Southampton – Arsenal 1:1 (kon.) | Liverpool – Everton 1:1 (kon.) | Manchester United – Manchester City 1:2 (kon.)
koniec
Southampton FC
1:1 (1:0)
Arsenal FC
Nedeľa 10.12.2017, 13:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Southampton mal v prvom polčase výborný štart, kedy Charlie Austin strelil úvodný gól. V druhom polčase aj napriek nejakým šanciam domácich mal Arsenal hernú prevahu, ktorú zúžitkoval presnou hlavičkou Olivier Giroud. Pred dvomi dnešnými šlágrami Premier League bol tento zápas určite výbornou "upútavkou". (14:53:11)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Southampton sa drží na súperovej polovici, kde momentálne získal aj rohový kop, avšak Ward-Prowse svojím pasom našiel iba Petra Čecha.
     
    90+2
    Höjbjerg mal trochu priestoru na strelu spred šestnástky súpera, takže to technicky skúsil, ale trafil iba prvého hráča Arsenalu pred sebou.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Jack Wilshere (Arsenal FC).
     
    89
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Dušan Tadić, prichádza Steven Davis.
    88. Olivier Giroud (ARS) - 1:1
     
    88
    Arsenal FC dal gól!
    Domáci hráči a hlavne fanúšikovia sa už asi videli, ako po zápase, ešte pred začiatkom veľkého šlágru o Merseyside, oslavujú tri body proti Arsenalu, lenže Alexis Sánchez dostal veľa priestoru na krídle, centrom našiel OLIVIERA GIROUDA, ktorý hlavou na päťke vyskočil a trafil mimo dosah Forstera.
     
    87
    Welbeck sa ocitol po ľahkom kontakte s protihráčom na trávniku, píšťalka hlavného rozhodcu však v permanencii nie je a ani nebola.
     
    86
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Charlie Austin, prichádza Manolo Gabbiadini.
     
    85
    Héctor Bellerín sa na pravej strane nedokázal dostať k centru, Boufal mu loptu zobral a vedie ju popri postrannej čiare vpred.
    84. Alexis Sánchez (ARS)
     
    84
    Alexis Sánchez si postavil loptu pred šestnástku, kde fauloval Romeu. Z priameho kopu poslal peknú strelu ponad múr, Forster však na tento pokus dočiahol.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Oriol Romeu (Southampton FC).
     
    82
    Žltú kartu dostáva Jack Stephens (Southampton FC).
     
    80
    Už len desať minút riadnej hracej doby plus nejaký ten nadstavený čas ostávajú hráčom Arsenalu, aby sa dostali aspoň k jednému gólu a tým pádom asi aj bodu.
     
    79
    Po faule Bellerína nasledoval priamy kop domácich hráčov, táto ponuka pre hlavičkárov vyslyšaná nebola.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Héctor Bellerín (Arsenal FC).
     
    77
    Pokus Austina prejsť do protiútoku neskončil úspešne, pretože anglického útočníka faulom zastavil Bellerín.
     
    76
    Wilshere našiel pred šestnástkou Welbecka, ten po kontakte s protihráčom spadol. Priamy kop sa pískať nebude.
     
    75
    Welbeck nepríjemne zozadu trafil nohu Virgila van Dijka, ktorý je trochu otrasený, ale inak v poriadku. Čas sa Arsenal neúprosne kráti.
     
    74
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Nathan Redmond, prichádza Sofiane Boufal.
     
    73
    Bellerín hľadal prihrávkou spoluhráčov v šestnástke, tento úmysel nevyšiel a nevydaril sa ani následný center sprava od Welbecka.
     
    72
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Olivier Giroud.
     
    71
    Tadič poslal lakťom v strede poľa na zem Wilsherea. Medzičasom registrujeme pohyb na striedačke Arsenalu, na hraciu plochu príde aj Giroud.
     
    70
    Arsenalu sa kráti čas, zatiaľ čo Southampton druhý polčas zvláda veľmi dobre aj napriek tomu, že sa v podstate stále len bráni.
     
    69
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Granit Xhaka, prichádza Jack Wilshere.
    68. Nacho Monreal (ARS)
     
    68
    Arsenal chystá druhé striedanie, zatiaľ čo na ihrisku spoza veľkého vápna ľavačkou strieľal Monreal. Technický pokus poslal tesne vedľa.
    66. Ryan Bertrand (SOT)
     
    66
    Dušan Tadič vybojoval loptu pred šestnástkou súpera, prihral ju do nej, kde sa Redmond pretlačil cez Koscielneho. Zoči-voči Čechovi bránu minul.
     
    65
    Arsenal striedaním výrazne zmenil rozloženie hráčov na ihrisku. Je evidentné, že Wenger myslí na ofenzívu.
     
    64
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Per Mertesacker, prichádza Danny Welbeck.
     
    63
    "Saints" naďalej pokračujú v peknej kombinačnej hre, ktorá síce nevedie do šancí, ale to domácim momentálne nevadí, pretože nedovoľujú Arsenalu útočiť.
    62. Oriol Romeu (SOT)
     
    62
    Oriol Romeu dostal pred veľkým vápnom Arsenalu trestuhodne veľa priestoru, čo využil na prudkú ranu pravačkou, ktorá poriadne otriasla brvnom!
     
    61
    Southampton sa snaží upokojiť hru v strede poľa, kde má momentálne loptu na kopačkách. Arsenal zatiaľ neúspešne napáda.
     
    60
    Lacazette chcel zakombinovať s Kolašinacom, avšak narážačka týchto dvoch nevyšla podľa predstáv. Prechod domácich vpred zastavil center priamo k Čechovi.
     
    58
    Center Özila defenzíva domáceho tímu odvrátila. Poradila si aj s ďalším nákopom a po pase Kolašinaca veľmi dobre vo vzduchu zapracoval Forster.
     
    57
    Koscielny prečítal rodiacu sa akciu súpera a Kolašinac vnikol do šestnástky Southamptonu, kde pokus tohto Bosniaka na roh zrazil Stephens.
     
    56
    Opäť sa Arsenal vracia k svojmu hádzanárskemu obliehaniu šestnástky Southamptonu. Uvidíme, či sa hosťom z takejto situácie niečo podarí vyťažiť.
     
    55
    Southamtpon sa trochu vymanil z toho úvodného "tlaku" Arsenalu a už aj "svätci" podnikajú ofenzívne výpady. Prihrávku do šestnástky na Redmonda chytil Čech.
     
    54
    Pokus spoza veľkého vápna od Özila presný nebol a tečovať pred bránou Forstera nedokázala ani dvojica Alexis – Lacazette.
     
    53
    Redmond si narazil loptu s Tadičom pred šestnástkou súpera, takže anglický záložník vyslal prudký pokus. Trafil stred brány, kde stál Čech.
     
    52
    Ward-Prowse odkopol loptu spred svojho vápna čo naďalej, našiel až Petra Čecha v bráne Arsenalu.
     
    51
    Alexis Sánchez si prebral loptu pred veľkým vápnom súpera, odkiaľ by evidentne rád strieľal, okamžite sa na neho nalepil Romeu, a tak Čiľan strieľať nemohol.
     
    50
    Pokračuje ofenzívne snaženie Arsenalu, ktoré v týchto chvíľach dosť vidieť na ľavej strane. Center Kolašinaca sa nedostal cez Stephensa.
     
    49
    Alexis Sánchez sa pokúsil zrýchliť akciu pasom do veľkého vápna pre Lacazetteho, tento úmysel sa nepodaril, všetko prečítal Bertrand.
     
    48
    Arsenal sa snaží byť aktívnejším tímom, preto aj kombinuje na útočnej polovici, defenzíva domáceho tímu je ale veľmi pevná.
     
    47
    Oriol Romeu sa vybral do protiútoku, avšak jeho prechod vpred nebol zakončený žiadnou strelou alebo náznakom šance.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Arsenal absolútne nezachytil úvod stretnutia, a tak môže byť rád, že inkasoval iba raz, z kopačky Charlieho Austina. Následne sa hra vyrovnala, ale k vyrovnaniu to neviedlo.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Tentoraz sa nedovolený zákrok na Dušana Tadiča v strede ihriska píska, Southampton tým pádom ostáva v držaní guľatého nezmyslu.
     
    44
    Arsenal sa snaží o nejaký úder, najlepšie gólový, avšak o loptu prichádza. Austin pri pokuse prejsť dopredu spadol, podľa rozhodcu stretnutia to bolo bez faulu.
     
    43
    Prechod domácich dopredu priniesol center na zadnú tyč, pred Austinom v poslednej chvíli odhlavičkoval Monreal. Následne práve anglický útočník nebol pri lopte skôr, ako Čech, čiže o veľkú šancu nešlo.
     
    42
    Mierne rozhorčenie na štadióne, pretože aut bol prisúdený Arsenalu. Southampton sa k lopte zakrátko aj tak dostal.
     
    41
    Bellerín spracoval prihrávku vedľa šestnástky súpera, po zemi našiel v nej Lacazetteho, lenže pokus francúzskeho útočníka z prvej letel nad bránu.
     
    40
    Začalo sa posledných päť minút prvého polčasu, ktorý zatiaľ priniesol jeden gól. Uvidíme, či sa Arsenalu podarí vyrovnať, o čo sa v posledných minútach snaží.
     
    38
    Ďalšia neúspešná krídelná akcia Southamptonu, opäť v tom bol namočený obranca Bertrand. Defenzíva Arsenalu už nie je tak priestupná, ako v úvode.
     
    37
    Bertrand si chcel hodiť loptu cez Koscielneho a tým pádom by sa mohol rútiť sám na brankára Petra Čecha. Francúzsky obranca ale takýto scenár nedovolil.
     
    36
    Alexis Sánchez dnes nie je vôbec vidieť. Aktuálne sa ukázal peknou prihrávkou na Bellerína do veľkého vápna, Španiel o loptu prišiel.
     
    35
    Redmond sa rozbehol po krídle k šestnástke protivníka, výborný návrat Xhaku postup anglického krídelníka znemožnil.
     
    34
    Zdá sa, že Arsenal začína zvyšovať otáčky, pretože defenzíva Southamptonu začína mať s jeho stále sa rodiacimi atakmi problémy.
    32. Aaron Ramsey (ARS)
     
    32
    Mesut Özil vyskúšal svoju ľavačku z veľkej diaľky, neprepálil prvého hráča pred sebou. Vzápätí ale Ramsey poslal krásnu strelu po trávniku z hranice veľkého vápna presne k žrdi, Forster si poradil skvelým zákrokom.
     
    31
    Chvíľu to vyzeralo na pekný futbal hore-dole, čo by naznačovala, že stretnutie sa rozbehne zo zabehnutých neatraktívnych koľají. No tak uvidíme...
     
    30
    Mesut Özil vybojoval priamy kop, ktorý aj sám rozohral. Pas nemeckého záložník pred Forstera defenzíve "svätcov" problémy nenarobil.
     
    29
    Bertrandov center odvrátili hostia len k Ward-Prowsovi, ktorého pas narobil poriadne problémy v šestnástke Arsenalu, skákajúcu loptu nakoniec zachytil Čech.
     
    28
    Ward-Prowse poslal prudký center do malého vápna, kde pred van Dijkom na rohový kop vyrážal Petr Čech. Skúsený gólman si poradil aj s ďalším centrom, bude to ale opätovný roh.
    27. James Ward-Prowse (SOT)
     
    27
    Granit Xkaha nepríjemne trafil pri postrannej čiare vedľa svojej šestnástky do nohy Bertranda, Southampton tak bude môcť rozohrávať priamy kop.
     
    26
    Arsenal sa dostal do veľkých problémov pri rozohrávke vedľa svojej šestnástky, Koscielny ich vyriešil odkopom aspoň do autu.
     
    25
    Tadič pri pokuse preniknúť cez defenzívu Arsenalu o loptu prišiel. Na druhej strane si to cez dvoch hráčov súpera nasmerovl do šestnástky Bellerín, van Dijk ako posledná inštancia odkopol.
     
    24
    Aaron Ramsy aj so šťastím spracoval loptu v šestnástke protivníka, z otočky dokonca vystrelil medzi tri žrde, avšak slabučký pokus nenarobil Forsterovi žiadne problémy.
     
    23
    Dušan Tadič zastavil rodiacu sa akciu Arsenalu v krídelnom priestore, "Gunners" na lopte aj tak ostávajú.
     
    22
    Fraser Forster musel povybehnúť zo svojej komfortnej zóny, aby odvrátil nákop na hranicu malého vápna. Zvládol to výborne, Southampton sa ubránil.
     
    21
    Özil sa pokúsil centrom do šestnástky nájsť niektorých spoluhráčov, avšak jeho pas bol odvrátený. Vzápätí sa lopty rukou dotkol Xhaka.
     
    20
    Človek by pri súčasnom pohľade na trávnik ani nepovedal, že Southampton bol v úvode tak aktívny. Ono to vlastne bolo spôsobené hlavne veľkými chybami v rozohrávke Arsenalu, ktoré sa postupne vytrácajú.
     
    19
    Arsenal následne kopal rohový kop, po ktorom sa lopta nejako divne podrážala v šestnástke, avšak do zakončenia to neviedlo.
     
    18
    Hosťujúci futbalisti prešli do rýchlej kontry, ktorá vyzerala, že nejaký čas to bolo aj traja proti jednému, no vracajúci sa Höjbjerg v poslednej chvíli odkopol loptu pred Lacazettom.
     
    17
    Po ďalšej chybnej rozohrávke hostí, tentoraz od Ramseyho, Southampton vybojoval rohový kop. Center na hranicu malého vápna našiel len hráčov Arsenalu.
    16. Alexandre Lacazette (ARS)
     
    16
    Počiatočný tlak Southamptonu úplne opadol a teraz toto tvrdenie mohol korunovať Alexandre Lacazette, ktorý sa krásne dostal cez dvoch obrancov súpera v ich šestnástke k strele, našiel stred brány a s ním aj Forstera.
     
    15
    Na krídle sa pri úniku Redmond dostal za postrannú čiaru, anglický mladík preto nemohol pokračovať.
     
    14
    Ďalšia zdĺhavá kombinácia Arsenalu sa nevydarila, Southampton loptu získal a vyráža dopredu.
     
    13
    Pokus Arsenalu o prechod do protiútoku nevyšiel úplne podľa predstáv, Bellerín sa ocitol na trávniku, ale faulovaný nebol.
     
    12
    Fraser Forster si znova musel siahnuť na loptu, opäť to bolo veľmi jednoduché, pretože si bez problémov poradil s nepresným centrom.
     
    11
    Özil chcel prerušiť k ničomu nevedúce prihrávky medzi hráčmi londýnskeho tímu, čo aj spravil, avšak jeho pas našiel iba Forstera.
     
    10
    Arsenal sa snaží otriasť z nevydareného úvodu stretnutia a preto kombinuje na útočnej polovici ihriska.
     
    9
    Prihrávka Xhaku pred pokutové územie Southamptonu úspech nepriniesla, pretože v prehustenom priestore sa zrodil odkop Romeua.
    8. Charlie Austin (SOT)
     
    8
    Ďalšia obrovská šanca Austina, tentoraz po centri z krídla zakončoval osamotený v šestnástke tesne vedľa Čechovej brány. Každopádne, Arsenal dnes neskutočne horí v defenzíve a to máme za sebou len osem minút!
     
    7
    Neúspešná ofenzívna akcia hostí končí odkopom k Monrealovi, ten svojou rozohrávkou zas a znova našiel iba futbalistov Southamptonu.
     
    6
    Dlhý pas hľadajúci Austina skončil na kopačkách hráčov "Saints", ktorí išli do ďalšej šance a znova ju mohol mať Austin, no zastavil ho ofsajd.
    5. Charlie Austin (SOT)
     
    5
    Razom to mohlo byť už o dva góly, pretože znov Tadič poslal krásnu prihrávku do šestnástky Arsenalu, kde nabehol Austin, avšak jeho prudkú strelu po trávniku chytil Čech.
    3. Charlie Austin (SOT) - 1:0
     
    3
    Southampton dal gól!
    Zlú rozohrávku predviedol Mertesacker, ktorý prihral na nohu Tadiča. Ten krásne prestrčil loptu na CHARLIEHO AUSTINA a anglický útočník sám pred Čechom vedel, čo spraviť.
     
    2
    Arsenal je v úvode stretnutia takmer kompletný počet sekúnd na lopte, smerom k šestnástke domáceho tímu sa ale nedostáva.
     
    1
    O výkop stretnutia sa postaral francúzsky útočník Lacazette, takže Arsenal začína zápas kombináciou na vlastnej polovici.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Southampton FC: Forster – Stephens, V. van Dijk, Jošida – P.-E. Höjbjerg, Ward-Prowse, Romeu, Bertrand – Tadić, Redmond – Ch. Austin.
    Náhradníci: A. McCarthy – Hoedt, S. Davis, Lemina, Boufal, Gabbiadini, Pied.

    Arsenal FC: Čech – Koscielny, Mertesacker, Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac – Özil, Alexis Sánchez – A. Lacazette.
    Náhradníci: Ospina – Wilshere, Giroud, Iwobi, Walcott, Maitland-Niles, Coquelin..
     
    Southampton FC

    "Svätci" sa nachádzajú na jedenástom mieste so ziskom sedemnástich bodov. Rovnaký počet má aj dvanásty Brighton. Southampton sa ale nenachádza v optimálnom rozpoložení, pretože z posledných desiatich duelov vyhral len dvakrát (WBA & Everton), trikrát remizoval a až v piatich prípadoch prehral.

    Navyše prichádza ťažký los, pretože po Arsenale príde Leicester a potom postupne Chelsea, Huddersfield, Tottenham, Manchester United...

    Najlepším strelcom tímu je anglickú útočník Charlie Austin, ktorý dal štyri góly.

    Arsenal FC

    Piaty tím Premier League si bude chcieť napraviť chuť po prehre s Manchestrom United v poslednom ligovom kole. Medzitým ale doma rozdrvil BATE Borisov v Európskej lige, ale tri body z pôdy Southamptonu by sa taktiež cenili. "Gunners" by mohli v tabuľke predbehnúť Liverpool, to by však "The Reds" musel zaváhať.

    "Wengerovci" budú chcieť nadviazať na predošlé tri stretnutia najvyššej anglickej súťaže, kedy postupne vyhrali nad Tottenhamom, Burnley a Huddersfieldom.

    Najlepším strelcom Arsenalu v Premier League je Alexandre Lacazette, ktorý dal osem gólov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

    Matej Kubove

    Góly: 3. Ch. Austin – 88. Giroud

    Karty:   82. Stephens (SOT), 83. Romeu (SOT) – 78. Bellerín (ARS), 90. Wilshere (ARS)


    Southampton FC: Forster – Stephens, V. van Dijk, Jošida – P.-E. Höjbjerg, Ward-Prowse, Romeu, Bertrand – Tadić (89. S. Davis), Redmond (74. Boufal) – Ch. Austin (86. Gabbiadini).
    Náhradníci: A. McCarthy – Hoedt, S. Davis, Lemina, Boufal, Gabbiadini, Pied.

    Arsenal FC: Čech – Koscielny, Mertesacker (64. Welbeck), Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka (69. Wilshere), Kolašinac – Özil, Alexis Sánchez – A. Lacazette (72. Giroud).
    Náhradníci: Ospina – Wilshere, Giroud, Iwobi, Welbeck, Maitland-Niles, Coquelin.