ofenzívne odhodlanie. V priebehu tretej tretiny Česko vyhrávalo 5:2 a už sa tak zdalo, že je o všetkom rozhodnuté. Rusko však v samom závere zabralo a dvoma gólmi dokázalo znížiť na 5:4! Do konca tretej tretiny však už ostávala len jedna minútka a tak to už na vyrovnávajúci gól z ruskej strany nestačilo. Takže, hneď v prvom zápase šampionátu môžme teda hovoriť o prvom prekvapení, pretože Rusko bolo v tomto zápase favoritom. Oba celky však majú pred sebou ešte 3 zápasy a vývoj v skupine tak ešte môže vyzerať všelijako.

    Program dnešného dňa MS v hokeji do 20 rokov 2018 ešte nekončí, v plnom prúde je stretnutie Bieloruska so Švédskom, od 22:00 v tejto hale budeme svedkami súboja Kanady s Fínskom a o 02:00 v noci je na programe stretnutie medzi Dánskom a USA. So všetkým zápasov vám ponúkame textový prenos.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem ešte pekný zvyšok sviatočného večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:44:42)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Vylúčenie v tíme Česko (Petr Kodýtek – 2 min., hákovanie).
     
    59:30
    Sledujeme veľký tlak Ruska, Česko sa bráni pred svojim brankárom! Z jasnej záležitosti je tu napokon ešte veľká dráma.
    59:02 Vladislav Sjomin (RUS) - 5:4
     
    59:02
    Rusko dalo gól!

    Nuž a dráma je napokon na svete! Rusi odvolali brankára a ihneď sa usadili v útočnom pásme, ruský výber predviedol úspešnú kombináciu na ktorej konci stál VLADISLAV SJOMIN a presnou strelou od modrej prekonal Kořenářa – 5:4!
     
    58:48
    Suchačov ostáva na striedačke, Rusko tak hrá power-play!
     
    58:48
    Oddychový čas Rusko.
     
    57:48
    Rusko dalo gól!

    Tak predsa len ešte prišiel presný zásah Ruska a stav je tak znížený na rozdiel dvoch gólov! Rusko podniklo rýchly výpad pred českú bránku, ARTUR KAJUMOV dostal dobrú prihrávku spoza bránky a puk usmernil za Kořenářov chrbát – 5:3!
    Asistencia: Arťom Manukjan, German Rubcov.
    Artur Kajumov (RUS) - 5:3
     
    57:15
    Rusi sa dostávajú k puku pri svojej bránke a tak sa už snažia o prechod do útočného pásma. Čas sa už kráti naozaj rýchlo, Rusko má stratu troch gólov na svojho dnešného súpera.
     
    57:05
    Česi sa teraz snažili o prechod do útočného pásma, ale napokon je z toho len zakázané uvoľnenie.
     
    56:20
    Rusko sa opäť ťažko dostáva do útočného pásma, navyše sa Česko dostáva aj do rýchlych útočných výpadov.
     
    55:52
    Do útočného pásma sa teraz prebojoval aj český celok, Nečasov pokus však takisto úspešný nebol. Vhadzovať sa však bude pred Suchačovom.
     
    55:30
    Teraz už český brankár zasahovať musel, ale Knyžov sa ani z tesnej blízkosti nedokázal úspešne presadiť. Čas sa už Rusku rýchlo kráti.
     
    54:45
    Od modrej čiary smerovalo ďalšie zakončenia na Kořenáčovú bránku, ale Lauko dobre postavil hokejku do dráhy strely a tak aj tento puk ide mimo bránku.
     
    54:15
    Až teraz sa podarilo Rusku vyslať na českú bránku strelu, ale obrana Česka dokázala puk tečovať do bezpečia.
     
    53:20
    Rusko má častejšie puk na svojich hokejkách, ale stále sa favoritovi tohto zápase nedarí presadiť sa v útočnom pásme a Česko stále drží nádejný náskok o tri góly.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 5. Nečas (M. Kaut), 8. Safin (Chytil), 26. Zadina (M. Kaut, Nečas), 38. Chytil (Safin, M. Zachar), 47. F. Král (M. Kaut) – 6. Poloďan (Altybarmakjan, J. Zajcev), 10. Šolochov (K. Kostin, Sjomin), 58. Kajumov (Manukjan, Rubcov), 60. Sjomin


    Česko: Kořenář (Škarek) – Hájek, Budík, F. Král, J. Galvas, Šalda, Vála (A) – M. Zachar (C), Chytil, Safin – Zadina, Nečas, R. Pavlík – M. Kaut, K. Reichel (A), Lauko – Kurovský, Kodýtek, Hrabík.
    Rusko: Melničuk (41. Suchačov) – J. Zajcev (C), Knyžov, Makejev (A), Samorukov, Šepelev, Minulin, Jelizarov, Sjomin – M. Malcev (A), Altybarmakjan, Poloďan – Abramov, Sokolov, Rubcov – Manukjan, Ivanov, Svečnikov – Šolochov, K. Kostin, Kajumov.

    Rozhodca: Ansons (LAT), Garon (CAN) – Castelli (SUI), Hagerstrom (FIN)