Trnava – Dunajská Streda 2:0 (kon.) | Žilina – Michalovce 2:1 (kon.) | Podbrezová – Senica 1:0 (kon.)
Slovan Bratislava – Nitra 1:1 (kon.) | Trenčín – Zlaté Moravce 3:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
1:1 (1:0)
FC Nitra
Sobota 30.09.2017, 19:00 • Pasienky (Bratislava) • Niké liga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá ŠK Slovan Bratislava a FC Nitra. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 19:00, z pozície komentátora tohto prenosu Vám ho sprostredkuje Miroslav Revaj.

    Cez víkend opäť pokračuje aj naša najvyššia futbalová súťaž – Fortuna liga. Na programe je jej 11. kolo, v ktorom uvidíme na Pasienkoch súboj popredných mužstiev tabuľky.

    ŠK Slovan Bratislava:
    Domáci futbalisti majú po 10 odohraných zápasoch na svojom konte 21 bodov a nachádzajú sa tak na 2. mieste so stratou 3 body na vedúcu Trnavu. Slovanisti majú na svojom konte zaznamenaných 6 výhier, 3 remízy a len 1 prehru. Tú práve utrpeli v poslednom zápase, keď prehrali v šlágri kola v Žiline s domácim mužstvom 3:2 a prišli tak o svoju neporaziteľnosť. Najlepším strelcom domácich je Mareš s 8 gólmi.

    FC Nitra:
    Nováčik súťaže aj naďalej pokračuje v kvalitných výkonoch a drží tempo s čelom tabuľky. Po 10 zápasoch má Nitra na svojom konte 20 bodov za 6 výhier a 2 remízy, v 2 zápasoch hostia nebodovali a patrí im tak 4. pozícia v tabuľke. Na svojho dnešného súpera strácaúj len 1 bod. V posledných zápasoch však prichádza maličký útlm, prehra 2:1 v Trenčíne a domáca remíza 0:0 s Ružomberkom však nemusia zverencom Ivana Galáda robiť vrásky na čele.

    Favorit:
    Stávkové kancelárie do tejto úlohy stavajú domáce mužstvo, ale podľa mňa toto stretnutie jasného favorita nemá. Oba tímy od seba delí iba jeden bod a bojujú o popredné umiestnenie. Môžme sa teda tešiť na veľmi zaujímavé stretnutie.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Čikoš, Sekulić (C), Božikov, Chouchoumis – Hološko, Droppa, Rabiu, Oršula – Holman, Mareš.
    Náhradníci: Valach – Rundič, Savičevič, de Kamps, Kubík, Damnjanović, Vittek

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Niba, Chovanec – Kóňa, Šimončič (C), Charizopulos – Balaj, Valenta, Steinhübel.
    Náhradníci: Kolmokov – Fabiš, Ngeyitala, Fábry, Machovec, Vencl, Abrahám

    Rozhodca: Dušan Sedlák – Erik Weiss, Rastislav Žákech – Martin Borsányi
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas tohto zápasu sa tak už čoskoro začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti.
     
    2
    Domáci zatiaľ držia loptu na svojich kopačkách, zatiaľ sa im však nedarí preniknúť na útočnú polovičku. Nitra sa zatiaľ bráni úspešne.
     
    3
    Pred bránu domácich smerovala prihrávka na Balaja, ale pri lopte bol skorej brankár Greif a loptu už stihol rozohrať na svojich spoluhráčov. Nitra však začína vysoko napádať rozohrávku domácich.
     
    4
    Slovan je aj naďalej častejšie pri lopte, zatiaľ však kombinuje len na svojej polovičke. Nitra však opäť vysoko napáda, domáci sa tak ďalej ako po stred poľa nedostávajú.
     
    5
    Domáci zahrávali prvý rohový kop v tomto zápase, do zakončenia sa následne snažil dostať Holman, ale obrana hostí včas zasiahla. Dopredu tak teraz môžu ísť hostia.
     
    6
    Slovan sa opäť dostáva na útočnú polovičku, Nitra sa však aj naďalej bráni úspešne a domácich do ničoho nepúšťa. Domáci kombinujú pred 16-tkou hostí.
     
    8
    Slovan dal gól!

    Je tu prvý gól tohto zápasu! Slovan pokračoval vo svojom tlaku, do pokutového územia hostí prenikol Sekulić, v páde posunul loptu na FILIPA HOLOŠKA a ten posiela domácich do vedenia 1:0!
    8. Filip HOLOŠKO - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    9
    Úvod tohto zápasu tak začína zaujímavo, hneď prvá šanca končí gólom. Uvidíme, aký to bude mať dopad na zvyšok tohto zápasu.
     
    10
    Domáci opäť kombinujú s loptou, postupne sa presúvajú na útočnú polovičku. Hostia sa tak musia opäť maž na pozore, v úvode zápasu však Nitra hrá pasívne.
     
    11
    Nitra sa teraz opäť len bráni, domáci získavajú na útočnej polovičke autové vhadzovanie. Čikoš už posla loptu na svojich spoluhráčov.
     
    12
    Slovan napokon na útočnej polovičke nič zaujímavé nevymyslel a tak sa k lopte už dostáva Nitra. Domáci sa sťahujú späť na svoju polovičku, hostia skúšajú zaútočiť.
     
    13
    Hra sa teraz prerušila, Balaj ostáva po osobnom súboji otrasený ležať na trávniku. Uvidíme, či bude môcť v hre pokračovať.
     
    14
    V hre už pokračujeme ďalej, Balaj odišiel za postrannú čiaru a tam prebieha jeho ošetrenie. Pri lopte sú domáci a už sa snažia o prechod na útočnú polovičku.
     
    15
    Útočné výpady sa už postupne striedajú na oboch stranách, hostia si však stále nevypracovali žiadnu šancu. Slovan tak po 15 minútach hry vyhráva 1:0 gólom Hološka.
     
    16
    Nitra teraz chvíľu operovala na útočnej polovičke, ale ani teraz sa hosťom nepodarilo úspešne zakončiť na bránu domácich. Dopredu tak už ide Slovan.
     
    18
    Slovan je aj naďalej v držaní lopty, ale hostia vytláčajú kombináciu domácich na ich polovičku. Zatiaľ tak moc pohľadný futbal nesledujeme, videli sme však už jeden presný zásah.
     
    19
    Oršula centroval do pokutového územia hostí, ale obrana Nitry si dala na túto situáciu pozor a loptu odvrátila do bezpečia. Domáci však ešte v útoku ostávajú.
     
    20
    Domáci kombinujú pred 16-tkou hostí, Nitra sa tak musí ma na pozore. Tlak domácich stále narastá, ale dlhšiu dobu sme nevideli zakončenie na bránu.
     
    21
    Mareš teraz šikovne pätičkou vysunul do pokutového územia Hološka, obrana Nitry si však na celú situáciu dala pozor a domáceho futbalistu do zakončenia nepustila.
     
    22
    Naseldoval rohový kop v podaní Holmana, obrana hostí loptu upratala do bezpečia. Slovan rozbieha kombináciu na vlastnej polovičke, Nitra sa snaží o vysoké napádanie.
     
    23
    Slovan má aj naďalej zápas pod svojou kontrolou, drží loptu na svojich kopačkách. Nitra hrá veľmi pasívne a odovzdane, uvidíme, ako sa hra bude vyvíjať ďalej.
     
    24
    Z pravej strany sa do zakončenia dostal Oršula, bol však z uhla a tak jeho strela skončila en na bočnej sieti. Hroššo bude odkopávať od svojej brány.
     
    25
    Domáci zachytili výkop Hrošša a rozbiehajú svoju ďalšiu kombináciu. Nitranom sa však darí kombináciu svojho súpera vytláčať preč od svojej brány.
     
    26
    Hostia sa teraz na malú chvíľu usadili na útočnej polovičke, ale ani teraz sa im nepodarilo strelou ohroziť brankára Greifa, ktorý zatiaľ nemusel vôbec zasahovať.
     
    27
    Slovan rozbieha svoj ďalší útok z vlastnej polovičky, Nitra sa tak sťahuje späť na svoju polovičku a pripravuje sa na ďalší útok domácich.
     
    28
    Hološko sa snažil loptu posunúť do pokutového územia hostí, pri lopte bol však skorej Hroššo a prebral si ju do svojich rukavíc. Nitra sa postupne dostáva na útočnú polovičku.
     
    29
    Ani teraz však Nitra v útoku nič nevymyslela a pri lopte je tak opäť Slovan. Domáci rozbiehajú svoju postupnú kombináciu a snažia sa usadiť na útočnej polovičke.
     
    30
    Domáci sa dostávali do rýchleho protiútoku, Holman bol faulovaní Kuníkom a tak Slovan získava v strede poľa priamy kop. Nitra sa tak sťahuje pred svoju bránu.
     
    31
    Lopta sa z priameho kopu presunula k rohovej zástavke, napokon sme videli center od Holmana, ktorý doputoval za postrannú čiaru. Hroššo tak bude odkopávať od svojej brány.
     
    32
    Na útočnú polovičku teraz prenikajú aj hostia, Kuník sa pretlačil do pokutového územia a vyslal prvú strelu na bránu domácich v tomto zápase. Jeho zakončenia však letelo nad bránu Slovana.
     
    33
    Slovan znova kombinuje na svojej polovičke, snaží sa o postupný prechod pred bránu Nitry. Až na tú gólovú situáciu z 8. minúty, hostia predvádzajú úspešnú defenzívu.
     
    34
    Chouchoumis prihral loptu iba na útočníka hostí Valentu, jeho následné zakončenie doputovala do rukavíc brankára Greifa, ktorý si tak pripisuje prvý zákrok v tomto zápase.
     
    35
    Domáci opäť kombinujú na útočnej polovičke, zatiaľ sa však nemôžu dostať do zakončenia. Po autovom vhadzovaní od Čikoša sa domáci presúvajú pred pokutové územie.
     
    37
    Čikoš odcentroval do pokutového územia hostí, Holman skákal do hlavičkového zakončenia a jeho pokus len tesne minul pravú tyčku brány Nitry!
     
    38
    Sledovali sme ojedinelý útok Nitry, hostia získavajú svoj prvý rohový kop v tomto zápase. Ten už stihol rozohrať Steinhübel, ale domáci loptu upratali do bezpečia.
     
    39
    Šimončič to vyskúšal aj z väčšej vzdialenosti, brankár domácich Greif nemal s týmto pokusom kapitána hostí žiadne problémy. Do konca prvého polčasu už veľa času neostáva.
     
    40
    Dlhá prihrávka pred bránu hostí smerovala iba na brankára Hrošša, ten už loptu rozohral na svojich spoluhráčov. Slovan si však veľmi rýchlo vybojoval loptu späť na svoje kopačky.
     
    41
    Útok hostí sa snažil potiahnúť Balaj, ale pošmykol sa a lopta doputovala iba k brankárovi Greifovi. Slovan sa už pokúša o rýchly útočný výpad na polovičku Nitry.
     
    42
    Čikoš poslal prihrávku pred bránu hostí, do zakončenia sa dostal Holman, z prvej však loptu netrafil ideálne a tak doputovala za postrannú čiaru. Bude to odkop od brány Nitry.
     
    43
    Do konca prvého polčasu ostáva už len málinko, Slovan stále kontroluje priebeh hry a snaží sa ešte niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    44
    V permanencii teraz musel byť brankár hostí Hroššo, najprv vyboxoval nebezpečný center z pravej strany a následne aj v pokutovom území včas odkopol loptu do bezpečia. Slovanu tak patrí aj záver prvého polčasu.
     
    45
    V prvom polčase sa ešte nadstavujú dve minúty!
     
    45+1
    Nitra sa držala na útočnej polovičke, ale zo strany hostí napokon neprišlo žiadne zakončenie. V nadstavenom čase je pri lopte opäť Slovan, ale zrejme už nič zaujímavého neuvidíme.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas teda veľa futbalovej krásy nepriniesol, okrem gólu, ktorý v 8. minúte strelil domáci Hološko sme veľa zaujímavých situácii nevideli a tak Slovan vyhráva po prvom polčase 1:0!

    Snáď druhý polčas prinesie viacero zaujímavých príležitostí, začať by sa mal približne o 20:05!
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hosťujúci futbalisti, ktorí musia doháňať stratu o jeden gól.
     
    47
    Zatiaľ sa však v tomto zápase nedarí Nitre poriadne sa usadiť na útočnej polovičke a následne tak niečo zaujímavého vymyslieť. Dopredu sa znova dostáva Slovan.
     
    48
    Nitra založila rýchly protiútok a po faule zahrávala priamy kop. Balaj to vyskúšal priamou strelou na bránu, ale takáto strela z väčšej vzdialenosti Greifovi nenarobila problémy.
    48. Priamy kop hostí
    Zdroj: www.huste.tv
     
    49
    Hostia sa však zakrátko opäť dostávajú k lopte, Nitra sa tak presúva na útočnú polovičku. Snáď sa hra hostí v druhom polčase zlepší a uvidíme aj nejaké zaujímavé momenty.
     
    50
    Napokon však už hosťujúce mužstvo nič zaujímavého nevymyslelo a k lopte sa už dostávajú domáci futbalisti. Slovan postupne preniká na útočnú polovičku.
     
    51
    Po faule zahrávali domáci priamy kop z podobnej vzdialenosti ako nedávno aj hostia, ale Nitra loptu upratala do bezpečia. Slovan ešte ostáva na útočnej polovičke.
     
    52
    Z väčšej vzdialenosti to na bránu hostí vyskúšal Rabiu, Hroššo sa síce za loptou naťahoval, ale tento pokus domáceho futbalistu mieril iba vysoko nad.
     
    53
    Chovanec teraz postrážil center od Čikoša a loptu si následne prevzal brankár Nitry. Hostia už skúšajú preniknúť smerom dopredu, domáci však bránia stred poľa.
     
    54
    Obraz hry sa oproti prvému polčasu teda nemení, domáci sú aj naďalej častejšie pri lopte a kontrolujú priebeh hry. Slovan sa opäť tlačí pred bránu svojho dnešného súpera.
     
    55
    Pred bránu hostí smerovala nebezpečná prihrávka po zemi, Kuník tento pokus odvracia na rohový kop. Nitra sa tak bude musieť opäť brániť.
     
    56
    Rohový kop napokon nič zaujímavé nepriniesol, Slovan však ostáva aj naďalej pri lopte a snaží sa opäť preniknúť na útočnú polovičku. Stále však moc pohľadný futbal nesledujeme.
     
    57
    Domáci zahrávali na útočnej polovičke autové vhadzovanie, hostia sa ubránili následnej situácii a zo strany domácich prišiel iba útočný faul. Hroššo už rozohral loptu na svojich spoluhráčov.
     
    58
    Oršula sa snažil loptu posunúť dopredu na svojich spoluhráčov, Kuník predviedol ďalší úspešný obranný zákrok a Slovan získava aut.
     
    59
    Napokon sa do zakončenia snažil dostať Holman, ale zmeškal vhodný moment na zakončenie a napokon mu futbalisti Nitry loptu vzali. Slovan sa však zakrátko znova dostáva k lopte.
     
    60
    Domáci získali po faule priamy kop, Droppov center však len preletel cez pokutové územie hostí. Hroššo tak bude odkopávať od svojej brány. V úvode druhého polčasu sa Nitra nadýchla k lepšej hre, ale opäť má hu pod kontrolou Slovan.
     
    61
    Rabiu posunul loptu na Holmana, ten sa dostal do nádejnej príležitosti na skórovanie, jeho prízemný pokus len tesne minul tyčku bránu hostí! Hroššo sa za loptou iba obzrel.
    61. Holmanov pokus
    Zdroj: www.huste.tv
     
    62
    Pred bránu hostí posielal center autor zatiaľ jediného gólu v tomto zápase Hološko, Hroššo však loptu bez problémov prebral do svojich rukavíc. Obraz hry sa tak stále nemení, diváci na štadióne sa však musia nudiť.
     
    64
    Uvidíme, kedy jeden z trénerov siahne aj ku prvému striedaniu. Možno by to prinieslo do hry nejaké to oživenie, šancí sme v tomto zápase teda veľa nevideli.
     
    65
    Nitra po dlhšej dobre založila útočnú akciu, Niba sa však previnil útočným faulom a tak sa hostia do zakončenia nedostali. Dopredu tak teraz môže ísť Slovan.
     
    66
    Hostia skúšali založiť rýchly protiútok, Kóňa bol však faulovaní a tak je celá akcia Nitry zastavená. Slovan sa však presúva na svoju polovičku, pretože hostia získavajú priamy kop.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Márius Charizopulos, prichádza Andrej Fábry.
     
    68
    Nitrania získali autové vhadzovanie na útočnej polovičke, avšak napokon z ich strany nič zaujímavého neprišlo a domáci tak získavajú loptu na svoje kopačky.
     
    69
    Z väčšej vzdialenosti to teraz skúšal na bránu hostí Droppa, jeho pokus bol však zblokovaný a následne loptu do bezpečia vyviezol Kóňa.
     
    70
    Do pokutového územia hostí smerovala ďalší prízemná prihrávka, hostia ale loptu upratali do bezpečia. Rabiu následne faulovala Balaja a tak sa k lopte dostáva Nitra.
     
    71
    Po dlhšej dobe musel zasahovať aj brankár domácich Greif, ale s hlavičkou Balaja nemal žiadne problémy. Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že domáci tento zápas vyhrajú.
     
    72
    Chouchoumis centroval z ľavej strany pred bránu hostí, Hroššo loptu vyboxoval do bezpečia a následne ju Chovanec vyviezol do bezpečia. Slovan však ide opäť do útoku.
     
    73
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Róbert Valenta, prichádza Jaroslav Machovec.
     
    74
    Opäť prišla strela z väčšej vzdialenosti, Fábryho pokus na bránu domácich však nijak nebezpečný nebol a Greif bude odkopávať od svojej brány.
     
    75
    Lopta teraz lieta od jedného tímu k druhému, dlhšiu dobu sme tak nevideli žiaden súvislý útok. Následne sa v postavení mimo hru ocitol Balaj.
     
    76
    Nitra založila rýchly protiútok, Chovanec centroval do pokutového územia domácich, loptu však zachytil Oršula a zakladá rýchly útok domácich futbalistov.
     
    77
    Hostia zakrátko opäť zaútočili, Nibov slabý pokus však skončil na obrancov domácich a tak Nitra opäť nič zaujímavého nevymyslela. Uvidíme, či nám záver druhého polčasu, ktorý sa už blíži ešte niečo prinesie.
     
    78
    Do pokutového územia hostí prenikol Sekulič s Holmanom, druhý menovaný však brankára Hrošša neprekonal. Následne išli hostia do brejku, ale ani strela hostí nič na skóre nezmenila.
     
    78
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Filip Oršula, prichádza František Kubík.
     
    79
    Slovan zakladal postupný útok na bránu hostí, Nitra sa previnila faulom a tak domáci získavajú priamy kop na útočnej polovičke.
     
    80
    Ani táto situácia nič zvláštneho neznamenala a pri lopte sú už hostia. Nitra rozbieha postupnú kombináciu a snaží sa preniknúť na útočnú polovičku.
     
    81
    Hostia sa napokon presunuli pred pokutové územie domácich, obrana Slovana však túto situáciu zvládla a bude z toho odkop od brány Greifa. Nitre už veľa času neostáva.
     
    82
    Nitra zakladala rýchly protiútok, ale postranný rozhodca v rozhodujúcej chvíli zdvihol svoju zástavku a signalizuje ofsajd hostí. Domáci tak na svojej polovičke získavajú loptu.
     
    83
    Ani domáci napokon v útoku nijak výnimočne nepochodili a previnili sa iba útočným faulom. Hroššo už loptu rozohral na svojich spoluhráčov, ale domáci idú znova do útoku.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Richard Križan (FC Nitra).
     
    84
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Ibrahim Rabiu, prichádza Vukan Savičevič.
     
    85
    Slovan zahrával zaujímavý priamy kop, Mareš vyslal prízemnú strelu, ktorá by možno išla do siete, ale loptu zastavil jeho spoluhráč Kubík, ktorý tak pomohol obrancom hostí.
     
    86
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Filip Balaj, prichádza Patrik Abrahám.
     
    87
    Sme už v závere druhého polčasu, hostia sa ešte snažia niečo vymyslieť, ale dnes je to z ich strany v tomto zápase smerom dopredu bezzubé a domáci nemali veľa práce v defenzívnej činnosti.
     
    88
    Nitra dala gól!

    Nuž, čo na tom že Nitra v tomto zápase nepredviedla dokopy nič, pretože v 88. minúte dávajú hostia gól na 1:1! Hostia sa presunuli na útočnú polovičku, do zakončenia sa v pokutovom území dostal Chovanec, do dráhy strely sa hodil TOMÁŠ KÓŇA a jeho teč skončil v bráne domácich.
    88. Tomáš KÓŇA - 1:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    89
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Diamantis Chouchoumis, prichádza Róbert Vittek.
     
    90
    Nadstavený čas v druhom polčase: 2 minúty!
     
    90+1
    Abrahám potiahol útok hostí po pravej strane a bol Kubíkom faulovaní. Nitra tak získava ešte zaujímavý priamy kop, Slovan sa tak musí brániť.
     
    90+2
    Po priamom kope sa dostal do zakončenia Križan, Hološko loptu odvrátil na rohový kop. Nitra je tak v závere zápasu veľmi aktívna.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Ani druhý polčas veľa zaujímavých situácii nepriniesol, domáci aj naďalej mali zápas pod kontrolou a zdalo sa, že napokon si pripíšu tesné víťazstvo. Prišla však 88. minúta a z ničoho-nič vyrovnal na konečných 1:1 Kóňa! Body sa tak na Pasienkoch musia deliť, domáci sú určite z toho výsledky sklamaní, zverenci Ivana Galáda môžu oslavovať.

    S týmto konštatovaním sa s Vami už lúčim a prajem ešte pekný zvyšok sobotného večera. Zápasom Vás sprevádzal Miroslav Revaj. (21:00:26)

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly: 8. Hološko (Sekulić) – 88. Kóňa (Chovanec)

    Karty:   84. Križan (NIT)


    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Čikoš, Sekulić (C), Božikov, Chouchoumis (89. Vittek) – Hološko, Droppa, Rabiu (84. Savičevič), Oršula (78. Kubík) – Holman, Mareš.
    Náhradníci: Valach – Rundič, Savičevič, de Kamps, Kubík, Damnjanović, Vittek.

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Niba, Chovanec – Kóňa, Šimončič (C), Charizopulos (67. Fábry) – Balaj (86. Abrahám), Valenta (73. Machovec), Steinhübel.
    Náhradníci: Kolmokov – Fabiš, Ngeyitala, Fábry, Machovec, Vencl, Abrahám.

    Rozhodca: Dušan Sedlák – Erik Weiss, Rastislav Žákech – Martin Borsányi