Česko – Rusko 5:4 (kon.) | Bielorusko – Švédsko 1:6 (kon.) | Kanada – Fínsko 4:2 (kon.)
koniec
Bielorusko
1:6 (1:1, 0:3, 0:2)
Švédsko
Utorok 26.12.2017, 20:00Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas sa skončil podľa papierových predpokladov. Švédski hokejisti duel zvládli bez výraznejších zaváhaní, a aj keď po prvej tretine iba remizovali 1:1, zvyšok stretnutia mali jasne vo svojich rukách a súperovi nič nedovolili. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme vám príjemný zvyšok večera. (22:28:21)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    V samom závere zápasu sa ešte Bielorusi natlačili pred bránku Gustavssona a chceli tam niečo vymyslieť, ale rozhodca odpískal hru rukou.
     
    58:54
    Od tejto chvíle hrá Bielorusko v plnom počte. Ubránilo sa dobre, ale musíme uznať, že Švédi nejavili žiadny prehnaný záujem o bezhlavé útočenie.
     
    58:43
    Švédi to skúsili opäť. Liljegren na modrej čiare posunul puk Moveraremu, ktorý sa po chvíľke váhania aj oprel do strely, ale trafil iba zadný mantinel.
    58:12 Alexander Nylander (SWE)
     
    58:12
    Až teraz sa Bielorusom podarilo hru prerušiť. Doteraz museli čeliť ofenzívnemu tlaku svojho súpera, ktorý vyvrcholil Nylanderovou strelou do konštrukcie bránky.
     
    57:25
    Švédi sa usadili v pásme a pokúšajú sa opäť rozvlniť sieť. Z pravého kruhu strieľal osamotený Pettersson, ale bránku prestrelil.
     
    56:54
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Maxim Suško – 2 min., krosček).
     
    56:18
    Švéd Zetterlund sa teraz tlačil pred bránku, ale bol veľmi tesne bránený, takže ani z jeho hokejky zakončenie neprišlo.
     
    55:17
    Bielorusi puk dostali až do stredného pásma a chceli aj útočiť, ale Michalčukovi sa na modrej čiare zamotal medzi korčule a v aktivite nemohol pokračovať, lebo by sa pískal ofsajd.
     
    55:00
    Začína sa posledná päťminútovka tohto zápasu. Puk majú na hokejkách Švédi, ale Bielorusi ich stále vytláčajú z dobrých streleckých pozícií.
     
    54:50
    Švédska presilovka sa v tejto chvíli končí. Švédi nedokázali vymyslieť výraznejšiu šancu a aj naďalej pokračujú s päťgólovým náskokom.
     
    54:15
    Bieloruský celok teraz puk dvakrát v rade vyhodil cez všetky čiary. Švédi sa nevedia výraznejšie usadiť v pásme, ale zjavne im to veľmi neprekáža.
     
    53:10
    Švédi sa okamžite usadili v útočnom pásme, ale Nylander pri strele zlomil hokejku a musí ísť striedať.
     
    52:50
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Igor Martynov – 2 min., hákovanie).
     
    51:56
    Lundeström prešiel s pukom popri mantineli spoza svojej bránky až za súperovu svätyňu, ale nedokázal vystreliť ani prihrať nikomu do lepšej pozície.
    51:07 Lias Andersson (SWE) - 1:6
     
    51:07
    Švédsko dalo gól!
    Poltucet v bieloruskej sieti je zavŕšený. Karlström teraz vystihol prihrávku súpera a puk z vlastnej obrannej tretiny dostal na opačnú polovicu klziska. Tam smerovala prihrávka na vnútornú hranicu ľavého kruhu, odkiaľ všetko prestrelil LIAS ANDERSSON. Asistencie: Rasmus Dahlin, Fredrik Karlström.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 15. Šarangovič – 9. Pettersson (Dahlin), 31. Brännström (A. Nylander, Steen), 33. G. Gustafsson (G. Lindström, Sellgren), 35. J. Boqvist (Brännström, Karlström), 43. Andersson (A. Nylander), 52. Andersson (Dahlin, Karlström)


    Bielorusko: Griščenko (Rodik) – Sokolovskij, Burovcev, Derjabin, Jerjomenko, Gostev, Martyňuk, Gabrus – Bovbel, Litvinov, Martynov (A) – Šarangovič, Drozdov (C), Suško (A) – Rjadčenko, Pisčuk, Grinkevič – Lukaševič, Astaševič, Michalčuk – Anisimov.
    Švédsko: Gustavsson (F. Larsson) – Liljegren, Moverare (A), Dahlin, Brännström, G. Lindström, Sellgren, Högberg – Karlström, J. Boqvist, Andersson (C) – Pettersson, L. Lindström, A. Nylander (A) – Söderlund, Lundeström, Steen – Davidsson, G. Gustafsson, Jonsson Fjällby – Zetterlund.

    Rozhodca: Grumsen, Kaukokari – Hancock, Jensen