Brugge – Lokeren 3:1 (kon.) | Anderlecht – Charleroi 1:3 (kon.) | Sint-Truiden – Waregem 1:1 (kon.)
koniec
Club Brugge KV
3:1 (3:0)
Sporting Lokeren
cz Nedeľa 10.12.2017, 14:30 • Jan Breydelstadion, Bruggy • Belgická Jupiler Pro League • 18. kolo
Predzápasové kurzy
    86. Steve de Ridder (LOK)
     
    86
    Zblízka skórující de Ridder (Sporting Lokeren) v závěru utkání zadělal na drama, když z pohledu Lokerenu snížil na 2:3! Tak ne, gól neplatí. Důvodem pro jeho neuznání je ofsajd. Radost v de Ridderově tváři rychle vystřídalo zklamání.
     
    82
    Vanlerberghe zleva vnikl do vápna se záměrem nakazit Verhulsta jedovatou ranou pod břevno, proti ní byl ale hostující gólman očkován.
     
    72
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Wesley, přichází Emmanuel Bonaventure.
     
    72
    Střídání v týmu Sporting Lokeren: ze hřiště odchází Tom De Sutter, přichází Amine Benchaib.
     
    60
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Abdoulay Diaby, přichází Lior Refaelov.
     
    60
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Anthony Limbombe, přichází Jordi Vanlerberghe.
    59. Steve de Ridder - 3:1
     
    59
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Hosté hrají podstatně lépe než tomu bylo v úvodním poločase a díky tomu snížili třígólové manko. Huppertsův centr z pravého rohu šestnáctky přistál na hlavě STEVE DE RIDDERA a ne jeho pokus k levé tyči Butelle nedosáhl.
     
    54
    Hupperts (Sporting Lokeren) přelstil ofsajdovou past a jako blesk z čistého nebe se zjevil přímo před Butellem, toho ale z boku neprostřelil.
     
    46
    Trenér Sportingu Lokeren nemohl být s výkonem svých svěřenců v úvodním dějství spokojen, a proto podle předpokladů sáhl ke střídání: Maria Tičinoviće nahradil Guus Hupperts.
     
    45
    V samotném závěru poločasu předvedl Verhulst vynikající zákrok! Hostující gólman podržel svůj tým proti Wesleyho hlavičkovému pokusu, který konečky prstů vyškrábl nad břevno.
    24. Abdoulay DIABY - 3:0
     
    24
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Favorizovaný celek doslova drtí svého soupeře. Clasie se na útočné polovině zmocnil míče, prokličkoval se mezi několika protivníky a pak vysunul ABDOULAYE DIABYHO, který tváří v tvář vyběhnuvšímu Verhulstovi neselhal – 3:0.
    11. Benoit POULAIN - 2:0
     
    11
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Tomu se říká vstup do zápasu jako hrom! Domácí už po deseti minutách vedou o dva góly. Náskok Brugg zdvojnásobil BENOIT POULAIN, který si naskočil na Vorměrův lahodný centr z rohového kopu. Zkoprnělý Verhulst neměl šanci.
     
    10
    Druhý gól domácího týmu měl na kopačce Vormer! Nizozemec po průnikové přihrávce přehodil gólmana Verhulsta, ale míč směřující do sítě jeden z vracejících se obránců odkopl.
     
    7
    Domácí se vrátili na útočnou polovinu a pořádně tam zahrozili! Wesleyho dělovka ze střední distance vyprášila Verhulstovy rukavice. To je zajímavý úvod v podání favorita utkání.
    2. Hans VANAKEN - 1:0
     
    2
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Někteří diváci se ještě ani nestačili usadit na svá místa a už se mohou radovat! Po výborné práci Wesleyho založili domácí akci, na jejímž konci stál HANS VANAKEN. Razantní střela pětadvacetiletého hráče zpoza pokutového území zapadla do sítě s přispěním pravé tyče.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 2. Vanaken, 11. Poulain, 24. Diaby – 59. de Ridder


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 10:5.
    Club Brugge KV: Butelle – Poulain, Mechele, Denswil – D. Cools, Vormer (C), Vanaken, Clasie, Limbombe (60. Vanlerberghe) – Diaby (60. Refaelov), Wesley (72. Bonaventure).
    Náhradníci: Hubert – Simons, Refaelov, Nakamba, Decarli, Vanlerberghe, Bonaventure.

    Sporting Lokeren: Verhulst – Mpati Bibuangu, Filipović, Rassoul, A. Skúlason (C) – Michel, Terki – Tičinović (46. Hupperts), Söder, de Ridder – De Sutter (72. Benchaib).
    Náhradníci: De Wolf – Marzo, Kehli, Hupperts, Monsecour, Benchaib, Juan Torres.

    Rozhodca: Wouters – Cremers, Hermans